sanlituncay je napisao/la:Šta to fali Turskoj,tamo nam je sjedište :kaHva:
Kome, tebi i tvojima ? Meni sigurno ne...
Pa Turska ima između 4 i 6 miliona Bošnjaka,to je sve naša raja...
Da razjasnimo:
Nisu to Bosnjaci nego se predpostavlja da je toliko potomka izbjeglih za vrjeme povlacenja Otomana sa Balkana kao i sljedecih ratova (1 i 2 balkansi kao i 1 i 2 svjetski ratovi) kao izmedju njih radi diskriminacje.
Nisu to Bosnjaci nego se predpostavlja da je toliko potomka izbjeglih za vrjeme povlacenja Otomana sa Balkana kao i sljedecih ratova (1 i 2 balkansi kao i 1 i 2 svjetski ratovi) kao izmedju njih radi diskriminacje.
Nije **** neg se cuk'o posr'o Sve što je otišl'o je goli Bošnjak! Sad ćeš reći da oni koji su krenuli iz Bosne pa stigli za razliku od onih što su došli do Turske.do Albanije,Makedonije nisu Bošnjaci Pa po toj istoj Turskoj i dan danas imaš naša sela i ljude koji govore istim jezikom kao i ti,i znaju tačno iz kojeg su mjesta u Bosni došli njihovi preci! Ista stvar i u Makedoniji,naša prezimena,naši običaji!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!
ma nije bitno ko ce igrati bitno je da pobjedimo . meni kao navijacu je bitno da se plasiramo na EP a ko ce igrati to je manje bitno .a naravno ako budu loši rezultati selektor odgovara ,idemo dobit ovo veceras sto dzeko rece nek ga i bega zabije
Nije **** neg se cuk'o posr'o Sve što je otišl'o je goli Bošnjak! Sad ćeš reći da oni koji su krenuli iz Bosne pa stigli za razliku od onih što su došli do Turske.do Albanije,Makedonije nisu Bošnjaci Pa po toj istoj Turskoj i dan danas imaš naša sela i ljude koji govore istim jezikom kao i ti,i znaju tačno iz kojeg su mjesta u Bosni došli njihovi preci! Ista stvar i u Makedoniji,naša prezimena,naši običaji!
Ako hoces o ovoj temi onda na PM, nije ovdje mjesto! To sto si napiso je sve tacno, ali ovih 4 miliona ljudi nisu vise sve Bosnjaci, vec potomci istih (znaci izmjesano, asimilirano itd)! Nisu ni svi krenuli iz BiH vec puno njih je iz Srbije, jer je ista bila nekad Puna djamija kao i BiH samo poruseno, protjerao, pobijeno (dio moje familije je porjeklom iz Srbije i pobjeglo je u BiH nakon povlacenja Turaka). Facit: nije nam Turska na osnovu toga neka matica, nego je majka Bosna, jedna i jedina!
Na današnjem treningu Sušić je izdvojio ovih 11 igrača koji su uvježbavali određene akcije, na golu je bio Begović, u posljednjoj liniji Lulić, Vranješ, Bičakčić i Mujdža, zadnji vezni je bio Medunjanin, lijevo Salihović, desno mladi Prcić, iza napadača Pjanić, te u samom vrhu napada Ibišević i Džeko.
Mume umjesto Mede, Hajrović umjesto Prcića, zamijeni Lulića i Salihovića i to bi bilo to Safete
vrebac86 je napisao/la:Anel HAdzic donio pobjedu Riedu protiv Austrije Bec (2-1), momak je legenda kad ce vise ti papiri??? puh hebemu moracu opet zvati Mukija da to vidi!!!!!!!!!!!
tyler durden je napisao/la:
ok,izbaci kriterije: navedi mi bolju opciju u ovim kriznim momentima od Safeta,?
Anel Hadzic 89to godiste,u ovakvoj situaciji moram priznat bolja je opcija,al za par godina
Principatus je napisao/la:@vrebac
Pametno je to uradio Murat. A Susic i strucni stab sebi mogu ponovo upisati bodove zbog dovodjenja jednog perspektivnog igraca u reprezentaciju.
Evo Austrijanci vec zale za njim i kritikuju Austrijski fudbalski savez jer je suvise spor usporedjeno sa bosanskim savezom koji ga je vec kontaktirao (haha da je dosao dan da tako nesto procitam ). Kaze da mu ÖFB jos nije ponudio A reprezentaciju iako su ga posmatrali (igrao je za mlade). Ovaj novinar kaze da je to jedan gubitak, jer pripada u nacionalnu selekciju vec odavno.
Iznad toga jos pise ponovo kako je igrao desnog beka, desnog veznog, lijevog ili desnog DM-a ili srednjeg ili ofanzivnog veznog itd. 1,86 m je, ima tehnicke kvalitete, brz je i im dobru pas igru. Ko zna, mozda vec zaigra u sljedecoj prijateljskoj za nas ako mu do tada srede papire.
Anel Hadzic setzt da noch einen drauf. Hadzic, an der bosnisch-kroatischen Grenze geborener 21jähriger Österreicher mit etlichen Jugendnationalmannschafts-Einsätzen, kann rechter Verteidiger in der Rieder Dreier-Abwehr spielen; oder den rechten Mann in der defensiven Mittelfeldreihe davor; oder den linken; oder den mittleren, also den nominellen 6er; oder - wie im Finish der Meisterschaft machmal notgedrungen - auch den zentralen Mann in der Mittelfeld-Offensive. Hadzic setzt seinen 186cm-Körper gut ein, hat aber auch seine technischen Qualitäten, er ist schnell und verfügt über ein gutes Passspiel.
Hadzic symbolisiert die Qualität und den Erfolg von Ried. Er ist der heimliche, der unbekannte Spieler der Saison, er gehört ins Nationalteam, schon längst. Weil da nicht viel passiert (angeblich wurde er beobachtet) ist natürlich auch das bosnische Nationalteam eine Option für den mehrfachen U21-Teamspieler. Die haben, ganz im Gegensatz zum lahmlackeligen ÖFB, schon angefragt. Wäre ein Verlust.
Ovim golom je spasio Ried protiv Kopenhagena:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Heller je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Anel Hadzic od sljedecih kvalifikacija, sigurno igra za BiH, sto je potvrdio za Austrijske medije. Kako kaze, nista emoze vise promjeniti njegovu odluku, i igrace za Bosnu.
e sad još da se proda u neki bolji klub i grmi sve
Kad je mogo Lulic moze i on
Principatus je napisao/la:
guillermo je napisao/la:Cudno je to da Anel Hadzic nije sredio papire.Ja mislim da je u savezu i selektoru problem primjer toga je Zack Wright
u kosarkaskoj reprezentaciji,momak je vec dobio sportsko drzavljanstvo jos amerikanac:(:(:(
To i mene cudi. Znam da se valjda Aco preko politickih kanala potrudio, da se to brze pogura.
Motivisan covjek. To sa Hadzicem je stvarno losa stvar. Sa Kolasincem jos gore, ni jedan od selektora ga nije spomenuo, a skripi nam na toj poziciji. No bitno je zvati Vrancice.
vrebac86 je napisao/la:stvarno jedva cekam dan kada ce Anel Hadzic zaigrati za repku!!! Decko je prevazisao austrijsku ligu super talenat!!!!
treba sto prije da ode u neki jaci klub da napreduje!!!
edo07 je napisao/la:Sead Kolasinac, Ervin Zukanovic i Anel Hadzic su odavno trebali da dobiju poziv..i stvarno mi nije jasno sta onaj Susic izvodi..haman ce ih se sjetiti kad budu izgubljeni za nas..mislim da je ovdje sve jasno..Susic ima deal sa par menadzera i to je to..inace se ne bi u repku zvali igraci tipa Stojana Vranjesa koji je prosle sezone imao nastup u Cluju na nekih 6 tekmi po jedno 15-tak minuta...
Jesi li ti jedan od tih menadjera kad tako sigurno zboris
Isto tako i ptice na grani znaju da je Hadzic jako ''pohitan''za mjenjanje drzavljanstva ili da mu je a da mu ne udze.
Kao i da Vranjes kakav takav je imao vecu minutazu od Kolasinca u prvom timu.[/quote]
zgembo89 je napisao/la:
Nadam se da ce onaj Anel HAdzic rijesiti te papire volio bih ga vidjeti na zadnjem veznom,
zgembo89 je napisao/la:Gledam malo statistiku Anel HAdzic sve utakmice odigro za Ried nekih 10tak utakmica,Ermin BIcakcic isto tako 9 utakmica,Izet HAjrovic skoro svaku izadje pred kraj utakmice,ali je standardan..Haris seferovic 2x ulazio sa klupe za Fiorentinu ja mislim da bi sa ovim mladim igracima uz Seada KOlasinca imali jedan respektabilan tim i trenutno ono najbolje sto mozemo ponuditi Evropi i SVijetu..Kada sam gledao onu press konferenciju pa Susic onako krkanski kaze da igraci moraju sami ganjat drzavljanstvo,onda BAkovic uleti pa malo ublazi tu njegovu izjavu kao da se jave savezu pa ce savez pomoci..ima tu i do nas,mozda i vise nego do igraca ovih, i zato mi je najvise krivo..NEka svaki od njih kaze neću igrati za BiH i onda bi reko OK,ovako cirkus prave..
I tako se momak prizivao, i kad je dobio poziv onda ga ti sto su pozivali pljuju.
Da se razumijemo, mislim da momak nema mjesta u reprezentaciji.
Elegant je napisao/la:Prati li ko Salatica, mislim na ove skaute sa fourma ?
Malo malo, spomenes Salatica bez ikakvog povoda, bez obzira na kojoj temi se nalazis...sta je s tobom jarane ?
Spominjem ga jer se inatim ovim strucnjacima sto mu znaju biografiju na pamet i sto ga pomno prate.
Ako se sjecas kad smo se kvalifikovali za SP, momak pao sa neba doslovno i direktno u reprezentaciju. A onda odjednom ga svi znaju, prate ga godinama, jedan od naj naj naj talenata Euripe, jos malo pa bundesliga ...itd. pa se radi njega Susicu kompletna familija ovdje spominjala.
A dan danas 99% njih ne znam ni kako covjek izgleda a kamoli da ga prate.
Isto tako Prcic, okreuli nebo i zemlju sto nije pozvan, a kad je odigrao jednu jedinu utakmicu u Tuzli ne valja im.
Anel Hadzic također, sto ga ne zove, sto ga ne zove, a sad ne valja ...
Elegant,Prcić ne valja ovima što brane Safeta,a to se zna koji su A po onakvom terenu je sramota uopšte da igra repka,i ne znam ko im reče da idu gore,utakmica od koje nismo ništa dobili,samo se mogla povreda zaradit... Više i Luxemburga i Lihtenštajna mi preko glave... Večeras momak ako dobije šansu,vidjet ćemo kakav je po tepihu a ne po oranici!
Zadnja izmjena: sanlituncay, dana/u 09 sep 2014, 14:34, ukupno mijenjano 2 puta.
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!
Prizivao se kad smo bili tanki na toh poziciji i kada je momak igrao dobro, obećavao sto bi rekli, ali nakon transfera u Sturm potpuno je grohno, ovo tvoje kopanje postova je samo gubljenje vremena.
Svakako očekujem da te podrži najveći troll zapadnog Balkana zlatna kanta hariiiiishp
Elegant je napisao/la:Prati li ko Salatica, mislim na ove skaute sa fourma ?
Malo malo, spomenes Salatica bez ikakvog povoda, bez obzira na kojoj temi se nalazis...sta je s tobom jarane ?
Spominjem ga jer se inatim ovim strucnjacima sto mu znaju biografiju na pamet i sto ga pomno prate.
Ako se sjecas kad smo se kvalifikovali za SP, momak pao sa neba doslovno i direktno u reprezentaciju. A onda odjednom ga svi znaju, prate ga godinama, jedan od naj naj naj talenata Euripe, jos malo pa bundesliga ...itd. pa se radi njega Susicu kompletna familija ovdje spominjala.
A dan danas 99% njih ne znam ni kako covjek izgleda a kamoli da ga prate.
Isto tako Prcic, okreuli nebo i zemlju sto nije pozvan, a kad je odigrao jednu jedinu utakmicu u Tuzli ne valja im.
Anel Hadzic također, sto ga ne zove, sto ga ne zove, a sad ne valja ...
Gledaj jednu stvar care..jesil' ti cuo za rijec "isprobati" igraca ? zar prijateljske utakmice ne sluze tome najvise ? Evo ja ne znam jesam li ikad spomenuo Salatica, ali volio bih ga isprobati, pa ako valja, nek pojaca konkurenciju, ako ne, vozdra...Anel Hadzic-prizivali ga, isprobali ga, ne valja, sta je tu cudno ? Pa onaj Abdel Metalsi iz Vitesse-a u U21 repki...prizivali ga jer igra u Holandiji, decko se pokazao kao promasaj i sta sad ? Nemas se ti sta kome inatiti, uzivaj u zivotu
Nemoze jarane tako dugorocno! Sa takim ponasanjem ces jos vise odvracati ovu djecu iz dijaspore da se odluce za BiH! Samim takvim ponasanjem nebi vise dobili nijednog igraca, jer bi svako znao da nismo fer i da igramo prljavo