Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

RealnoGledano
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la RealnoGledano » 25 jul 2015, 03:59

koliko sebicnih ljudi se nakupilo na forumu, citam ove neke komentare i ne vjerujem
kaze jedan okreno nam je leđa sad kad ga najvise trebamo hahah
covjek bi rekao mi pucamo na 1 mjesto toliko smo jaki... alo ba ljudi ovo ce da bude samo jos jedno u nizu EP na kojem necemo napravit nista
ni sa Mirzim a ni bez njega,opusteno...
ja znam da smo mi kao nacija poprilicno zatucan narod al bgm ni najveci pesimista ne bi ocekivao ovoliku zatucanost
covjek im sve fino objasnio i opet Bosnjo pise o nekim teorijama zavjera p*ckama maternama i sta sve vec ne
ma nema ba Mirza i Jusuf drzavni neprijatelji broj 1 i 2 treba im oduzet drzavljanstvo ma fuj ba
e moj Bože gdje si ti mene poslo da se rodim, znaci kaznio si me i prije mog rođenja najgluplja drzava sa najglupljim narodom na svijetu
otac mi je dao zivot braneći ovo pa mi nema smisla da idem odavde da nije tako ne bi me ovdje niko mogao zadrzat plaho sam alergican na glupost

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 25 jul 2015, 04:07

RealnoGledano je napisao/la:koliko sebicnih ljudi se nakupilo na forumu, citam ove neke komentare i ne vjerujem
kaze jedan okreno nam je leđa sad kad ga najvise trebamo hahah
covjek bi rekao mi pucamo na 1 mjesto toliko smo jaki... alo ba ljudi ovo ce da bude samo jos jedno u nizu EP na kojem necemo napravit nista
ni sa Mirzim a ni bez njega,opusteno...
ja znam da smo mi kao nacija poprilicno zatucan narod al bgm ni najveci pesimista ne bi ocekivao ovoliku zatucanost
covjek im sve fino objasnio i opet Bosnjo pise o nekim teorijama zavjera p*ckama maternama i sta sve vec ne
ma nema ba Mirza i Jusuf drzavni neprijatelji broj 1 i 2 treba im oduzet drzavljanstvo ma fuj ba
e moj Bože gdje si ti mene poslo da se rodim, znaci kaznio si me i prije mog rođenja najgluplja drzava sa najglupljim narodom na svijetu
otac mi je dao zivot braneći ovo pa mi nema smisla da idem odavde da nije tako ne bi me ovdje niko mogao zadrzat plaho sam alergican na glupost
Potpis

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 jul 2015, 08:23

Ma ja Mirzu jedinog i razumijem, ono razmazeno derle od Juke i idiotske statuse Haruna ne mogu shvatiti, a da ne spominjem Nihada.
Sport je lijek za tijelo i duh.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 jul 2015, 13:21

ljudi ne mogu (ili ne zele) shvatiti da je NBA neki drugi svijet, u kojem vaze neka druga pravila...

ako ti nba klub kaze "ne mozes na evropsko", onda - ne mozes. nema tu price nikakve dalje.

u evropi je drugacija stvar, igraci su mnogo zasticeniji i imaju mnogo veca prava, ako klub kaze "ne mozes" a igrac kaze "e hocu" - ukoliko ne ode na evropsko fino fiba ima ingerencije da zestoko kazni klub, a nijedan evropski klub to ne zeli...

mirza je ispao covjek, dosao u sarajevo, obratio se javnosti, popricao sa selektorom i to je to.

on je 100% uradio onako kako se i treba uraditi kada se otkazuje nastup za repku, a ne kao druga dvojica...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 13:53

KK_Bosna je napisao/la:ljudi ne mogu (ili ne zele) shvatiti da je NBA neki drugi svijet, u kojem vaze neka druga pravila...

ako ti nba klub kaze "ne mozes na evropsko", onda - ne mozes. nema tu price nikakve dalje.

u evropi je drugacija stvar, igraci su mnogo zasticeniji i imaju mnogo veca prava, ako klub kaze "ne mozes" a igrac kaze "e hocu" - ukoliko ne ode na evropsko fino fiba ima ingerencije da zestoko kazni klub, a nijedan evropski klub to ne zeli...

mirza je ispao covjek, dosao u sarajevo, obratio se javnosti, popricao sa selektorom i to je to.

on je 100% uradio onako kako se i treba uraditi kada se otkazuje nastup za repku, a ne kao druga dvojica...
Istina tako je u NBA, ali isto tako da je za slične pare mogao naći klub u Europi što znači izabrao karijeru umjesto reprezentacije
Opet kažem sve Ok, ali onda je glupo zvati legendom BiH košarke
Kao što je recimo Petrović bio hrvatske
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jul 2015, 13:57

beozobrazno je očekivat' da neko stavi repku ispred karijere, prvi ja ne bi ;) već sam rekao, radije bih da ode u drugu ekipu i ne igra na Eurobasketu, nego da ostane u Netsima i igra na Eurobasketu :!:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 15:07

[quote="Chinaglia"]beozobrazno je očekivat' da neko stavi repku ispred karijere, prvi ja ne bi ;) već sam rekao, radije bih da ode u drugu ekipu i ne igra na Eurobasketu, nego da ostane u Netsima i igra na Eurobasketu :!:[/quoteSve je to Ok ali mirza je već sada obezbjedio svoju egzistenciju i ovo je jednostavno bio izbor između vlastitih i interesa nacije
On je izabrao vlastite i sve OK
I dalje je on meni drag, nije više ono što sam mislio da jeste tj legenda pogotovo što je ovo već treći put da ovo radi
A što se tiče NBA karijere neka mu je sa srećom samo znam da ja više neću gubiti ni minute sna radi njegovih utakmica
A isto sam rekao da ako ovi momci koji će igrati ne izbore sp prokockao je momenat da nešto uradi sa reprezentacijom kao vođa jer to on za 2 godine neće biti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jul 2015, 15:17

čovjek neće da se vraća u evropu koju je prekucao, hoće da ostane u NBA sve dok to može :D ne znam da l' je Tele imao ponude drugih ekipa iz NBA, ekipa koje bi mu dozvolile nastup na Eurobasketu, ako jeste, o tome bi se dalo diskutovat', ovako, Sunsi mu nisu dozvolili i tu sva priča završava, nije on odbio i to je jedino bitno :!:

eh da, po mom mišljenju to nije stvar egzistencije, nego sportski motiv, hoće čovjek NBA :cool:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 jul 2015, 15:32

Nermine jesil to ozbiljno napisao da je mogo nac angažman u Europi za slične pare?? Ti stvarno to misliš?

I vidim sad ni Mirza ne valja po nekima, pogan smo mi narod još jednom se to pokazuje ;)

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 26 jul 2015, 16:35

JoseMourinho je napisao/la:Nermine jesil to ozbiljno napisao da je mogo nac angažman u Europi za slične pare?? Ti stvarno to misliš?

I vidim sad ni Mirza ne valja po nekima, pogan smo mi narod još jednom se to pokazuje ;)
Mirza moze u evropi birati klub ali nece.Rusija i Grcka ne dolaze u obzir jer on nece da rizikuje svoju familiju koja moze lako biti meta nakon poraza ili lose igre.Ako se vracao to ce niti Spanija ali ne jos.Vazniji mu je mir porodice od eura.Sad vi pametnjakovici ko bi od vas iz telekoma presao u Granit da bude patriot i da se solidarise aa ostalim radnicima koji rade za 350 KM?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 16:45

JoseMourinho je napisao/la:Nermine jesil to ozbiljno napisao da je mogo nac angažman u Europi za slične pare?? Ti stvarno to misliš?

Trenutni ugovor mu je 5,4 mil usd, od toga oko 50% ide na porez znači oko 2,7 usd ili ispod 2,5 eura, kada dodamo veće troškove života koji se radi promocije moraju voditi ide se dobro ispod
Fener je već Mirzi nudio tu cifru kada je igrao u broklinu, a real je ove sezone bio veoma zainteresovan i mislim da bi dobio i više od 2,5 eura što bi bilo više nego što je dobio
On želi ostati u NBA da odigra dobru sezonu kako bi sljedeće ubo dobar ugovor jer raste salary cap
Ponavljam sve OK ali on je već sada težak barem 4-6 mil eura prema tome izabrao je nba karijeru ispred reprezentacije

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 18:24

,@nermin

Mislis da se u Evropi ne placa porez:)Phoenix kao grad je dosta jeftiji od Evropskih top gradova.Jedino bi u rusiji vise zaradio.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 26 jul 2015, 19:01

nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ljudi ne mogu (ili ne zele) shvatiti da je NBA neki drugi svijet, u kojem vaze neka druga pravila...

Istina tako je u NBA, ali isto tako da je za slične pare mogao naći klub u Europi što znači izabrao karijeru umjesto reprezentacije
Opet kažem sve Ok, ali onda je glupo zvati legendom BiH košarke
Kao što je recimo Petrović bio hrvatske
On je odličan košarkaš koji je iz jadne BiH uspio i igra tamo gdje bi mnogi voljeli! On nažalost nikad neće biti ona prava legenda Bh košarke (mislim na repku) kao što je recimo Marković!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 jul 2015, 19:09

Nije sve u parama, hoce covjek da igra u NBA. To je isto kao da kazes Ronaldu da predje iz Reala u Monaco. Imat ce slicnu platu, bogat im vlasnik :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 19:44

lumani je napisao/la:,@nermin

Mislis da se u Evropi ne placa porez:)Phoenix kao grad je dosta jeftiji od Evropskih top gradova.Jedino bi u rusiji vise zaradio.
Plaća u Španiji mislim da je PDV 21 ili 24%, ali koliko znam u Europi se potpisuje neto, dok u USA bruto
vrebac86 sve si rekao

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 20:07

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:,@nermin

Plaća u Španiji mislim da je PDV 21 ili 24%, ali koliko znam u Europi se potpisuje neto, dok u USA bruto
vrebac86 sve si rekao

Moguce je onda,ali nece on da cuje za Evropu!
Mirza vs Neno prvi je mnogo vise dao BIH kosarci.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 26 jul 2015, 20:30

da je Mirza išao za parama ne bi potpisivao ugovor ni sa Netsima, koji mu je donio još manje para.

Mirzi je NBA izazov i to je sva priča. jedino bi mu se moglo zamjeriti da je izabrao Sunse, a mogao je neke druge pod istim finansijskim uslovima, a koji bi mu dopustili igranje na Euru. mada mislim, da poslije bolesti nema previše ekipa koje bi bile spremne na to.

Neno jeste veća legenda BiH košarke, ali se to više ogleda na emotivnom nivou, nego realno...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 20:34

lumani je napisao/la: Mirza vs Neno prvi je mnogo vise dao BIH kosarci.
Za sada ovo se nebi složio, Mirza nikada nije da utakmicu tipa kakvu je neno dao u Splitu kada smo u kvalifikacijama pobjedili hrvatsku
Zatim mnogi ovdje zaboravljaju koliko su EP bila teža jer su igrale sa 16 reprezentacija i tada su rijetki igrači otkazivali pa su reprezentacije bile jače

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 20:37

Pasha je napisao/la:
Neno jeste veća legenda BiH košarke, ali se to više ogleda na emotivnom nivou, nego realno...
Kao što rekoh to se ogleda po onome šta je neno pružio naciji

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 20:39

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la: Mirza vs Neno prvi je mnogo vise dao BIH kosarci.
Za sada ovo se nebi složio, Mirza nikada nije da utakmicu tipa kakvu je neno dao u Splitu kada smo u kvalifikacijama pobjedili hrvatsku
Zatim mnogi ovdje zaboravljaju koliko su EP bila teža jer su igrale sa 16 reprezentacija i tada su rijetki igrači otkazivali pa su reprezentacije bile jače

A Gruzija?Hrvatska E.B?Litvanija :oops:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.