NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la alemsa » 13 dec 2023, 12:59

muhamedhulk je napisao/la:
13 dec 2023, 07:57
da se i ja pohvalim, prvi sam u drugoj ligi. :D sreca imam sad slobodno a nisam nesto sa ekipom, lagano sam mogao ispusiti foru...mada sad je sve kako se potrefi, jedna utakmica, jbg.

aleme dallas napreduje, ocekujem da uzmu bye ako pobijede billse (a mislim da mogu) i onda je sve moguce. :D
Neka neka, bolje je da vam se moze reci da ste zadnji superbowl gledali na video kaseti :kafa: Tako i da ostane

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 dec 2023, 15:04

jestamaji je napisao/la:
12 dec 2023, 11:14
regularna sezona u fantaziju gotova. @edo dedera vidi sa elmom zašto je tiebreaking ovakav kakav jeste? ove godine to srećom nema nikakve veze ali nekontam po kojoj logici je armin ispred mene, imamo isti skor, ja ga dobio 2 puta i imam 4-2 u diviziji a on 1-5 ???

ako se prvo gleda broj poena onda nema ama baš nikakvog smisla da igramo sa tri divizije, takvo bodovanje ima smisla samo ako se igra bez divizija! srećom ove godine to nema uticaja jer i da je obrnuto ostao bi identičan playoff, ali dedera pogledajte to da dogodine ne bude naopako
Što se tiče tiebreakera, sve je isto kako je i prije 10 godina. Poeni se gledaju za wc spots, a division omjer za pobjednika divizije i to se nikad nije diralo. Da ste se ti i Armin borili za diviziju, ti bi uzeo zbog boljeg division omjer. Ovako se računate kao i svi sa istim omjerom za wc spot i njegovi poeni su odlučili.

Što se tiče playoffa. On kreće već večeras.
Iako sezona nije bila zanimljiva, bilo je nekoliko individualnih rekorda. Mig je oborio poene u jednom kolu i imao jednu od svojih najboljih sezona. Ja sam imao također jednu od najboljih svojih sezona i mislim da nikada nisam imao jači tim, iako sam lani isto imao 11 pobjeda u nizu, nije to bilo toliko ubjedljivo. Sad 9 pobjeda ali poeni sve preko 110, što nisam očekivao ni u ludilu. Zatim, sve ekipe iz treće divizije su napravile playoff (ja, armin, jesta i kad_kako), što se također nikada prije nije desilo.

Raspored playoffa:
1. EdinTM87 - bye
2. mig_mig - bye
3. Elmedin - 6. kad_kako
4. Armin - 5. jesta

Dakle, mig i ja ovu sedmicu odmaramo i čekamo protivnike u polufinalu.

U prvom paru prilično izjednačen matchup. Elmedin koji je ispod svojih standarda ove sezone, osigurao je playoff veoma rano zbog užasne divizije koju je imao, ipak je blagi favorit protiv kad_kako kojem ide poprilično toplo hladno ove sezone, imao je 160 poena, pa za par kola 39. Zbog toga i iskustva i partija u playoffu dajem prednost Elmedinu, koji će ipak teško ove sezone otići do kraja.

Drugi par i treći okršaj ove sezone koji će se odigrati u b2b weeks. jesta je dobio Armina ove sezone u prvoj i zadnjoj sedmici regularne sezone i sada ima najteži mogući zadatak - da ga dobije ponovo, treći put ove sezone kada je ulog najveći u playoffu. Ipak, po prvi put ove sezone može se reći da je jestamaji popriličan favorit ponajviše zbog loše forme Armina koji je nakon 9 pobjeda u nizu izgubio zadnje 3 u diviziji i doveo sebe u lošu poziciju pred playoff, kao i zbog činjenice da ima velike probleme na WR nakon povrede Allena koji neće igrati, a WR2 popunjava iz FA cijelu sezonu i nije uspio naći nikog pouzdanog. Ali svejedno, jesta igra protiv brojeva jer se nikad nije desilo da neko nekog 3 puta pobijedi u istoj sezoni.

Neka igre počnu! :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 dec 2023, 15:13

Što se tiče Coltsa, definitivno tekma sezone u subotu na Lucasu protiv Steelersa. Ovo je playoff tekma i pobjednik 95% ide u playoff, a poraženi ispada.
Nama se vraćaju CB Brents i EJ Speed na LB poziciji, dok je hendikep neigranje Taylora i RT Smitha.

Ipak, Steelersi su u većim problemima. Truba im je na QB, a Watt i Highsmith su u concussion protokolu i ako oni ne budu tu pass rusha neće ni biti na Minshewa.

Poslije Steelersa raspored je smiješan, i uz pobjedu se može napasti i divizija u zadnje 3 tekme, o obzirom na lošu formu i raspored Jaguarsa. Nažalost 2 poraza od njih nas izbacuju u slučaju istog omjera.
Za WC će svakako biti ludnica. 6 ekipa je trenutno na 7-6, samo Cleveland 8-5 u borbi za 3 playoff spota.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 dec 2023, 11:18

Samo još jedan pokazatelj koliko nam je pala liga je igrač koji napravi playoff i onda ne namjesti roster u playoffu. Čovjek ostavio back up RB Kelleya, a na klupi ima Connera 20+ nošenja. I onda jesta ne podrži ideju za ispadanje.
Kasnimo sa promjenama barem 5 godina, davno je bila potrebna rekonstrukcija u ovoj ligi.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 15 dec 2023, 15:35

Edin TM87 je napisao/la:
15 dec 2023, 11:18
Samo još jedan pokazatelj koliko nam je pala liga je igrač koji napravi playoff i onda ne namjesti roster u playoffu. Čovjek ostavio back up RB Kelleya, a na klupi ima Connera 20+ nošenja. I onda jesta ne podrži ideju za ispadanje.
Kasnimo sa promjenama barem 5 godina, davno je bila potrebna rekonstrukcija u ovoj ligi.
Bas danas razmisljam zasto nikad nije bio za ideju normalnog redrafta i jedne Dynasty. Jer ovako dvije redraft kao sto neki igraju nema smisla. A Dynasty jbg ako neko zeli da tanka to je ok desava se pa se niko i ne ljuti.

Ja sam pretjerao sa promjenama i ako sam donekle bio pod moranjem vec nakon prvog kola i famoznog Nick Chubba. On bi ipak imao yarde Forda i TDs Hunta sto su naravno elite RB brojke. I pao je record najvise poinst against jer je svak me karao kako zeli. Ali nema izgovora, moglo se to krpit sa Waiverom. Waiver je ove godine bio brutalan i mogao si bukvalno sa Waivera dobit ligu. Recimo Edina nosa waiver, Kyren Williams je negdje odmah iza CMCa kao RB2-3 mozda, Hill klasicni njegov TE waiver i ovaj McBride je odlican, Foreman je imao svoj prime tokom sezone a bilo je i drugih primjera sa waivera/free agency. Dell, Puca, Achane donekle itd.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 dec 2023, 16:01

ja sam zainteresiran da igram sa vama prvu ligu, ako budete koga cutovali. svake se godine javim ali dz izgleda... :D

tek sad vidim sutra 3 utakmice, vise gledanja manje spavanja :ljepota:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 dec 2023, 18:20

Chargersi se rijesise i Staleya i Telesca.
Belichick incoming :hmmmmm:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 dec 2023, 23:14

billy može u chargerse jedino ako mu amputiraju mozak

gledam playoff sliku, moglo bi se lako desiti da već u WC dobijemo top tekmu sa billsima

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 16 dec 2023, 21:54

Tko bi rekao da će nam Mullens i Browning prirediti ovako dobru utakmicu. :thumbup: :tokralju:
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 16 dec 2023, 23:12

Coltsi, velika qarina od ekipe.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 dec 2023, 23:25

ty chandler ce biti sljedeci veliki igrac na poziciji rb.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 dec 2023, 01:05

qaa18 je napisao/la:
16 dec 2023, 23:12
Skolovanje
Max Allegri

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 18 dec 2023, 00:30

Dallas ipak po starom, malo sudije, malo Dak i pusis foru.
Ako nista, makar u PO pa sa mudima izaci i pofajtati se.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 dec 2023, 12:35

Kakva pobjeda u subotu navečer za Coltse, playoffa vrijedna.

Bez prvog QB, RB, TE i onda još ostaneš prvog WR i drugog RB kad gubis 13 razlike i sa bukvalno rezervama u napadu staviš 30 unanswered :kafa:
Dobro jest pomoglo što je Truba na drugoj strani, ali opet je ovo veliki uspjeh. Naravno ovo sve ide na CV Steichenu, koji izvodi čuda sa ovom ekipom i eto nakon 100 godina imaš dobrog trenera i opet si osakaćen povredama. Vjerujem da je Richardson zdrav, on može od njega napraviti kalibar Hurtsa s kojim je već radio i onda si SB kandidat.

Od ostalih rezultata poklapa se da su Jagsi izgubili i sada su 3 ekipe na Southu na 8-6. Strašna borba za diviziju slijedi, a gotovo sigurno će se lomit zadnju heftu Colts - Texans na Lucasu. To su stare mušterije tako da smo opušteni. :)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 dec 2023, 12:45

Na fantasyu 99% pobjednici wc runde su poznati.

jesta nije uspio dobiti Armina i treći put ove sezone, osim ako Goedert uzme više bodova od svog QB.

Drugi par apsolutno skandolazan. Nakon što je ostavio trećeg RB Chargersa u lineup-u iako je imao Conner od 15 poena na klupi, kad_kako je ostavio i kickera koji je dobio otkaz, a na klupi mu je ostao Butker od 11 poena. S tim poenima bi dobio ovaj duel protiv Elme, koji će proći zbog činjenice da je ovo prvi put otkako igramo da je neko ostavio inactive igrača u playoffu i tako je totalno srozao već narušeni kredibilitet ove lige i ovo je definitivno najgora sezona od 2012. :thumbdown:

Ako ništa, polufinala će biti zanimljiva.
Najbolja četvorica zadnjih godina su tu, i najbolja dvojica svih vremena.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 dec 2023, 14:13

Sudbina tako hoce, na Lucasu da osiguramo playoff :kafa:

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 20 dec 2023, 00:49

Navodno bruku trenera zainteresovano za Chargerse zbog Herberta naravno.
Belichick vodi po kladionicama ali ne znam iskreno mislim da je Jim Harbaugh bolja opcija.
Imaju priliku Chargersi da po prvi put u historji ne budu Chargersi :mrgreen: .
Dobrih trenera na trzistu i kandidata za GMa.
Cap uzasan ali mogu se rijesiti za neke pickove par teskih ugovora.
Kako god za rebuild bolji bi im bio Harbaugh.
S obzirom da su Chargersi u pitanju ocekujem trenera bez HC experienca...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 dec 2023, 10:38

mcdaniels :mrgreen: :D

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 24 dec 2023, 21:05

Mig_Mig je napisao/la:
17 dec 2023, 01:05
qaa18 je napisao/la:
16 dec 2023, 23:12
Skolovanje
Ma da, nije velika, samo je obicna, qarina.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 dec 2023, 23:01

koltsi su samo jedna od gomile loših ekipa, kojih je ove godine malo više nego inače. to što imaju par nerealnih navijača ovde koji glasno maštaju ništa ne znači, to su repovi od payton manning vremena kad su bili relevantni.

a trka za playoff u obje konferencije se samo još više zakuhava, izvrsno, nikad interesantnije :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.