NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la sljivo » 15 jan 2024, 18:44

jesam li dobro skonto ili je nesto drugo, da je GB prvi 7. tim koji je pobjedio u PO?

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 15 jan 2024, 18:46

sljivo je napisao/la:
15 jan 2024, 18:44
jesam li dobro skonto ili je nesto drugo, da je GB prvi 7. tim koji je pobjedio u PO?
Da, GB je prvi 7. tim koji je pobjedio u PO.
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jan 2024, 18:48

zar je moguce jbt

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2024, 19:02

sljivo je napisao/la:
15 jan 2024, 18:48
zar je moguce jbt
Pa zato sto je ovo treca godina da ima 7, prije je bilo 6.

Giantsi su osvojili sa 8-8 rekordom, nije to k'o nba da u prvoj rundi prolaze favoriti u 93% slucajeva.

NFL je any given Sunday, dosta je wild ekipa izbacivalo favorite

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 jan 2024, 19:57

Na prvom mjestu nogirati debelu prevaru, ne vjerujem da se to još nije desilo.. i DC Quinna također (iako je radio više nego solidan posao, ono sinoć je neoprostiva bruka - mada mi se čini da se kod njega već odavno razmatra neka head coach pozicija, pa je to haman svakako ende).

Ako ikako može, Belichick mora biti novi trener. Mislim da će to biti teško zbog odnosa sa Jerryjem i toga čija će biti zadnja.. ali i Jerry je već ostario, nije ko u vakat Jimmy Johnsona, tako da je realna mogućnost da donese najpametniju odluku.

Sve druge opcije mi nisu ni blizu ovako obećavajuće.. pogotovo Deion aka Coach Prime (pošto sam vidio da ga se spominje). :crazy:

Daku je zadnja godina ugovora. Tu je baš teško biti pametan. Nije on sigurno top, ali je realno league top 10, dobar paser, cijenjen lider u ekipi i ima rezona da se ide još s njim. Velika su pitanja može li bolje i šta bi se uopšte uradilo na toj poziciji. Tačno si tu negdje nigdje.. ne znam.

Kakogod, svakako prvo riješiti najočitiji i najveći problem. Ova ekipa je klasa iznad za kapacitete debele prevare.
The saddest thing in life is wasted talent.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2024, 20:56

Deen je napisao/la:
15 jan 2024, 18:40
Ma i cleveland je imao najbolju odbranu u regular sezone, ali smo vidili da to nista neznaci kad su playoff utakmice. Houston je potpuno unistio cleveland.

Regular sezona i ove playoff utakmice to je razlika nebo i zemlja. Kad je playoff time sve je od 0 opet. Nema veze sto si bio najbolji u napadu ili si 25th u napadu. I ako imas top5 odbranu sad u slucaju cowboys i cleveland, neznaci da nemozes primit 50 bodova. Sve je danas moguce.
Cowboys, Browns i Miami su u svim segmentima igre zasluzeno izgubili. Napad kao i odbrana su skroz podbacili.

Jednostavno u playoffu svako moze pobjedit bez obzira ko ti je protivnik. Zato i Houston ima sanse da pobjedi kod Baltimore (ako Buffalo pobjedi danas).
To je NFL, mozes ti imat 17-0 record, ali kad je Playoff nista to neznaci.

Cowboys i Miami imaju isti problem, Dak i Tua nisu Top QB kao Mahomes, Allen, Hurts, Lamar i Burrow. A tebi treba neki top QB da bi dosao do SB ili ako to nemozes imati, onda ti treba neki dobar sistem kao sto imaju 49ers sa Kyle Shanahan. Pa covjece Jimmy G bio u SB, a vidili smo u Raiders da je on prosjecan QB.

Miami ima super napad i dobrog trenera (49ers skola) ali dzabe tebi to sve, kad imas Tua Tuga Tagovailoa. Kod Cowboys je jos gore, nemas ni trenera, a nemas ni Top QB. Znaci njima treba potpuni clean the house, jer ovako neces nikad doci do SB. Steta za Jerry Jones koliko je covjek ulozio novac u Dallas, a zadnji put si igrao nfc championship game u 1995. A Miami jos od 2000 ceka na prvu pobjedu u postseason. Miami i Cowboys su skroz podbacili u playoffu, a mogli su i morali su bolje odigrati.
Sve to stoji jara, ali i rekord ti pokazuje nesto. Naravno da svako svakog moze dobiti, kad se radi o jednoj tekmi, gdje jedan fumble, jedan int, jedan promasen FG ili drop moze odrediti pobjednika, no ovo sto se desilo Dallasu je razmontiranje od prvog drive-a do kraja znaci outplayed, outcoached, a imaju previse talenta da im se to tako desi, posebno u prvoj rundi.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 jan 2024, 21:23

scholsey je napisao/la:
15 jan 2024, 19:57
Na prvom mjestu nogirati debelu prevaru, ne vjerujem da se to još nije desilo.. i DC Quinna također (iako je radio više nego solidan posao, ono sinoć je neoprostiva bruka - mada mi se čini da se kod njega već odavno razmatra neka head coach pozicija, pa je to haman svakako ende).

Ako ikako može, Belichick mora biti novi trener. Mislim da će to biti teško zbog odnosa sa Jerryjem i toga čija će biti zadnja.. ali i Jerry je već ostario, nije ko u vakat Jimmy Johnsona, tako da je realna mogućnost da donese najpametniju odluku.

Sve druge opcije mi nisu ni blizu ovako obećavajuće.. pogotovo Deion aka Coach Prime (pošto sam vidio da ga se spominje). :crazy:

Daku je zadnja godina ugovora. Tu je baš teško biti pametan. Nije on sigurno top, ali je realno league top 10, dobar paser, cijenjen lider u ekipi i ima rezona da se ide još s njim. Velika su pitanja može li bolje i šta bi se uopšte uradilo na toj poziciji. Tačno si tu negdje nigdje.. ne znam.

Kakogod, svakako prvo riješiti najočitiji i najveći problem. Ova ekipa je klasa iznad za kapacitete debele prevare.
mislim da dak ima jos 24. i 25. jer je bilo 21. produzenje 4 godine. i nema smisla njega dirati, nije on po meni toliki problem.
treneri su najodgovorniji za ono sinoc (iako citam pojedine kako pisu da je do igraca, ono wtf) i MM treba letiti momentalno.
druga stvar, pollard mora ici ili potpisati neki rega ugovor i dovesti mu neku klasu jer se mora igrati i po zemlji, zeke fali do bola...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 15 jan 2024, 22:00

Ma puno je i do pripreme tekme, bila je neka mjni analiza tokom prenosa gdje su pentirali kako su texansi u dosta akcija ciljali na Newsomea, koji nije mogao zaustaviti wrove texansa, pa eno i gb je toliko expltovao run rodgersa a onda bombama skrsio dallas, to je sve ta priprema, a imam osjecaj ovi su izisli s mislju da su vec prosli i onda se sve raspalo.
CPOJ

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2024, 22:08

qaa18 je napisao/la:
15 jan 2024, 22:00
Ma puno je i do pripreme tekme, bila je neka mjni analiza tokom prenosa gdje su pentirali kako su texansi u dosta akcija ciljali na Newsomea, koji nije mogao zaustaviti wrove texansa, pa eno i gb je toliko expltovao run rodgersa a onda bombama skrsio dallas, to je sve ta priprema, a imam osjecaj ovi su izisli s mislju da su vec prosli i onda se sve raspalo.
:thumbup: upravo tako

E sad ce biti jaka tekma po snijegu :)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jan 2024, 22:23

tamo - 20, ovdje snijeg metar

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 jan 2024, 22:32

muhamedhulk je napisao/la:
15 jan 2024, 21:23

mislim da dak ima jos 24. i 25. jer je bilo 21. produzenje 4 godine. i nema smisla njega dirati, nije on po meni toliki problem.
treneri su najodgovorniji za ono sinoc (iako citam pojedine kako pisu da je do igraca, ono wtf) i MM treba letiti momentalno.
druga stvar, pollard mora ici ili potpisati neki rega ugovor i dovesti mu neku klasu jer se mora igrati i po zemlji, zeke fali do bola...
U martu 21. je bilo produženje.. trebalo bi znači da je 24 zadnja. Nejse, i ja dosta više naginjem da ga se ne dira.
The Cowboys finished the regular season with the league leaders in 13 different categories, ranging from most TD passes, to most receptions to most interceptions and total points.

Total Points Scored - 509
Passing TDs (Dak) - 36
Passing Completions (Dak) - 410
Receptions (CeeDee; 6. most in nfl history) - 135
Targets (CeeDee) - 181
Longest Play from Scrimmage (Dak - CeeDee) - 92 Yards
Interceptions (Bland) - 9
Interception Return Yards (Bland; 2 yards shy of Cornell Green record 211 from 1963.) - 209 Yards
Interception TDs (Bland; nfl record) - 5
Quarterback Pressures (Parsons) - 91
Total FG Points (Aubrey) - 157
Field Goals Made (Aubrey) - 36
Touchbacks (Aubrey; nfl record; previous 88) - 99
Jedan od pokazatelja kakva ekipa (ili bolje rečeno pojedinci). Također pokazatelj koliko se debeli oslanjao na pas plej.. i onda npr. CeeDee sinoć ne uhvati prva 2 i j.eban si. Mrš smećaru debeli precijenjeni!

Quinn opet svaka čast za defanzivu u RS, on je sigurno dobar trener, tjeranje je samo zbog bruke sinoć.

Slažem se da se mora više trčati. Pollard ili bilo ko, nikad neću vjerovati da se može bez toga u fudbalu..
The saddest thing in life is wasted talent.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jan 2024, 22:36

Sada ce Steelersi dobiti Billse i ovaj HC Billsa dobiti otkaz. :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jan 2024, 22:40

tuzlak1987 je napisao/la:
15 jan 2024, 22:36
ne znam kako bi ih mogli dobit, uslovi nisu ni izbliza kritični kako je bilo najavljivano. jeste -10°C ali to je otprilike to. teren je skroz ok

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2024, 22:41

Nemoj, nek usmu Billsi. Radije bi vs Ravens nego vs Mahomes. Lamar se mora dokazuti da nije choker a Mahomes je beton u playoffu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2024, 22:42

jestamaji je napisao/la:
15 jan 2024, 22:40
ne znam kako bi ih mogli dobit, uslovi nisu ni izbliza kritični kako je bilo najavljivano. jeste -10°C ali to je otprilike to. teren je skroz ok
Uspjeli su ocistiti, jutros im je bila je.bada, sreca ne pada snijeg trenutno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jan 2024, 22:43

jestamaji je napisao/la:
15 jan 2024, 22:40
Vidjeti cemo ako budu igrali ekstra dobru odbranu onda mogu jer nije bas ni Allen super pouzdan. Vjecito se pati..

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jan 2024, 22:46

idealan drajv, sve su igrali sto je moguce

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2024, 22:49

sljivo je napisao/la:
15 jan 2024, 22:46
idealan drajv, sve su igrali sto je moguce
Beton ekipa ba, a niko ih i ne spominje. Ne bi me iznenadilo da dobiju Chiefse

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jan 2024, 22:53

pitts ako predju 6 bodova puna saka brade

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 15 jan 2024, 22:55

alemsa je napisao/la:
15 jan 2024, 22:41
Nemoj, nek usmu Billsi. Radije bi vs Ravens nego vs Mahomes. Lamar se mora dokazuti da nije choker a Mahomes je beton u playoffu
Da je Ken Dorsey ostao OC kod Billsa, Steelersi bi imali sanse. Ovako ce jako tesko biti, jer Buffalo je jak kod kuce, pogotovo sad sa novim OC Joe Brady.

Baltimore vs Buffalo afc championship
49ers vs Lions nfc championship, prediction haha
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.