AFC Ajax
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: AFC Ajax
svaka cast za remi! ove sezone imate stvarno odlicne rezultate na gostovanjima kod izvikani grka i sad ukrajinaca 

Šteta za propuštenu šansu.
Rezulrtat se mogao ,naslutiti.. ali ne i to da će momci nadigrati Dinamo u potpunosti.
Dinamo je bio bolji ,samo u prvih 15-tak ,minuta jer se kod naših mladića, vidjela izrazita trba..pa pomalo i strah..
Kako su se oslobađali ..sve je bilo bolje i bolje.
Marin Jol je pogriješio.
Nije trebo ostavljati ekipu sa tri igrača u zadnjoj liniji...nije bilo potrebe...Odbrana nam neštima ni u normalnoj formaciji.
Mogao je uvesti Sulejmanija , umjesto De jonga ili Emanuelsona.
Ovako..upravo je Anita,falio kod primljenoga gola.
Suarez..opet sebičan..
Na krilima Amsterdam arene,se može dalje...ali nije još gotovo..nikako..
Naš tim ima kvalitet,ima više snage..Dinamo mora dati gol..sve nam ide u prilog..
Bilo bi sjajno za ovu generaciju da prođu..to je njihova životna šansa..mislim da je neće prokockat.
Rezulrtat se mogao ,naslutiti.. ali ne i to da će momci nadigrati Dinamo u potpunosti.
Dinamo je bio bolji ,samo u prvih 15-tak ,minuta jer se kod naših mladića, vidjela izrazita trba..pa pomalo i strah..
Kako su se oslobađali ..sve je bilo bolje i bolje.
Marin Jol je pogriješio.
Nije trebo ostavljati ekipu sa tri igrača u zadnjoj liniji...nije bilo potrebe...Odbrana nam neštima ni u normalnoj formaciji.
Mogao je uvesti Sulejmanija , umjesto De jonga ili Emanuelsona.
Ovako..upravo je Anita,falio kod primljenoga gola.
Suarez..opet sebičan..
Na krilima Amsterdam arene,se može dalje...ali nije još gotovo..nikako..
Naš tim ima kvalitet,ima više snage..Dinamo mora dati gol..sve nam ide u prilog..
Bilo bi sjajno za ovu generaciju da prođu..to je njihova životna šansa..mislim da je neće prokockat.
Šuti..neprijatelj je gluh.
Ne znam zasto ste svi tako ubijedjeni u prolaz, ja uopste nisam. Strah me nase odbrane i mislim da nam sanse nisu puno vece nego Dinamu. Pa mi smo gol primili ni iz cega i to sa igracem vise, al to uopste nije cudno za ovu ekipu. A glavni krivac za primljeni gol je Emanuelson koji izgleda jos nije naucio da pravi offside zamke...
Ja sansu vidim u raspolozenom napadu. Ako im uspijemo zabiti tri gola onda prolazimo, jer vrlo lahko dva mozemo primit.
@Jukan, ne slazem se da je Jol pogrijesio. Anitu je morao izvesti jer je imao zuti i sa njegovim nacinom igre vrlo lahko je mogao dobiti jos jedan i onda bi rezultat bio skroz drugaciji. Enoh je takodjer dobio zuti protiv Paoka i da je sinoc dobio nebi igrao u uzvratnoj a on nam je jako vazan kad je odbrana u pitanju, on je nas Gattuso
Nadam se da ce u uzvratu igraci dati svoj maksimum i da ce biti sabrani i naravno da igraju timski, jer jedino tako prolazimo! I za kraj evo pregleda:
[youtube][/youtube]
Ja sansu vidim u raspolozenom napadu. Ako im uspijemo zabiti tri gola onda prolazimo, jer vrlo lahko dva mozemo primit.
@Jukan, ne slazem se da je Jol pogrijesio. Anitu je morao izvesti jer je imao zuti i sa njegovim nacinom igre vrlo lahko je mogao dobiti jos jedan i onda bi rezultat bio skroz drugaciji. Enoh je takodjer dobio zuti protiv Paoka i da je sinoc dobio nebi igrao u uzvratnoj a on nam je jako vazan kad je odbrana u pitanju, on je nas Gattuso

Nadam se da ce u uzvratu igraci dati svoj maksimum i da ce biti sabrani i naravno da igraju timski, jer jedino tako prolazimo! I za kraj evo pregleda:
[youtube][/youtube]
Ja sasm rekao da nije gotovo..ni blizu.
Međutim ..vidi se da se ovi Ukrajinci mogu pobjediti.
Treba igrati punom snagom, slomiti ih na trku, izdržljivost...treba biti disciplinovan maksimalno, sve podrediti kolektivu.
Čimn se malo izvrši ,presing na zadnju liniju, oni se zaustave..i pokušavaju kontrama i iskustvom Ševčenka, nešto da naprave.
Odbrana im je ko i naša..možda još i gora..dakle..bez straha.
Oni se moraju otvoriti, moraju dati gol..to treba iskoristiti.
Ajax, nesmije sa jednim golom ,smatrati da je završeno.
Iskreno..plašim se da se nedesi ,nešto kao protiv PAOK-a (1-1) ili Groningena, gdje nakon vodstva i očekivanja još golova..protivnik izjednači..
Valjda se nešto naučilo..iz predhodnih utakmica.
Međutim ..vidi se da se ovi Ukrajinci mogu pobjediti.
Treba igrati punom snagom, slomiti ih na trku, izdržljivost...treba biti disciplinovan maksimalno, sve podrediti kolektivu.
Čimn se malo izvrši ,presing na zadnju liniju, oni se zaustave..i pokušavaju kontrama i iskustvom Ševčenka, nešto da naprave.
Odbrana im je ko i naša..možda još i gora..dakle..bez straha.
Oni se moraju otvoriti, moraju dati gol..to treba iskoristiti.
Ajax, nesmije sa jednim golom ,smatrati da je završeno.
Iskreno..plašim se da se nedesi ,nešto kao protiv PAOK-a (1-1) ili Groningena, gdje nakon vodstva i očekivanja još golova..protivnik izjednači..
Valjda se nešto naučilo..iz predhodnih utakmica.

U iscekivanju uzvratne utakmice protiv Dynama ceka nas jos jedan mec u prvenstvu. Ovog puta protiv Rode u Amsterdam Areni. Mislim da ce Jol odmorit neke igrace u ovoj utakmici da bi bili odmorni za Dynamo. Al vidjet cemo.
Ovo je prilika Suarezu i Mouniru da odigraju jos jednu utakmicu zajedno (tek drugu) i da se koliko toliko uigraju za Dynamo.
Aissati ide na posudbu u Vitesse, a Sarpong vjerovatno prelazi u Real Sociedad.
Ajax ce probati dovesti jos par igraca za klupe. Prva postava nam je dobra ali u slucaju da se neko povrijedi nemamo adekvatnih zamjena.
Ajax ce probati dovesti jos par igraca za klupe. Prva postava nam je dobra ali u slucaju da se neko povrijedi nemamo adekvatnih zamjena.
Ahmed Mido Hossam vrlo vjerovatno dolazi u Ajax kao slobodan igrac i bit ce placen po broju nastupa, sto znaci da bi njegova ukupna placa za godinu dana bila izmedju 200 i 300 hiljada eura.
Aissati je veoma dobar igrac i bas me cudi da ide u Vittese,mogao je neci neki bolji klub od njih.
Danas protiv Rode u utakmici koja bi Jolu trebala posluziti samo da jos malo isproba neke varijante pred Dynamo koja je mnogo bitnija tekma od ove,a tek se onda posle posvetiti Eredivisie.
Danas protiv Rode u utakmici koja bi Jolu trebala posluziti samo da jos malo isproba neke varijante pred Dynamo koja je mnogo bitnija tekma od ove,a tek se onda posle posvetiti Eredivisie.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma ne bi bio prva postava u nekom jacem klubu zato i ide u Vitesse. On je mlad igrac i treba da igra redovno kako bi napredovao... Ako se dokaze igrat ce sljedece godine za Ajax 
Btw. Bivsi Ajaxov napadac Marko Pantelic potpisao dvogodisnji ugovor sa Olympiakosom.

Btw. Bivsi Ajaxov napadac Marko Pantelic potpisao dvogodisnji ugovor sa Olympiakosom.
Poluvrijeme: Ajax - Roda 1-0
Solidna utakmica sa dosta prilika i sa jedne i sa druge strane. Roda imala nekoliko ozbiljnih prilika ali Ajax konkretniji. Strijelac jedinog gola je Mounir El Hamdaoui
Solidna utakmica sa dosta prilika i sa jedne i sa druge strane. Roda imala nekoliko ozbiljnih prilika ali Ajax konkretniji. Strijelac jedinog gola je Mounir El Hamdaoui

Kako se moze navijati za Ajax, je li nisu njihove navijace jews?
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
Ajax vodi 2-0, odlicna saradnja dva Ajaxova napadaca Suareza i Mounira, strijelac ovog puta Suarez!
Kraj: Ajax 3 - 0 Roda
Odlicna utakmica! U prvom poluvremenu Roda imala par prilika a u drugom potpuna dominacija Ajaxa. Konacno smo odigrali utakmicu bez primljenog gola!
Suarez i Mounir odlicno suradjuju. Konacno je Ajax onaj stari, kao sto sam i pretpostavljao da ce povratkom Enoha i Vertonghena odbrana biti sigurnija. Sad nema vise straha od Dynama
Ooijer je odigrao svoje prve minute za Ajax, kada je ulazio docekan je sa nekolicinom zvizduka sa tribina. Valjda zato sto je igrao za PSV...
Odlicna utakmica! U prvom poluvremenu Roda imala par prilika a u drugom potpuna dominacija Ajaxa. Konacno smo odigrali utakmicu bez primljenog gola!
Suarez i Mounir odlicno suradjuju. Konacno je Ajax onaj stari, kao sto sam i pretpostavljao da ce povratkom Enoha i Vertonghena odbrana biti sigurnija. Sad nema vise straha od Dynama

Ooijer je odigrao svoje prve minute za Ajax, kada je ulazio docekan je sa nekolicinom zvizduka sa tribina. Valjda zato sto je igrao za PSV...
kakve to veze imaD1n0 je napisao/la:Kako se moze navijati za Ajax, je li nisu njihove navijace jews?

"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
Ma pusti ga vidis da ne zna kako ce vise spamati pa poceo pisati gluposti.nevjernik je napisao/la:kakve to veze imaD1n0 je napisao/la:Kako se moze navijati za Ajax, je li nisu njihove navijace jews?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Rezultat utakmice je dobar.
Igra i nije nešto.(osim ako se nije uigravalo za Dinamo).
Suarez i Mounir se još uigravaju i upoznavaju, De Jong ,reaguje presporo,a odbrana treba definitivno odustati od pravljenja offside zamki.
A što se tiče navijača, poznato je da je prije 10-tak godina predsjednik kluba zamolio igrače koji sebe nazivaju židovima ,da prestanu jer nanose štetu klubu.
Naime to je jedna grupa njihovih tzv.huligana, koja tjera inat sa navijačima Fayenorda i Utrechta .., prije svega.
U upravi kluba nema židova, ni među igračima, a i navijači koji se tako nazivaju nisu židovi.
Stari stadion Ajaxa, se nalazio u židovskoj četvrti,a od tuda i ti nazivi.
Ta četvrt i danas se zove židovska, no stadion je na drugoj strani ,a židova gotovo da i nema.
Amsterdamski židovi su u 2 svjetskom ratu, potpuno istrebljeni.
Mladi ljudi koji manipulišu sa tim nazivom,skoro i da neznaju ništa o holokaustu.
Ali na utakmice Ajaxa, dolaze čitave porodice i to je praznik za stanovnike Amsterdama (naročito kada se pobjeđuje)., i tu je najmanje židova.(sad ih u Amsterdamu ima oko 10 hiljada...1942..je bilo preko 100 hiljada.)
U zadnje vrijeme se vide i drugačije slike sa Amsterdam arene.., ljudi sa bradicama i potkraćenim hlačama.
No ..to nikome nesmeta..nama bi smetali ili jedni ili drugi..al činimi se da je to naš(Balkanski problem) problem.,a ne drugih.
Ima nekih stranica o Ajaxu, gdje je tema semitizam ili antisemitizam, stoga ovdje nebih kvario ugođaj , raspravljajući o tome.
Dakle Srijeda..biti ili nebiti za ovu generaciju..ekipa ima kvalitet..može se.
Igra i nije nešto.(osim ako se nije uigravalo za Dinamo).
Suarez i Mounir se još uigravaju i upoznavaju, De Jong ,reaguje presporo,a odbrana treba definitivno odustati od pravljenja offside zamki.
A što se tiče navijača, poznato je da je prije 10-tak godina predsjednik kluba zamolio igrače koji sebe nazivaju židovima ,da prestanu jer nanose štetu klubu.
Naime to je jedna grupa njihovih tzv.huligana, koja tjera inat sa navijačima Fayenorda i Utrechta .., prije svega.
U upravi kluba nema židova, ni među igračima, a i navijači koji se tako nazivaju nisu židovi.
Stari stadion Ajaxa, se nalazio u židovskoj četvrti,a od tuda i ti nazivi.
Ta četvrt i danas se zove židovska, no stadion je na drugoj strani ,a židova gotovo da i nema.
Amsterdamski židovi su u 2 svjetskom ratu, potpuno istrebljeni.
Mladi ljudi koji manipulišu sa tim nazivom,skoro i da neznaju ništa o holokaustu.
Ali na utakmice Ajaxa, dolaze čitave porodice i to je praznik za stanovnike Amsterdama (naročito kada se pobjeđuje)., i tu je najmanje židova.(sad ih u Amsterdamu ima oko 10 hiljada...1942..je bilo preko 100 hiljada.)
U zadnje vrijeme se vide i drugačije slike sa Amsterdam arene.., ljudi sa bradicama i potkraćenim hlačama.
No ..to nikome nesmeta..nama bi smetali ili jedni ili drugi..al činimi se da je to naš(Balkanski problem) problem.,a ne drugih.
Ima nekih stranica o Ajaxu, gdje je tema semitizam ili antisemitizam, stoga ovdje nebih kvario ugođaj , raspravljajući o tome.
Dakle Srijeda..biti ili nebiti za ovu generaciju..ekipa ima kvalitet..može se.
Ne znam Jukan, meni je igra djelovala vrlo dobro narocito napadacki dvojac koji je izvrsno suradjivao. Jos to nije ona prepoznatljiva Ajaxova igra al napredak je ocit u odnosu na prethodne utakmice.
Slijedi nam jako vazna utakmica za Ajax koja ce znaciti prekretnicu ukoliko se prodje, ubrzat ce Ajaxov povratak na mapu Europe.
Slijedi nam jako vazna utakmica za Ajax koja ce znaciti prekretnicu ukoliko se prodje, ubrzat ce Ajaxov povratak na mapu Europe.
Igra jeste napredovala.
To se najbolje vidi,po napadu koji vrši konstantan pritisak,na protivničku zadnju liniju.
Ovaj Mounir je dobar potez,čini mi se.
Ali još to može bolje...još uvjek se troši puno lopti...odbrana nekad neodlučna i sl..
Mora se biti precizniji.,brži,tečniji..pa nekad i oštriji.
Ja sve ovo govorim jer mi se čini da ovi igrači imaju taj kvalitet.
Puno bih značio plasman u grupnu fazu LP.
To bi riješili financijske probleme, a sve što bi trebalo je zadržati ove momke zajedno još 2 sezone, pa da se dobije ekipa poput Sevilje ili Lyona, pa možda i Arsenala.(trenutno mislim naravno).
Ako se prođe u grupnu fazu,sve su šanse da oni ostanu zajedno..prema tome ulog je ogroman.
Zato očekujem da će ostaviti srce na terenu u Srijedu..a sa takom igrom Dinamo pada.
To se najbolje vidi,po napadu koji vrši konstantan pritisak,na protivničku zadnju liniju.
Ovaj Mounir je dobar potez,čini mi se.
Ali još to može bolje...još uvjek se troši puno lopti...odbrana nekad neodlučna i sl..
Mora se biti precizniji.,brži,tečniji..pa nekad i oštriji.
Ja sve ovo govorim jer mi se čini da ovi igrači imaju taj kvalitet.
Puno bih značio plasman u grupnu fazu LP.
To bi riješili financijske probleme, a sve što bi trebalo je zadržati ove momke zajedno još 2 sezone, pa da se dobije ekipa poput Sevilje ili Lyona, pa možda i Arsenala.(trenutno mislim naravno).
Ako se prođe u grupnu fazu,sve su šanse da oni ostanu zajedno..prema tome ulog je ogroman.
Zato očekujem da će ostaviti srce na terenu u Srijedu..a sa takom igrom Dinamo pada.
Ma meni je Mounir zakon, bolji je od Suareza!
Par vijesti:
-Sarpong definitivno presao u Real Sociedad, a Mido konacno potpisao za Ajax!
Par vijesti:
-Sarpong definitivno presao u Real Sociedad, a Mido konacno potpisao za Ajax!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.