jestamaji je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:14
regularna sezona u fantaziju gotova. @edo dedera vidi sa elmom zašto je tiebreaking ovakav kakav jeste? ove godine to srećom nema nikakve veze ali nekontam po kojoj logici je armin ispred mene, imamo isti skor, ja ga dobio 2 puta i imam 4-2 u diviziji a on 1-5 ???
ako se prvo gleda broj poena onda nema ama baš nikakvog smisla da igramo sa tri divizije, takvo bodovanje ima smisla samo ako se igra bez divizija! srećom ove godine to nema uticaja jer i da je obrnuto ostao bi identičan playoff, ali dedera pogledajte to da dogodine ne bude naopako
Što se tiče tiebreakera, sve je isto kako je i prije 10 godina. Poeni se gledaju za wc spots, a division omjer za pobjednika divizije i to se nikad nije diralo. Da ste se ti i Armin borili za diviziju, ti bi uzeo zbog boljeg division omjer. Ovako se računate kao i svi sa istim omjerom za wc spot i njegovi poeni su odlučili.
Što se tiče playoffa. On kreće već večeras.
Iako sezona nije bila zanimljiva, bilo je nekoliko individualnih rekorda. Mig je oborio poene u jednom kolu i imao jednu od svojih najboljih sezona. Ja sam imao također jednu od najboljih svojih sezona i mislim da nikada nisam imao jači tim, iako sam lani isto imao 11 pobjeda u nizu, nije to bilo toliko ubjedljivo. Sad 9 pobjeda ali poeni sve preko 110, što nisam očekivao ni u ludilu. Zatim, sve ekipe iz treće divizije su napravile playoff (ja, armin, jesta i kad_kako), što se također nikada prije nije desilo.
Raspored playoffa:
1. EdinTM87 - bye
2. mig_mig - bye
3. Elmedin - 6. kad_kako
4. Armin - 5. jesta
Dakle, mig i ja ovu sedmicu odmaramo i čekamo protivnike u polufinalu.
U prvom paru prilično izjednačen matchup. Elmedin koji je ispod svojih standarda ove sezone, osigurao je playoff veoma rano zbog užasne divizije koju je imao, ipak je blagi favorit protiv kad_kako kojem ide poprilično toplo hladno ove sezone, imao je 160 poena, pa za par kola 39. Zbog toga i iskustva i partija u playoffu dajem prednost Elmedinu, koji će ipak teško ove sezone otići do kraja.
Drugi par i treći okršaj ove sezone koji će se odigrati u b2b weeks. jesta je dobio Armina ove sezone u prvoj i zadnjoj sedmici regularne sezone i sada ima najteži mogući zadatak - da ga dobije ponovo, treći put ove sezone kada je ulog najveći u playoffu. Ipak, po prvi put ove sezone može se reći da je jestamaji popriličan favorit ponajviše zbog loše forme Armina koji je nakon 9 pobjeda u nizu izgubio zadnje 3 u diviziji i doveo sebe u lošu poziciju pred playoff, kao i zbog činjenice da ima velike probleme na WR nakon povrede Allena koji neće igrati, a WR2 popunjava iz FA cijelu sezonu i nije uspio naći nikog pouzdanog. Ali svejedno, jesta igra protiv brojeva jer se nikad nije desilo da neko nekog 3 puta pobijedi u istoj sezoni.
Neka igre počnu!