Ufffffffff eto zavrsi se i drugi gradski derbi u historiji
Evo jos se nisu slegli utisci ali pokusat cu napisati par recenica o svemu.
Prvo moram da demantujem pojedine spekulacije oko kupovine ili pustanja utakmice od strane Rudara. O tome nema govora. Mladost je od prve minute znala sta zeli iz ovog susreta i tako su se postavili na terenu. Kroz ciitavu utakmicu se osjetilo da Mladost vise zeli pobjedu i da su spremni poginuti da bi dosli do bodova. Igraci Rudara su na nasu srecu podbacili, razlog ne znam, ali cini mi se da su podlegli pritisku i atmosferi prije derbija a i u toku same utakmice. Realno Rudar nije prema golu Mladosti uputio ni jedan ozbiljniji sut a kamoli sta vise. Nama su ovo bodovi koji nam zlata vrijede ali pobjeda je jos i sladja zbog rivaliteta izmedju crvenog i zelenog dijela grada ali i zbog toga sto je Rudar godinama u samom vrhu prve lige i sigurno su jedna od 3 najkvalitetnije ekipe u ligi. Ipak nadigrati takvog protivnika za nase momke, kojima je ovo prva sezona u ovoj ligi, je velika stvar.
Atmosfera na derbiju je posebna prica i ja ne znam da je ikad vise bilo gledalaca na jednoj utakmici na stadionu u Doboju, stvarno nesto sto se treba dozivjeti. Steta je samo to nemamo toliko velike tribine pa da to jos bolje izgleda ali i ovako je bilo fantasticno.
I na kraju drago mi je da je sve proslo fer i korektno i da su igraci Rudara docekani i ispraceni aplauzom i niko nije niti jednog trenutka vrijedjao Rudar ili ga spominjao u nekom losem kontekstu ma koliki rivalitet bio.