FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Vamos
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vamos » 04 maj 2012, 00:21

gavran je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:mislim da se opet pokazalo da ova odluka komiteta nije dobra.pa veci ce belaj negdje izbiti ovako kada dodju ljudi neorganizovano.ovo je u travniku sreca pa je tu uglaavnom sve korektno na tribinama.a lako se to moze sve zakuhati, ,dovoljno dva covjeka neka se zakace i eto belaaja.
zato cemo mi organizovano na derbi

Pa ja bih i volio da vi dodjete, samo je fazon u tome sto ce jug morati biti zakljucan :roll: , jer u suprotnom ako budete na jugu i navijate (kao sto i hocete navijati) savez moze kazniti Sarajevo.

Odavno sam ja rekao da je ova odluka saveza debilna totalno i da nista ne rjesava.

High

Post Postao/la High » 04 maj 2012, 00:31

Kakav jug, kakvi bakrači. To će biti zatvorena tribina. Istok naš, sjever naš, tu nema šanse za nekim ''iznenađenjem''. Četvrta tribina Koševa, i ptice na grani znaju. ;)
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 04 maj 2012, 00:42

slika

4 godine, smrt agentima i smekerima ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 04 maj 2012, 00:43

High je napisao/la:Kakav jug, kakvi bakrači. To će biti zatvorena tribina. Istok naš, sjever naš, tu nema šanse za nekim ''iznenađenjem''. Četvrta tribina Koševa, i ptice na grani znaju. ;)
kod vas je drugacije nego kod nas, vi mozete zatvoriti jug, jer ne dolazi vas niko tamo, dok kod nas sjever se nije mogao zatvoriti jer i nasi navijaci dolaze na sjever, morat ce se onda nesto drugo skontat ukoliko jug bude zatvoren, pun mi je qrac derbija bez navijaca vise
Za zivot cijeli!

High

Post Postao/la High » 04 maj 2012, 00:56

04.10.2009. Sjever pamti te.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 maj 2012, 00:59

Sarajevo je dužno gostujućim navijačima dati 5% od kapaciteta stadiona.To je otprilike 2 hiljade mjesta.S obzirom da je zabrana gostujućim navijačima 2 hiljade stolica mora biti prazno na stadionu tj. na jugu. Tako da nema prepreke da navijače Želje dođu na zapad naravno bez obilježja kluba.Nadam se da će uprava Sarajeva dati nešto niže cjene karata za zapad i tako na pametan način pronaći "rupu" u zakonu(odluci o zabrani gostujući navijača).

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 maj 2012, 01:01

Isto kao što je uprava Želje smanjila cijene karata na Sjeveru kad smo dolazili tamo ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 maj 2012, 01:02

GunnerS je napisao/la:Isto kao što je uprava Želje smanjila cijene karata na Sjeveru kad smo dolazili tamo ;)
Neka cijena bude 8 KM ja zadovoljan. :mrgreen:

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 04 maj 2012, 01:06

Zapad se nece moci spustiti na manje od 10KM za derbi.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 maj 2012, 01:08

Semper je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Isto kao što je uprava Želje smanjila cijene karata na Sjeveru kad smo dolazili tamo ;)
Neka cijena bude 8 KM ja zadovoljan. :mrgreen:
Mislim da neće bit kao što reče Vamos ispod 10-ke ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 maj 2012, 07:30

Jedina tekma na kojoj se mogu zaraditi neke pare i sad bi neko da se smanjuju cjene..
po cenera istok i zapad,a sjever 6 i gotovo..ko bude htjeo doci ce bilo 10 bilo 8.. ;)
mada ne znam koliko ce Manijaci biti u stanju doci na tekmu jer su ajmo iskreno ovako u velikom,velikom kur cu...
ko je imalo upucen zna da ne pretjerujem...naravno doci ce tu stara raja sa sjevera i malo juga ,al oni koji bi mogli uzrokovati neke vece probleme(c sektor) ne vjerujem da ce se exponirati i ako dodzu.. :mrgreen:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 04 maj 2012, 08:16

Neko gore reče "PUN MI JE QURAC DERBIJA BEZ NAVIJAČA" e pa da znaš da je i meni žao GRADSKOG DERBIJA našta ga svedoše ovi dušebrižnici. Zašto nemamo onaj stari derbi i nekih dvadesetak hiljada ljudi na Koševu, praznik fudbala raj za dušu i oči ZAŠTOOOOOOO. Pa zbog ljudi u upravama i zbog nekih para koje bi oni da zarade što lakše.
Vidimo se na Koševu pa makar karta bila i 20km (nemogu oni zacjeniti kartu koliko Ja volim svog ŽELJU).
Jer si JEDAN JEDINI...........

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 maj 2012, 08:21

edinedin je napisao/la:Neko gore reče "PUN MI JE QURAC DERBIJA BEZ NAVIJAČA" e pa da znaš da je i meni žao GRADSKOG DERBIJA našta ga svedoše ovi dušebrižnici. Zašto nemamo onaj stari derbi i nekih dvadesetak hiljada ljudi na Koševu, praznik fudbala raj za dušu i oči ZAŠTOOOOOOO. Pa zbog ljudi u upravama i zbog nekih para koje bi oni da zarade što lakše.
Vidimo se na Koševu pa makar karta bila i 20km (nemogu oni zacjeniti kartu koliko Ja volim svog ŽELJU).
:lol: :lol:
ni sam ne vjerujes u ovo.. :lol:
sta sada hoces da kazes da bi nasa uprava trebala da stavi istok u zapad po 5 km dok se vasa zadnjih par godina izivljava nad nama..de bgt uvijek mi ispadamo gospoda i uvijek na kosevu za derbi nema nikakvih problema(osim kad je vama skupa karta i bojkotujete).. :D
FK SARAJEVO.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 04 maj 2012, 08:27

mma_hz je napisao/la:
edinedin je napisao/la:Neko gore reče "PUN MI JE QURAC DERBIJA BEZ NAVIJAČA" e pa da znaš da je i meni žao GRADSKOG DERBIJA našta ga svedoše ovi dušebrižnici. Zašto nemamo onaj stari derbi i nekih dvadesetak hiljada ljudi na Koševu, praznik fudbala raj za dušu i oči ZAŠTOOOOOOO. Pa zbog ljudi u upravama i zbog nekih para koje bi oni da zarade što lakše.
:lol: :lol:
ni sam ne vjerujes u ovo.. :lol:
sta sada hoces da kazes da bi nasa uprava trebala da stavi istok u zapad po 5 km dok se vasa zadnjih par godina izivljava nad nama..de bgt uvijek mi ispadamo gospoda i uvijek na kosevu za derbi nema nikakvih problema(osim kad je vama skupa karta i bojkotujete).. :D
Malo kakiš ...plaćali smo mi karte veoma skupo i nismo se bunili al kad pretjerate onada nedobijete ništa, jednostavno vaša uprava isplanira neku veliku lovu od nas a mi nedođemo, što znači vi ste u minusu velikom. Ovaj put dolazimo 100% SLAVIMO TITULU ;) ;) a to se ne propušta....
Jer si JEDAN JEDINI...........

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 maj 2012, 08:29

ma vi ste i vise nego zasluzeno osvojili titulu,al lagao bih kad bi rekao da bi volio da je proslavite na afh..(nece mi caps lock) :mrgreen: a evo ni enter..e svasta.. :? :? ma bujrum komsije da se posteno zajebajemo.. ;)
FK SARAJEVO.

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 04 maj 2012, 09:11

Mi smo vazda gospoda bili, i tako ce ostati. ;) Ja de se pitam,dao bi vam cjeli dio zapada (tamo prema jugu),da se raskomotite i uzivate u debiju sve za 10 km,a ne kao vi navijace Sarajeva trpate kao u logoru, mada svi znaju da vi sjever u derbiju ne mozete napuniti,ali dobro zna se i razlog,ali ne bi sad da o tome polemisemo. :lol:

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 04 maj 2012, 10:18

Bujrum komsije dodjite vi niko vama nemoze zabraniti, da se malo zajebajemo, pa nek bolji pobjedi!!
Sto se tice titule i vise nego zasluzena svaka vam cast na tome, bolje vi nego nego oni dole Škripari! :lol:
Do skorog vidjenja komsije. ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Deni_Hz
Kontakt:

Post Postao/la Deni_Hz » 04 maj 2012, 10:40

Gdje cete vi doci, pa vi ne dolazite na svoj stadion ( borite se na dva fronta a prosjek raje na grbavici 2000) a ne na Kosevo... Nevjerovatni ste...

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 04 maj 2012, 11:40

Amir Rizvanović, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo i Edis Kusturica, član Uprave, autori su novog prijedloga Statuta, koji bi Sarajevo mogao donijeti bolja vremena. Koncept je već predstavljen potencijalnim ulagačima, koji su pozitivno reagovali, piše zvanična stranica Sarajeva.

"Namjera projekta konsolidacije kluba kroz izglasavanje novog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine FK Sarajevo je prvenstveno da se sanira akumulirani gubitak FK Sarajevo, a da se istovremeno eliminišu rizici upravljanja koji su trenutno prisutni. Kao konačni cilj postavljeno je upostavljanje poslovanja FK Sarajevo u skladu sa savremenim korporativnim principima", pojašnjava Edis Kusturica, jedan od koautora pomenutih dokumenata i član Uprave FK Sarajevo.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Amir Rizvanović dalje je elaborirao ideju:

"Prema prijedlogu novog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine FK Sarajevo trajnim članom Skupštine FK Sarajevo bi se postajalo dobrovoljnom uplatom jednog ili više uloga novčanih sredstava u iznosu od 1.500 KM, sa ciljem sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava, o čemu bi se izdala posebna potvrda. Status člana Skupštine dostupan je svim fizičkim i pravnim licima iz Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva", kazao je Rizvanović.

Članovi Skupštine imaju mogućnost da delegiraju svog predstavnika za učešće u radu Skupštine ili da sami učestvuju u radu Skupštine sa brojem glasova koji im pripada na osnovu dobrovoljnog uloga osnovnih novčanih sredstava. Sa ciljem da se omogući efikasan i neometan rad Skupštine, broj glasova za odlučivanje na sjednicama Skupštine formira se po principu da se jedan (1) glas dobije udruživanjem dvadeset (20) novčanih uloga koji formiraju Skupštinu. Dakle, Skupština može imati najviše 150 glasova za odlučivanje na sjednicama.

Inicijalno se uspostavlja obim od 3.000 uloga koji su raspoloživi za sticanje upravljačkih, odnosno glasačkih prava, dobrovoljnim ulaganjem novčanih sredstava u FK Sarajevo. Uloge-novčana sredstva za sticanje uspostavljenog obima glasova, unosioci će deponirati na poseban depozitni račun kod poslovne banke koji će biti otvoren samo za tu namjenu. Ukoliko se izvrši uplata 33,33% inicijalno utvrđenog obima uloga raspoloživih za sticanje upravljačkih, odnosno glasačkih prava, smatra se da je Projekat uspješno realizovan i da su obezbijeđena sredstva za realizaciju postavljenih ciljeva.

Upravljačkim, odnosno glasačkim pravima, može se disponirati i prenijeti na drugog pravnim poslom među živim čime primalac stupa na mjesto prijašnjeg nosioca upravljačkih, odnosno glasačkih prava. U slučaju smrti ili likvidacije nosioca upravljačkih, odnosno glasačkih prava, ista se mogu prenijeti u skladu sa odgovarajućim zakonima. Utvrđuje se i mogućnost zamjene i pretvaranja postojećih i u poslovnim knjigama evidentiranih dugovanja FK Sarajevo za sticanje upravljačkih, odnosno glasačkih prava, prema posebnim prijedlozima Upravnog odbora i odlukama Skupštine.

Nakon uspješno okončanog postupka uplate uloga sa ciljem sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava, Skupština FK Sarajevo može odlučiti o ponovnom povećanju obima upravljačkih, odnosno glasačkih prava na istim principima, u cilju finansijskog jačanja FK Sarajevo.

Generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović pojasnio je redoslijed poteza Uprave, rukovodstva i Skupštine FK Sarajevo u narednom periodu:

"U skladu sa zaključcima posljednje sjednice Upravnog odbora FK Sarajevo iz aprila 2012. godine, a u dogovoru sa predsjednikom Skupštine FKS dr. Adnanom Hadžimuratovićem, izborna Skupština bit će održana krajem maja. Sadašnji članovi Skupštine FK Sarajevo trebaju usvojiti novi Statut i Poslovnik, nakon čega će se pristupiti aktivnostima na prikupljanu uloga, prema proceduri koja je definisana i to u dva ciklusa", pojašnjava Selimović i podcrtava:

"Ovaj koncept već je neformalno predstavljen potencijalnim ulagačima, ali i simpatizerima kluba, bivšim igračima, trenerima, uposlenicima... Svi su reagovali vrlo pozitivno, jer je u svojoj osnovi korektan i daje mogućnost svima da budu dio Kluba, što do sada nije bio slučaj. Drugi bitan momenat je što se otvara mogućnost akumuliranja i investiranja sredstava u FK Sarajevo", zaključio je Selimović.

Konačni dnevni red i materijali za Skupštinu FK Sarajevo bit će definisani do 10. maja, kada će biti i upućeni pozivi sadašnjim članovima Skupštine FK Sarajevo. 8-)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 04 maj 2012, 11:48

Daj boze da ista bude od ovoga :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.