Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 nov 2012, 13:27

Monolog je napisao/la:A imenovanje Jonasa ti ne smeta. :mrgreen:
Inače, ne bih rekao da je Jonas precijenjen. Nit' je masno plaćen, nit' ima veliku platu, nit' igra u klubu koji se bori za titule. Da je u Unitedu, onda bi možda ovo imalo smisla.
Pa i jeste u Unitedu, al' onom iz Newcastla :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 dec 2012, 17:47

Jack Wilshere. Konacno se pojavio englez koji zna voditi loptu duze od 5m a da pri tom ne slomije nogu (mada je i ovo upitno s obzirom da momak provodi vise vremena u bolnici cak i od Robbena). I naravno to se mora proslaviti tako sto ce ga engleski mediji i navijaci dici u nebesa do besvjesti. Wenger mozda prednjaci u tome jer svaki put kad mu se zaljulja stolica ide sa populisticko-patriotskom pricom kako ce on u Arsenalu u buducnosti dati priliku engleskim mladim talentima koji ce biti kicma njihove reprezentacije, samo ako mu ne daju otkaz. Uzima ih francuz na glupu patriotsku pricu. :lol: A u stvarnosti dovodi svoje precjenjene francuze i igrace iz francuske lige, pocinjem sumnjati da ima nekog svog menadzera u Francuskoj preko kojeg uzima te poluigrace a zauzvrat dobije neki procenat?

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 dec 2012, 18:04

Podolski
Gervinho
Allen

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 17 dec 2012, 18:06

calcio je napisao/la:Jack Wilshere. Konacno se pojavio englez koji zna voditi loptu duze od 5m a da pri tom ne slomije nogu (mada je i ovo upitno s obzirom da momak provodi vise vremena u bolnici cak i od Robbena). I naravno to se mora proslaviti tako sto ce ga engleski mediji i navijaci dici u nebesa do besvjesti. Wenger mozda prednjaci u tome jer svaki put kad mu se zaljulja stolica ide sa populisticko-patriotskom pricom kako ce on u Arsenalu u buducnosti dati priliku engleskim mladim talentima koji ce biti kicma njihove reprezentacije, samo ako mu ne daju otkaz. Uzima ih francuz na glupu patriotsku pricu. :lol: A u stvarnosti dovodi svoje precjenjene francuze i igrace iz francuske lige, pocinjem sumnjati da ima nekog svog menadzera u Francuskoj preko kojeg uzima te poluigrace a zauzvrat dobije neki procenat?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
L_blancos je napisao/la: Gervinho
+1000

Za ovu drugu dvojicu ne bih znao, to ću reć' na kraju sezone. :mrgreen:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 dec 2012, 18:38

Smij se ali mislim da i sam znas da tu ima malo (puno) istine :)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 17 dec 2012, 18:48

Tu ima neviđeno mnogo nepoznavanja fudbala i idiotluka i nimalo istine ali kad su Arsenal i njegovi igrači u pitanju na to smo navikli od tebe.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 17 dec 2012, 18:55

calcio je napisao/la:Smij se ali mislim da i sam znas da tu ima malo (puno) istine :)
Kad pročitam cijeli tvoj post, ok, svako ima svoje mišljenje.

Prvi dio posta, upućen Wilsheru. Ne znam jesi li ga gledao ove sezone, momak se bori k'o lav, gine na terenu. S obzirom da je dugo vremena bio povrijeđen (prokletstvo ovog kluba :? ) njegove igre su odlične. Al' ok, tvoje mišljenje.

Drugi dio posta, davanje šanse englezima u budućnosti. Već sad igraju ti Englezi, Wilshere, Oxlade, Gibbs, ajde reći ću i Walcott, dobro, on i nije više talent, al hajd. Uglavnom, nije davanje šanse u budućnosti, davanje šanse je u sadašnjosti.

Treći dio, dovođenje francuza. Tu ima istine, ali kada su dolazili u klub bili su najveće zvijezde francuskog fudbala. Chamakh najbolji strijelac, Gervinho yebo francuze dok je bio u Lilleu, i Giroud bio najbolji strijelac. Za Girouda ne mogu reć' da je loš igrač, ako gledamo statistiku nije nešto posebno, ali veliku ulogu ima u timu, i on je veliki radnik i nadam se da će uspjeti. Mada sam ja na početku bio protiv njegovog dolaska, sad mi nije žao tih para koje su date za njega.
calcio je napisao/la:pocinjem sumnjati da ima nekog svog menadzera u Francuskoj preko kojeg uzima te poluigrace a zauzvrat dobije neki procenat?
E ovo je uzrokovalo taj smijeh. Nadam se da si ovo rek'o u zayebanciji.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 dec 2012, 19:02

Eto sad ispada da imam nesto protiv Arsenala. Wengera smatram precjenjenim trenerom, to nije tajna. I mnoge njegove investicije smatram promasajima, nije ni to tajna. Park, Chamakh, treba biti dobro udaren u glavu pa platiti milionske sume za ovakve igrace. Sad cete reci, Chamakh je dosao besplatno ali zaboravljate da mu Arsenal isplacuje milionsku platu. Za sta?
Sto se tice ostalog, prije pocetka sezone kada je Walcot bio pred prelaskom u Liverpool i vecine ste bili za, ja sam rekao da ga ne smijete pustati jer ce vam biti najbolji strijelac. I bio sam u pravu. ;)

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 17 dec 2012, 19:06

Jbg vremena su dosla takva da se sve pojebalo , dijete neko dode da 15-tak golova u 11 utakmica talenat odmah cudo od dijeteta , Rivaldo novi i odmah mu cijena 5 miliona pa dodu naftasi , ode to dijete ko Termoelektrana Kakanj na vrijednosti -.- Sve se pojebalo ja msm onom sezonom kad je Perez dos'o na vlast u Real Madrid 2002/3 koja vec tada je krenulo to ludilo :S Gdje ce jedan ba Carrol biti 35 miliona , Downing 20 , Milner 30 , i jos tako ima koliko hoces :D
Tako blizu, a tako daleko.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2012, 14:17

Kakve Calcio gluposti napisa. Bravo, treba biti poseban pa i to uspjeti. Govori o greskama Wengera, pa ko to nema greske? SAF je najbolji trener svih vremena pa dovede covjek Bebea, dao milione za Andersona i Nanija koji to nikad nisu vratili. Da ne govorimo o forsiranju igraca koji nikad nisu bili za Uniteda(Gibson npr.). Spominjes Jacka, covjek imao jednu povredu u karijeri, i ti ga onda poredis sa Robbenom? Fakat normalno, jedan se 3-4 puta povrijedi u godini, jedan samo jednu povredu imao. Ali vec je utvrdjeno da si poseban, pa nema veze. Walcott jeste najbolji strijelac, ali je i najlosiji igrac. Nazalost nije sve u statistici ima nesto i u gledanju fudbala, a ocigledno da ti ne gledas i ne pratis Arsenal vec samo pises onako sta procitas na webu(npr. da je Jack bio 17 mjeseci povrijedjen, i odmah zakljucujes da je on stalno povrijedjen).
Celik!3,2,2.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 dec 2012, 16:00

@Allguns...
Ma ja, samo sto SAF uzima titule i sa tim igracima. A kada ih ne uzme onda se ne izvlaci pricom da mu iz uprave ne daju pare kao Wenger nego zasuce rukave i uzme ih sljedece sezone.
Kod Arsena uvijek neke izvlakuse: otplacuju stadion, ne daju pare iz uprave, imamo salary cap (iako to ne vazi za njega, on kao i obicno uzima svojih 135 hiljada funti sedmicno).
Ti si simpatizer Arsenala i nisi skroz objektivan. Shvatam ja to, pratis ekipu, tjesis se kada izgubite i slicno. Ali ja pokusavam objektivno gledati na stvari.
Mozda sam bio malo preostar u izboru rijeci pa je to upalo u oci vama koji navijate za Arsenal ali inace ne znam gdje je problem?
Jeli Wenger precjenjen trener? U nekim krugovima ga smatraju trenerskim magom, guruom zelenih terena, intelektualcom na klupi, filozofom... Grohotom se smijem. :lol: Dobro, kao filozof mozda moze proci, stvarno voli filozofirati o razlozima zbog kojih nije uzeo titulu vec tako dugo vremena iako vodi jedan od najbogatijih evropskih klubova. ;)
Jeli Wilshere precjenjen igrac? Ja sam primjetio da ga neki svrstavaju u svjetsku klasu i zato sam napisao da je precjenjen jer on jednostavno nije na tom nivou. Klasicno precjenjivanje engleskih igraca, ne na Andy Carrol-nivou, ali ipak precjenjivanje.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 dec 2012, 16:32

calcio je napisao/la:Eto sad ispada da imam nesto protiv Arsenala. Wengera smatram precjenjenim trenerom, to nije tajna. I mnoge njegove investicije smatram promasajima, nije ni to tajna. Park, Chamakh, treba biti dobro udaren u glavu pa platiti milionske sume za ovakve igrace. Sad cete reci, Chamakh je dosao besplatno ali zaboravljate da mu Arsenal isplacuje milionsku platu. Za sta?
Sto se tice ostalog, prije pocetka sezone kada je Walcot bio pred prelaskom u Liverpool i vecine ste bili za, ja sam rekao da ga ne smijete pustati jer ce vam biti najbolji strijelac. I bio sam u pravu. ;)
Investicija je nesto u sto ulozis novac a Chamkh je doveden besplatno a Park za 2 miliona, to su nikakve investicije. Sta ako Chamakh dobija 60k funti sedmicno pa takvih igraca ima desetine u svakom klubu za sta Kaka dobija 10 miliona eura godisnje, sto udje u par tekmi kupa kralja, i u zadnjim minutama primere a placen 60 miliona. Sine to se zove promasena investicija, 60 miliona i evo vec 4 sezona u Realu jos bonusi i ispade da si sve ukupno za igraca koji je totalno nebitan u cijelom timu i rijetko kad uopste i zaigra u prvih 11 platis 100 miliona to se zove promasena investicija.

Bitno ej da si ti kompetentan da Wengera proglasic precijenjenog, steta sto ti tako potcijenjen nisi napravio bolju karijeru a realno bolji si od njega.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2012, 17:23

L_blancos je napisao/la:Podolski
Zašto misliš da je precijenjen?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 dec 2012, 18:20

Ko je napisao da je svjetska klasa? Mislim Jack? Pisalo se da je najbolji mladi igrac svijeta, i bio je, ne moze svako onako odigrati protiv Barce, cak ni mnogo stariji iskusniji igraci nisu mogli, on jeste. I nije samo on Englez, i nismo mi Englezi mi smo Bosanci(i Hercegovci), sto bi znacilo da mozemo poprilicno realno pricati o takvim igracima.

Sto se tice Wengera, poprilicno sam objektivan, nisam ja bas njegov fan, ali ne zato sto nije kvalitetan, on je itekako kvalitetan trener, samo veoma tvrdoglav. I to ga cesto zna zajebati, a kako njeg tako i Arsenal. A sad po cemu je on precijenjen? I sta bi to znacilo? Zar nije jedan od najboljih trenera u svijetu? Sa minimalnim ulaganjima(za velike klubove) drzi Arsenal u vrhu, ne bi to mogao svako uraditi, SAF je slican mada on zna nekad dobro potrositi te Klopp. Nije, niti ce nekad biti sve u titulama, ima ih eno Mancini, pa je nula od trenera.
Celik!3,2,2.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 dec 2012, 13:05

SiamoNoi je napisao/la:
Prosjecan igrac za prosjecnu ekipu 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 dec 2012, 17:09

juznjak> je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Prosjecan igrac za prosjecnu ekipu 8-)
Idealan za Atletico Madrid.
Celik!3,2,2.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 dec 2012, 22:21

Mislio sam na prosjecne ekipe koje nista ne osvajaju tipa Arsenal,Koln i slicn . Zato i igra u jednom takvom trenutno .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 22 dec 2012, 23:22

Sanchez, Arbeloa, David Luiz.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 dec 2012, 01:06

Dobro to, Arsenal nista ne osvaja, ali je jos uvijek bolji i jaci od At. Madrida, tako da Podolski vise lezi AM nego Arsenalu.
Celik!3,2,2.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 23 dec 2012, 01:27

AllGunsBlazing je napisao/la:Dobro to, Arsenal nista ne osvaja, ali je jos uvijek bolji i jaci od At. Madrida, tako da Podolski vise lezi AM nego Arsenalu.
Ako cemo realno, danasnji Atletico je bolji od Arsenala.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.