NK Vitez
Re: NK Vitez
nek opcina ulleti sa malo vise para vama,i privatnici malo vise vama,a manje zelji i bit cete stabilan premijerligas kad udjete,sretno u nastavku
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Posto su sva ocekivanja da ulazite dogodine u PL, interesuje me kakav vam je stadion?
Ako mogu neke slike, i eventualno sta se sve treba uraditi da dobijete licencu za PL.
Hvala.
Ako mogu neke slike, i eventualno sta se sve treba uraditi da dobijete licencu za PL.
Hvala.
PLAVČIĆ: ŽELIMO U PREMIER LIGU
Izvrsne igre i rezultate nogometaši Viteza su potvrdili sigurnom pobjedom protiv prvog konkurenta Bratstva (3:0) i to na gostujućem terenu u Gračanici. U derbiju jesenskog dijela prvenstva Vitežani su već u prvom dijelu došli do konačnog rezultata.
- Očekivao sam povoljan rezultat, ali da ćemo toliko biti nadmoćni – nisam. Nakon vodstva od 3:0 u prvom poluvremenu, u drugom smo htjeli pokazati zrelost jer nam se ranije događalo da izgubimo vodstvo. To smo i uspjeli jer domaćin nije ozbiljnije zaprijetio, komentar je trenera Viteza Valentina Plavčića.
Na kraju je njegov tim prvenstvo okončao uz zavidnu statistiku. Uvjerljivo su najučinkovitija momčad s 40 postignutih pogodaka (drugi je Branitelj sa 26), te imaju drugu najbolju obranu s 12 primljenih zgoditaka (11 primio Radnički).
U posljednjih nekoliko godina samo je gabelski GOŠK osvojio više bodova (36) kao jesenski prvak iz sezone 2007./2008. Vitežanima je ove polusezone pripalo 35.
- Ranije smo s 34 boda ostajali u Ligi. Mislim da imamo zavidnu statistiku, dok je broj pogodaka pokazatelj onoga čemu smo težili sve vrijeme, odnosno nadigravanje te pobjeđivanje i na gostujućim terenima, govori Plavčić.
Vitez je stalno bio u vrhu ljestvice, a kroz posljednjih par kola i niz od šest pobjeda se uspio i izdvojiti na vrhu, posebno posljednjim trijumfom protiv drugoplasiranog Bratstva kojem su pobjegli na velikih osam bodova.
- Imali smo stalno te potajne želje biti u vrhu i ako se ukaže prilika napasti ulazak u viši rang. Sada otvoreno možemo kazati da želimo plasman u Premier ligu i upisati se u sportsku povijest Viteza, ustvrdio je Plavčić.
Vitez dosad nikada nije bio član bh. elitnog nogometnog ranga, pa bi ulazak bio označen kao najveći uspjeh kluba dosad. Jedno od važnih pitanja je i infrastruktura kako se eventualnom novom premierligašu ne bi dogodilo da kao Gradina igra domaće utakmice izvan svog grada.
- Nadamo se da će nas grad podržati u ovom projektu i ispratiti ovakve rezultate sportaša. Ovo je odlična prilika da se poslije dvorane ovdje napravi još jedna lijepa tribina na nogometnom stadionu, smatra Plavčić.
Ekipa će po osvajanju titule jesenskog prvaka raditi tri puta tjedno do 10. prosinca.
- Dobro ćemo se spremiti za drugi dio natjecanja jer nas ne treba zavarati osam bodova prednosti. Dovest ćemo bar tri igrača za proljeće kako bismo pojačali konkurenciju, zaključio je Valentin Plavčić.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Izvrsne igre i rezultate nogometaši Viteza su potvrdili sigurnom pobjedom protiv prvog konkurenta Bratstva (3:0) i to na gostujućem terenu u Gračanici. U derbiju jesenskog dijela prvenstva Vitežani su već u prvom dijelu došli do konačnog rezultata.
- Očekivao sam povoljan rezultat, ali da ćemo toliko biti nadmoćni – nisam. Nakon vodstva od 3:0 u prvom poluvremenu, u drugom smo htjeli pokazati zrelost jer nam se ranije događalo da izgubimo vodstvo. To smo i uspjeli jer domaćin nije ozbiljnije zaprijetio, komentar je trenera Viteza Valentina Plavčića.
Na kraju je njegov tim prvenstvo okončao uz zavidnu statistiku. Uvjerljivo su najučinkovitija momčad s 40 postignutih pogodaka (drugi je Branitelj sa 26), te imaju drugu najbolju obranu s 12 primljenih zgoditaka (11 primio Radnički).
U posljednjih nekoliko godina samo je gabelski GOŠK osvojio više bodova (36) kao jesenski prvak iz sezone 2007./2008. Vitežanima je ove polusezone pripalo 35.
- Ranije smo s 34 boda ostajali u Ligi. Mislim da imamo zavidnu statistiku, dok je broj pogodaka pokazatelj onoga čemu smo težili sve vrijeme, odnosno nadigravanje te pobjeđivanje i na gostujućim terenima, govori Plavčić.
Vitez je stalno bio u vrhu ljestvice, a kroz posljednjih par kola i niz od šest pobjeda se uspio i izdvojiti na vrhu, posebno posljednjim trijumfom protiv drugoplasiranog Bratstva kojem su pobjegli na velikih osam bodova.
- Imali smo stalno te potajne želje biti u vrhu i ako se ukaže prilika napasti ulazak u viši rang. Sada otvoreno možemo kazati da želimo plasman u Premier ligu i upisati se u sportsku povijest Viteza, ustvrdio je Plavčić.
Vitez dosad nikada nije bio član bh. elitnog nogometnog ranga, pa bi ulazak bio označen kao najveći uspjeh kluba dosad. Jedno od važnih pitanja je i infrastruktura kako se eventualnom novom premierligašu ne bi dogodilo da kao Gradina igra domaće utakmice izvan svog grada.
- Nadamo se da će nas grad podržati u ovom projektu i ispratiti ovakve rezultate sportaša. Ovo je odlična prilika da se poslije dvorane ovdje napravi još jedna lijepa tribina na nogometnom stadionu, smatra Plavčić.
Ekipa će po osvajanju titule jesenskog prvaka raditi tri puta tjedno do 10. prosinca.
- Dobro ćemo se spremiti za drugi dio natjecanja jer nas ne treba zavarati osam bodova prednosti. Dovest ćemo bar tri igrača za proljeće kako bismo pojačali konkurenciju, zaključio je Valentin Plavčić.
http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Nogometaši Viteza pobjednom nad ekipom Bratstva potvrdili su da su trenutno najkvalitetniji tim Prve lige Federacije BiH. Ukupno 35 bodova prikupili su ove polusezone igrači tima iz Viteza i tako su se suvjereno okitili krunom jesenjeg prvaka. Za **** portal govori prvi strateg tima, Valentin Plavčić.
"Kada je jesenji dio u pitanju moram biti i više nego zadovoljan, rezultati sve govore. Moj tim igrao je nogomet kakav sam tražio od njih i taj nogomet doveo nas je do prvog mjesta i omogućio nam je osam bodova prednosti naspram dvije drugoplasirane ekipe", govori na početku Plavčić.
"Iako je pauza tek nastupila sigurno da već lagano razmišljamo o proljeću. Ovu prednost pokušati ćemo sačuvati kako bi na kraju slavili plasman u Premijer ligu. Trenutno naš stadion ne zadovoljava kriterije koje potražuje viši rang međutim ako bi se za zelenim terenom izborili za promociju u viši rang sigurno da bi Općina uz podršku naših gospodarstvenika našla načina da se adekvatno otklone svi nedostaci, odnosno da se izgradi potrebna tribina sa 3000 sjedalica", dodaje ovaj strateg.
"Kada je sami tim u pitanju mi smo jedna homogena ekipa u kojoj vlada dobra atmosfera. Kada su igre u pitanju svaku utakmicu imamo novog pojedinca koji zablista. Ove polusezone priliku je dobio 21 nogometaš i svi su ju dobro iskoristili, što znači da posjedujemo tim ujednačenog kvaliteta, i zbog toga ne bih izdvajao niti jednog od njih", ističe kormilar tima iz Viteza te pri tome za kraj ističe.
"Ovim putem moram se zahvaliti ljudima koji su omogućili da ja sa svojim saradnicima u štručnom štabu i nogometaši ne razmišljamo o ničemu drugom osim treninzima i utakmicama, jer su sve obaveze koje su bile uvijek ispoštovane na vrijeme. Tu mislim na grupu od deset ljudi na čelu sa Slavenom Garićem, sportskim direktorom Veseljkom Petrovićem i kreatorom cijelog programa, Vlatkom Kafadarom", govori na kraju Valentin Plavčić
Dugo me nije bilo tu jbg... ali evo vratio sam se
"Kada je jesenji dio u pitanju moram biti i više nego zadovoljan, rezultati sve govore. Moj tim igrao je nogomet kakav sam tražio od njih i taj nogomet doveo nas je do prvog mjesta i omogućio nam je osam bodova prednosti naspram dvije drugoplasirane ekipe", govori na početku Plavčić.
"Iako je pauza tek nastupila sigurno da već lagano razmišljamo o proljeću. Ovu prednost pokušati ćemo sačuvati kako bi na kraju slavili plasman u Premijer ligu. Trenutno naš stadion ne zadovoljava kriterije koje potražuje viši rang međutim ako bi se za zelenim terenom izborili za promociju u viši rang sigurno da bi Općina uz podršku naših gospodarstvenika našla načina da se adekvatno otklone svi nedostaci, odnosno da se izgradi potrebna tribina sa 3000 sjedalica", dodaje ovaj strateg.
"Kada je sami tim u pitanju mi smo jedna homogena ekipa u kojoj vlada dobra atmosfera. Kada su igre u pitanju svaku utakmicu imamo novog pojedinca koji zablista. Ove polusezone priliku je dobio 21 nogometaš i svi su ju dobro iskoristili, što znači da posjedujemo tim ujednačenog kvaliteta, i zbog toga ne bih izdvajao niti jednog od njih", ističe kormilar tima iz Viteza te pri tome za kraj ističe.
"Ovim putem moram se zahvaliti ljudima koji su omogućili da ja sa svojim saradnicima u štručnom štabu i nogometaši ne razmišljamo o ničemu drugom osim treninzima i utakmicama, jer su sve obaveze koje su bile uvijek ispoštovane na vrijeme. Tu mislim na grupu od deset ljudi na čelu sa Slavenom Garićem, sportskim direktorom Veseljkom Petrovićem i kreatorom cijelog programa, Vlatkom Kafadarom", govori na kraju Valentin Plavčić
Dugo me nije bilo tu jbg... ali evo vratio sam se
Hvala svima na cestitkama!
nije me bilo tu par dana,uglavnom evo sasvim neocekivano cilj je premijer liga.mozda su se konacno i gazdurine ''smilovale'' pa da pocnu davat od druge polusezone pare kao i opcina da stanu uz Kafadara da srede stadion za PL.ekipu imamo,pojacanja ce biti samo se treba infrakstruktura sreediti sto i nije tesko 
- KB-TM87
- Kontakt:
mogu li kakve informacije o prvotimcima, upravi te finansijama, ali i stadionu, radi sto boljeg prezentovanja u bazi BiH na FM2013 
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
[youtube][/youtube] 
KB-TM87 je napisao/la:mogu li kakve informacije o prvotimcima, upravi te finansijama, ali i stadionu, radi sto boljeg prezentovanja u bazi BiH na FM2013
http://www.transfermarkt.de/en/nk-vitez ... 22262.html
Vitez ovaj tjedan je igrao neki turnir u Sarajevu,gdje su ih vodili neki njemacki treneri.Sastavi su bili kombinirani.Prvu utakmicu su igrali protiv Bosne iz Viskokog(1-1),jucer s Leotarom (1-1) i sa Slavijom (0-0).igrali se 2x25,kombinirani sastavi 
Prvi koji je vjerovatno napustio klub je izvrsni ofenzivni vezni Marko MIšić koji je otisao na probu u Rusiju(klub Alania),a ako tamo ne uspije sigurno ce potpisati za Sarajevskog premijerligasa Olimpic.zapazili su ga jos u kupu,a pratili su ga tokom cijele prve lige fbih.momak sigurno kao i brat zasluuzuje da igra PL.
Prvi koji je vjerovatno napustio klub je izvrsni ofenzivni vezni Marko MIšić koji je otisao na probu u Rusiju(klub Alania),a ako tamo ne uspije sigurno ce potpisati za Sarajevskog premijerligasa Olimpic.zapazili su ga jos u kupu,a pratili su ga tokom cijele prve lige fbih.momak sigurno kao i brat zasluuzuje da igra PL.
Dugo me nije bilo pa da napisem nesto sto sam cuo..Nakon odlaska Marka Mišića radi se i na pojacanjima,kako sam cuo postoje velike sanse da se vrate Jasmin Smriko iz čelika,Stjepan Badrov iz Goška i Mladen Jurčevic (inace bivsi bih reprezentativac)iz Širokog Brijega,u kontaktu su i s bivsim igracem viteza,koji je tu ponikao Velimirom Vidićem koji nastupa za RNK Split(inace isto bivsi reprezentativac Bih),spominje se i prica da se utakmice druge polusezone,bar dio njih igraju u zenici na kamberovica polju,jer bi trebali da pocnu radovi na stadionu.sjednica je uskoro,ovo sam samo cuo da je vlatko tako rekao,sad vidjet cemo jel istina,nadam se da jest 
-
VolimRadnicki
- Kontakt:
VolimRadnicki je napisao/la:Eto Vas u Premijer ligi
Vicemo sta ce sve da bude od ovoga!
Sigurno premijer ligankvitez je napisao/la:VolimRadnicki je napisao/la:Eto Vas u Premijer ligi
Vicemo sta ce sve da bude od ovoga!
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Vitez je zalusio da udje u PL. Nadaj mo se samo da ce i tamo nastaviti sa dobrom igrom 
Sta ima novo u vezi stadiona, je li odrzana sjednica?
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Kristijan Ivešić iz Gradine u Vitez. Dobili ste dobrog igraca,momak trci i trudi se nije neki maneken bar je tako bilo u Gradini.
da li ste upoznati da li vam dolazi rusmir jusic iz zvijezde
- vidovitadjemila
Ivesic je odlicno igrao za Travnik .Ja ne znam sta je s njim pa nije uspio u Zrinjskom a evo ni u Gradini.Ako zaigra za Vitez na travnickom nivou to je sigurno veliko pojacanje...zuka_TM je napisao/la:Kristijan Ivešić iz Gradine u Vitez. Dobili ste dobrog igraca,momak trci i trudi se nije neki maneken bar je tako bilo u Gradini.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Pa koje uspio u Gradini
Ono sto je odigrao u Gradini stvarno je dobar bio i sigurno ce biti pojacanje pogotovo jer u pitanju 1 liga.
-
plavobijeli
- Kontakt:
Pa dobro di će ta pojačanja da igraju,koga da zamjene il ih dovodite da na klupi side.Moje mišljenje je da za premijer ligu morate dovesti boljeg golmana i možda desnog bočnog i jednog boljeg stopere koji zna igrati lopte.Gradina je promjenila cilu ekipu u premijerligi i dobila što je dobila,pa nemoj te to i vi raditi.Mišljenja sam da ste trenutno među 5 najboljih ekipa u državi.Čestit Vam Božić i sretna Nova godina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.