Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Zasto se osobe koje nikad nisu bile na ovoj temi odjenom se pojave ?Narod danas samo gleda neki konlikt.Mirza nece igrati I tacka.
Jer su tu da daju svoje misljenje o novonastaloj situaciji. Valjda je smisao foruma to, rasprava o necem sto se trenutacno desava.BosnaSTL je napisao/la:Zasto se osobe koje nikad nisu bile na ovoj temi odjenom se pojave ?Narod danas samo gleda neki konlikt.Mirza nece igrati I tacka.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pa nekima koje izmedju ostalog i ti branis, je i to puno pa ne mogu ni to, a sto se tice Mirze zelim mu brz oporavak, brzo ljudi zaboravljaju sta je Mirza ucino i dalje cini za BH kosarkunerminh74 je napisao/la:Svako ima pravo na svoje mišljenje, samo ne razumijem trebam mu biti zahvalan što je došao kući da nam saopšti kako neće igratiarmin dju je napisao/la:Pisete gluposti svi redom, Mirza je ponos i dika. Ima on sve te pare koje vi nabrajate da su ga povukle, dosao je momak na okupljanje fino, a mogao je hologramom lagano iz arizone da se javi.
A zamolio bi te da tuđe mišljenje koje se razlikuje od tvojega ne nazivaš glupostima
- Goalgetter
- Kontakt:
Mirza institucijo!
100% mu vjerujem, on da moze igrati, igrao bi, po meni gotova prica. Necu uopste da sumnjam u neke mutne radnje, Mirza je X-puta pokazao koliko mu je stalo do BiH, i hvala mu na tome.

100% mu vjerujem, on da moze igrati, igrao bi, po meni gotova prica. Necu uopste da sumnjam u neke mutne radnje, Mirza je X-puta pokazao koliko mu je stalo do BiH, i hvala mu na tome.
Razocarao si me druze @nerminh74
Jeste li vi normalni ne radi se ovdje može li igrati ili ne nego šta stavlja ispred klub ili reprezentaciju on je odabrao i gotova stvar. On je poslije povrede već igrao za Broklyn, a to je bilo prije 2 mjeseca znači mogao je za reprezentaciju. Ali ne doktori iz novog kluba su tražili da ne igra i on je to prihvatio. Pa neće on sad odmarati 6 mjeseci, kada počne Evropsko on će već trenirati sa svojim klubom.
Tako da se tu sva priča završava, ovdje nije bilo pitanje može li ili ne može, nego hoće li ili neće.
Isto je tako bilo i sa Jukom, evo sada i sa Đedovićem. Sva trojica su iz nekih svojih razloga htjeli da propuste ovo prvenstvo i u tome su uspjela, neka im je na čast.
A KO JE REKO BOSNE NEMA, BOSNE ĆE BIT BILI ONI TU ILI NE.
Tako da se tu sva priča završava, ovdje nije bilo pitanje može li ili ne može, nego hoće li ili neće.
Isto je tako bilo i sa Jukom, evo sada i sa Đedovićem. Sva trojica su iz nekih svojih razloga htjeli da propuste ovo prvenstvo i u tome su uspjela, neka im je na čast.
combe je napisao/la:Jeste li vi normalni ne radi se ovdje može li igrati ili ne nego šta stavlja ispred klub ili reprezentaciju on je odabrao i gotova stvar. On je poslije povrede već igrao za Broklyn, a to je bilo prije 2 mjeseca znači mogao je za reprezentaciju. Ali ne doktori iz novog kluba su tražili da ne igra i on je to prihvatio. Pa neće on sad odmarati 6 mjeseci, kada počne Evropsko on će već trenirati sa svojim klubom.
Upravo to

Ljepo sam napisao, ja mirzu volim, ali da me je razočarao jeste, kao što rekose stavio je klub prije reprezentacije a nije riječ o čovjeku koji već nije riješio egzistencijumirzatele je napisao/la:Razocarao si me druze @nerminh74
Imam isti osjećaj kada se ja polomim oko nečega i dobro žrtvujem a djete mi onda hladno pređe preko toga, a ti ostaneš sa pomješanim osjećanjima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
A sta eto da se povrijedi npr na evropskom ili da mu se vrate ugrusci, hocel mu nermin i slicni otkupiti ugovor, pa kako ne shvatate da je covjek ugovor na godinu potpisao i mora da se dokaze da bi eventualno produzio ili dobio povoljniji jer je skroz ispao iz ritma i njegova NBA karijera je upitna,i logicno da iz Phoenixa uslovljavaju da ne ide i da dodje da trenira s timom da vide koliko moze.
Evo primjera, sjetimo se utakmice Francuska BiH u fudbalu i Mensura Mujdze kakav je tad bio igracina, da se nije povrijedio bio bi danas bek ala Maicon i sl. A sta bi posle povrede...nista jarane, haj ti u svoj frajburg pa nek te lijece, i dodji nam zdrav obavezno
Evo primjera, sjetimo se utakmice Francuska BiH u fudbalu i Mensura Mujdze kakav je tad bio igracina, da se nije povrijedio bio bi danas bek ala Maicon i sl. A sta bi posle povrede...nista jarane, haj ti u svoj frajburg pa nek te lijece, i dodji nam zdrav obavezno
hajmo hipoteticki,u pregovorima sa sunsima vjerovatno je spomenuto i igranje za repku,ako su mu rekli da nisu za to da igra na eurobasketu mogao je pokusati sa nekim drugim klubom,vrlo lako je moguce da bi svi nba klubovi trazili od mirze sto i uprava sunsa,da propusti eurobasket,drugim rijecima uslovljavanje jer mirza nije novicki,mozda ce ruzno zvucati,ali postoji i evropa,euroliga,da je se vratio u evropu vjerovatno ne bi bilo dileme oko igranja za repku,s druge strane sjecam se i da kukoc prije 15-tak godina nije zbog preduge nba sezone imao snage,volje cega vec da bude na pripremama hrvatske repke,bilo bi lijepo da je mirza dosao ali tako je kad se igra u nba
Bast to. Eurobasket ili NBA je bilo. Da je odabrao Europsko onda bi se vratio i u Euroligu.filip13 je napisao/la:hajmo hipoteticki,u pregovorima sa sunsima vjerovatno je spomenuto i igranje za repku,ako su mu rekli da nisu za to da igra na eurobasketu mogao je pokusati sa nekim drugim klubom,vrlo lako je moguce da bi svi nba klubovi trazili od mirze sto i uprava sunsa,da propusti eurobasket,drugim rijecima uslovljavanje jer mirza nije novicki,mozda ce ruzno zvucati,ali postoji i evropa,euroliga,da je se vratio u evropu vjerovatno ne bi bilo dileme oko igranja za repku,s druge strane sjecam se i da kukoc prije 15-tak godina nije zbog preduge nba sezone imao snage,volje cega vec da bude na pripremama hrvatske repke,bilo bi lijepo da je mirza dosao ali tako je kad se igra u nba
Ne vjerujem da mu je nekon zbog bolesti nudio ugovor na vise od godinu dana. Izabrao je najbolje za njega i ja bih izabrao tako jer nije on mlad pa da ce zaraditi jos para. Treba i na buducnost misliti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- el-fighter
- Kontakt:
Isto bi bilo da je Mirza potpisao sa bilo kojom drugom NBA ekipom. Jednostavno poslije ovakve povrede igrac postaje podlozniji povredama i za Phoenix bi bio veliki rizik da dopusti Mirzi da igra na Eurobasketu. Ja licno ne mogu vjerovati da iko normalan moze dovesti u pitanje Mirzinu zelju da igra za reprezentaciju 

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
I sam je Mirza rekao juce da je Bruklin u pitanju ne bi bilo nikakvih problema, jer su oni upoznati u situaciju, nisu ni prije 2 god pravili problem. E sad je malo drugacija situacija jer je Mirza prije 3 godine potpisivao mid level ugovor vrijedan 15 milona, i mogao je da postavlja kakve hoce uslove, dok su se sad malo stolovi okrenuli. A to da neko osporava njegovu zelju da igra za BiH mi je nonsens svoje vrste
- anonymousHD
- Kontakt:
Mirza apsolutno ništa nije kriv.
Ovo nije do njega ni jedne **** sekunde, skoncentrišite se ljudi.
Mirza, hvala ti na svemu što si uradio i znam da bi igrao za repku sa jednom rukom.
Ovo nije do njega ni jedne **** sekunde, skoncentrišite se ljudi.
Mirza, hvala ti na svemu što si uradio i znam da bi igrao za repku sa jednom rukom.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Eurobasket pocinje nekoliko mjeseci prije NBA i tih nekoliko mjeseci pod nadzorom trenerskg i medicinskog osoblja Pheonixa igrat ce veliku ulogu u njegovom oporavku i nije tu samo 5-6 utakmica, tu su i pripreme i prijateljske utakmice i kada se sve to prodje pod nadzorom ovih nasih kvazidoktora tih 5-6 utakmica mogu biti kobne jer nemojte zaboraviti da je njemu predvidjan oporavak od 6 mjeseci a zaigrao je za 3 i to ti dovoljno govori koja je razlika u svemu kada se o tebi brinu najveci strucnjaci...nerminh74 je napisao/la:Žrtvovati će zdravlje radi 5-6 utakmica ali neće u 80 i kusur u NbaDevilsAdvocate je napisao/la:Kako mozete jednu jedinu losu rijec pomsiliti a kamoli reci za Mirzu Teletovica ? Pa nema on vise 20 godina pa da sebi moze priustit luksuz da se svadja sa timom i da ne uvaza njihove zahtjeve i odluke, o ovoj sezoni mu je biti ili nebiti i svako bi od nas da je na njegovom mjestu postupio isto, a njegov patriotizam uopste ne treba da se dovodi u pitanje i kako mozete biti toliko nezahvalni i ocekivati od njega da zrtvuje NBA karijeru i svoje zdravlje zbog 5-6 utakmica eurobasketa ?
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Pa u ovome i jeste poenta što vi pišete, možemu biti nešto za 5-6 reprezentativnih a neće za 50-60 utakmica u klubu. I tačno je za klub je zaigrao umjesto za 6 mjeseci za 3 mjeseca. A za reprezentaciju nemože ni 3 poslije toga.DevilsAdvocate je napisao/la:Eurobasket pocinje nekoliko mjeseci prije NBA i tih nekoliko mjeseci pod nadzorom trenerskg i medicinskog osoblja Pheonixa igrat ce veliku ulogu u njegovom oporavku i nije tu samo 5-6 utakmica, tu su i pripreme i prijateljske utakmice i kada se sve to prodje pod nadzorom ovih nasih kvazidoktora tih 5-6 utakmica mogu biti kobne jer nemojte zaboraviti da je njemu predvidjan oporavak od 6 mjeseci a zaigrao je za 3 i to ti dovoljno govori koja je razlika u svemu kada se o tebi brinu najveci strucnjaci...nerminh74 je napisao/la:Žrtvovati će zdravlje radi 5-6 utakmica ali neće u 80 i kusur u NbaDevilsAdvocate je napisao/la:Kako mozete jednu jedinu losu rijec pomsiliti a kamoli reci za Mirzu Teletovica ? Pa nema on vise 20 godina pa da sebi moze priustit luksuz da se svadja sa timom i da ne uvaza njihove zahtjeve i odluke, o ovoj sezoni mu je biti ili nebiti i svako bi od nas da je na njegovom mjestu postupio isto, a njegov patriotizam uopste ne treba da se dovodi u pitanje i kako mozete biti toliko nezahvalni i ocekivati od njega da zrtvuje NBA karijeru i svoje zdravlje zbog 5-6 utakmica eurobasketa ?
Nikoga ne osuđuje samo nemojte biti glupi i prosipati patetiku i priče tipa: JA BI ALI NE MOGU. NE TO SE KAŽE JA NEĆU JER MI JE KLUPSKA KARIJERA I ZARADA ISPRED REPREZENTATIVNE ŠTO JE I NORMALNO I SVE SUPER. Nije ni prvi ni posljednji koji je odbio državu kada ga je najviše trebala.
Nista ne zamjeram Mirzi i vjerujem mu da nije bilo puno do njega,tj. da su Suns-i insistirali da ne igra Euro.Kapitenski se ponio,sazvao konferenciju,objasnio sta i kako,nije se igrao gluhih telefona.
Sretno Mirza u novom klubu jos jednom,uhvati dobru formu i produzenje ugovora i aBd naredne godine ponovo predvodi repku
Sretno Mirza u novom klubu jos jednom,uhvati dobru formu i produzenje ugovora i aBd naredne godine ponovo predvodi repku

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Pa nije Mirza odbio igrat nego ga je klub uvjetovao da ne igra, pa sta je on mogao jebote ?
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Kako ne razumijes da su mu ljudi potavili uslov i prije potpisivanja ugovora da ne zele da igra na eurobasketu jer je previse rizicno i sta je on mogao uraditi, odbiti da potpise ugovor da bi igrao za repku i ista stvar bi bila i da je ostao u brooklynu i to je sam rekao i na pressu jer nakon ove povrede nijedna normalna ekipa nece pustiti igraca bez njhivog punog lijecnickog nadzora i da uz to jos ulazu pare u njega i potpisuju ugovor, i de mi molim te zasto bi on nekog razocarao kao patriota ? Zasto ?nerminh74 je napisao/la:Ljepo sam napisao, ja mirzu volim, ali da me je razočarao jeste, kao što rekose stavio je klub prije reprezentacije a nije riječ o čovjeku koji već nije riješio egzistencijumirzatele je napisao/la:Razocarao si me druze @nerminh74
Imam isti osjećaj kada se ja polomim oko nečega i dobro žrtvujem a djete mi onda hladno pređe preko toga, a ti ostaneš sa pomješanim osjećanjima
+1Rios je napisao/la:Nista ne zamjeram Mirzi i vjerujem mu da nije bilo puno do njega,tj. da su Suns-i insistirali da ne igra Euro.Kapitenski se ponio,sazvao konferenciju,objasnio sta i kako,nije se igrao gluhih telefona.
ovo je ljudski, a ne zavlaciti ljude i bjezati
izadji i reci to sto imas, pa makar bilo i ono najcrnije
da vidim ko bi od vas ugrozio sebi buducnost i karijeru zbog jednog Eurobasketa, ne pricajte gluposti,
Mirza uradio ono sto je morao i sto bi 99% ljudi na njegovom mjestu uradilo
ne zamjeram mu ni sekunde
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.