FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Simpatizer
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Simpatizer » 28 jan 2010, 23:06

gavra je napisao/la:
Gavra se zajebava. Ovaj je vise grijao klupu nego ja stolicu na poslu.
:) ,ma druze bojim se ja da ovaj ni klupe nije vidio,jbga uveli bi ga barem jednom negdje.
:mrgreen: Pokusao sam da budem optimistican. :mrgreen:

Da rezimiram prelazni rok.

Odlasci:

Bilbija- ode nam dragulj, ali sta se moze.... barem smo se kao klub ugradili u naredni transfer. Sipovac spominje obestecenje, ali ne i cifru.

Vranjes- motor ekipe. Realno, imao je veliku zelju da ode. Jeste da je 75000 malo, ali imao je jos samo 6 mjeseci ugovora. Bolje je sto je otisao nego da je nezadovoljan.

Ljubojevic- godine i povrede su ga sustigle i ne vjeujem da cemo mnogo propatiti zbog njegovog odlaska. Veci dio smo pregurali i bez njega. Medjutim, mislim da mu se moralo naci odgovarajuce mjesto u klubu. Valjda nam nece zabiberiti u prvom kolu. :mrgreen:

Markic- katastrofalan potez uprave!

Gagula, Babic i ostali odlasci nisu toliko znacajni.

Dolasci:

Puzigaca- odlicno rjesenje za lijevu stranu! Moguci su problemi u komunikaciji sa navijacima.

Vule- odlican potez! Sad imamo 3 jaka stopera i vjeujem najbolju odbrambenu liniju u ligi.

Vukelja- da nije imao problema sa povredama rekao bih da je odlicno rjesenje, ovako ostaje nam da cekamo.

Bojic- isto sto vazi i za Vukelju. Generalno, ova dvojica su macke u dzaku kada su u pitanju povrede.

Stanic- na onom klipu djeluje kao zmaj, ali me brine ono sto je Schlager napisao. I tu cemo cekati.

Cukic- on ce izgleda biti zaduzen za atmosferu u svlacionici. Prezime mnogo otkriva. :mrgreen:

Stevanovic- za ovog novosadjani kazu da je brz i prodoran. Schlager je, cini mi se, pozitivno pisao o njemu.

Znaci, odbrana i lijevi bok su poprilicno ojacani, sredina i napad su upitni. Moze biti odlicno a moze i suprotno od toga....
HAJ FAJV

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 28 jan 2010, 23:07

gavra je napisao/la:U jebote BSK ce biti jaci od Borca, e jedno pitanje ako pratis BSK jel jos onaj golman Karanovic u BSKu zadnji put kad sam ga vidio nije imao ni 200 kila, bas me zanima jel jos aktivan?
Samo dio prošle sezone je bio u BSK-u. Mirando je novi golman.
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 28 jan 2010, 23:21

Znaci, odbrana i lijevi bok su poprilicno ojacani, sredina i napad su upitni. Moze biti odlicno a moze i suprotno od toga....
može bit bidne može bit nebidne jel to ta priča

zeljko78
Kontakt:

Post Postao/la zeljko78 » 28 jan 2010, 23:22

pitanje za bsk moze te li dovesti tadica jest da bi ga ja volio vidjeti u dresu borca

zeljko78
Kontakt:

Post Postao/la zeljko78 » 28 jan 2010, 23:26

Borčevac je napisao/la:Znaci, odbrana i lijevi bok su poprilicno ojacani, sredina i napad su upitni. Moze biti odlicno a moze i suprotno od toga....
da nisi ti djole

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 28 jan 2010, 23:27

Iako sam iznio svije misljenje o prelaznom roku,ipak sam se veceras tako slatko ismijao da me stomak zabolio,i to zbog ove dve stvari...
Његов трансфер је ? $ & ' " са "Пецаре" " је настао $ " Црњца, а по & су ? на " $ за " ? $ $ ? 20 евра.
Cukic- on ce izgleda biti zaduzen za atmosferu u svlacionici. Prezime mnogo otkriva.

Hvala Glasu Srpske i Simpatizeru,jer se odavno nisam ovako slatko nasmijao....

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 28 jan 2010, 23:27

zeljko78 je napisao/la:
Borčevac je napisao/la:Znaci, odbrana i lijevi bok su poprilicno ojacani, sredina i napad su upitni. Moze biti odlicno a moze i suprotno od toga....
da nisi ti djole
Nisam al ga znam i dobar sam s njim :)

zeljko78
Kontakt:

Post Postao/la zeljko78 » 28 jan 2010, 23:32

Borčevac je napisao/la:
zeljko78 je napisao/la:
da nisi ti djole
Nisam al ga znam i dobar sam s njim :)
jel to ta prica

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 28 jan 2010, 23:35

Ја % " не ' " $ су ? ". " $! :shock:
"" ПУТ ""

zeljko78
Kontakt:

Post Postao/la zeljko78 » 28 jan 2010, 23:37

ma vise me zaboli proce i sve uprave i igraci a borac jedan jedini

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 28 jan 2010, 23:38

jel to ta prica
jeste buraz to je ta...

zeljko78
Kontakt:

Post Postao/la zeljko78 » 28 jan 2010, 23:41

evo predlog neka dovedu tadica sad je slobodan igrac

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 29 jan 2010, 00:46

Nije nikakava provokacija i voleo bih da nisam u pravu ali mi se cini da Borac polako ovim potezima sa Vojvodinom postaje klub za kaljenje igraca a da Vosa uzima ono sto je dobro za male pare,pri cemu je sposobnost da proda igraca daleko manja nego sto ih imaju beogradski klubovi a primjeri su prodaja Aleksica koji je uz Ljajica najveci talenat u Srbiji za 2 mil. a Ljajic je otisao za 7 mil.ili nemogucnost prodaje Tadica i Mrdje sto je i zelja uprave
Poenta ovog sto sam napisao da je bolje da ste u savezu sa Partizanom ili Zvezdom je bi bar dobili bolje igrace na pozajmicu a i oni bi bolje prodali Bilbiju

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 29 jan 2010, 02:28

santos je napisao/la:Nije nikakava provokacija i voleo bih da nisam u pravu ali mi se cini da Borac polako ovim potezima sa Vojvodinom postaje klub za kaljenje igraca a da Vosa uzima ono sto je dobro za male pare,pri cemu je sposobnost da proda igraca daleko manja nego sto ih imaju beogradski klubovi a primjeri su prodaja Aleksica koji je uz Ljajica najveci talenat u Srbiji za 2 mil. a Ljajic je otisao za 7 mil.ili nemogucnost prodaje Tadica i Mrdje sto je i zelja uprave
Poenta ovog sto sam napisao da je bolje da ste u savezu sa Partizanom ili Zvezdom je bi bar dobili bolje igrace na pozajmicu a i oni bi bolje prodali Bilbiju

Skoro da bi se "složio" s tvojim postom, ali smatram da Vojvodina nije baš tako slab "trgovac"!
Na svjetskom tržištu sigurno jeste (za razliku od Partizana, C.Zvezde, Dinama...) ali u regionu je dobrrrra :?

Zašto je Vojvodina dobarrr trgovac?
Pa uspjeli su dobiti briljantnog talenta, i već formiranog igrača, Bilbiju za kojeg su trampili izvjesnog "vječitog talenta" Vukelju, plus uvaliti mladog Stevanovića na kaljenje, a kutarisali se i "Šefa omladinskog pogona" koji je imao 'nezgodan' ugovor iz vremena dok je bio trener prvog tima....
E sad, da li je to trgovačko znanje 'Lala' ili "umijeće" Borčevih Evropejaca iz uprave - to je već pitanje, čini mi se pravo! :roll:

Volio bih znati šta bi od one pompezno objavljene 'saradnje' sa Crvenom Zvezdom kad su im dali k'o na tacni tada sjajnog Ognjena Vranješa...i dobiše zauzvrat :arrow:

Ustvari, na ovaj post me je (pored citiranog) ponukala jedna vrlo seriozna i realistična analiza prelaznog roka koju je napisao (stranicu-dvije prije) g. Schlager, kod kojeg nikad nisam primjetio euforičnost, naprotiv - najčešće se trudi da bude objektivan, kritičan i realan iako se da, očito, primjetiti da voli Borac k'o da mu je član porodice :oops:

PS:
Pustiti Markića (i pojačati glavnog konkurenta :o ako su info o Širokom tačne), Crnjca i Sušca (vjerovatno nakon priprema!?), te kao prodati svoje najbolje bisere Bilbiju i Stojana Vranješa.... otvara mnoga pitanja, ali glavno je ono - ko to radi u (ne)korist Borca pred završni dio sezone kad je titula na korak!?

Vidim da vas je veliki broj zadovoljan sa 'pojačanjima' jer vas vodi logika - dolaze iz jake lige "JSL", ali ne obraćate pažanju na 'putanje', formu, povrede istih....a nekad bi trebalo postaviti sam sebi pitanje: Zašto tako "dobri" igrači iz takve lige kao što je "JSL" dolaze igrati u slabu PL BiH i kokuzni, budžetski siromašni, Borac!?

Volio bih da griješim, ali mnoge činjenice (za one kojih ih znaju) ne idu u prilog "zvaničnim" ambicijama banjalučkog simbola!
Ne zelim nikoga optuživati ali bi ljudi iz kluba trebali da se sjete stare mudrosti -" I put do pakla može biti popločan zlatom.."
Bosno moja poharana....

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 29 jan 2010, 07:41

Trigger je napisao/la:Pustiti Markića (i pojačati glavnog konkurenta :o ako su info o Širokom tačne), Crnjca i Sušca (vjerovatno nakon priprema!?), te kao prodati svoje najbolje bisere Bilbiju i Stojana Vranješa.... otvara mnoga pitanja, ali glavno je ono - ko to radi u (ne)korist Borca pred završni dio sezone kad je titula na korak!?

Vidim da vas je veliki broj zadovoljan sa 'pojačanjima' jer vas vodi logika - dolaze iz jake lige "JSL", ali ne obraćate pažanju na 'putanje', formu, povrede istih....a nekad bi trebalo postaviti sam sebi pitanje: Zašto tako "dobri" igrači iz takve lige kao što je "JSL" dolaze igrati u slabu PL BiH i kokuzni, budžetski siromašni, Borac!?
Markicu istice ugovor za 6 mjeseci i JOS ne znamo sta se desavalo na pregovorima. Kada saznam da li je uopste zelio da produzi ugovor i da li mu je uprava ponudila dovoljno onda cu i dati svoje misljenje o tome. Slazem se da je njegov odlazak veoma los po Borac.

Bilbija je otisao i to je za mene katastrofa, i sam rece da je veoma iznenadjen sto ide sada. Jedina nada je da ce tamo dobro igrati i da ce ga Vosa prodati za 1-2 miliona.

Za Vranjesa znam da je cupao na sve strane da ode iz ove lige i to mu uopste ne treba zamjeriti. Ipak se on priblizava zrelim igrackim godinama a znamo da vecina igraca, koja u tim godinama ostane ovdje, nema ni prosjecan kvalitet. Jeste da smo dobili malo(ocekivao sam 200000 evra), ali to su pregovaracke bolesti(nesposobnost) uprave. Vjerovatno im je Vranja zaprijetio da ce otici kao slobodan igrac a ovi se usrali k'o grlice i uzeli crkavicu.

Mi mozemo ovdje da kukamo, ali treba biti realan i reci da se nasa uprava ne razlikuje previse od uprava ostalih klubova. Ovaj prelazni rok je donio nekoliko losih poteza i 2 provjereno dobra( Vule i Puzi). Za ostale se nadamo da nisu kljakavi i to je to...

Ne znam gdje si vidio zadovoljstvo. Procitao sam postove i moze se reci da je vecina realno sagledala dobre, lose i sumnjive poteze.
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 29 jan 2010, 09:12

Mislim da niko na ovoj temi nije zadovoljan sa tim što se desilo, ali prije svega kao ljudi moramo realni i reći da se možda u ova vremeni više nije moglo ni uraditi...
Vranješ je odlučio da ide, ta njegova odluka nije od juče, znate vi svi da se njegov odlazak proteže više od dvije godine, traži se klub, Zvezda, Vojvodina, Tom iz Tomska itd itd itd, znači momak je tijelom bio u Borcu, a glavom na nekom bankomatu sa kojeg podiže lovu od ugovora potpisanim sa nekim drugim klubom, neka je neka ide, nebi bilo dobro da su ga zadržali protiv njegove volje, neka ide, neka zaradi i neka riješi egzistenciju sebe i svoje porodice jer jedino što on zna je to da igra fudbal, pa momci (brat) nisu ni škole neke pozavršavali, znači bolje je da ide nego da ostaje mimo svoje volje, a za mene lično je imao jedan gest koji mu ja nikada neću oprostiti tako da nisam uopšte nešto pretjerano zabrinut ili nesretan zbog njegovog odlaska...

Biki, poslije Gruje najveći talenat poslijeratne škole fudbala u Banjaluci, u pravom smislu riječi dijete Borca.
Nadao sam se da će ostati, ne zato što mislim da se njegov odlazak nemože nadoknaditi, već zato što sam se nadao da ćemo na ljeto ostvariti jedan izuzetno unosan transfer o kojem će se možda pričati na DSF, RAI ili TV+, ali, uvjek to jedno malo ali koje djevojačku sreću kvari, reklo bi se tako kod nas, a to malo ali je ovaj put ono što nama svima hronično nedostaje, a to je novac oko kojeg se sve vrti... Sigurno je da su momku ponuđene neke stvari koje on nije mogao da dobije ne samo u Borcu nego ni kod svoje kuće, on i njegova porodica su vidjeli svjetlo u tunelu kojim hodaju već dvadesetak godina i u njemu preživljavaju... Porodica živi u stanu u Beogradskoj ulici koji je otac dobio od kluba prije dvadesetak godina, a u kojem su nekada živjeli igrači koji su sa strane dolazili u B.L, imaju golfa dva koji je stariji od igrača koji bi se u njemu trebao voziti na treninge, sestru kojoj trebaju uslovi da studira i mnogo drugih stvari, a onda jednim potpisom može sve to da promijeni... Ja ga apsolutno podržavam i želim mu svu sreću koja se može nekom poželiti, kao i svojoj djeci... Znam kada je dolazio na školsko Mirko Višnjić sa starim da je lopta bila veća od njega, samo neka ga zdravlje posluži i sretno...Opet se tu postavlja pitanje, a šta je klub mogao da uradi da ga zadrži, ja mislim vrlo malo ili gotovo ništa i zato sretno Biki, a i ovim našim likovima iz uprave ništa ružno za ovo da kažem...

Ljubojević, ehhhhh, moj omiljeni igrač, zabavljač i šta sve drugo na terenu, ja sam sam ga često dizao u zvijezde, ali,ali,ali, ponovo me razočarao kao čovjek, on je igrač koji je u karijeri uradio sve što je mogao i za razliku od ove dvojice gore, on je i pare zaradio, ali opet mu je malo i malo i malo i malo i eto šta da radiš, neka ide i nek mu je sa srećom...

O dolascima, pa svi osim Puzigaće za nas su velika nepoznanica i teško je bilo šta prognozirati, ali ja sam optimista i nadam se da su dobra rješenja, a najveće pitanje je kako će Marić to da uklopi u cjelinu...

Sada nešto o tome dal je bitno samo da je igrač iz JSL Srbije pa je odmah dobar... Naravno nemora da znači da je dobar, ali je činjenica da su takmičenja iz susjednih zemalja kvalitetom ispred naše elite, htjeli mi to priznati ili ne ali to je činjenica, ali je isto tako i činjenica da se razlika u kvalitetu smanjuje, ali opet ne samo zbog toga što mi napredujemo, nego i zbog toga što komšije nazaduju... Nadalje, pa ti igrači koji dolaze su svjesni da će se lakše afirmisati Borcu koji ima šansu da bude prvak, ma kakav kvalitet fudbala bio u zemlji, biti prvak sa jednim klubom tebi ipak kao igraču daje jednu posebnu težinu i oni znaju da će to prije napraviti sa Borcem nego sa Javorom ili Radom ili ili ili ili... Ja sam zadovoljan sa tim što dolaze igrači koji su igrali u svojim klubovima, ne samo u Borac, nego u sve klubove u BiH, dostaje je više da se dovode igrači kao pojačanja, a u biografiji mu piše da je prije dolaska igrao za drugi tim OFK Beograda, al je i tamo bio rezerva i igrao je u utakmici kada je ekipu uhvatila epidemija gripa, a on sam nije zaražen zato što kao preventivu protiv gripa koristi alkohol, te je na taj način pokazao treneru da je neopravdano bio na klupi drugog tima, jer se njegovo opijanje pokazalo kao jako korisno :( , e takvih je više dosta, rekao bih i previše
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 29 jan 2010, 09:32

Interfan88 je napisao/la:Koji je na tabeli onaj BSK?
Jesenji vice-šampion. Bod iza Sutjeske. I nije to onaj BSK. Pripazi malo!

maroonboy
Kontakt:

Post Postao/la maroonboy » 29 jan 2010, 11:00

zli mrkvić je napisao/la:
Interfan88 je napisao/la:Koji je na tabeli onaj BSK?
Jesenji vice-šampion. Bod iza Sutjeske. I nije to onaj BSK. Pripazi malo!

znaci dogodine mozda BL bude imala dva premijerigasa
TM: jesu li horde gdje su nekad bile? HZ: gdje god da smo, uvjek smo korak ispred vas

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 29 jan 2010, 11:02

Sto bi rekao Erma,kad moze Sarajevo 4 moze i Banjaluka 2.....

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 29 jan 2010, 11:36

Schlager je napisao/la:Sto bi rekao Erma,kad moze Sarajevo 4 moze i Banjaluka 2.....
Tako je schlager!!!! Naka se igraci koji nisu zadovoljili u borcu kale kod nas u BSK-u tj. Banjaluci a ne negdje po čukama tipa trn. Nažalost u tom slučaju liga RS ostaje bez predstavnika iz glavnog grada! :cry:

Samo jedna ispravka, ipak SA ima tri predstavnika-- Slavija je iz Istočnog Sarajeva. To su dva različita grada. :D

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.