Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

crvenocrni
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la crvenocrni » 18 apr 2011, 18:07

aleksandar_veliki je napisao/la:Kljucna je stabilazicija politickih prilika u BiH. Realno, ukoliko se promijeni klima u politici, odnosno ukoliko se formira Vlada na nivou drzave, Statut ce biti usvojen. Ukoliko, ovi nastave sa pricom o nezavisnoti i o trecem, onda nema vlade, pa nema ni FSBiH. To je jedina istina u ovome svemu.
Tako jednostavno i tacno...

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 apr 2011, 18:07

Bosnier je napisao/la:Mislim da treba sad poslje ove sjednice ako nedodje do ostavki (nece sigurno) izaci na demonstracije , samo ne 500 nego 10 000 ljudi...

Mada ovi ljudi nemaju ni srama ni obraza , upropastili su nam repku , igraju nam igraci iz fildjan liga za koje nikad nisam cuo, dok najbolji nece ni da cuju za ovu privatnu reprezentaciju (hasagic, spahic, papac, salihamidjic, misimovic, bajramovic, beslija, barbarez, grlic i jos mnogo mnogo njih...)

sta vi mislite o svemu ovome?
Ama drug moj, lakse je to reci nego uciniti. Kako mislis izvesti 10.000 ljudi na proteste. Ljudi su davno izgubili volju za Bh - nogometom, stadioni u prosjeku 3.000 u vrh glave. Koja ce budala ici i jurisati na ovu mafiju, na ovaj sistem koji vec truje BH nogomet od njegovog pocetka. Mislim da do toga nece nikada doci, jer mi kao narod samo smo u ratu bili slozni, i vise nikada. Ovo je smijesno, da se ovo dogada u Sr ili Hr vec bi im **** svima familije. Ali ovo je Bosna, svatko zeli da na tanjiru dobije. Zato mi i jesmo i uvijek ostat cemo glupi narod. Tuzno i zalosno
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 18 apr 2011, 18:08

Na sastanku je zaključeno da Skupština NFS BiH 26. maja mora usvojiti Statut, ukinuti Predsjedništvo N/FS BiH i imenovati predsjednika Saveza. U slučaju da do toga ne dođe, suspenzija će biti produžena na godinu dana.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/sport/fudbal/614 ... z1JtJjCDHw
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 18:10

Ama ljudi moji nebudite negativni.
Bas zbog politicke situacije, fifa je zabranila otkrivanje daljnjih koraka.
Treba tenzije spustiti..
Usvojit ce se 99%.

Mozda je ovo sve i izrezirano od strane nekih nasih mocnika..da se rjese onih lopova :idea:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

jocker

Post Postao/la jocker » 18 apr 2011, 18:10

Morao je ostati ovaj sastav skupstine jer nema vremena,toliko je komplikovano oko izbora clanova da bi trebalo najmanje godinu dvije da se ponovo nova skupstina formira!Nisam neki optimista al ne mogu da vjerujem da ste ocekivali da ce se nova skupstina formirati za mjesec dana u ovako komplikovanoj drzavi,to je nemoguca misija!
Nada zadnja umire,nek nam je sretno svima ;)
Zadnja izmjena: jocker, dana/u 18 apr 2011, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 apr 2011, 18:11

ne vjerujem da su ovi ljudi dosli da se ganjaju sa bagrom, ako mislite da ce se promjena desit sad u 19h zato sto je neko reko tad ce, nista od toga ovo je prvi korak trenutno najbitniji skinut suspenziju, pa polako korak po korak... nema vise ilje, sulje bogde... znate kad bi ih mi zamjenili ? nikad...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 apr 2011, 18:11

Evo sta Bakovic kaze:
To će biti treća, posljednja šansa za NSBiH. Ako usvojimo statut imamo garancije od FIFA-e i UEFA-e da će sankcije biti povučene 1. juna. Ako ne dođe do usvajanja statuta Nogometni savez BiH bit će suspendiran još godinu dana", kazao je Baković, dodavši da bi sastav Skupštine trebao biti definiran na narednim sastancima Komiteta, koji će imati novu sjednicu u srijedu, 20. aprila u Sarajevu.

Sta sad, ipak nije sigurno da ce bit stara skupstina?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 apr 2011, 18:11

Cartman je napisao/la:Sta se cudite? Pa vec se danima zna da ce tako bit, tako je pisalo na sajtu FIFA-e, generalna skupstina ostaje ista. Tako da ne znam u cemu je problem. Zna se gdje se mora lobirat, odma u akciju. Ima mjesec dana do tada. Meni se cini da su ovi iz Borca barem dosli pameti, ne znam za ostale.
Ajde molim te, nemojte se sada praviti svi pametni da se sve znalo. Znalo se ista moj **** prije zasjedanja sjednice. Tako molim vas bez ovoga sta se sada cudite?? Pa normalno da cemo se cuditi, jer KOJI **** NAS SUSPENDUJU AKO CE ISTA **** OSTAVITI!!!! Vidjeli su oni sta je polika u stanju ovdje uraditi, pa zele jos malo da nas jebu, sada kada imamo tim koji se moze sa svima nositi. Bjezi ba, prijatelju, samo da znas kolike su pare dosle u Zenicu da se izgradi Zenica Sport Centar, i adekvatan stadion za BIh, pa vjeruj mi Zenica do sada bi trebala biti novi Las Vegas. I opet ostavljaju iste ljude!!! SMIJESNO!!!!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 18 apr 2011, 18:12

:? Nekontam nista, kakva crna skupstina, zar to sve nije protjerano iz saveza automatski nakon odluke o suspenziji, umjesto da nametnu statut, oni se igraju sa fudbalom. Nema teorije da ga usvoje, sta vam je...Ovi referendume mnogo vaznije najavljuju, a kao ovdje ce da pristanu na jednog predsjednika! :x :roll:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 apr 2011, 18:14

Capt_Billy je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Sta se cudite? Pa vec se danima zna da ce tako bit, tako je pisalo na sajtu FIFA-e, generalna skupstina ostaje ista. Tako da ne znam u cemu je problem. Zna se gdje se mora lobirat, odma u akciju. Ima mjesec dana do tada. Meni se cini da su ovi iz Borca barem dosli pameti, ne znam za ostale.
Ajde molim te, nemojte se sada praviti svi pametni da se sve znalo. Znalo se ista moj **** prije zasjedanja sjednice. Tako molim vas bez ovoga sta se sada cudite?? Pa normalno da cemo se cuditi, jer KOJI **** NAS SUSPENDUJU AKO CE ISTA **** OSTAVITI!!!! Vidjeli su oni sta je polika u stanju ovdje uraditi, pa zele jos malo da nas jebu, sada kada imamo tim koji se moze sa svima nositi. Bjezi ba, prijatelju, samo da znas kolike su pare dosle u Zenicu da se izgradi Zenica Sport Centar, i adekvatan stadion za BIh, pa vjeruj mi Zenica do sada bi trebala biti novi Las Vegas. I opet ostavljaju iste ljude!!! SMIJESNO!!!!
Eto da ne bude da se pravim pametan. Ovo sam napisao 13. aprila:
Cartman je napisao/la:Sad sam malo bolje procito ovaj tekst FIFA-e. I sljedece skuzio:

2. Skupstina ce ponovo glasat o statutu. Znaci isti ljudi koji su odbili prosli put: a) To prepare and convoke the ordinary general assembly of 2011, where the delegates have to adopt the NFSBiH statutes and take decisions on all other statutory items, by 26 May 2011 at the latest.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 18 apr 2011, 18:15, ukupno mijenjano 1 put.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 18 apr 2011, 18:15

to Billy kralju,poznajes sve oko fudbala u nasoj zemlji,isto kao da ti je Uške nesto...nagovori ljudima,sta oni znaju... :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 18 apr 2011, 18:15

drH je napisao/la::? Nekontam nista, kakva crna skupstina, zar to sve nije protjerano iz saveza automatski nakon odluke o suspenziji, umjesto da nametnu statut, oni se igraju sa fudbalom. Nema teorije da ga usvoje, sta vam je...Ovi referendume mnogo vaznije najavljuju, a kao ovdje ce da pristanu na jednog predsjednika! :x :roll:
Ama odmah je tako planirano. Ne mogu oni raspustit Skupštinu našeg Saveza.
Čelik Zenica 1945

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 apr 2011, 18:16

Ne mora se nesto ZNATI ili NE ZNATI u smislu koji ti sebi predstavljas. Ja sam 10 puta ovdje podvlacio da FIFA nema nikakav legitimitet da smijeni postojece ljude i dovede nove. Pa onda stvarno ne nam sta je cudno. Ljudi dragi, oni mogu uvoditi svoje sankcije tj uveli su vec najvece moguce, ali nema teoretske da fifa/uefa ovdje nesto mjenjaju svojim rukama. To mora doci od nas i to je svakom prosjecnom covjeku jasno... FIFA nije nikakava supranacionalna organizacija kao EU pa da moze donositi odluke koje prodiru i u nase sisteme, tako da...

No ovaj korak nije uzaludan, sigurno je da Ivica i ostali uzivaju respekt i kod ovih sumara tj politicara.

Vidjet cemo, optimizam ne preovladava, ali ni nada ne umire...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 apr 2011, 18:16

drH je napisao/la::? Nekontam nista, kakva crna skupstina, zar to sve nije protjerano iz saveza automatski nakon odluke o suspenziji, umjesto da nametnu statut, oni se igraju sa fudbalom. Nema teorije da ga usvoje, sta vam je...Ovi referendume mnogo vaznije najavljuju, a kao ovdje ce da pristanu na jednog predsjednika! :x :roll:
ne moze fifa otpustit skupustinu moze prekinut kontakte i ta skupstina moze skupstinat oko nuklerne elektrane gornji dejcici...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 apr 2011, 18:17

2. Skupstina ce ponovo glasat o statutu. Znaci isti ljudi koji su odbili prosli put: a) To prepare and convoke the ordinary general assembly of 2011, where the delegates have to adopt the NFSBiH statutes and take decisions on all other statutory items, by 26 May 2011 at the latest.
Moja greska onda, nisam citao prijasnje postove, oprosti, ali drug ovo je smijesno!!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 apr 2011, 18:20

Protjerani su predsjednici i Izvrsni Odbor, ali ne i skupstina.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 18 apr 2011, 18:27

Drugovi, a bogami i drugarice ;) sad sam gledao na BHTV-1 uzivo javljanje iz Beca direktora Borca iz BL tj. lJubojevica,i covjek je stvarno zvucao optimisticki,sto meni bar ulijeva nadu da ce biti bolje... :D
Ako sve bude ok.castim vas janjetinom i pivom 26 maja.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 18 apr 2011, 18:27

padobranac1978 je napisao/la:
to Billy kralju,poznajes sve oko fudbala u nasoj zemlji,isto kao da ti je Uške nesto...nagovori ljudima,sta oni znaju... :mrgreen:
Ti samo nekoga repliciras i kenjas naokolo. Pa sta nisam vidio post da je covjek ranije postavio i izvinuo mu se. Jbg, Ali ovo dole sto sam napisao sve je istina. Takvi kao ti, sto se jave kada netko ima da kaze nesto pametno ima na hiljadu. Napisi nesto svoje, neko tvoje videnje svega pa onda kenjaj, a ne samo replike pisati.

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 18 apr 2011, 18:28

ti stvarno pises PAMETNO da tvoje postove vidim kad ih neko citira :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 apr 2011, 18:29

Upitni su bili clanovi sa kantona, i zenickog cini mi se..
Pitanje! Hoce li sada osim i ovi imati pravo na glasanje, jer prakticno mjenjaju celno predsjednistvo, zar ne?
Cini mi se da je razlika bila u 5 glasova, stim da su 3 glasa bila suzdrzana.
Mislim da ce ljudi odani borcu, slaviji, zrinjskom..glasati za statut.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi, hansbosna i 15 gostiju.