BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ovisnik
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la ovisnik » 30 avg 2025, 23:29

Pogrešan koncept za igru protiv Španije, s njima se ne trči, s njima kako je Džile igrao sa Gruzijom igraš duge napade, siliš koš, u odbrani kako i ne ostavljaš otvorene šuteve.Protiv Gruzije španci nisu ništa pogodili, večeras im se otvorilo ali smo i mi tome značajno doprinijeli.Edin kaže na početku treba igrati duge napade, prepisati recept Gruzije, selektor malo prije na presu htjeli smo igrati brzo kao protekle rei godine.Od početka se znalo da mi nemamo igrače sa poenima u rukama, jednostavno ovo je grupa radnih, energičnih, ali role igrača, epizodista koji nemoju ofanzivni kvalitet sa zabiju 20+ poena.Nedostaju Musa i pravi amer koji bi igrao u oba pravca/ to nije ni Castanede a kamoli Roberson/ i isporučio te poene.Na prvenstvo Adis vodi Arslanagica i Hrelju/dječku svaka čas al on nije naš najtelentova iji igrač da ga se vodi na prvenstvo/, na pripreme nije pozvao Zrnu kojem je 21 godine i koji ima šut i u kojeg vrijedi ulagati.Mislim da je Španija, naročito nakon šoka zbog poraza od Gruzije bila naša najbolja šansa, nakon ovog poraza mislim da smo izgubili šanse za 2 krug i da do kraja necemo dobiti nijednu utakmicu.Niko sretniji od mene da bude drugačije i da griješim al da Bog da.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 30 avg 2025, 23:31

Jel očekujemo da nas povede čovjek koji isto tako zbog nekog i nečeg, onomad nije htio igrati za reprezentaciju?!

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 30 avg 2025, 23:36

Jesu li Tripko i ostali priznali da je greska bilo pozvat matorog Amera umjesto Garze koji bi nam bio najbolji igrac? :yawn:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 30 avg 2025, 23:37

DamirT je napisao/la:
30 avg 2025, 23:05
CAZIN je napisao/la:
30 avg 2025, 23:00
Kad sam čuo Adisa na timeout-u da kaže "smirite se igrajte opušteno" još onako bez pritiska popizdio sam. Pustiš Špance kojima sve ulazi da budu sami na distanci a u napadu vidiš da ništa ne ulazi tvoji igrači šutiraju trojke i sve ciglare a ti si na timeout-u opušten. Ma idi u ku.rac Adise. Nisu igrači krivi koliko je Adis kriv. Kenan sad kod Edina kaže igrali smo kako smo se dogovorili. Kakav ti je to dogovor bio Adise da ih pustiš da šutiraju trojke. Pa valjda ima neki Plan B da se promjeni nešto usred utakmice. Ne razumijem kako ne smije da zagalami na igrače na klupi ako nešto rade kako ne treba i ako srljaju. Pa de se izgalami na njih reci im šta griješe i kako da poprave. Nije sve da budeš miran i polako govoriti šta griješe.

Nisam zaboravio na trenutak kad ubacuje Kenana na 4 a Jusuf mu je na 5. Pa to u ludilu nije moglo proći niti će protiv bilo koga proći.
E da je Dule Vujosevic ovdje, Bogovi bi letili nakon onih trojki Spanije. Strasno da lik nece nikad da zagalami na time outu. Lik konta eto sjedite odmorite minut, pa cete bolje igrati.

Btw nevezano za nas. Loyd veceras 27 poena za Poljake. Ja se sve nekako bojim da je Castaneda vise promasaj nego dobitak. Prvenstveno jer mu realno nismo ni potrebni. Otisao u Unicaju i bez nas. Cisto sumnjam da ce ginuti u nasem dresu, pogotovo nakon one povrede...
Najgore što mi znamo šta se otprilike trebalo na tom timeout-u reći. Jbg-a ne možeš igrače tretirati kao princezice pa da ne smiješ povisiti ton na njih. Kad se sjetim onog timeout-a Repeše (nije dok je bio selektor) ali opet je poznat kad igraču govori gdje je tri napada zaredom pogrijesio i na kraju mu kaze da mu vjeruje još uvijek 5 puta nego igrač sam sebi. Možda smo mi samo neki fanatici koji zamišljaju da bi bilo bolje da se izderao na njih (Nurkić bi se prvi uvrijedio) ali ne ide da si uvijek mekan. Pa Srbi su na OI protiv Australije proigrali kad im je Pešić psovao na timeout-u i za Millsa eekao šta treba da rade (znam da nije primjer ni blizu našeg ali mi je taj timeout prvi pao na pamet). Naši igrači samo mogu proigrati poslije timeout-a ako se dobro izdere neko na njih i to bi valjda trebalo biti poznato našim selektorima jer smo takav mentalitet jbg-a.

Ima ovdje previše stvari za napisati ali je vruća glava svi smo razočarani jer smo očekivali da će ih publika nahajcat i da ćemo pobjediti pa da možemo početi slaviti drugi krug. Mišljenja sam da se u grupi tek sad kreće zakuhavati i da još uvijek možemo da prođemo u drugi krug. Sutra nas pročepi trojka a sa Gruzinima na nož odigrati pa šta bude. Igra me ne brine jer nam se potrefila utakmica u kojoj ne bi pogodili ni olimpijski bazen (što bi Edin rekao) već me brine qurcobolja kod -27. Majstore svejstan si da se lako može desiti da mi, Gruzija i Španija imamo 2-3 skor i da odlučuju krugovi a naši igraju kao da je svejedno bilo -20 ili - 30 to me najviše zabrinjava. Igra sigurno sutra ne može biti gora tako da očekujem da ćemo iznenaditi Talijane (jer su ovi momci takvi) a protiv Gruzije ćemo igrati za prolaz.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 30 avg 2025, 23:38

Trebalo bi edukovat novinare malo da znaju sta su vidjeli pa da onda eventualno i znaju postavit pitanje.
Samo naprijed Saraj'vo!

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 30 avg 2025, 23:38

ovisnik je napisao/la:
30 avg 2025, 23:29
Pogrešan koncept za igru protiv Španije, s njima se ne trči, s njima kako je Džile igrao sa Gruzijom igraš duge napade, siliš koš, u odbrani kako i ne ostavljaš otvorene šuteve.Protiv Gruzije španci nisu ništa pogodili, večeras im se otvorilo ali smo i mi tome značajno doprinijeli.Edin kaže na početku treba igrati duge napade, prepisati recept Gruzije, selektor malo prije na presu htjeli smo igrati brzo kao protekle rei godine.Od početka se znalo da mi nemamo igrače sa poenima u rukama, jednostavno ovo je grupa radnih, energičnih, ali role igrača, epizodista koji nemoju ofanzivni kvalitet sa zabiju 20+ poena.Nedostaju Musa i pravi amer koji bi igrao u oba pravca/ to nije ni Castanede a kamoli Roberson/ i isporučio te poene.Na prvenstvo Adis vodi Arslanagica i Hrelju/dječku svaka čas al on nije naš najtelentova iji igrač da ga se vodi na prvenstvo/, na pripreme nije pozvao Zrnu kojem je 21 godine i koji ima šut i u kojeg vrijedi ulagati.Mislim da je Španija, naročito nakon šoka zbog poraza od Gruzije bila naša najbolja šansa, nakon ovog poraza mislim da smo izgubili šanse za 2 krug i da do kraja necemo dobiti nijednu utakmicu.Niko sretniji od mene da bude drugačije i da griješim al da Bog da.
Pisali smo X puta prethodnih dana ovdje na forumu o ovome, ali dzaba. Aziz trka, pa trka...i na kraju potop.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 30 avg 2025, 23:38

Kad bi dobili Italiju, igrati s Grcima sa drugim timom (nula minuta za igraca sa brojem 0), i onda po plasman protiv Gruzije.

Ne moze se bez suta igrati kosarka...nadat se da u buducnosti dobijemo dva specijalca za tricu, u malom Teletovicu i Zrnu. Ako bi jos neki suter izletio, jos bolje.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 avg 2025, 23:43

CAZIN je napisao/la:
30 avg 2025, 23:37
DamirT je napisao/la:
CAZIN je napisao/la:
30 avg 2025, 23:00
Kad sam čuo Adisa na timeout-u da kaže "smirite se igrajte opušteno" još onako bez pritiska popizdio sam. Pustiš Špance kojima sve ulazi da budu sami na distanci a u napadu vidiš da ništa ne ulazi tvoji igrači šutiraju trojke i sve ciglare a ti si na timeout-u opušten. Ma idi u ku.rac Adise. Nisu igrači krivi koliko je Adis kriv. Kenan sad kod Edina kaže igrali smo kako smo se dogovorili. Kakav ti je to dogovor bio Adise da ih pustiš da šutiraju trojke. Pa valjda ima neki Plan B da se promjeni nešto usred utakmice. Ne razumijem kako ne smije da zagalami na igrače na klupi ako nešto rade kako ne treba i ako srljaju. Pa de se izgalami na njih reci im šta griješe i kako da poprave. Nije sve da budeš miran i polako govoriti šta griješe.

Nisam zaboravio na trenutak kad ubacuje Kenana na 4 a Jusuf mu je na 5. Pa to u ludilu nije moglo proći niti će protiv bilo koga proći.
E da je Dule Vujosevic ovdje, Bogovi bi letili nakon onih trojki Spanije. Strasno da lik nece nikad da zagalami na time outu. Lik konta eto sjedite odmorite minut, pa cete bolje igrati.

Btw nevezano za nas. Loyd veceras 27 poena za Poljake. Ja se sve nekako bojim da je Castaneda vise promasaj nego dobitak. Prvenstveno jer mu realno nismo ni potrebni. Otisao u Unicaju i bez nas. Cisto sumnjam da ce ginuti u nasem dresu, pogotovo nakon one povrede...
Najgore što mi znamo šta se otprilike trebalo na tom timeout-u reći. Jbg-a ne možeš igrače tretirati kao princezice pa da ne smiješ povisiti ton na njih. Kad se sjetim onog timeout-a Repeše (nije dok je bio selektor) ali opet je poznat kad igraču govori gdje je tri napada zaredom pogrijesio i na kraju mu kaze da mu vjeruje još uvijek 5 puta nego igrač sam sebi. Možda smo mi samo neki fanatici koji zamišljaju da bi bilo bolje da se izderao na njih (Nurkić bi se prvi uvrijedio) ali ne ide da si uvijek mekan. Pa Srbi su na OI protiv Australije proigrali kad im je Pešić psovao na timeout-u i za Millsa eekao šta treba da rade (znam da nije primjer ni blizu našeg ali mi je taj timeout prvi pao na pamet). Naši igrači samo mogu proigrati poslije timeout-a ako se dobro izdere neko na njih i to bi valjda trebalo biti poznato našim selektorima jer smo takav mentalitet jbg-a.

Ima ovdje previše stvari za napisati ali je vruća glava svi smo razočarani jer smo očekivali da će ih publika nahajcat i da ćemo pobjediti pa da možemo početi slaviti drugi krug. Mišljenja sam da se u grupi tek sad kreće zakuhavati i da još uvijek možemo da prođemo u drugi krug. Sutra nas pročepi trojka a sa Gruzinima na nož odigrati pa šta bude. Igra me ne brine jer nam se potrefila utakmica u kojoj ne bi pogodili ni olimpijski bazen (što bi Edin rekao) već me brine qurcobolja kod -27. Majstore svejstan si da se lako može desiti da mi, Gruzija i Španija imamo 2-3 skor i da odlučuju krugovi a naši igraju kao da je svejedno bilo -20 ili - 30 to me najviše zabrinjava. Igra sigurno sutra ne može biti gora tako da očekujem da ćemo iznenaditi Talijane (jer su ovi momci takvi) a protiv Gruzije ćemo igrati za prolaz.
Daj Boze. Nakon veceras, dosta manje euforicno gledam na naredne utakmice. Jedino sto me tjesi ovo sto si napisao da gore ne moze, a nema sanse da moze gore. Opet je sad pitanje da li mozemo odmah naredni dan nesto drasticno promijeniti, pa da pariramo izuzetno nezgodnoj Italiji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 30 avg 2025, 23:45

Moze se filozofirati do sutra. Moze selektor biti bolji, moze Nurkic zabiti svojih 28 poena. To ce samo ovu razliku spustiti na 15 poena.

Kakvi koncepti i psihicke pripreme. Ekipa je kronicno losa.

Sa ovakvim ekipama se mozes boriti kad imas onakvog Musu i Robersona kao na proslom EB, pa ce tu lakse uletiti rastereceni Atic da nesto zakrpi. Ali ne mozes u ovim okolnostima od njega i Gegica ocekivati 10 poena svaku utakmicu jer za to nemaju kvalitet.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 avg 2025, 23:45

Najgora predstava u historiji reprezentacije. Konkurise za najjadniju predstavu jednog kosarkaskog tima koju sam u zivotu gledao. Nula. Nista.
Sutra novi dan i nova nafaka.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 avg 2025, 23:47

Ne treba previse ni komentarisati ovu utakmicu. Spanija je nakon kiksa u prvoj, morala veceas pobjediti.
Nase sanse su Gruzija i Italija. Nisu to neke velike sanse za prolaz, al eto nek se proba.
U kakvog god da je sastavu Spanija je sila za vecinu selekcija. Tako da nasim momcima se nema sta zamjeriti uopste :bih:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 avg 2025, 23:48

Vruce su glave ali evo pogledo sam vecinu tekmi do sad na euru

Slabo sam vidio igraca da ce fulit dvije otovrene trojke u bilo kojoj ekipi...ja mislim da u tri poluvrmena zadnja mi imamo tipa 7/35...ne moze se tako niko pobjedit. Kolko god ocajno igrali veceras sa si pogodio makar nesro od onih otovorenih suteva u prvom bio bi rezultatski u igri...a mi smo sve promasili

Druga stvar koja je malo naknadna pamet, ali eto ja kak navijac imam pravo na nju. Roberson ne moze ni prevest loptu, ne moze rijesit udvajanje, odma se tu remeti citav napad...ne moze pogodir sut...propuh je u odbrani..dakle NE MOZE DOSLOVNO NISTA....ako ne uradi nesto u narednim tekmama ovo je bas promasaj strucnog staba da ga zovnu
=\_1921_/=

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 avg 2025, 23:55

Sut za 3 na ovom EB:

Vrabac 3/6 (50%)
Alibegovic i Roberson 5/24 (20%)

Treba forsirati Air Vrabeta na sutu za 3, momak is on fire trenutno.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 30 avg 2025, 23:59

Sve mogu da shvatim, al ne mogu da svarim da se igrac moze zabiti u nasu trojicu i van svake kosarkaske logike vaditi pas iz reketa kroz centre na prazne igrace u kornerima. Tek je na kraju Lazic poziciono sacekao i presjekao pas i u kontru. To se trebalo desiti poslije druge takve akcije a ne 20te pred kraj. Scariolo je svjesno igrao i rizikovao dobinje kontre ako ne uspije antikosarkaski potez dodavanja kroz reket. Nurkic je previsoko stajao u napadu, a defanzivno su morali igrati odbranu da Nurkic ne izlazi iz reketa dok ostala 4 igraju covjeka. Cim njega izvuku, utrcavaju i iz srca reketa bacaju pasove u kornere. Cim Nurk primi loptu i oko njega trojica, moraju nasi biti bolje poziciono postavljeni za pas van i sut iz vana. Spanci su nas pretukli.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 avg 2025, 00:00

invincible1921 je napisao/la:
30 avg 2025, 23:48
Druga stvar koja je malo naknadna pamet, ali eto ja kak navijac imam pravo na nju. Roberson ne moze ni prevest loptu, ne moze rijesit udvajanje, odma se tu remeti citav napad...ne moze pogodir sut...propuh je u odbrani..dakle NE MOZE DOSLOVNO NISTA....ako ne uradi nesto u narednim tekmama ovo je bas promasaj strucnog staba da ga zovnu
Moze je prevesti da se ne lazemo. Ostalo ne moze. Konkurencija mu ne moze ni prevesti loptu jbg.
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 00:04

Madal je napisao/la:
31 avg 2025, 00:00
Moze je prevesti da se ne lazemo. Ostalo ne moze. Konkurencija mu ne moze ni prevesti loptu jbg.
Ne znam bas, par puta su mu agresivno izasli u presing on je bacio pas ...al nejse, i da moze opet je to jako malo
=\_1921_/=

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 31 avg 2025, 00:07

DamirT je napisao/la:
30 avg 2025, 23:43
CAZIN je napisao/la:
30 avg 2025, 23:37
DamirT je napisao/la:

Daj Boze. Nakon veceras, dosta manje euforicno gledam na naredne utakmice. Jedino sto me tjesi ovo sto si napisao da gore ne moze, a nema sanse da moze gore. Opet je sad pitanje da li mozemo odmah naredni dan nesto drasticno promijeniti, pa da pariramo izuzetno nezgodnoj Italiji.
Ma normalmo da svi gledamo manje euforično jer smo propustili priliku da izbacimo evropske prvake sa EB i još da osiguramo prolaz 95%. Ali eto to je sport. Niko me ne može uvjeriti da je ovo poraz igrača niko. Isključivu krivicu za ovaj poraz ima Adis. Jedina greška igrača je što su se predali kad su Španci otišli na +20. Sve ostalo je Adisova greška. Čovjek je znao da je brza igra najjače oružje Španaca i opet napravi taktiku da igramp brzu igru. Pa ko koga tu yebe (da proste svi na forumu). Jarane u ovoj utakmici si morao motivisati igrače da u odbrani budu pit bull svaki od njih. Ali smo ovu utakmicu prine svega izgubi zbog odbrane (koju Adis nije dobro smislio).

Drugo, ne kontam kako čovjek nema Plan B ako mu prvobitbe ideje ne idu kako je zamislio. Razumijem da se Alibegović umorio jer su cijelo vrijeme pravili blokove za Aldamu. Pazi našeg stručnjaka uvodi umjesto Alibegovića na 4 Kamenjaša koji je lošiji defanzivac od Amara na distanci, da probija blokove te mu je šut za 3 poena lošiji od Jusufovog. Pa jarane ubaci Vrabca na 3 a stavi Lazića na 4 barem može odigrati odbranu bolju od Kamenjaša.

Treće, kao da nije odradio analizu protivnika sa kim igra. Pa iz aviona se vidjelo da će Španci ići na šut za 3 poena i ti im joŝ olakšaš takvu igru. Stvarno dobra taktika nema šta.
Manje bi me pogodilo da smo izgubili nekih 6-7 razlike ali da su nas sudije pokrale nego ovako gdje nam je taktika bila za goli qrac.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 avg 2025, 00:08

hz1987 je napisao/la:
30 avg 2025, 23:59
Sve mogu da shvatim, al ne mogu da svarim da se igrac moze zabiti u nasu trojicu i van svake kosarkaske logike vaditi pas iz reketa kroz centre na prazne igrace u kornerima. Tek je na kraju Lazic poziciono sacekao i presjekao pas i u kontru. To se trebalo desiti poslije druge takve akcije a ne 20te pred kraj. Scariolo je svjesno igrao i rizikovao dobinje kontre ako ne uspije antikosarkaski potez dodavanja kroz reket. Nurkic je previsoko stajao u napadu, a defanzivno su morali igrati odbranu da Nurkic ne izlazi iz reketa dok ostala 4 igraju covjeka. Cim njega izvuku, utrcavaju i iz srca reketa bacaju pasove u kornere. Cim Nurk primi loptu i oko njega trojica, moraju nasi biti bolje poziciono postavljeni za pas van i sut iz vana. Spanci su nas pretukli.
Vala napisah par puta i ja i drugi..ne kazem da je istina ali Nurkic zaista djeluje da ga apsolutno boli qrac...oni nekakvi na silu sutevi tj frljoke izmedju flotera i horga, zidanje ledjima protiv trojice??? ...u odbrani totalna nonsalancija....kazes izvuku ga iz reketa, ok izlevate te jednom sa backdoor..al kad ti to urade tri puta u pet napada..pa vala meni to djeluje da tebe bas i nije briga

Ja mu cak ni ovo sve ne zamjeram tolko...zamjeram mu zadnjih pet minuta...pa kume ako ti se ne igra trazi izmjenu..a ne da ovi poginu u odbrani, osovje loptu spuste je tebi stanu na pozicije za sut, da bi ti na silu isu protiv dva spanca bez ilakvog rezona
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 31 avg 2025, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 31 avg 2025, 00:09

31 avg 2025, 00:04
Madal je napisao/la:
31 avg 2025, 00:00
Ne znam bas, par puta su mu agresivno izasli u presing on je bacio pas ...al nejse, i da moze opet je to jako malo
Neki od nas su bez naknadne pameti govorili sta treba uraditi. :yawn:
Masqareda je napisao/la:
20 avg 2025, 15:47
Azize idi moli Garzu da igra. Treba nam poena a ovaj tvoj Amer u ovakvom stanju tesko da moze i dvocifren biti. :yawn:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 avg 2025, 00:14

31 avg 2025, 00:04

Nije to sramota, ali je ne izgubi i ne stvori paniku u napadu zbog toga. Ostalo se slazem. Samo nam je ne bi imao ko ni prevoditi.
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Cwirek, Kajkutenjoyer, MrPink, StevieG8, Tele33 i 37 gostiju.