1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 07 jul 2010, 17:37

VAMOS ESPANA!!!

Vanredne vijesti 22:45: Obaviještavamo vas da je u presudnoj bici koja se danas desila u Južnoj Africi između njemačkih i španskih trupa "Velika" Njemačka artiljerija pod palicom vladara(fuhrera) Joachima Lowa je polomila zube nakon iznenadnih blickrigova Španije koji je predvodio general I. Casillas sa svojom vojskom. Na drugoj strani general P.Lahm sa svojom vojskom pokušao je probiti obrambeni zid Španije, ali bezuspješno. Tako je, nakon mnogo pokušaja, konačno prekinuta velika vladavina Njemačke u svijetu. Uspjeli smo dobiti i jednu sliku:

slika
Trenutak koji je odlučio pobjednika u ovoj velikoj i presudnoj bici za cijeli svijet

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nemojte se ljutiti ne mislim ništa loše ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 17:42

Klopp je napisao/la:
Chologol je napisao/la:Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau

Kao sto jednom rece Genghis, Njemacki mentalitet :mrgreen:
FC BAYERN je napisao/la: Kad kod nas igraju u reprezentaciji tri naroda, sto onda nebi moglo u ostalim reprezentacijama?
Ojjj koji idiot jbt (izvini), svi oni vuku BOSANSKE KORJENE zive na BOSANSKOM PROSTORU STOLJECIMA za razliku od Ezila ili Podolskog koji su se doselili u Njemacku prije 20 godina.
Uostalom ako ti zelis od reprezentacija pravit klubove, pici u Nyon, reci Platiniju, mozda i prihvati.
Joj ne mogu vise ovo trpiti, izvinjavam se al moram ovom odgovoriti. Petlja se tamo gdje je tanak, pa cu mu ja objasniti.
Hajmo redom:
Jerome Boateng rođen u Njemackoj, znaci nije doselio, i majka mu iz Njemacke, otac iz Gane
Serdar Tasci, rođen u Njemackoj, otac iz Turske majka iz Njemacke, nije doselio
Dennis Aogo, rođen u Njemackoj, otac iz Nigerije, majka iz Njemacke, nije doselio
Sami Khedira, rođen u Njemackoj, otac iz Tunisa, majka iz Njemacke, nije doselio
Ozil rođen u Njemackoj, on je vec treca generacija u Njemackoj, ja mislim da ni ne zna turski, mozda je 2-3 puta bio u Turskoj
Jedino su Cacauu i Marinu dali drzavljanstvo, i oni nemaju korijene iz Njemacke niti su rođeni u Njemackoj. Pricati da su ovi momci stranci moze samo ogranicen covjek. Valjda imaju pola njemackih gena, nije valjda da pokupe samo gene od oceva :roll:
Dobar :D , zna Oezil turski parlat :mrgreen: , gledao sam ga TRT-u..

Evo sad pogledah na RTL-u sastave, igraće Torres u špicu kod Španije, a za Elf će umjesto Mullera ipak igrati još jedan 'stranac' Trochowski.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jul 2010, 17:47

Ovaj je forum kada sam se registrovao bio normalan gdje se mogla voditi normalna diskusija, sada su dosla neka djeca kojima ne mozes nista dokazati ili ne zele vidjeti te cinjenice. No evo pokusat cu po ko zna koji put da to objasnim cinjenicama, i molio bih admine kada pocne opet ovo sr.nje da brise postove (ukoliko zeli nek odmah pocne od mog posta).
Njemacku reprezentaciju na SP cine 23 igraca i to:

Golmani

1 Manuel Neuer - majka Njemica, otac Njemac
12 Wiese, Tim - majka Njemica, otac Njemac
22 Butt, Hans Jörg - majka Njemica, otac Njemac

Odbrana

2 Jansen, Marcell - majka Njemica, Otac Njemac
3 Friedrich, Arne - majka Njemica, otac Njemac
4 Aogo, Dennis - majka Njemica, otac iz Nigerije - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Dennis_Aogo
5 Taşçı, Serdar - majka Njemica, otac iz Turske (Kurdi)
14 Badstuber, Holger - majka Njemica, otac Njemac
16 Lahm, Philipp - majka Njemica, otac Njemac
17 Mertesacker, Per - majka Njemica, otac Njemac
20 Boateng, Jérôme - mjaka Njemica, otac iz Gane - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9r%C3%B4me_Boateng

Vezni red

6 Khedira, Sami - majka Njemica, otac iz Tunisa - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Sami_Khedira
7 Schweinsteiger, Bastian - majka Njemica, otac Njemac
8 Oezil, Mesut - roditelji iz Turske, rodjen u Njemackoj
15 Trochowski, Piotr - roditelji Poljaci - rodjen u Poljskoj
18 Kroos, Toni - majka Njemica, otac Njemac
21 Marin, Marko - roditelji iz Bosne - rodjen u Bosni

Napad

9 Kießling, Stefan - majka Njemica, otac Njemac
10 Podolski, Lukas - roditelji Poljaci - rodjen u Poljskoj
11 Klose, Miroslav - majka Poljakinja, otac Njemac - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Klose
13 Müller, Thomas - majka Njemica, otac Njemac
19 Cacau - rodtitelji iz Brazila, rodjen u Brazilu
23 Gómez, Mario - majka Njemica, otac Spanac - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Mario_G%C3%B3mez

Dakle od 23 igraca u pitanju su samo cetiri igraca koja nemaju veze s Njemackom, no ukoliko tu oduzmemo Oezila koji je rodjen u Njemackoj i koji automatski stekne pravo na drzavljanstvo te drzave, onda su jedino Cacau, Podolski i Marin igraci koji nemaju veze s Njemackom. Dakle za ove ostale igrace nemate pravo da kazete da nisu Nijemci, jel ukoliko bi npr. vas otac bio iz zemlje X, a majka iz zemlje Y, onda nema Vam niko pravo reci sto ste odabrali zemlju X, a ne zemlju Y.

Sto se tice vecerasnje utakmice, Spanija je za mene favorit (i ako sam veliki navijac Njemacke), no ovi igraci su pokazali svoj kvalitet i bez obzira sta ce se veceras desiti oni zasluzuju svaki respekt i vjerujem da ce u buducnosti biti jos jaci. Svi njihovi navijaci stoje cvrsto iza njih, i ja cu prvi veceras Spaniji cestitati na prolazu, a necu se upustati u neke djecije provokacije i price, ipak mislim veceras Spanija prolazi jer su ozbiljniji od onog cirkusa zvani reprezentacija Argentina i Engleska.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jul 2010, 17:53

Svaka cast amerosm sto se trudis da objasnis neke stvari, ali opet ce neko izvaliti "neistinu" i pocece isto sranje jbg tipicni onaj nas mentalitet ja sam upravu i niko vise.
Sto se tice favorita slazem se da je Spanija favorit, ipak su EP, dok je na kladionici 50 % 50 % ipak po meni Spanija je favorit.
A ovi nasi momci kako god da zavrse veceras doci ce kuci kao heroji.
Zadnja izmjena: FC BAYERN, dana/u 07 jul 2010, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 jul 2010, 17:54

i ta cetiri igraca su dovoljna da se ta selekcija zove UN kao sto kazu ovdje..opet nije to to, nadam se da ne zamjerite
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jul 2010, 17:54

19TM87 je napisao/la:sanse su veceras 50% na prema 50%
Tako ne misli raja, sudeći po anketi. ;)
Šalim se, mada bih ja stavio 55/45 u korist Španije. Nijemci jesu u zaletu i igraju nevjerovatno lijep fudbal (pogotovo za njihove prilike). Ali, Španci imaju zaista kvalitetnu ekipu, uhodanu, iskusnu...
Teško im je naći slabu tačku, možda slaba forma Torresa, zbog čega i nisu tako efikasni na ovom prvenstvu.
Bunkera s njemačke strane neće biti, tako da će Španci imati priliku da (konačno) pokažu nešto više nego što su dosad činili.
Izgleda da je posljednja nedoumica riješena u Njemačkoj ekipi, Trochowski igra umjesto suspendovanog Mullera.

P.S. Ne mogu da vjerujem da se još uvijek raspravlja s kim je koja Nijemica spavala, pa rodile nekakve...Boatenge, Aoge, Khedire, Tascije, Gomeze.... :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 17:56

amerosm je napisao/la:Ovaj je forum kada sam se registrovao bio normalan gdje se mogla voditi normalna diskusija, sada su dosla neka djeca kojima ne mozes nista dokazati ili ne zele vidjeti te cinjenice. No evo pokusat cu po ko zna koji put da to objasnim cinjenicama, i molio bih admine kada pocne opet ovo sr.nje da brise postove (ukoliko zeli nek odmah pocne od mog posta).
Njemacku reprezentaciju na SP cine 23 igraca i to:

Golmani

1 Manuel Neuer - majka Njemica, otac Njemac
12 Wiese, Tim - majka Njemica, otac Njemac
22 Butt, Hans Jörg - majka Njemica, otac Njemac

Odbrana

2 Jansen, Marcell - majka Njemica, Otac Njemac
3 Friedrich, Arne - majka Njemica, otac Njemac
4 Aogo, Dennis - majka Njemica, otac iz Nigerije - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Dennis_Aogo
5 Taşçı, Serdar - majka Njemica, otac iz Turske (Kurdi)
14 Badstuber, Holger - majka Njemica, otac Njemac
16 Lahm, Philipp - majka Njemica, otac Njemac
17 Mertesacker, Per - majka Njemica, otac Njemac
20 Boateng, Jérôme - mjaka Njemica, otac iz Gane - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9r%C3%B4me_Boateng

Vezni red

6 Khedira, Sami - majka Njemica, otac iz Tunisa - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Sami_Khedira
7 Schweinsteiger, Bastian - majka Njemica, otac Njemac
8 Oezil, Mesut - roditelji iz Turske, rodjen u Njemackoj
15 Trochowski, Piotr - roditelji Poljaci - rodjen u Poljskoj
18 Kroos, Toni - majka Njemica, otac Njemac
21 Marin, Marko - roditelji iz Bosne - rodjen u Bosni

Napad

9 Kießling, Stefan - majka Njemica, otac Njemac
10 Podolski, Lukas - roditelji Poljaci - rodjen u Poljskoj
11 Klose, Miroslav - majka Poljakinja, otac Njemac - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Klose
13 Müller, Thomas - majka Njemica, otac Njemac
19 Cacau - rodtitelji iz Brazila, rodjen u Brazilu
23 Gómez, Mario - majka Njemica, otac Spanac - dokaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Mario_G%C3%B3mez

Dakle od 23 igraca u pitanju su samo cetiri igraca koja nemaju veze s Njemackom, no ukoliko tu oduzmemo Oezila koji je rodjen u Njemackoj i koji automatski stekne pravo na drzavljanstvo te drzave, onda su jedino Cacau, Podolski i Marin igraci koji nemaju veze s Njemackom. Dakle za ove ostale igrace nemate pravo da kazete da nisu Nijemci, jel ukoliko bi npr. vas otac bio iz zemlje X, a majka iz zemlje Y, onda nema Vam niko pravo reci sto ste odabrali zemlju X, a ne zemlju Y.

Sto se tice vecerasnje utakmice, Spanija je za mene favorit (i ako sam veliki navijac Njemacke), no ovi igraci su pokazali svoj kvalitet i bez obzira sta ce se veceras desiti oni zasluzuju svaki respekt i vjerujem da ce u buducnosti biti jos jaci. Svi njihovi navijaci stoje cvrsto iza njih, i ja cu prvi veceras Spaniji cestitati na prolazu, a necu se upustati u neke djecije provokacije i price, ipak mislim veceras Spanija prolazi jer su ozbiljniji od onog cirkusa zvani reprezentacija Argentina i Engleska.
Marinu su roditelji Srbi, Gradiška je u Republici Srpskoj uz to, dakle srpskom entitetu, no nebitno. Marin nije Bošnjak, i da nije odabrao Nemce, opredelio bi se za Srbiju.
Suština komentara je ipak druga. Je li ovo sportski forum ili matična knjiga rođenih (dobro je da nije umrlih)? Jeli bitno večeras Nemcima odakle su im igrači???
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 jul 2010, 17:57

Veceras ocekujem dobar mec sa puno prilika,i nadam se dosta golova,i naravno pobjedu Spanaca sa jedno 3:2 ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 17:59

El_7 je napisao/la:Vise boli me **** za Njemcima..koje je njemac a koji ne...oni ce danas da ispadnu :lol: :lol: dosta vise

Spanija finale ;) ;)
Potpis!
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

volim_ciglu
Kontakt:

Post Postao/la volim_ciglu » 07 jul 2010, 17:59

tony-mortale je napisao/la:... u hrvatskoj i srpskoj reprezentaciji ne igraju bosanci jer taj narod ne postoji(ustav poznaje bošnjake srbe hrvate), a to što su porjeklom iz bih ili su rođeni u bih ne znači da oni nisu srbi ili hrvati, al ovo su teške političke teme i nisu za ovog foruma, al morao sam napisati ovima što tvrde da je piotr trohovski njemac i sl
Na bosanskom forumu govoriti da NE POSTOJE bosanci. Jeli moderatori spavaju ili im se yebe?
I dokle vise dopustati nazivati Njemacku repku nacistima.
sportsport, dovidjenja!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:05

Ma moj "vuk pojeo opanak" dobro zboris bre, a ja danas setam po glavnom gradu Berlinu i imam sta vidjeti:
Covece bre, Englezi, turisti, citava grupa, se bre obukli u njemacke dresove i nose zastave Njemacke.

Nisam svojim ocima mogao da poverujem....bre. Reko mislim sebi sta je ovo, bas Englezi, pa sta je sledece bre, jos malo fali pa da u Beogradu zaviori Turska zastava ili usred Kosova srpska. Zamisli to hej. :D
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 07 jul 2010, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 18:08

volim_ciglu je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:... u hrvatskoj i srpskoj reprezentaciji ne igraju bosanci jer taj narod ne postoji(ustav poznaje bošnjake srbe hrvate), a to što su porjeklom iz bih ili su rođeni u bih ne znači da oni nisu srbi ili hrvati, al ovo su teške političke teme i nisu za ovog foruma, al morao sam napisati ovima što tvrde da je piotr trohovski njemac i sl
Na bosanskom forumu govoriti da NE POSTOJE bosanci. Jeli moderatori spavaju ili im se yebe?
I dokle vise dopustati nazivati Njemacku repku nacistima.
sportsport, dovidjenja!
u bih ne postoji narod bosanac-ako čitaš imalo to znaš, al et izgleda slabo ustav bih u svojoj preambuli(vjerovatno prvi put čuješ ovu riječ) spominje Bošnjake, Hrvate i Srbe o bosancima ni riječi, e sad možda je meni krivo što je to tako, možda je i tebi, ali mu tu ništa ne možemo jer je to tako
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:10

Principatus je napisao/la:Ma moj "vuk pojeo opanak" dobro zboris bre, a ja danas setam po glavnom gradu Berlinu i imam sta vidjeti:
Covece bre, Englezi, turisti, citava grupa, se bre obukli u njemacke dresove i nose zastave Njemacke.

Nisam svojim ocima mogao da poverujem....bre. Reko mislim sebi sta je ovo, bas Englezi, pa sta je sledece bre, jos malo fali pa da u Beogradu zaviori Turska zastava. :D
Momak iz Berlina, si ti pri sebí? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ti je moj :lol: Koji baja...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:12

Vuk pojeo slaninu je napisao/la:
Ma ajde bre jesam. Ich bin ein Berliner, kako Kennedy rece.
Nego inace sta ima? :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 18:12

Principatus je napisao/la:Ma moj "vuk pojeo opanak" dobro zboris bre, a ja danas setam po glavnom gradu Berlinu i imam sta vidjeti:

Nisam svojim ocima mogao da poverujem....bre. Reko mislim sebi sta je ovo, bas Englezi, pa sta je sledece bre, jos malo fali pa da u Beogradu zaviori Turska zastava ili usred Kosova srpska. Zamisli to hej. :D
Ima ispred ambasade.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 18:13

Pa zar nemaju boljeg igraca od Troshowskog da zamjeni Mulera :roll:
Tip je totalna najslabija karika u repci a vala i u BL je igrao vise nego lose prosle sezone.
Protiv nas je bio smjesan i ispadao kao' pjano iz trajvana.
Za njega je i onaj Bisquit Petit Beure mlaznjak. :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:14

Principatus je napisao/la:
Vuk pojeo slaninu je napisao/la:
Ma ajde bre jesam. Ich bin ein Berliner, kako Kennedy rece.
Nego inace sta ima? :D
Vidim :lol: :lol: :lol: :lol: Koji baja :lol: :lol: :lol: :lol: Nepovezan si u govoru :lol: :lol: :lol: :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jul 2010, 18:16

Ma da bre. :lol: Ali inace sta ima novo u grupi D? :D

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jul 2010, 18:17

Njemacka ide po 8 finale, Spanci po prvo finale!

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 18:18

Principatus je napisao/la:Ma da bre. :lol: Ali inace sta ima novo u grupi D? :D
Pa pobedili smo vas :D Samo ne znam kojih vas :lol: Nemac nisi ;) Ja sam mislio da je ovo bosanski forum, kad ono nemački.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.