FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

RealMoudrid
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la RealMoudrid » 21 feb 2013, 01:24

M4kaveli je napisao/la: Ne bih se slozio drug.
Barca je i bez Messija najbolji klub na svijetu.

Evo ti jedan primjer.

Ako je Bayern 2. najjaci klub a njima u napadu igraju Mandzukic ili Gomez sta onda reci za Villu u formi ?
Dakle ne racunajuci Messija, Barca bi ostao najbolji vezni red svih vremena sa jednim napadacem kakav je Villa i 2 krila.
A Villa u formi je daleko bolji od ove dvojice gore.

Eto nesto ugrubo posto idem spavat. :mrgreen:
Shvatit ces.

Sada si pod dojmom tekme, pisi sutra. :D
Whahahahahahahahaha pazi logike :lol:
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 feb 2013, 01:27

ja strucnjaka majko moja, sad ni xavi ne valja, samo messi pravi razliku, pa dje je taj messi u reprezentaciji spanije pa ljudi pokorise i dalje teroriziraju i evropu i svijet

uvijek poglupa prica krene kad se nesto posebno analiziraju zasluge pojedinih igraca, barca bez messija bi i dalje bila najbolja ekipa, ne toliko dominantna ali i dalje dominantna, isto tako bez bilo kojeg pojedinca, messi je tu svakako daleko najkorisniji, al svako ima svoje zasluge i bez svako se isto tako moze. jednu ekipu tako secirati na pojedinacne zasluge i sta bi bilo kad bi bilo je nemoguce, isto kao da uzmes sataraš i od njega pokusavaš da praviš paradajz i paprike

razumijem nase dugogodisnje hejtere sto su se digli, al ne razumijem navijace barce sta su se toliko uprpili, hebo 2 0, vidjet cete kakvo ce rastelovavanje milana biti na kamp nou, i onda kasnije opet price xavi doktor, iniesta madjionicar, messi vanzemaljac, samo polako i opusteno, milan je slab i dalje, barca je prejaka i dalje, vratit ce se stvari u normalu u revansu i proci ce sto
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 21 feb 2013, 01:28

Otkud tebi to da je barca najbolja na svijetu? Bila jedno vrijeme al dvije godine haman nece prismrdit finalu, ove godine veliko pitanje i za 1/4. Najbolji klub, how yes no.

Nemojte iz ovog procitat da sam vam rekao da nevalja q*cu.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 feb 2013, 01:35

Gomez ima bolji osjecaj za gol od Ville?
Ovo je vec previse, na san ce mi ova recenica izac'.

U revansu Barca ovo itekako moze stic', al' ona prava Barca, ne ova kao veceras.

Sta kazete, realna kvota 1.5?
Pizda im materina lezihljebovicka nek' se ovako setaju protiv Granade I sl, a ne protiv Milana u knockaut fazi LP.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 feb 2013, 01:44

Romariooo je napisao/la:ja strucnjaka majko moja, sad ni xavi ne valja, samo messi pravi razliku, pa dje je taj messi u reprezentaciji spanije pa ljudi pokorise i dalje teroriziraju i evropu i svijet

uvijek poglupa prica krene kad se nesto posebno analiziraju zasluge pojedinih igraca, barca bez messija bi i dalje bila najbolja ekipa, ne toliko dominantna ali i dalje dominantna, isto tako bez bilo kojeg pojedinca, messi je tu svakako daleko najkorisniji, al svako ima svoje zasluge i bez svako se isto tako moze. jednu ekipu tako secirati na pojedinacne zasluge i sta bi bilo kad bi bilo je nemoguce, isto kao da uzmes sataraš i od njega pokusavaš da praviš paradajz i paprike

razumijem nase dugogodisnje hejtere sto su se digli, al ne razumijem navijace barce sta su se toliko uprpili, hebo 2 0, vidjet cete kakvo ce rastelovavanje milana biti na kamp nou, i onda kasnije opet price xavi doktor, iniesta madjionicar, messi vanzemaljac, samo polako i opusteno, milan je slab i dalje, barca je prejaka i dalje, vratit ce se stvari u normalu u revansu i proci ce sto

polako jarane kud zuris.. i veceras je barca trebala rastalovati Milan. al ja kako rece od tga nista... mnogi ne prate milan duso vremena da znaju da to nije ekipa za potcijeniti tamam da je bulend biscevic glavni igrac..... barca nema ebene sanse da prodje milan nakon 2:0 u to sam siguran 100% . cujemo se nakon revansa.. barem se na travu necete vadti haahhhah
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 21 feb 2013, 01:48

Pa @Mandrax coece vidis druze fino po procentu iskoristenihprilika, po broju izborenih prilika. Reecimo mrsko mi sad trazizi po netu al neko ce vec potvrditi.Gomes u 27(racunam i ovuh 10 min protiv Arsenala) postigao 25 golova. Uinci u ligi su vec dobro poznati pa da ne ponavljam. Na jednoj Bayernovoj stranicijednom prikazali su statistiku na kojoj se prikazuje ko najvise dolazi u izgledne prilike, te ko ih najvise iskoristava.( poredjeni su bili Lewat, Mandzo i Goma). Naravno Goma bio najbolji u obje statistike. NIje poredjen Villa, al ovo je recimo dobar primjer. A ako mi ne bude mrsko iskopat cu negdje Villine procente pa da vidimo. Villa nije u formi vec par god :lol: :lol: a to znaci samo jedno ;)
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 21 feb 2013, 02:31

volio bih da se prevarim,ali mislim da je ova barsa svoje najbolje igračke dane ostavila iza sebe...ne vidim način kako će barsa dati milanu minimum 3 gola kad večeras nije bilo ni polušanse a ni neke igre.
protiv čelzija je i u londonu i na nou kampu bilo zicera,pogođenih okvira ali ovo večeras je najslabija barsa u zadnjih 5-6 godina...
sad još više žalim za onim polufinalima 2010 i 2012(donekle i 2008)i ispadanja od puno slabijih ekipa jer je to bila prilika da se veže par titula LP zaredom i da u svakom smislu postanu najjači nogometni kolektiv svih vremena...
ovako,slijedi vjerovatno ispadanje iz LP-a već u osmini finala,pa i moguće ispadanje od reala u kupu,prvenstvo bi se trebalo uzeti,ali onakve igre i dominacija kakvu smo gledali zadnjih 4-5 godina,gledaćemo sve manje...

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 feb 2013, 03:37

Bercelona hoce da udje u gol protivnika, puno posjeda lopte bez ucinka . Koliko vidim sad svi rade kao Chealse prosle godine . Povuci se i cekaj kontru :)

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 21 feb 2013, 04:14

Ne znam što,ne znam kako,al def. mi ovi vecerasnji zuti dresovi nekako baxuzno djeluju,svegami nije mi to ta Barca odkako njih furaju :? :?
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 feb 2013, 08:36

supermario je napisao/la:Pa @Mandrax coece vidis druze fino po procentu iskoristenihprilika, po broju izborenih prilika. Reecimo mrsko mi sad trazizi po netu al neko ce vec potvrditi.Gomes u 27(racunam i ovuh 10 min protiv Arsenala) postigao 25 golova. Uinci u ligi su vec dobro poznati pa da ne ponavljam. Na jednoj Bayernovoj stranicijednom prikazali su statistiku na kojoj se prikazuje ko najvise dolazi u izgledne prilike, te ko ih najvise iskoristava.( poredjeni su bili Lewat, Mandzo i Goma). Naravno Goma bio najbolji u obje statistike. NIje poredjen Villa, al ovo je recimo dobar primjer. A ako mi ne bude mrsko iskopat cu negdje Villine procente pa da vidimo. Villa nije u formi vec par god :lol: :lol: a to znaci samo jedno ;)
Villa je ove sezone rinaka, svi dobro znamo zašto, poslije povrede više to nije taj Villa.
Međutim, Villa prije povrede je izmislio fudbal i taj famozni osjećaj za gol za sve te nekretnine što si nabrojio.
Villa prije povrede je bio u top5 napadača svijeta.

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 21 feb 2013, 08:58

Gdje su sad forumski strucnjaci,sto kazu da bi oni mogli voditi Barcu ;)
Sto se tice tekme,ovo je zavrsena stvar,jedino da Barca odigra perfektnu tekmu,
a Milan da podbaci.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 21 feb 2013, 09:13

Stvarno ste sinoc odigrali najlosiju utakmicu ikad... :roll:
Messi nije mogo meda realno...
Zadnja izmjena: DevilS, dana/u 21 feb 2013, 09:21, ukupno mijenjano 1 put.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 feb 2013, 09:18

mandraX je napisao/la:
supermario je napisao/la:Pa @Mandrax coece vidis druze fino po procentu iskoristenihprilika, po broju izborenih prilika. Reecimo mrsko mi sad trazizi po netu al neko ce vec potvrditi.Gomes u 27(racunam i ovuh 10 min protiv Arsenala) postigao 25 golova. Uinci u ligi su vec dobro poznati pa da ne ponavljam. Na jednoj Bayernovoj stranicijednom prikazali su statistiku na kojoj se prikazuje ko najvise dolazi u izgledne prilike, te ko ih najvise iskoristava.( poredjeni su bili Lewat, Mandzo i Goma). Naravno Goma bio najbolji u obje statistike. NIje poredjen Villa, al ovo je recimo dobar primjer. A ako mi ne bude mrsko iskopat cu negdje Villine procente pa da vidimo. Villa nije u formi vec par god :lol: :lol: a to znaci samo jedno ;)
Villa je ove sezone rinaka, svi dobro znamo zašto, poslije povrede više to nije taj Villa.
Međutim, Villa prije povrede je izmislio fudbal i taj famozni osjećaj za gol za sve te nekretnine što si nabrojio.
Villa prije povrede je bio u top5 napadača svijeta.
bio je i gomez u jednom trenutku sigurno
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 21 feb 2013, 09:23

zlatan1982 je napisao/la:volio bih da se prevarim,ali mislim da je ova barsa svoje najbolje igračke dane ostavila iza sebe..
Definitivno...Barca je dostigla vrhunac u sezoni 2010/11 , stvorili najjaci kolektiv svih vremena i osvojili sve..Poslije toga je sve moglo biti samo jednako dobro ili slabije..a bilo je ovo drugo ...Nisu morali nikog kupovat ali eto kupili su Sancheza i Fabregasa ..Alexis nikad nece imati mentalni sklop za tiki-taku, klasicno krilo i pravi dribler...Jest Zabijao je u velikim tekmama a evo sad vidim nije u 11..i kad udje djeluje izgubljen, driblinzi mu vise nisu lucidni
A Fabregas se katastrofalno koristi od dolaska...Ne zna niko ime njegove pozicije..Gubi se u skoro svakoj vecoj utakmici (Necemo se sad svadjat, da mi navodite primjere gdje je igro dobro) ..Msm ipak je WC igrac ali korisniji bi Arsenalu bio :D
Sinoc sam razumio Bezidejnost Barce kad imas dva reda ispred sebe zgusnuta sa dobrim igracima...Jedino se nekad otvoralo krilo ali ko ce skocit unutra tokom Akcije kad je Puyol u odbrani sa Piqueom...
Koliko mi Barca bila draga, podsvijest mi se radovala kad prime gol jer ce olaksat Bayern prolaz do finala i titulu koju zasluzuje ali nesretno izgube u finalima.
Kad si toliko jaka ekipa ima i negativnu stranu jer svi ce varijacije Bunkera postavljati protiv tebe..
Iskreno Milanova je dosad meni ponajbolja ..
Nista nije gotovo ali eto iako izgubite,barem ste Vratili titulu lige u Kataloniju dok Mourinhu sezonu moze samo LP spasiti..
Poslije 2011/12 mislim da Epitet najboljeg na svijetu je oholo iz godine u godinu i dalje davati istoj ekipi iako imaju najboljeg igraca ..
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 feb 2013, 09:25

Gomezov osjećaj za pogodak je neupitan. Jedino (čudna riječ, možda sam neku drugu trebao upotrijebiti) ga to i drži u životu, jer je u ostalim fudbalskim elementima nikakav. Što se tiče Ville, on u Barceloni ne igra najisturenijeg napadača i vrijeme (godine, povrede, pad forme) je učinilo svoje, te je izgubio na eksplozivnosti, rutini i killer instinktu. Villa prije povrede i Villa nakon iste su dva različita svijeta. Kao da poredimo Robina van Persieja i Carrolla. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 21 feb 2013, 09:32

kako je barca sinoc olako usla u susret to je stvarno smijesno,i to se desava kroz citavu LP ove sezone ,nema onog zara ,zustrine ,jakog presinga sve se svodi ko lako cemo ,na taj fazon.
u LP se vidi da ni tito ni roura nisu dorasli u ovim utakmicama kada treba motivirat ekipu ,tu je pep bio bog,
to je velika razlika izmjedju pepa i ove dvojica ,ovi ocito ne dopiru do igraca ko pep sto je to radio da barcini igraci izadju i melju na terenu ,puni samopuzdanja ,ovo je sve hajd izadjite i igrajte na taj fazon i kad kazu svako moze vodit barcu evo dokaza da ne moze.Pep je bio veliki motivator i znao je kako motivirat igrace i izvuc iz nih maksimum,bio je inovativan sto se toga tice,ak se sjetimo gladiatora prije finala 2008. sto je izaslo u javnost.
Ko sto je Xavi jednom izjavio "kad nas je lose islo i kad nismo znali sta cemo na poluvremenu bi mister dosao i uputio nam nekoliko motivacijskih rijeci poslije kojih smo izasli na teren i totalno okrenuli tok utakmice u svoju korist ,imao je tu moc kako doprijet do igraca da daju svoj maksimum "

sinoc je barca bila isto ko da ih je neko natjero da izadju na teren ,tako su izgledali ,vec se to vise puta desavalo ove sezone i to nije vise slucajno.nikog ne bi izdvajao da je lose igro ,nego citava ekipa je bila sva usporena nekako,messi nije stvarno imo prostora nikako, dva bloka igraca ispred njega (9 nekad 10 igraca) i nije puno mogo uradit,

iako teba napomenut da najvjerovatnije nista ne bi bilo od pobijede milana da sudije nije napravio katastrofanlu gresku sto nije sviro ruku kod prvog gola sto je i otvorilo utakmicu i dalo prednost milanu .
ja nezz kako sudija ono ne vidje ,cista ruka ,ko sto beusan na hrtu kaze "ruka u neprirodnom polozaju ,nema se namjera da se stiti lice i velika greska sudije".Ova utakmica me podjeca na onu protiv intera ,i tad je inter (milito) dao gol iz offsida koji se na kraju pokazao ko odlucujuci za prolaz dalje ,bojim se da i ovaj gol sa rukom milana ce bit presudan na kraju.
i gdje su sad oni sa uefalona ,platini ,bog otac ,sad su se usutili :x

bice tesko barci u uzvratu ,prednost nije nedostizna ali valja dat 2-3 gola a ne primit ni jedan sto se u zadnjih mjesec dva rijetko desavalo
ali nou camp je druga prica ,razvuce se milan tu lijepo i vjerujem da se mogu makar izvuc produzetci pa tu sta bude :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Kanister
Kontakt:

Post Postao/la Kanister » 21 feb 2013, 09:42

" onclick="window.open(this.href);return false;

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 feb 2013, 09:43

Monolog je napisao/la:Villa prije povrede i Villa nakon iste su dva različita svijeta.
Upravo to.
Ja i pričam o Villi prije povrede.

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 21 feb 2013, 09:48

Kod prvog gola nije bilo igranja rukom ima fin snimak gdje se vidi da je lopta udarila u glavu igraca Milana !

Barca sinoc neprepoznatljiva ali imaju jos uvijek sansi za prolaz jer igraju kod kuce a svi znamo da Barca na svom terenu svakom moze dati 3 gola , sad je samo pitanje moguli da ne prime barem jedan .
Glory Glory Man United !!! :D

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 21 feb 2013, 09:51

red devil88 je napisao/la:Kod prvog gola nije bilo igranja rukom ima fin snimak gdje se vidi da je lopta udarila u glavu igraca Milana !

Barca sinoc neprepoznatljiva ali imaju jos uvijek sansi za prolaz jer igraju kod kuce a svi znamo da Barca na svom terenu svakom moze dati 3 gola , sad je samo pitanje moguli da ne prime barem jedan .
oj sad nije ni bilo igranja rukom :lol: :lol: :lol: ,cuj u glavu pogodila :lol: ,svasta
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.