FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rob do bagro
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la rob do bagro » 13 jan 2014, 22:38

**** nagradu, ionako Ronaldo vise cijeni sebe nego bilo kakav uspjeh kluba, sta je to Rib trebao uraditi da bi osvojio nagradu, da dadne vise golova ili sta ? :lol:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 13 jan 2014, 22:41

Ima li gdje d ase pogledaju golovi od danas ?
VOLIM BAYERN

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jan 2014, 22:43

isakovich je napisao/la:Ima li gdje d ase pogledaju golovi od danas ?
[youtube][/youtube]
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 jan 2014, 22:59

Stefan Effenberg je napisao/la: Jedva smo čekali tvoj komentar...... samo sam čekao da dođeš i nasladiš se.. što te nije bilo kad je Ribery osvojio nagradu za najboljeg igrača Europe...

PS.
Koja lakrdija od izbora....... Ajde bar je Ribery nešto osvojio za prošlu sezonu ali kad se sjetim nepravde prema Sneijderu.... koja je to tek lakrdija bila.
Kakakv bolan Snajder? :shock: :roll:

Ovo je individualna nagrada. To sto je Snajder imao boljeg trenera u datom momentu, bolje saigrace, bolju atmosferu u ekipi, bolje ovo - bolje ono... sve sto vodi do ekipnog uspjeha... ne znaci da je najbolji pojedinac.

Snajder pored zivog Mesija i Ronalda ne moze nikako biti najbolji, sve da su ovi pola sezone propustili radi povrede.

Mene je bilo sramota citati izjave Riberija. Ne znam je li imao iskrenog prijatelja da ga savjetuje. Covjek je prosio i kukao, dao x izjava. Kao da je na silu htio priskrbiti nagradu. Stvarno zalosno.

A evo, upravo citam da nekon ceremonije nije htio dati nikakvu izjavu. Strasno kakvo brukanje. :roll:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

3nemy_
Kontakt:

Post Postao/la 3nemy_ » 13 jan 2014, 23:05

Sve si doboro rekao Valencia.. Po meni ribery nije trebao da se nadje medju nosiocima, vise je bayernu doprinjeo lahm. Da nije francuz, tu se ne bi nasao .
BHUNITED CS COMMUNITY
BHUnited-CS.Info

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 13 jan 2014, 23:11

Ma nek je zavrseno i to, malo je psihicki to vise terorisalo Riberya, bas se vidjelo u pojedinim utakmicama, kak pokusava solirat da sto vise golova dadne kao da se zna sto vise golova, blizi si nagradi .

Ali mi smo zadovoljni Riberyom, sjecam se kad je tek dosao u Bayern, kad je poceo magiju prosipat, jedan naslov me bas ono usrecio, Minhen ponovo ima kralja :) Aludirajuci na to da nam je dosao jedan od vec tad se znalo najboljih igraca svijeta .

Kad gledam koliko je uloga imao Ribery i jos ima hvala Bogu, kroz asistencije i kroz zalaganje u igri, ne bi ga mjenjao ni za Ronalda ni Messija..

To je nas Ribery, cjela ekipa je fasntasticna, treba biti ponosan na njih sve.

Jedva cekam nastavak sezone i tekme lige prvaka te bundeslige, da mi osvajamo titule najbolje ekipe svijeta, a induvidualno neka osvoji ko hoce, ekipno se broji.. a tu smo br.1 8-)
FC Bayern !!!!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 jan 2014, 23:11

3nemy_ je napisao/la:Sve si doboro rekao Valencia.. Po meni ribery nije trebao da se nadje medju nosiocima, vise je bayernu doprinjeo lahm. Da nije francuz, tu se ne bi nasao .
Dobro je igrao Riberi, to mu se mora priznati. Iako je za mene Roben bolji igrac, Riberi je imao bolju sezonu. Po meni, zasluzio je biti treci fudbaler svijeta u ovoj sezoni. Za nesto vise ne posjeduje predispozicije. Ronaldo i Mesi su klasa iznad svih. To je tako.

Riberi mi se smucio nakon ovih izjava. Stvarno mu nije trebalo.

Da se defanzivci cijene kao ofanzivci, Lam bi bio najbolji igrac svijeta u ovom trenutku, bez premca.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jan 2014, 23:17

Valencia je napisao/la:Na ovaj izbor do sada niko nije obracao pretjeranu paznju. Par izjava tu i tamo. Ove godine su smorili, posebno Riberi koji je dao par stotina izjava u kojim prosi nagradu. Samo radi toga mi je drago sto je nije dobio. Mesi je gospodin za Riberija i Ronalda.

Ronaldo zasluzeno. Mesi i Rondaldo su klasa iznad ostalih. Dok igraju na ovom nivou bila bi sramota da neko drugi uzme nagradu.
Messi je gospodin što nije davao izjave ?
Po kojem kriteriju se on mogao nadati Zlatnoj lopti ?

Manje trofeja od Riberya, slabija statistika od Ronalda.
Na stranu njegov kvalitet, ali čak ni po ovim nejasnim kriterijima nije imao šanse.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 13 jan 2014, 23:19

Kako skače u svoja go*na ... Prvo govori kako je to individualna nagrada, kako ona nema veze sa timom, suigračima, trenerom a onda spominje da bi Lahm trebao dobiti kad bi se defanzivci cijenili kao ofanzivci ... Pa sad gore reče nešto a dole skroz 15tu stvar ...

Neću ni da te citiram. Prvo sredi svoja mišljenja, logički razmišljaj, stavove zauzmi itd... Mani se trollanja i napiši danas jedan post al neka je makar kako treba ...

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 13 jan 2014, 23:22

Valencia je napisao/la:
Da se defanzivci cijene kao ofanzivci, Lam bi bio najbolji igrac svijeta u ovom trenutku, bez premca.
:!:
Meni licno najbolji bek svih vremena.
thulkazal je napisao/la:Kako skače u svoja go*na ... Prvo govori kako je to individualna nagrada, kako ona nema veze sa timom, suigračima, trenerom a onda spominje da bi Lahm trebao dobiti kad bi se defanzivci cijenili kao ofanzivci ... Pa sad gore reče nešto a dole skroz 15tu stvar ...

Neću ni da te citiram. Prvo sredi svoja mišljenja, stavove zauzmi ... Mani se trollanja i napiši danas jedan post al neka je makar kako treba ...
Sta je rekao pogresno? Ne misli da bi je trebao zbog trofeja nego sto je covjek individualno nenadjebiv, ne postoji kompletniji bek ni blizu, bez greske i napred i nazad a cova igra kvalitetno i DMF.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 jan 2014, 23:30

ceze je napisao/la: Messi je gospodin što nije davao izjave ?
Po kojem kriteriju se on mogao nadati Zlatnoj lopti ?

Manje trofeja od Riberya, slabija statistika od Ronalda.
Na stranu njegov kvalitet, ali čak ni po ovim nejasnim kriterijima nije imao šanse.
Mesi je gospodin zato sto uvijek ima odmjerene izjave. Ne place i ne prosi kao sto to cesto radi Ronaldo i sada Riberi. Lijepo covjek cestitao i rekao da je Ronaldo zasluzeno dobio nagradu. Gospodin.

Ako cemo slijediti tvoju logiku, Deko je trebao uzeti nagradu kada je Porto bio prvak Evrope? Ili mozda Dado Prso posto je Monako bio drugi?

Ovo je INDIVIDUALNA nagrada. Da bi igrac bio najbolji ne mora nuzno osvojiti trofeje. Da bi klub osvajao trofeje ne mora nuzno u ekipi imati nabjoljeg igraca svijeta. Napoli je imao Maradonu pa nije uzeo Ligu prvaka. Da su se neki od vas pitali, Maradona nikada ne bi bio najbolji igrac svijeta. Smijesno.

Geoxx
Sta je rekao pogresno? Ne misli da bi je trebao zbog trofeja nego sto je covjek individualno nenadjebiv, ne postoji kompletniji bek ni blizu, bez greske i napred i nazad a cova igra kvalitetno i DMF.
Hvala sto si mi ustedio vrijeme.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 jan 2014, 23:47

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jan 2014, 00:03

Ko kaze da Ribery nije dao izjavu.
Ribery :"Nisam razočaran , dapače izvukao sam pouku.Da postanem najbolji na svijetu moram postati egoističan što se protivi mom Kur'anu. Ne zelim nikoga osuđivati ali za zlatnu loptu treba manje pomagati suigracima a vise trpati k sebi , ne , to nije nogomet koji želimo...
E nek mu ga je metno. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 14 jan 2014, 00:27

Valencia je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Jedva smo čekali tvoj komentar...... samo sam čekao da dođeš i nasladiš se.. što te nije bilo kad je Ribery osvojio nagradu za najboljeg igrača Europe...

PS.
Koja lakrdija od izbora....... Ajde bar je Ribery nešto osvojio za prošlu sezonu ali kad se sjetim nepravde prema Sneijderu.... koja je to tek lakrdija bila.

Ovo je individualna nagrada. To sto je Snajder imao boljeg trenera u datom momentu, bolje saigrace, bolju atmosferu u ekipi, bolje ovo - bolje ono... sve sto vodi do ekipnog uspjeha... ne znaci da je najbolji pojedinac.

Snajder pored zivog Mesija i Ronalda ne moze nikako biti najbolji, sve da su ovi pola sezone propustili radi povrede.

Mene je bilo sramota citati izjave Riberija. Ne znam je li imao iskrenog prijatelja da ga savjetuje. Covjek je prosio i kukao, dao x izjava. Kao da je na silu htio priskrbiti nagradu. Stvarno zalosno.

A evo, upravo citam da nekon ceremonije nije htio dati nikakvu izjavu. Strasno kakvo brukanje. :roll:
Kakav Sneijder??????? Pa ti mora da se šališ............ :) :) :) :) :)

Pa čovjek je osvojio 5 titula, slično kao Ribery, bio je glavni igrač tima unatoč tome što je Milito nemilosrdno trpao, Sneijder je radio razliku na terenu svojim majstorskim potezima iz utakmice u utakmicu, bio je u finalu Svjetskog prvenstva, znači nadomak tituli, njegove partije su bile briljantne, bio je stvarno najbolji igrač sezone 09/10 uz Robbena i Iniestu. Zato je jednostavno zaslužio biti najbolji igrač svijeta 2010 godine. Glavni igrač svojih ekipa vodio je momčad do 5 trofeja i velikog finala.

Bio je apsolutno najbolji pojedinac Intera u toj sezoni. To može reći svatko ko je pratio i gledao utakmice Intera. Nema tog insana koji će ovo osporiti.

I ti sad kažeš kakav Sneijder??? Odnosno ismijavaš Sneijdera i omalovažavaš ga poput nekog anonimca... Jao meni..... u što se ja upuštam da bih obranio partije Sneijdera... nisam niti ja normalan kada to prihvaćam... Ali, neću više na ovu temu ništa reći jer nije joj mjesto ovdje kao prvo a kao drugo tvoje nebuloze nisu jasne većini naroda jer kao da nisi gledao Sneijdera te sezone i stoga završavam ovu nazovi raspravu.

Za ovo boldirano...... Pa tvoj Ronaldo se plakao godinama što ne može dobiti tu nagradu.... Pa to ne spominješ.... Nego si sada našao udarit po Riberyu koji je to radio samo mjesec-dva..... pravedno i pošteno, nema šta...

Što nisi ostavio komentar kad je Ribery postao najbolji igrač Europe..... I opet si u ovom postu to ignorisao.. nego si fino čekao ovu nagradu i sad si došao na svoje... šta te onda nije bilo da fino pružiš ruku i kažeš bravo Ribery, izabrali su te stručnjaci ( oni koje si u diskusiji spominjao kako nema stručnjaka koji će Riberya staviti ispred Ronalda ) i sada moram čestitati....

Ali ne, sada kada je prilika došla brže-bolje si potegnuo za tastaturom i opleo po Riberyu... Zanimljivo razmišljanje, u najmanju ruku....

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 14 jan 2014, 00:33

Valencia je napisao/la: Mesi je gospodin zato sto uvijek ima odmjerene izjave. Ne place i ne prosi kao sto to cesto radi Ronaldo i sada Riberi. Lijepo covjek cestitao i rekao da je Ronaldo zasluzeno dobio nagradu. Gospodin.

Ako cemo slijediti tvoju logiku, Deko je trebao uzeti nagradu kada je Porto bio prvak Evrope? Ili mozda Dado Prso posto je Monako bio drugi?

Ovo je INDIVIDUALNA nagrada. Da bi igrac bio najbolji ne mora nuzno osvojiti trofeje. Da bi klub osvajao trofeje ne mora nuzno u ekipi imati nabjoljeg igraca svijeta. Napoli je imao Maradonu pa nije uzeo Ligu prvaka. Da su se neki od vas pitali, Maradona nikada ne bi bio najbolji igrac svijeta. Smijesno.
Nije to moja logika, nego ja slijedim logiku FIFA-e, nema potrebe da mi ubacuješ riječi u usta ako već nisi mogao shvatiti neke stvari iz konteksta.
Gdje sam ja napisao da je to moja logika ili da je ova logika ispravna ?
Daleko od toga da ova nagrada ili ovaj izbor predstavljaju bilo kakvo relevatno takmičenje, bez obzira što je to izbor pod okriljem krovne fudbalske organizacije i što je ovoliko medijski popraćeno.

Najboljeg biraju kapiteni i selektori reprezentacija po kriterijima koji njima odgovaraju. A čak ni po tim kriterijima, ove godine je jasno bilo da je Messi neće osvojiti.

Nije Messi toliki gospodin, koliko je Ronaldo u lošem medijskom svjetlu.
No, nebitno. Tema je FCB.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 jan 2014, 00:44

ma ovaj izbor najboljeg igrača svijeta je postao prava smijurija... :roll:

bitno je da naš BAYO nastavi da handri Evropu kao što je prošle godine to radio, sada će biti još veći motiv na igračima, misle na sve načine uzdrmati Bayern, ali švabo je to, uporan k'o konj... 8-)

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 jan 2014, 00:57

Valencia je napisao/la:

Ja nezz vaše razumijevanje u igru ali defanzivan igrač NE MOŽE BITI INDIVIDUALAC i njegov kvalitet uveliko ovisi od tima ... Ti možeš biti klasa od igrača ali možeš imati 4 rupe u odbrani i onda si ti nikakav jer primas golove, džaba vam 60-70-80% dobijenih duela kad ekipa gubi...

Ja to mogu objasniti i u ovom primjeru zvanom pomjeranje odbrane i konstantna linija zadnja 4 igrača (ko je igrao odbranu zna o čemu pričam a vala nije ni nuklearna fizika) i kako sad Lahm može biti manje kriv ako Contento na drugoj strani zaspao i nije ofsajd ... Kriv je trening, taktika, uigranost, trener pa na kraju čitava odbrana jer oni surađuju i nema individualaca ... Jel sada razumijete što je kontradiktoran ...

Uostalom da pratite Bayern kako treba znali bi ste da je Lahm igrač koji je skoro pa isti po kvaliteti već 5 godina i razlika od ostalih sezona je što je ove osvojio sve ... Pa što onda nije bilo priče ranije da osvoji te nagrade ? Nego baš sad ... Čak je bilo i boljih sezona (značajniji za tim) od njega ali Bayern nije osvajao ništa ...

AKO JOŠ NISTE UVIDILI KONTRADIKTORNOST U POSTOVIMA = ČITAJ DALJE ...
U jednom postu govori da tu ne igra ulogu tim, trener, ostali igrači itd
u drugom govori da bi Lahm trebao osvojiti da se cijenu defanziva CRTICA timska igra, suigrači, trener, taktika itd ...

Da vam boldujem izgleda da ste bolonjci pa vam sve valja označiti, razdvojiti i obojiti ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 14 jan 2014, 01:10, ukupno mijenjano 1 put.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 14 jan 2014, 01:10

Omerbavarac je napisao/la:Ko kaze da Ribery nije dao izjavu.
Ribery :"Nisam razočaran , dapače izvukao sam pouku.Da postanem najbolji na svijetu moram postati egoističan što se protivi mom Kur'anu. Ne zelim nikoga osuđivati ali za zlatnu loptu treba manje pomagati suigracima a vise trpati k sebi , ne , to nije nogomet koji želimo...
E nek mu ga je metno. :mrgreen:
Nije valjda da je ovo istina :roll: Kako jadna izjava.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 14 jan 2014, 01:13

beka23 je napisao/la:Nije valjda da je ovo istina :roll: Kako jadna izjava.
Sta fali izjavi Jussufa Bilalla Muhammeda-Riberya?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jan 2014, 01:20

anelbavarac je napisao/la:
beka23 je napisao/la:Nije valjda da je ovo istina :roll: Kako jadna izjava.
Sta fali izjavi Jussufa Bilalla Muhammeda-Riberya?
slika
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.