Mislim da niko na ovoj temi nije zadovoljan sa tim što se desilo, ali prije svega kao ljudi moramo realni i reći da se možda u ova vremeni više nije moglo ni uraditi...
Vranješ je odlučio da ide, ta njegova odluka nije od juče, znate vi svi da se njegov odlazak proteže više od dvije godine, traži se klub, Zvezda, Vojvodina, Tom iz Tomska itd itd itd, znači momak je tijelom bio u Borcu, a glavom na nekom bankomatu sa kojeg podiže lovu od ugovora potpisanim sa nekim drugim klubom, neka je neka ide, nebi bilo dobro da su ga zadržali protiv njegove volje, neka ide, neka zaradi i neka riješi egzistenciju sebe i svoje porodice jer jedino što on zna je to da igra fudbal, pa momci (brat) nisu ni škole neke pozavršavali, znači bolje je da ide nego da ostaje mimo svoje volje, a za mene lično je imao jedan gest koji mu ja nikada neću oprostiti tako da nisam uopšte nešto pretjerano zabrinut ili nesretan zbog njegovog odlaska...
Biki, poslije Gruje najveći talenat poslijeratne škole fudbala u Banjaluci, u pravom smislu riječi dijete Borca.
Nadao sam se da će ostati, ne zato što mislim da se njegov odlazak nemože nadoknaditi, već zato što sam se nadao da ćemo na ljeto ostvariti jedan izuzetno unosan transfer o kojem će se možda pričati na DSF, RAI ili TV+, ali, uvjek to jedno malo ali koje djevojačku sreću kvari, reklo bi se tako kod nas, a to malo ali je ovaj put ono što nama svima hronično nedostaje, a to je novac oko kojeg se sve vrti... Sigurno je da su momku ponuđene neke stvari koje on nije mogao da dobije ne samo u Borcu nego ni kod svoje kuće, on i njegova porodica su vidjeli svjetlo u tunelu kojim hodaju već dvadesetak godina i u njemu preživljavaju... Porodica živi u stanu u Beogradskoj ulici koji je otac dobio od kluba prije dvadesetak godina, a u kojem su nekada živjeli igrači koji su sa strane dolazili u B.L, imaju golfa dva koji je stariji od igrača koji bi se u njemu trebao voziti na treninge, sestru kojoj trebaju uslovi da studira i mnogo drugih stvari, a onda jednim potpisom može sve to da promijeni... Ja ga apsolutno podržavam i želim mu svu sreću koja se može nekom poželiti, kao i svojoj djeci... Znam kada je dolazio na školsko Mirko Višnjić sa starim da je lopta bila veća od njega, samo neka ga zdravlje posluži i sretno...Opet se tu postavlja pitanje, a šta je klub mogao da uradi da ga zadrži, ja mislim vrlo malo ili gotovo ništa i zato sretno Biki, a i ovim našim likovima iz uprave ništa ružno za ovo da kažem...
Ljubojević, ehhhhh, moj omiljeni igrač, zabavljač i šta sve drugo na terenu, ja sam sam ga često dizao u zvijezde, ali,ali,ali, ponovo me razočarao kao čovjek, on je igrač koji je u karijeri uradio sve što je mogao i za razliku od ove dvojice gore, on je i pare zaradio, ali opet mu je malo i malo i malo i malo i eto šta da radiš, neka ide i nek mu je sa srećom...
O dolascima, pa svi osim Puzigaće za nas su velika nepoznanica i teško je bilo šta prognozirati, ali ja sam optimista i nadam se da su dobra rješenja, a najveće pitanje je kako će Marić to da uklopi u cjelinu...
Sada nešto o tome dal je bitno samo da je igrač iz JSL Srbije pa je odmah dobar... Naravno nemora da znači da je dobar, ali je činjenica da su takmičenja iz susjednih zemalja kvalitetom ispred naše elite, htjeli mi to priznati ili ne ali to je činjenica, ali je isto tako i činjenica da se razlika u kvalitetu smanjuje, ali opet ne samo zbog toga što mi napredujemo, nego i zbog toga što komšije nazaduju... Nadalje, pa ti igrači koji dolaze su svjesni da će se lakše afirmisati Borcu koji ima šansu da bude prvak, ma kakav kvalitet fudbala bio u zemlji, biti prvak sa jednim klubom tebi ipak kao igraču daje jednu posebnu težinu i oni znaju da će to prije napraviti sa Borcem nego sa Javorom ili Radom ili ili ili ili... Ja sam zadovoljan sa tim što dolaze igrači koji su igrali u svojim klubovima, ne samo u Borac, nego u sve klubove u BiH, dostaje je više da se dovode igrači kao pojačanja, a u biografiji mu piše da je prije dolaska igrao za drugi tim OFK Beograda, al je i tamo bio rezerva i igrao je u utakmici kada je ekipu uhvatila epidemija gripa, a on sam nije zaražen zato što kao preventivu protiv gripa koristi alkohol, te je na taj način pokazao treneru da je neopravdano bio na klupi drugog tima, jer se njegovo opijanje pokazalo kao jako korisno

, e takvih je više dosta, rekao bih i previše