Olimpik Sarajevo

astra1922
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la astra1922 » 26 jan 2012, 20:05

ako je 180 hiljada dolara = 2.5 miliona KM onda sam ja britanska kraljica ;)[/quote]

govorio sam za subasicev transfer procitaj jos jednom
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 26 jan 2012, 20:12

domorocki je napisao/la:Zanomljiv ovaj Subašićev zastupnik.pošto ga pratim izvjestan period,svako malo se javi na transfermarktu sa nekim intervjuom ili šupljom pričom da ovaj ili onaj klub želi Muhameda,naravno bez izvora.a lik je od svog dolaska u cvajtu odigrao jednu dobru utakmicu,dok ostatak nije vrijedno spomena.šta sve čovjek neće pročitati :roll:

Jadna majko zavisti. Kao što ja vidjeh ovo nije transfermarkt nego BILD, a od njega su samo zatražili izjavu.

lakovic
Kontakt:

Post Postao/la lakovic » 26 jan 2012, 20:15

Opet dobre vijesti s Otoke. Dobro to ide, sve više imam taj utisak, a hoće li Gracić dobiti 90 posto ili ne. Pa čovjek ulaže i neka se niko ne brine, daće on svom Olimpicu.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 26 jan 2012, 20:18

180.000 $ je otprilike oko 270.000 KM, i ako su dobili ovaj iznos onda je to odlično za naše uslove... ;)
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 26 jan 2012, 21:17

http://www.olimpic.ba/cms/index.php?Nje ... de-milione" onclick="window.open(this.href);return false;

Njemački "Bild" o igraču Olimpica: Rusi nude milione

Za Muhameda Subašića zainteresovani Lokomotiv, Terek i Amkar

NJEMAČKI BILD SE OSVRNUO NA IGRAČA OLIMPICA KOJI JE NA POSUDBI U DYNAMU IZ DRESDENA. U NAJKRAĆEM - ČELNICI TRI RUSKA KLUBA SU SPREMNI POSEGNUTI DUBOKO U DŽEP KAKO BI U SVOJE REDOVE DOVELI MUHAMEDA SUBAŠIĆA, A TRENER DYNAMA GA SE NE BI BAŠ LAKO ODREKAO. KLUB IZ DRESDENA SE PITA, JER I SAMU POZAJMICU MOGU NAPLATITI, ALI IPAK OLIMPICOVA JE ZADNJA. MI VAM DONOSIMO IZVORNI TEKST OBJAVLJEN U RESPEKTABILNOM NJEMAČKOM MEDIJU.

Der eine kommt - der andere geht (vielleicht). Während die Ausleihe von Vujadin Savic (21) von Girondins Bordeaux seit gestern perfekt ist, könnte sich Muhamed Subasic (23) schon bald abseilen.

Nach BILD-Informationen jagen gleich drei Russen-Teams den von Olimpic Sarajevo ausgeliehenen Linksverteidiger. Und zwar mit verdammt viel Kohle. Lok Moskau, Amkar Perm und Terek Grosny aus der russischen Premier League sind ganz scharf auf den bosnischen Nationalspieler.

Die neureichen Klubs sollen sogar bereit sein, mehr als 150 000 Euro Ablöse zu zahlen.

„Sie haben Subasic einen Millionenschweren Zweijahres-Vertrag angeboten“, berichtet sein Berater Thorsten Zegrotzki, der sich gestern noch mit Vertretern der Teams in Leverkusen traf. Danach düsten die Russen nach Dresden, um mit Dynamo zu verhandeln.

Trainer Ralf Loose (49) lässt die Blitz-Offerte erstaunlich kalt: „Mich interessiert das alles nicht.“

Wirklich? Schließlich hätte Loose ohne Subasic nur noch Sebastian Schuppen (25) als etatmäßigen Linksverteidiger. Sehr wenig für den Kampf um den Zweitliga-Klassenerhalt.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 jan 2012, 10:49

Muhamed Subašić, lijevi bek Dynamo Dresdena potvrdio je ostanak u njemačkom drugoligašu, uprkos primamljivim ponudama iz Rusije.

Naime, za Subašića su interesovanje pokazala tri ruska kluba i to Lokomotiv Moskva, Terek Grozny i Amkar. Međutim, bh. internacionalac kaže da novac neće presuditi u ovom slučaju i da će ostati vjeran svojoj ekipi.

"Nije sve u novcu. Ovdje se osjećam sjajno, a ako sada odem trener i navijači će biti razočarani. Došao sam da pomognem ekipi da se plasira u Bundesligu i želim to ispoštovati", rekao je nogometaš sarajevskog Olimpica na posudbi u Dynamo Dresdenu, Muhamed Subašić.

Podsjetimo, 23-godišnji defanzivac je prije dvije sedmice uspješno operisao prepone. Trenutno se oporavlja, te se nada da će u drugom dijelu sezone pružati dobre partije u svom klubu i tako možda ponovo izboriti mjesto u našoj reprezentaciji.

"Želim odigrati najbolje što mogu i vratiti se natrag u svoju reprezentaciju", kratko je prokomentarisao Subašić.
________________________________________________________________________________________________
Ove iznad milionske cifre su Gracićeve "bombe". Valjda mu dosadilo pa bi tek operisanog igrača prodavao Rusima za višemilionske iznose :roll: :roll: :roll:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 27 jan 2012, 11:10

avlami97 je napisao/la:Muhamed Subašić, lijevi bek Dynamo Dresdena potvrdio je ostanak u njemačkom drugoligašu, uprkos primamljivim ponudama iz Rusije.

Naime, za Subašića su interesovanje pokazala tri ruska kluba i to Lokomotiv Moskva, Terek Grozny i Amkar. Međutim, bh. internacionalac kaže da novac neće presuditi u ovom slučaju i da će ostati vjeran svojoj ekipi.

"Nije sve u novcu. Ovdje se osjećam sjajno, a ako sada odem trener i navijači će biti razočarani. Došao sam da pomognem ekipi da se plasira u Bundesligu i želim to ispoštovati", rekao je nogometaš sarajevskog Olimpica na posudbi u Dynamo Dresdenu, Muhamed Subašić.

Podsjetimo, 23-godišnji defanzivac je prije dvije sedmice uspješno operisao prepone. Trenutno se oporavlja, te se nada da će u drugom dijelu sezone pružati dobre partije u svom klubu i tako možda ponovo izboriti mjesto u našoj reprezentaciji.

"Želim odigrati najbolje što mogu i vratiti se natrag u svoju reprezentaciju", kratko je prokomentarisao Subašić.
________________________________________________________________________________________________
Ove iznad milionske cifre su Gracićeve "bombe". Valjda mu dosadilo pa bi tek operisanog igrača prodavao Rusima za višemilionske iznose :roll: :roll: :roll:
sto si ljubomoran ?
Bosna <3

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 27 jan 2012, 15:51

arbitraža je napisao/la:
domorocki je napisao/la:Zanomljiv ovaj Subašićev zastupnik.pošto ga pratim izvjestan period,svako malo se javi na transfermarktu sa nekim intervjuom ili šupljom pričom da ovaj ili onaj klub želi Muhameda,naravno bez izvora.a lik je od svog dolaska u cvajtu odigrao jednu dobru utakmicu,dok ostatak nije vrijedno spomena.šta sve čovjek neće pročitati :roll:

Jadna majko zavisti. Kao što ja vidjeh ovo nije transfermarkt nego BILD, a od njega su samo zatražili izjavu.
Dabogda vi meni svi milioneri bili :D ,samo sam realan,i malkice upućen ;)
Einigkeit und Recht und Freiheit

arbitraža
Kontakt:

Post Postao/la arbitraža » 27 jan 2012, 18:11

domorocki je napisao/la:
arbitraža je napisao/la:

Dabogda vi meni svi milioneri bili :D ,samo sam realan,i malkice upućen ;)

Da, očigledno da si samo malkice upučen:)

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 28 jan 2012, 20:50

Vidim OlimpiC dobio Famosa 3:1. Smajić dao 3 gola 8-) . Mogao bi biti pravo pojačanje. Da li je igrao španac, i ako jeste, kako je odigrao?

lakovic
Kontakt:

Post Postao/la lakovic » 28 jan 2012, 20:56

Navodno je Španac ušao u drugom poluvremenu i dva puta bio asistent. Reče mi jedan jaran.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 28 jan 2012, 23:40

SLOBODNA BOSNA (Broj 794, 26.01.2012)

slika

Download link (ili klik na sliku):

Kod: Označi sve

http://****/w7EWK8
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 30 jan 2012, 22:02

http://www.bug.ba/irhan-smajic-za-bug-b ... vropi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

;)

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 31 jan 2012, 19:38

Od La Masije do Otoke
Fernando Arriero Garcija, prvi Španac u Premijer ligi BiH
Veliko zimsko pojačanje FK Olimpica Fernando Arriero Garcija "Cuqui" došao je iz poljske ekipe Widzew Lodza. Prije toga, Cuqui je igrao u drugom timu Villareala i omladinskim pogonima Barcelone. Kako kaže u razgovoru za portal S***.com, nada se kako će nakon njega još mnogi Španci doći u Premijer ligu.

Fernando Arriero je klasični izdanak najpoznatije nogometne škole svijeta, Barcelonine La Masije. Ovaj 22-godišnji ofanzivni vezni igrač je u dresu Blaugrane igrao sedam godina. U tom vremenu bio je kapiten, između ostalih, i Bojanu Krkiću koji sada nastupa za Romu, Thiagu Alcantari, prvotimcu Barcelone, kao i Jonathanu Dos Santosu na kojeg Pep Guardiola ozbiljno računa.

"Taj period i ono što sam naučio u La Masiji ne bih mijenjao ni za šta na svijetu. Osim igranja nogometa u tiki-taka stilu, u toj školi nas uče i drugim stvarima kao što su poštovanje protivnika, poniznost i skromnost", kaže Arriero.

Snijeg u Sarajevu

Nakon sedam sezona, naš sagovornik odlučio je napustiti omladinske pogone Barcelone gdje se nije uspio probiti u više kategorije katalonskog giganta. Prešao je u Villareal gdje je nastupao za drugi tim. Nakon toga odlazi u poljski Widzew Lodz gdje je odigrao nekoliko utakmica. U januaru ove godine, odlučio je prihvatiti primamljivu ponudu sarajevskog FK Olimpica.

"Nisam se pokajao, ali nisam očekivao ovakvu hladnoću i snijeg u Sarajevu", rekao nam je Arriero kroz smijeh dok je čekao trening sa svojim saigračima na Grbavici.

Cuqui, kako ga zovu prijatelji, vjeruje kako će u dresu Olimpica pružiti dobre partije i svom timu osigurati trofeje i takmičenje u Evropi.

"Osoblje kluba i igrači su me primili odlično. Za sada još uvijek nisam upoznao Sarajevo i Sarajlije. Ali, prijatelji koji su dolazili ovdje su mi mnogo lijepog pričali o ovom gradu", dodaje ovaj 22-godišnji Španac koji je rođen u gradu Talavera de la Reina u provinciji Toledo.

Nada se kako će njegov transfer u Premijer ligu BiH podstaći i druge igrače iz Španije da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

"Zašto da ne?", pita se Arriero.

Kodro i Džeko

Što se tiče naših nogometaša, Arriero kaže kako je Meho Kodro, nekadašnji igrač Barcelone, veoma cijenjen u glavnom gradu Katalonije.

"Iako ga nisam gledao, u La Masiji smo često gledali njegove golove koje je dao protiv Real Madrida. Danas pratim igre Edina Džeke za kojeg mislim da je jedan od najboljih napadača u Evropi", dodaje.

Zbog malih problema sa Ahilovom tetivom nismo mogli vidjeti Arrierove majstorije sa loptom i tiki-taka igru. Ali trener Olimpica, Nedim Jusufbegović, nam je kazao kako će simpatizeri kluba sa Otoke uživati u njegovim igrama.

Sa ovim prvim Špancem u našoj nogometnoj ligi razgovarali smo i o vječitom derbiju između Željezničara i Sarajeva. Arriero se nada kako će se uz sarajevski derbi u skorijoj budućnosti spominjati i ime njegovog tima.

Što su se svi raspisali o ovom špancu, pa kakav je, je l' ga ko vidio na 'djelu'?

lakovic
Kontakt:

Post Postao/la lakovic » 01 feb 2012, 15:57

Koji je rezultat u Čitluku???

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 01 feb 2012, 15:58

Info iz Hercegovine, dok traje drugo poluvrijeme:

Željo - Rijeka 0:1
Čapljina - Sarajevo 1:0
Brotnjo - Olimpic 1:3

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 01 feb 2012, 17:34

Brotnjo - Olimpic 1:3

http://www.olimpic.ba/cms/index.php?vukovi-u-itluku" onclick="window.open(this.href);return false;

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 01 feb 2012, 17:38

Snijeg pada pa odmor bio samo 5 minuta :D .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 01 feb 2012, 17:40

Jel se zna kakav je bio Arierro Garcia ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 02 feb 2012, 02:45

harebianconero je napisao/la:Jel se zna kakav je bio Arierro Garcia ?
Uvjerljiv i fenomenalan.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.