Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Evo tog pomenutog gola. Jednostavno bez komentara.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- moustapha
- Kontakt:
Nadam se da ce HSV proci Fulhama i tako iskoristiti priliku da igra finale na svom stadionu. Znamo da je to velika prednost i u takvoj situaciji mogu pobjediti svakoga. Uspjeh u EL bi donekle ublazio relativno losu sezonu, prije svega zbog lose pozicije u ligi. HSV je klub od kojeg se ocekuje konstantnost, a ne povremeni izlasci u Evropu.
#divovi
Ako gledamo neke stvari uspjeh u Bundesligi nije toliko los, s obzirom da smo u igri za ponovni plasman u EL, ali ispada lose zbog toga sto je cilj bio LP, i s ovom ekipom to je i realno ocekivati. Ako pogledamo prethodnih sedam godina od kako igramo u Evropi imali smo konstantu izuzev sezone kada smo igrali LP i kada je uprava sve prodala sto vrijedi. U Njemackoj veliki je problem igrati uspjesno u Evropi i na domacoj sceni, a to su prethodnih godina pokazala samo tri kluba i to HSV, Bayern i Bremen, i donekle Schalke.moustapha je napisao/la:Nadam se da ce HSV proci Fulhama i tako iskoristiti priliku da igra finale na svom stadionu. Znamo da je to velika prednost i u takvoj situaciji mogu pobjediti svakoga. Uspjeh u EL bi donekle ublazio relativno losu sezonu, prije svega zbog lose pozicije u ligi. HSV je klub od kojeg se ocekuje konstantnost, a ne povremeni izlasci u Evropu.
Sto se Fulhama tice tu je sve otvoreno no ako pogledamo ekipe imamo kvalitetnije igrace sto nista ne mora da znaci, jer ovdje nas mogu kostati neke druge stvari kao prosle godine cist ponisten gol ili papirici na terenu. Slazem se s tobom da je u finalu sve moguce ukoliko to izborimo, a ekipa kao sto sam sinoc rekao ima dva lica, jedno u Bundesligi jedno u EL. Ja cu se jos radovati dva dana plasmanu u polufinale i onda slijedi nerviranje nakon lose igre protiv Bochuma, odnosno bolje je reci bojkota te utakmice.
- bistrikboy
- Kontakt:
Normalno da su najveci tu nema sumnje,prava je steta sto HSV popusti u ovom drugom dijelu,da se kojim slucajem bore za titulu sa Bayernom ne bi bilo medijskog protora ni za politiku koliko bi to paznje privuklo,al' et' nek' to bude onda dogodine...amerosm je napisao/la: @ Bistrikboy
ja kada sam govorio da HSV i Bayern po svim statistikama dva najveca Njemacka kluba, koji su donijeli najvise bodova Bundesligi u posljednjih pet godina, neki su govorili da to nije istina, da tu nesta ne stima itd itd. No rezultati sve pokazuju, naravno tu bih jos dodao Bremen. A sta drugi govore za Bundesligu ja sam prestao citati, jer opet rezultati pokazuju to sto je nama bio cilj koji volimo ovu ligu, a to je povratak cetvrte pozicije u LP za Bundesligu.
Bremen je njemackom fudbalu prosle godine napravio veliku uslugu u LP je pobjedio Intera i igrao nerjeseno,a u UEFA cup-u izbacio Milana i dogurao do finala,nekako istu stvar je Bayern ove godine napravio sa Juventusom i Fiorentinom,u direktnim duelima su bundesligasi svakako vec ispred jos samo da ova tablica UEFA-ina to pocne pokazivati...
I za kraj mislim da ste vi vec u finalu,tanak je onaj Fulham,ali je wolf jos tanji nazalost,recimo da je kojim slčucajem VFB bio na mjestu onog izroda sinoc prosli bi bez vecih problema.Ja se licno nadam njemacko-spanskim finalima ove godine!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ma HSV-u je najveći problem trener.Isključivo zbog njega ekipa oscilira.HSv ima brutalno jak kadar iako mu i sad nedostaje par sjajnih igrača.Prvenstveno loše pripreme razlog su stalnog povređivanja igrača.Uvjeren sam da im Fulham neće prestavljati problem jer su za klasu jača ekipa,A onda najvjerovatnije sa Liverpoolom po trofej.Nikad u ovu ekipu nisam sumnja već u trenerske sposobnosti.Kad imaš igrače poput Petrića,Nistelroya,Elie,Ze Roberta onda nema potrebe za paniku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Agonija sto se tice povreda se dalje nastavlja. Johatan Pitroipa ima slomljena dva rebra iz sinocnje utakmice i nece ga biti narednih nekoliko utakmica.
Bas se pitam sta smo mi Bogu zgrijesili.

Bas se pitam sta smo mi Bogu zgrijesili.

- majestic24
- Kontakt:
Evo zavrseno prvo poluvrijeme na gostovanju kod Bochuma. Poveli smo golom Teshea u 18 minuti,a izjednaci je zlatko dedic 14 minuta kasnije. Nadam se boljoj igri u nastavku i da se vratimo s 3 boda kuci s ovog gostovanja.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Evo na kraju pobjeda golom Ruuda u posljednjim trenutcima utakmice. Iskreno odigrali smo veoma lose, sto je tradicija u ligi posljednjih mjesec dana, ali zbog invidualne kvalitete smo odnijeli veoma vazna tri boda iz Bochuma. Ja kao jedan zagovornik da pobjede treba zasluziti, a ne ostvariti sretno, moram reci da smo danas dosli sretno do pobjede jer je Bochum imao bolje prilike u drugom poluvremenu, ali i niko nas nije pitao kada smo
nesretno gubili bodove. Sljedece sedmice slijedi utakmica protiv Mainza gdje bih pobjedom donijeli mir u kucu pred utakmice s Fulhamom u EL.
nesretno gubili bodove. Sljedece sedmice slijedi utakmica protiv Mainza gdje bih pobjedom donijeli mir u kucu pred utakmice s Fulhamom u EL.
amerosm je napisao/la:Evo na kraju pobjeda golom Ruuda u posljednjim trenutcima utakmice. Iskreno odigrali smo veoma lose, sto je tradicija u ligi posljednjih mjesec dana, ali zbog invidualne kvalitete smo odnijeli veoma vazna tri boda iz Bochuma. Ja kao jedan zagovornik da pobjede treba zasluziti, a ne ostvariti sretno, moram reci da smo danas dosli sretno do pobjede jer je Bochum imao bolje prilike u drugom poluvremenu, ali i niko nas nije pitao kada smo
Steta sto ste pobjedili

Zar nije Johanson dao sam sebi golamerosm je napisao/la:Evo na kraju pobjeda golom Ruuda u posljednjim trenutcima utakmice. Iskreno odigrali smo veoma lose, sto je tradicija u ligi posljednjih mjesec dana, ali zbog invidualne kvalitete smo odnijeli veoma vazna tri boda iz Bochuma. Ja kao jedan zagovornik da pobjede treba zasluziti, a ne ostvariti sretno, moram reci da smo danas dosli sretno do pobjede jer je Bochum imao bolje prilike u drugom poluvremenu, ali i niko nas nije pitao kada smo

http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
Evo od danas je Jerome Boateng medju prvim pojacanjima Man.City-a za novu sezonu. HSV ce dobiti 12,5 miliona eura za njegove usluge, a kao moguce zamjene se spominju Hummels, Friedrich, Hoewedes. Prema pisanju Bilda najblizu je Hoewedes jer ima skoro sve dogovoreno s HSV-om, no ceka se odluka novog sportskog direktora Ursa Siegentahlera, koji zeli vise igraca koji moze igrati na dvije pozicije i prema pisanju medija njemu se vise dopada Arne Firedrich jer bi mogao igrati i kao desni bek. Takodjer ce HSV kako stvari stoje ljeti povuci opciju za Alexa Silvu da se vrati s posudbe iz Brazila.
I ako je Boatneg bio kvalitetan igrac no HSV njegovim odlaskom moze puno dobiti kako pise Hamburger Morgenpost, jer ukoliko dodje Arne Friedrich za malu sumu novca, ukoliko Hertha ispadne iz lige, moze se dovesti Toprak iz Freiburga za tri miliona eura, da bude kao talent kojeg bi postepeno trebalo formirati u vrhunskog igraca, te povratkom Silve, HSV bih bio dobro postavljen u odbrani, jedino bi mozda jos trebalo naci nekog kvalitetnije lijevog beka. No ovo su neke spekulacije medija u Njemackoj i mene samog, no ostaje da vidimo sta ce Urs Siegentahler smisliti kada su u pitanju transferi za iducu sezonu.
Isto tako se spominje odlazak Trochowskog i njegova cjena iznosi 7 miliona eura, pa se ceka da vidi hoce li na njegovu adresu stici ponuda, klubovi koji su pokazivali zanimanje za njega u posljednje vrijeme su Wolfsburg, Dortmund i Frankfurt.
I ako je Boatneg bio kvalitetan igrac no HSV njegovim odlaskom moze puno dobiti kako pise Hamburger Morgenpost, jer ukoliko dodje Arne Friedrich za malu sumu novca, ukoliko Hertha ispadne iz lige, moze se dovesti Toprak iz Freiburga za tri miliona eura, da bude kao talent kojeg bi postepeno trebalo formirati u vrhunskog igraca, te povratkom Silve, HSV bih bio dobro postavljen u odbrani, jedino bi mozda jos trebalo naci nekog kvalitetnije lijevog beka. No ovo su neke spekulacije medija u Njemackoj i mene samog, no ostaje da vidimo sta ce Urs Siegentahler smisliti kada su u pitanju transferi za iducu sezonu.
Isto tako se spominje odlazak Trochowskog i njegova cjena iznosi 7 miliona eura, pa se ceka da vidi hoce li na njegovu adresu stici ponuda, klubovi koji su pokazivali zanimanje za njega u posljednje vrijeme su Wolfsburg, Dortmund i Frankfurt.
Boateng je promjenjiv kao vrijeme u Hamburgu.
Cuvajte Elila za boatenga manje vise koliko je valjao toliko je sr-ao kao i grlica..sitno i tanko...ali cesto.
Cuvajte Elila za boatenga manje vise koliko je valjao toliko je sr-ao kao i grlica..sitno i tanko...ali cesto.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
To ti je moderni fudbal. Nema uspjeha, nema igrača. A gdje još ima puno para hmmmm i ja bih otišao. 

@ harishp
slazem se da je najveci prioritet zadrzati Eliu, covijek je jednostavno fenomen. Boateng je jednostavno igrac koji gleda novac i koji nije otisao gdje je bolja perspektiva, i ja licno mislim da bi vise uspjeha imao u Bayernu nego u City-u. Ali skoro sedam miliona eura platu mogu samo glupi Arapi ponuditi.
Inace danas se ozlijedio i Mladen Petric i nece ga biti naredne tri sedmice. Prema pisanju stranih medija i Bilda, HSV vec obavio dva razgovora s Gerardom Houllierom koji se spominje kao novi trener Hamburga, i Labbadiu samo na klupi moze zadrzati osvajanje EL i kvalifikacija u EL preko Bundeslige.
slazem se da je najveci prioritet zadrzati Eliu, covijek je jednostavno fenomen. Boateng je jednostavno igrac koji gleda novac i koji nije otisao gdje je bolja perspektiva, i ja licno mislim da bi vise uspjeha imao u Bayernu nego u City-u. Ali skoro sedam miliona eura platu mogu samo glupi Arapi ponuditi.
Inace danas se ozlijedio i Mladen Petric i nece ga biti naredne tri sedmice. Prema pisanju stranih medija i Bilda, HSV vec obavio dva razgovora s Gerardom Houllierom koji se spominje kao novi trener Hamburga, i Labbadiu samo na klupi moze zadrzati osvajanje EL i kvalifikacija u EL preko Bundeslige.
- majestic24
- Kontakt:
Drug,nije mu bas tezak zadatak. HSV moze i do LP,i ja bih mu to dao kao uslov. Osvajanje EL mi se cini kao realnost. Fulham nije protivnik po mjeri i siguran sam da ga prolazimo bez problema. Liverpool ili Atletico,ko je bolji u finalu?? Vecina ce ih reci da bi vise voljeli spanjolce,dok ja vjerujem da bi laksi protivnik bio Liverpool.
Ja HSV-u dajem 60% sansi da ce ovo osvojiti,Liverpoolu 20%,Atleticu 15% a Fulhamu 5%.
Ja HSV-u dajem 60% sansi da ce ovo osvojiti,Liverpoolu 20%,Atleticu 15% a Fulhamu 5%.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A Bože, Bože. Pa mogu li ikako dobiti ovaj Mainz? Vidim po statistici da su bolji, ali nikako da to krunišu nekim pogotkom. Sreća po njih pa i Wolfsburg gubi od Werdera(svakako u EL, zbog finala kupa), pa mogu i kao šestoplasirani otići u Evropu. Ali, Mainz??????? 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Dok je kloc trener Hamburga tesko da cemo mi i sta postici. Hoffmann govori treba napraviti remont u svakom pogledu, i ja se s njim slazem ali kao prvo treba njega otjerati jer je on odlukom o dovodjenju Labbadie nas doveo u ovu sitaciju, da kuci gubimo protiv jednog Mainza. Izgleda da je on slijep jer ono je danas bila igra protiv trenera, a sto se EL tice tu bi neka lutka mogla voditi ekipu, jer igraci imaju motivaciju, kada znaju da se finale igra na njihovm stadionu i tu nema nikakvog udjela Labbadie. Da je Magath trener ove ekipe hebo me svak ako ne bih bjezali Bayernu pet bodova, mozda i vise. Kao sto opet ponavljaju Njemacki novinari, ako je Bayern Ferrari, Labbadia je uspio slupati Bentleya.Monolog je napisao/la:A Bože, Bože. Pa mogu li ikako dobiti ovaj Mainz? Vidim po statistici da su bolji, ali nikako da to krunišu nekim pogotkom. Sreća po njih pa i Wolfsburg gubi od Werdera(svakako u EL, zbog finala kupa), pa mogu i kao šestoplasirani otići u Evropu. Ali, Mainz???????
- majestic24
- Kontakt:
do sada sam ga podrzavao,al vise necu definitivno ni ja. Uredu,povrede su uradile svoje,al igraci su se vratili...al to nije bilo pred ovu utakmicu,vec prije 3-4 sedmice. To je dovoljno vremena da se vrate u formu. Tako smo bili blizu LP. Ako se Dortmund plasira u LP (sto je jako moguce zbog toga sto ce Bundesliga dobiti jos 1 mjesto u LP),nikad mu to necu oprostiti. Bojim se da cemo na kraju ostati i bez Evropske lige,mislim bez trofeja.
Bundesliga ce u sljedecoj sezoni imati dvije ekipe direktno u LP i jednu u kvalifikacijama. To cetvrto mjesto je moguce tek u sezoni 2011/12.
Ovo sto se Hamburgu desava nije nista cudno ako se razmisli kako Labbadia trenira. U svakom njegovom klubu dosad pred kraj sezone hrpa povrijedenih.
Jos kad vas Bremen rasturi
Ovo sto se Hamburgu desava nije nista cudno ako se razmisli kako Labbadia trenira. U svakom njegovom klubu dosad pred kraj sezone hrpa povrijedenih.
Jos kad vas Bremen rasturi

I tebi u zadnje vrijeme tesko promjeniti misljenje.......
@amer - nisam od tebe naucio da imas bombasticne izjave tipa...sa onim sa ovim , bjezali bi Bayernu 5 bodova....
Nego, reci mi, ako bi ovako stanje ostalo na tabeli do kraja sezone, da li bi HSV u slucaju osvajanja EL i kao 7-plasirana ekipa ucestovala naredne godine u tom takmicenju?
@amer - nisam od tebe naucio da imas bombasticne izjave tipa...sa onim sa ovim , bjezali bi Bayernu 5 bodova....
Nego, reci mi, ako bi ovako stanje ostalo na tabeli do kraja sezone, da li bi HSV u slucaju osvajanja EL i kao 7-plasirana ekipa ucestovala naredne godine u tom takmicenju?
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.