Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Al' vas doktor navuče svaki put. Sutra ujutro ide legendarno pitanje:
"Kako dobiti posao ko komercijalista?"
"Kako dobiti posao ko komercijalista?"
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- JayCatwright
- Kontakt:
Hoćemo mi imati neki kviz nekad dan te yebo. Ne očekujem ništa u rangu potjere koja je top, ali daj za početak bilo šta, pogotovo što su Pub kvizovi zaživjeli ko nikad, nemaš dana u Sarajevu, a da nema negdje pub kviza
Ma isto, mogu otic kad hocu ili ne otic, uzet slobodno kad hocu. Ali mora postojati task koji trebas zavrsiti/uraditi i to je to. U 6 sam naviko, a i dosta posla uradim. Early bird gets the warm

-
- Kontakt:
Mene je navuko jednom i od tad se samo ismijem na njegove postove.
Pise jednom u mjesec dana na forumu, ali imam osjećaj da tih mjesec dana smišlja scenarij koji je ce napisati u postu

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- muhamedhulk
- Kontakt:
Dobro je da nisam jedini sto voli na poso. 
Ja sam sebi pored pon-pet uveo i subotu radnu, makar 4 sata da na miru zavrsim neke kanc. stvari ili odradim neki teren. Milina.
Naravno, zena koja radi u drz. ustanovi pon-pet to ne razumije
da se moze i subotom delati.
Sto se tice radnog vremena, mogu kako hocu dok sam 8 sati u firmi.
Moze se i naraditi, sabrati, oduzeti..sve sam sebi vodim sihtaricu.

Ja sam sebi pored pon-pet uveo i subotu radnu, makar 4 sata da na miru zavrsim neke kanc. stvari ili odradim neki teren. Milina.
Naravno, zena koja radi u drz. ustanovi pon-pet to ne razumije

Sto se tice radnog vremena, mogu kako hocu dok sam 8 sati u firmi.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Sve je ovo istina. Mada ja sam jedan od najuspješnijih trolova u regionu banovan sam sa svakog foruma koji postoji. Nažalost to nije dovoljno da bi dobio ijedan glas za kantu godine19vendetta87 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 19:14Mene je navuko jednom i od tad se samo ismijem na njegove postove.
Pise jednom u mjesec dana na forumu, ali imam osjećaj da tih mjesec dana smišlja scenarij koji je ce napisati u postu![]()
- LegendKiller
- Kontakt:
imali su momci iz Helem Nejse neki kviz na TV, mislim da je bio na FTVJayCatwright je napisao/la: ↑12 dec 2023, 19:07Hoćemo mi imati neki kviz nekad dan te yebo. Ne očekujem ništa u rangu potjere koja je top, ali daj za početak bilo šta, pogotovo što su Pub kvizovi zaživjeli ko nikad, nemaš dana u Sarajevu, a da nema negdje pub kviza

-
- Kontakt:
Moras pisati na plbih temi, jedino tamo se bira kanta godine, ostale teme nemaju tu laskavu nagraduGunther je napisao/la: ↑12 dec 2023, 20:10Sve je ovo istina. Mada ja sam jedan od najuspješnijih trolova u regionu banovan sam sa svakog foruma koji postoji. Nažalost to nije dovoljno da bi dobio ijedan glas za kantu godine19vendetta87 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 19:14Mene je navuko jednom i od tad se samo ismijem na njegove postove.
Pise jednom u mjesec dana na forumu, ali imam osjećaj da tih mjesec dana smišlja scenarij koji je ce napisati u postu![]()
Bolje da nisu. Nagrade minimalne, idu jednom sedmično, a humor...LegendKiller je napisao/la: ↑12 dec 2023, 20:16imali su momci iz Helem Nejse neki kviz na TV, mislim da je bio na FTVJayCatwright je napisao/la: ↑12 dec 2023, 19:07Hoćemo mi imati neki kviz nekad dan te yebo. Ne očekujem ništa u rangu potjere koja je top, ali daj za početak bilo šta, pogotovo što su Pub kvizovi zaživjeli ko nikad, nemaš dana u Sarajevu, a da nema negdje pub kviza![]()
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- numanumaye22
- Kontakt:
Ko lezi, odes, izvedes zenu, odes u kino, na plivanje, otputujes u drugu drzavu, vidis nesto novo, iskoristis slobodno vrijeme za nesto lijepo. Sto bi nekom svojih 8-9 sati ostavljao uvijek ako mogu bit slobodan? Nema tih para realno. Kad su prijeko potrebne, uvijek mozes uzet minijob uz full time posao. Trenutno nije potrebno.alemsa je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:56Realno, ma neko ima taj drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.scholsey je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:37Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()
Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..
Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
A humor kao i muzika njihova,Otelo je napisao/la: ↑12 dec 2023, 21:14Bolje da nisu. Nagrade minimalne, idu jednom sedmično, a humor...LegendKiller je napisao/la: ↑12 dec 2023, 20:16imali su momci iz Helem Nejse neki kviz na TV, mislim da je bio na FTVJayCatwright je napisao/la: ↑12 dec 2023, 19:07Hoćemo mi imati neki kviz nekad dan te yebo. Ne očekujem ništa u rangu potjere koja je top, ali daj za početak bilo šta, pogotovo što su Pub kvizovi zaživjeli ko nikad, nemaš dana u Sarajevu, a da nema negdje pub kviza![]()
plitko.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- numanumaye22
- Kontakt:
Ne zbog umora, radim 37.5 sati sedmicno, najvise za uzivanje, slobodno vrijeme mi mnogo znaci, tako da kad sam odradio 6 dana u sedmici osjecam da sam sebe nekako "zakinuo" za to vrijeme koje sam mogao kvalitetnije provesti.Rosicky je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:37Zbog slobodnog vremena za uživanje ili zbog umora i rekuperacije ?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()
Ma tu mislim danima lezati, nisam dodo halali.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 21:15Ko lezi, odes, izvedes zenu, odes u kino, na plivanje, otputujes u drugu drzavu, vidis nesto novo, iskoristis slobodno vrijeme za nesto lijepo. Sto bi nekom svojih 8-9 sati ostavljao uvijek ako mogu bit slobodan? Nema tih para realno. Kad su prijeko potrebne, uvijek mozes uzet minijob uz full time posao. Trenutno nije potrebno.alemsa je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:56Realno, ma neko ima taj drive, neko ne. Sad sam odmaro petak-subotu-nedelju, vec u nedelju ne mogu, 0 bodova, fali mi. I u Bosnu kad sam iso gledo sam ne vise od 3 sedmice, jer nakon 10 dana pojedo se bez obaveze, tacno itch. Ne svatam kako neko moze lezati, ali eto svakom svoje, ljudi su razliciti. Ono bude ganjas pare, pare su to sporedne, jednostavno te ispunjava.scholsey je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:37
Vidiš drug kako se ljudi razlikuju. Mene recimo živo zanima kako neko može stalno odmarati. Hoću reći, stalno tražiti neke prečice i opcije da što manje radi.
Kod mene je 5 radnih dana, ali skoro uvijek radim subotu (mimo toga što radnim danima haman uvijek ostanem duže od 8h). Nekad privatno, nekad nešto što nisam stigao u regularnom vremenu. Daleko od tog da moram, nego valjda navika da se nešto stalno vrti, bude produktivno, šta li..
Sve je ba to relativno. Nekome je svaki posao patnja i robovanje, nekome isključivo opcija za zaradu, nekome korak ka nečemu više, i tako dalje.
Pa eto vidis meni svaki dan sto radim se osjecam kao korisnim/ produktivnim danom, pa makar i 2 sata a svaki dan slobodan =dan potrosen/wasted. Jedan takav dan u sedmici je mjera za aktivnosti, obicno nedelju i imam slobodno, 2 su mi vec puno. Mos ti hodati i poslije posla, nisi 20 sati na poslunumanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 21:22Ne zbog umora, radim 37.5 sati sedmicno, najvise za uzivanje, slobodno vrijeme mi mnogo znaci, tako da kad sam odradio 6 dana u sedmici osjecam da sam sebe nekako "zakinuo" za to vrijeme koje sam mogao kvalitetnije provesti.Rosicky je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:37Zbog slobodnog vremena za uživanje ili zbog umora i rekuperacije ?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()

Pa dobro ja iako radim dosta više opet imam i rekreacije i izlete sa curom,pub kvizovi skoro jednom tjedno itd nije da ne živimnumanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 21:22Ne zbog umora, radim 37.5 sati sedmicno, najvise za uzivanje, slobodno vrijeme mi mnogo znaci, tako da kad sam odradio 6 dana u sedmici osjecam da sam sebe nekako "zakinuo" za to vrijeme koje sam mogao kvalitetnije provesti.Rosicky je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:37Zbog slobodnog vremena za uživanje ili zbog umora i rekuperacije ?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 16:26Mene iskreno zanima kako neko godinama moze raditi 6 dana u sedmici? Kakvo je to robovanje? Prosli mjesec uzeo subotu da odradim, reko bjezi, ni za kakve pare vise, 2 dana slobodna je mjera i pod moranje, a ko radi na pola radnog vremena, njemu je ovdje najbolje, 3-4 dana u sedmici slobodno jos manje i porez placa.![]()

Trenutno tako radim zbog tog što pravim kuću ali sumnjam da ću i kasnije nešto manje radii pogotovo jer planiram otvoriti neki svoj posao

Ma logicno da uskladis, samo sto se to zamisli isto k'o da samo radis. Pa nisi dedo, nadjes vremena za sve a i za posao. Na veceru nes prije 7-8 ionako s curom, sta posto si radio do 5 ne mos u 7 na veceru, nigdje veze.Rosicky je napisao/la: ↑12 dec 2023, 21:32Pa dobro ja iako radim dosta više opet imam i rekreacije i izlete sa curom,pub kvizovi skoro jednom tjedno itd nije da ne živimnumanumaye22 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 21:22Ne zbog umora, radim 37.5 sati sedmicno, najvise za uzivanje, slobodno vrijeme mi mnogo znaci, tako da kad sam odradio 6 dana u sedmici osjecam da sam sebe nekako "zakinuo" za to vrijeme koje sam mogao kvalitetnije provesti.
Trenutno tako radim zbog tog što pravim kuću ali sumnjam da ću i kasnije nešto manje radii pogotovo jer planiram otvoriti neki svoj posao![]()
Da li je neko od vas radio za Herbalife i kakva su Vasa iskustva? Kao dodatni posao, da li bi se moglo mjesecno zaraditi 400-500KM?
- numanumaye22
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jedini gora sorta od ovih sto prodaju Chogan parfeme

Tako i meni djeluje ali zanima me moze li se bar nesto zaraditi simbolična cifra 
- Davidoffgold
- Kontakt:
Meni budu smjesni ti iz herbalifea i chogana. U sustini je to ponzijeva shema
Une vie honorable est une vie éternelle