BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Baš lose večeras, vidjet ćemo je li to nas domet ili možemo bolje . Realno kad gledas mi prije 3 godine u Njemačkoj smo dosta bolji bili , niko nas nije ovako razvalio. Imao si Musu , mlađeg Robersona, Nurkic u boljoj formi itd . Ovo sto smo vidjeli na obećava , imaju još 3 tekme pa nadati se boljoj igri.
Nema ni Gruzija nista siri roster i nista bolje vanjske igrace, pa su na osnovu selektora koji je odlicno pripremio utakmicu i na osnovu glavnih zvijezda (takodjer visoki igraci, kao i kod nas) koje su isporucile svoje ugasili istu ovu Spaniju. Zahvaljujuci njima, proigrali su i vanjski igraci, pa je lik iz druge grcke lige izgledao kao euroligaski igrac.Kajzer10 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 23:45Moze se filozofirati do sutra. Moze selektor biti bolji, moze Nurkic zabiti svojih 28 poena. To ce samo ovu razliku spustiti na 15 poena.
Kakvi koncepti i psihicke pripreme. Ekipa je kronicno losa.
Sa ovakvim ekipama se mozes boriti kad imas onakvog Musu i Robersona kao na proslom EB, pa ce tu lakse uletiti rastereceni Atic da nesto zakrpi. Ali ne mozes u ovim okolnostima od njega i Gegica ocekivati 10 poena svaku utakmicu jer za to nemaju kvalitet.
Ako ne pratis kosarku i ne znas stil koji Spanija gaji, samo pogledaj doktorsku disertaciju Dzikica od prekjucer i ne moras nista vise znati. Covjece dragi, kakva trka i brza kosarka protiv Spanije. Atic u prvoj cetvrtini 2x krece na ulaz u petoj sekundi napada i uzima bolesno tezak sut, a onda i Alibegovic isto tako. Najgore sto on sad na press konferenciji opet ponavlja da su planirali igrati brzo, ali eto nisu uspjeli ispostovati taj plan. Umjesto da kaze da je sad shvatio da takav plan u startu bio osudjen na propast.
Jedino pozitivno iz ove utakmice je to sto smo razigrali Spance i sto ce oni sad uci 10x samouvjereniji protiv Italije u utorak. Ironija, ali sta da se radi...
Ma kakav Adis i analiza. Ja iskreno cisto sumnjam da je lik ikako gledao protivnike i njihove pripremne utakmice. Da ne kazem one jace utakmice osim prijateljskih. Kod njega je sve vjera u Boga (ovdje ne mislim nista protiv vjere i tih stvari) i nadati se da ce neko poluditi od nasih i uvaliti 5 trojki. Bukvalno nikad ne postoji plan B. Isto kao protiv Hrvatske u Zagrebu npr. Lik postavio zonu, a ljudi nas ubijali trojkama... Pa de malo zarotiraj, pokusaj nesto novo, ne moze biti gore od trenutnog. Ma kakvi...CAZIN je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:07Ma normalmo da svi gledamo manje euforično jer smo propustili priliku da izbacimo evropske prvake sa EB i još da osiguramo prolaz 95%. Ali eto to je sport. Niko me ne može uvjeriti da je ovo poraz igrača niko. Isključivu krivicu za ovaj poraz ima Adis. Jedina greška igrača je što su se predali kad su Španci otišli na +20. Sve ostalo je Adisova greška. Čovjek je znao da je brza igra najjače oružje Španaca i opet napravi taktiku da igramp brzu igru. Pa ko koga tu yebe (da proste svi na forumu). Jarane u ovoj utakmici si morao motivisati igrače da u odbrani budu pit bull svaki od njih. Ali smo ovu utakmicu prine svega izgubi zbog odbrane (koju Adis nije dobro smislio).DamirT je napisao/la: ↑30 avg 2025, 23:43Daj Boze. Nakon veceras, dosta manje euforicno gledam na naredne utakmice. Jedino sto me tjesi ovo sto si napisao da gore ne moze, a nema sanse da moze gore. Opet je sad pitanje da li mozemo odmah naredni dan nesto drasticno promijeniti, pa da pariramo izuzetno nezgodnoj Italiji.CAZIN je napisao/la: ↑30 avg 2025, 23:37
Najgore što mi znamo šta se otprilike trebalo na tom timeout-u reći. Jbg-a ne možeš igrače tretirati kao princezice pa da ne smiješ povisiti ton na njih. Kad se sjetim onog timeout-a Repeše (nije dok je bio selektor) ali opet je poznat kad igraču govori gdje je tri napada zaredom pogrijesio i na kraju mu kaze da mu vjeruje još uvijek 5 puta nego igrač sam sebi. Možda smo mi samo neki fanatici koji zamišljaju da bi bilo bolje da se izderao na njih (Nurkić bi se prvi uvrijedio) ali ne ide da si uvijek mekan. Pa Srbi su na OI protiv Australije proigrali kad im je Pešić psovao na timeout-u i za Millsa eekao šta treba da rade (znam da nije primjer ni blizu našeg ali mi je taj timeout prvi pao na pamet). Naši igrači samo mogu proigrati poslije timeout-a ako se dobro izdere neko na njih i to bi valjda trebalo biti poznato našim selektorima jer smo takav mentalitet jbg-a.
Ima ovdje previše stvari za napisati ali je vruća glava svi smo razočarani jer smo očekivali da će ih publika nahajcat i da ćemo pobjediti pa da možemo početi slaviti drugi krug. Mišljenja sam da se u grupi tek sad kreće zakuhavati i da još uvijek možemo da prođemo u drugi krug. Sutra nas pročepi trojka a sa Gruzinima na nož odigrati pa šta bude. Igra me ne brine jer nam se potrefila utakmica u kojoj ne bi pogodili ni olimpijski bazen (što bi Edin rekao) već me brine qurcobolja kod -27. Majstore svejstan si da se lako može desiti da mi, Gruzija i Španija imamo 2-3 skor i da odlučuju krugovi a naši igraju kao da je svejedno bilo -20 ili - 30 to me najviše zabrinjava. Igra sigurno sutra ne može biti gora tako da očekujem da ćemo iznenaditi Talijane (jer su ovi momci takvi) a protiv Gruzije ćemo igrati za prolaz.
Drugo, ne kontam kako čovjek nema Plan B ako mu prvobitbe ideje ne idu kako je zamislio. Razumijem da se Alibegović umorio jer su cijelo vrijeme pravili blokove za Aldamu. Pazi našeg stručnjaka uvodi umjesto Alibegovića na 4 Kamenjaša koji je lošiji defanzivac od Amara na distanci, da probija blokove te mu je šut za 3 poena lošiji od Jusufovog. Pa jarane ubaci Vrabca na 3 a stavi Lazića na 4 barem može odigrati odbranu bolju od Kamenjaša.
Treće, kao da nije odradio analizu protivnika sa kim igra. Pa iz aviona se vidjelo da će Španci ići na šut za 3 poena i ti im joŝ olakšaš takvu igru. Stvarno dobra taktika nema šta.
Manje bi me pogodilo da smo izgubili nekih 6-7 razlike ali da su nas sudije pokrale nego ovako gdje nam je taktika bila za goli qrac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- invincible1921
- Kontakt:
Nazalost si upravu...Madal je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:14Nije to sramota, ali je ne izgubi i ne stvori paniku u napadu zbog toga. Ostalo se slazem. Samo nam je ne bi imao ko ni prevoditi.invincible1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:04
Ne znam bas, par puta su mu agresivno izasli u presing on je bacio pas ...al nejse, i da moze opet je to jako malo
=\_1921_/=
Ghuraba doktore, vecini ce lakse metar u guzicu nego cenat u glavu ali djaba govoriti. Neozbiljno od pocetka spiska, priprema, prvenstva...filip13 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 22:45odlično objašnjenoGhuraba je napisao/la: ↑30 avg 2025, 22:39Ovdje je na povrsinu doslo sve negativno sto imamo pri sebi, i timski i individualno. Vidjelo se zasto Atic i Gegic nisu mogli meda u Spaniji, zasto je Lazic u drugom sportu, zasto Nurkica nece vise niko u nba, zasto Vrabac i Penava ne mogu ni u aba ligu itd. Na sve to dodas Adisa, koji nece da zove igraca s 10 EL sezona jer bi mogao skratiti minutazu drugom igracu, koji dopusta da mu se igraci prikljucuju 15 dana kasnije na pripreme i da se prave svadbe u toku istih, koji drzi Amerikanca 20 dana na pripremama iako je od prvog dana jasno da ovaj nece moci, koji s tim istim likom pola godine nije iskomunicirao niti posjetio ga da se uvjeri hoce li ovaj ista moci, koji 3 godine prstom nije mrdnuo da isproba bar JEDNOG novog igraca, pa je dosao s 8 igraca na prvenstvo, koji kaze da mi trebamo gledati sebe i da nije gledao pripremne utakmice protivnika, koji i dan danas misli da se moze igrati zajedno s 2 centra od 120+ kila itd, itd. Moglo bi se nabrajati do sutra, ali nema potrebe. Jedino moralno s njegove strane bi bilo da za 5 dana odstupi sa selektorske pozicije, pa da neko novi pokusa prosiriti roster sa Sulejmanovicem i jos nekim momcima. Medjutim, poznavajuci nas savez i njihovu angazovanost, nema od toga nista.
Btw, hvala Juka sto si nas pocastio svojim prisustvom i sto ti se ne smije reci da si spreman za 6.5 minuta!![]()
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kao veliki ljubitelj košarke, rekao sam mimo druge faze takmičenja neću gledati ovo prvenstvo. Vjerovatno bih gledao da je Musa tu, njegov izostanak se napadački ne može nadoknaditi.
Međutim, primarni razlog što ne gledam repku je ova neznalica na klupi. Mi kao da smo ukleti i prokleti kada su treneri u pitanju u bilo kojem sportu.
Dakle, dovodiš penzionera kao playa čiji doprinos na parketu iznosi isto kao da forumaš neki uđe na parket. Ne zoveš igrača koji bi imao 20+ poena u nedostatku Muse (Garza). Smijurija i idiotski potez.
Luka bi MVP bio u bilo kojoj euroligaškoj ekipi, prema naprijed je monstrum.
Ali eto, neće nas trojka, borimo se, dobra atmosfera, nismo se držali dogovora
Međutim, primarni razlog što ne gledam repku je ova neznalica na klupi. Mi kao da smo ukleti i prokleti kada su treneri u pitanju u bilo kojem sportu.
Dakle, dovodiš penzionera kao playa čiji doprinos na parketu iznosi isto kao da forumaš neki uđe na parket. Ne zoveš igrača koji bi imao 20+ poena u nedostatku Muse (Garza). Smijurija i idiotski potez.
Ali eto, neće nas trojka, borimo se, dobra atmosfera, nismo se držali dogovora

tesko da bi i jedan centar imao 20 poena u ovoj ekipi sa ovim trenerom...Neutral je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:25Kao veliki ljubitelj košarke, rekao sam mimo druge faze takmičenja neću gledati ovo prvenstvo. Vjerovatno bih gledao da je Musa tu, njegov izostanak se napadački ne može nadoknaditi.
Ali eto, neće nas trojka, borimo se, dobra atmosfera, nismo se držali dogovora![]()

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- invincible1921
- Kontakt:
Ja bi volio da znam sta je tacno bio taj dogovor kojeg nisu ispostovali? Meni je djelovalo da mi nikakvog dogovora nemamo...Dodje ri 3.5k ljudi i ti ovako odigras
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 31 avg 2025, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Ma imao bi, napadački za euroligaške uslove top tier igrač. U NBA ne igra isključivo zbog "odbrane". U reketu bi bio nezaustavljiv za ove igrače, a ima i dobar šut, iskoristio bi svoju visinu.JHam je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:28tesko da bi i jedan centar imao 20 poena u ovoj ekipi sa ovim trenerom...Neutral je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:25Kao veliki ljubitelj košarke, rekao sam mimo druge faze takmičenja neću gledati ovo prvenstvo. Vjerovatno bih gledao da je Musa tu, njegov izostanak se napadački ne može nadoknaditi.
Ali eto, neće nas trojka, borimo se, dobra atmosfera, nismo se držali dogovora![]()
Vjerujem da bi dominirao.
dogovorili se da pobijedeinvincible1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:30Ja bi volio da znam sta je tacno bio taj dogovor kojeg nisu ispostovali? Dodje ri 3.5k ljudi i ti ovako odigras

@Neutral i njega bi u reketu tukli ko i Nurkica, stavis 2 3 igraca i ne moze onda ni Jokic zabiti 20, kad zbog lose trojke protivnik ima tu mogucnost da napuni reket...
- QUARTERBACK
- Kontakt:
on takav govor tijela ima citavu karijeru ne znam cemu cudjenje sad na to realno..invincible1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:08Vala napisah par puta i ja i drugi..ne kazem da je istina ali Nurkic zaista djeluje da ga apsolutno boli qrac...oni nekakvi na silu sutevi tj frljoke izmedju flotera i horga, zidanje ledjima protiv trojice??? ...u odbrani totalna nonsalancija....kazes izvuku ga iz reketa, ok izlevate te jednom sa backdoor..al kad ti to urade tri puta u pet napada..pa vala meni to djeluje da tebe bas i nije brigahz1987 je napisao/la: ↑30 avg 2025, 23:59Sve mogu da shvatim, al ne mogu da svarim da se igrac moze zabiti u nasu trojicu i van svake kosarkaske logike vaditi pas iz reketa kroz centre na prazne igrace u kornerima. Tek je na kraju Lazic poziciono sacekao i presjekao pas i u kontru. To se trebalo desiti poslije druge takve akcije a ne 20te pred kraj. Scariolo je svjesno igrao i rizikovao dobinje kontre ako ne uspije antikosarkaski potez dodavanja kroz reket. Nurkic je previsoko stajao u napadu, a defanzivno su morali igrati odbranu da Nurkic ne izlazi iz reketa dok ostala 4 igraju covjeka. Cim njega izvuku, utrcavaju i iz srca reketa bacaju pasove u kornere. Cim Nurk primi loptu i oko njega trojica, moraju nasi biti bolje poziciono postavljeni za pas van i sut iz vana. Spanci su nas pretukli.
Ja mu cak ni ovo sve ne zamjeram tolko...zamjeram mu zadnjih pet minuta...pa kume ako ti se ne igra trazi izmjenu..a ne da ovi poginu u odbrani, osovje loptu spuste je tebi stanu na pozicije za sut, da bi ti na silu isu protiv dva spanca bez ilakvog rezona
nemamo mi sanse nikakve proci ovu grupu nazalost jbg
Kad se sjetim kako smo se hajpali (prvi sam ja jedva čekao EB) kad su izašle grupe. Ali kad ti objavljuješ spisak za dvije prijateljske utakmice skoro dvije sedmice prije bilo koje reprezentacije i kažeš meni je 6-7 odbilo da dođe na okupljanje. Razlozi mi nisu bitni (iako ih ima poglupih ali nećemo o njima) ti igrači nisu htjeli da dođu na pripreme jer znaju da kad bi došli Adis bi opet imao u glavi cijelo vrijeme 12 koji idu na EB i nikog ne bio izbacio ma koliko se neki dobro pokazali na pripremama.DamirT je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:17Ma kakav Adis i analiza. Ja iskreno cisto sumnjam da je lik ikako gledao protivnike i njihove pripremne utakmice. Da ne kazem one jace utakmice osim prijateljskih. Kod njega je sve vjera u Boga (ovdje ne mislim nista protiv vjere i tih stvari) i nadati se da ce neko poluditi od nasih i uvaliti 5 trojki. Bukvalno nikad ne postoji plan B. Isto kao protiv Hrvatske u Zagrebu npr. Lik postavio zonu, a ljudi nas ubijali trojkama... Pa de malo zarotiraj, pokusaj nesto novo, ne moze biti gore od trenutnog. Ma kakvi...CAZIN je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:07Ma normalmo da svi gledamo manje euforično jer smo propustili priliku da izbacimo evropske prvake sa EB i još da osiguramo prolaz 95%. Ali eto to je sport. Niko me ne može uvjeriti da je ovo poraz igrača niko. Isključivu krivicu za ovaj poraz ima Adis. Jedina greška igrača je što su se predali kad su Španci otišli na +20. Sve ostalo je Adisova greška. Čovjek je znao da je brza igra najjače oružje Španaca i opet napravi taktiku da igramp brzu igru. Pa ko koga tu yebe (da proste svi na forumu). Jarane u ovoj utakmici si morao motivisati igrače da u odbrani budu pit bull svaki od njih. Ali smo ovu utakmicu prine svega izgubi zbog odbrane (koju Adis nije dobro smislio).DamirT je napisao/la: ↑30 avg 2025, 23:43
Daj Boze. Nakon veceras, dosta manje euforicno gledam na naredne utakmice. Jedino sto me tjesi ovo sto si napisao da gore ne moze, a nema sanse da moze gore. Opet je sad pitanje da li mozemo odmah naredni dan nesto drasticno promijeniti, pa da pariramo izuzetno nezgodnoj Italiji.
Drugo, ne kontam kako čovjek nema Plan B ako mu prvobitbe ideje ne idu kako je zamislio. Razumijem da se Alibegović umorio jer su cijelo vrijeme pravili blokove za Aldamu. Pazi našeg stručnjaka uvodi umjesto Alibegovića na 4 Kamenjaša koji je lošiji defanzivac od Amara na distanci, da probija blokove te mu je šut za 3 poena lošiji od Jusufovog. Pa jarane ubaci Vrabca na 3 a stavi Lazića na 4 barem može odigrati odbranu bolju od Kamenjaša.
Treće, kao da nije odradio analizu protivnika sa kim igra. Pa iz aviona se vidjelo da će Španci ići na šut za 3 poena i ti im joŝ olakšaš takvu igru. Stvarno dobra taktika nema šta.
Manje bi me pogodilo da smo izgubili nekih 6-7 razlike ali da su nas sudije pokrale nego ovako gdje nam je taktika bila za goli qrac.
Jednostavno je rješenje smjena selektora poslije EB i pokušati dovesti nekog kvalitetnog. Iskreno ja bih volio Acu Petrovića da dođe opet (ne znam da li je još uvijek selektor Brazila) pa dam bar neke nove igrače ubaci u rotaciju ako ništa. Mada za smjenu su male šanse a tek za Acu Petrovića da bude opet selektor. Koliko se sjećam Adis je prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor na 2-3 godine i da ga smjene nekim čudom Bevba bi na kraju doveo nekog ranga trenera Slobode (halali što ne znam kako se zove i preziva).
Adia koliko god je stvorio dobru energiju u ekipu čovjek je taktička talasika i vjerujem da ima nekoliko ljudi koji su taktički ispred njega a nikako se ne bave trenerskim poslom a nisu bili ni košarkaši profesionalni već su zaljubljenici u ovaj sport. To što si spomenuo da se kod njega sve svodi na to da se nada na neku ludu noć je dovoljan dokaz kakav je taktički trener. Čovjek je trener koji nešto jedino može uraditi na hajc i to je to. Nije čudo što mu je najveći uspjeh u klupskoj trenerskoj karijeri Kosovska Liga.
Šta je smiješno?
Musa smijurija u Netsima bio, 37% šut iz igre, trica 22%.
U Evropi 2x Euroligu osvojio, MVP lige bio, u euroligi prva petorka, najbolji strijelac lige itd.
Tornike Shengelia..
Mike James
i još deset njih.

Ma pusti. Smijali su se i kad sam rekao da je Garza trenutno bolji od Nurkica koji je bivsi kosarkas pa nek gledaju sad ovo sto gledaju.

Bude mi vazda zao nasih navijaca sto prevale toliki put i iskeširaju ozbiljne šolde samo da bi bili popišani. Ja samo tako jednom i od tad nikad vise.
-
- Kontakt:
Prosli EB smo pobijedili Mađarsku u prvom kolu, u drugom izgubili od Njemacke, pa dobili Janeze.
Veceras se historija ponavlja, i uzimamo Žabare. Ocekujem 10 nasih trojki, valjda su se Alibegovic, Roberson i Lazic dosta izmasili, moraju nekad nesto i pogoditi.
Veceras se historija ponavlja, i uzimamo Žabare. Ocekujem 10 nasih trojki, valjda su se Alibegovic, Roberson i Lazic dosta izmasili, moraju nekad nesto i pogoditi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- invincible1921
- Kontakt:
Sta bi Garza mogo vidjecemo nadam se uskoro kad mu se skine ta famozna zvijezdica....medjutim ono sto je cinjenica je da ova ekipa nema poena u rukama da dobije iole ozbiljnu ekipi.Masqareda je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:37Ma pusti. Smijali su se i kad sam rekao da je Garza trenutno bolji od Nurkica koji je bivsi kosarkas pa nek gledaju sad ovo sto gledaju.![]()
Gegic, Atic, Alibegovic, Lazic, Vrabac su igraci za max 10ppg...Kad se sve to uzme u obzir nama treba 50 poena od Nurkica i Robersona da bi uopste nesto pokusali..a to je u ovakvom stanju, smijesno ocekivat
=\_1921_/=
Napadački bolji a vjerujem da bi bio i korisniji. Nurka volim nenormalno ali napadački cigle baca. U odbrani kad hoće zvijer i odličan.Masqareda je napisao/la: ↑31 avg 2025, 00:37Ma pusti. Smijali su se i kad sam rekao da je Garza trenutno bolji od Nurkica koji je bivsi kosarkas pa nek gledaju sad ovo sto gledaju.![]()
Garza jako podsjeća na Enesa Kantera, pardon sad je Enes Freedom.
Doveo nakvog playa, čovjek rekreacijski igra košarku.