FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- betting1902
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
U koliko je utakmica u Srebreniku,hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Kontakt:
Smuči mi se sve kad čujem ono ''Ćiro p.e.d.e.r.u. to pod hitno ukinuti,gledam jučer kad mu to skandiraju on ništa ,hladnokrvan pored aut-linije,a u početku kad je tek došao bi se okrenuo i pozdravio publiku,što znači da mu više ide na k.u.r.a.c.
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede
SLOBODO gazi sve do pobjede
Ciro bio i ostao **** ne znam sta se palite na to...bolje bi vam bilo da se okrenete Gradini i Srebreniku pa da zovete porodice,jarane itd svi da idemo i vec u srijedu da pocnemo slavit ulazak u PL...
SLANA GARDA PONOS JE GRADA
igru brisi-bodove pisi !
realizacija je katastrofa teska, al izdrzati jos ova dva kola i onda se rijesiti igraca kojim treba 5,6 prilika da bi dali go
posjeta je sramna, ovo je lose bilo
OPASNO MI IDU NA QRAC OVI INTERNET NAVIJACI
realizacija je katastrofa teska, al izdrzati jos ova dva kola i onda se rijesiti igraca kojim treba 5,6 prilika da bi dali go
posjeta je sramna, ovo je lose bilo

OPASNO MI IDU NA QRAC OVI INTERNET NAVIJACI

JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kisa je zafrkala sve sto se tice posjete, sjever je okej bio. Pogotovo u momentima kad su svi navijali...
Nije posjeta sramna obzirom da je u najgorem trenutku kisa padala ko iz kabla ,narod je prestravljen zbog onih poplava pa su se mnogi odlucili ostati kuci i gledati na RTV TK .
Da je bilo lijepo vrijeme bilo bi 3x vise raje al jbg.
Bitno da su se uzela 3b a najbolji momenat je posle 1-0 za Iskru kad cjeli sjever ustade da navija
Da je bilo lijepo vrijeme bilo bi 3x vise raje al jbg.
Bitno da su se uzela 3b a najbolji momenat je posle 1-0 za Iskru kad cjeli sjever ustade da navija

posjeta očekivana, s obzirom da je bio pljusak
na sjeveru dobra posjeta s obzirom na vrijeme, na zapadu 100-200 ljudi
da je kiša padala slabijim intenzitetom, sigurno da bi i zapad bio popunjeniji, ovako su došli samo oni najluđi
al' kako čitav sjever poludi kad Fukare dignu tribinu
sad valja dočekat' subotu, nadam se punom Tušnju i vrhunskoj atmosferi 
treba izreklamirat' tekmu maximalno znači, ali po čitavom TK

treba izreklamirat' tekmu maximalno znači, ali po čitavom TK

-
- Moderator
- Kontakt:
17:30betting1902 je napisao/la:U koliko je utakmica u Srebreniku,hvala
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
Naravno da mu smeta.I takvo skandiranje je velika glupost !HerLutwoII je napisao/la:Zivo me zanima da li nasi navijaci primjecuju da Ciri skandiranje CIRO ****! ide opasno na k...i da mu nije nimalo simpaticno vise.?
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sad za sad se kao pojacanja spominju, za PL, veliki igraci..koliko ce se od toga ostvariti vidjet cemo..od ove ekipe vjerovatno ostaje prvih 11, mozda sa izuzetkom Jahe+ Mujka sa klupe..
a i ja bas razmisljam jucer kako su najskuplja pojacanja zakucana na klupu i skoro nikako ne igraju ( Husic, Kapic) ili ih cak nema ni na klupi (Jusufbasic)...al jbg sta je tu je, nema kod Cire lako cemo.. volio bi i on ko i mi da je Jusufbasic imao pravi pristup, a ne mislio da ce hladit jaja i primat pare u Slobodi, zatim da Kapic igra kao u Olimpicu jer steka nam realizacija itd itd...ali sa takvim pristupom klupa ti je garancija, ili tribine..igraju momci koji su zasluzili, kojima sve mozes prigovoriti osim toga da se ne bore i tako i treba biti...a igracki su takodjer izuzetno napredovali, bar vecina njih..
Oma je recimo neprepoznatljiv, kao i Mehidic..znamo recimo dje su Damirovi centarsutevi zavrsavali u prvom dijelu sezone, a u 50% slucajeva kod prodora se zakucavao u protivnika, fulao zicere itd itd, a sad kad krene u slalom 3 sedmice se vrti beku protivnika nakon sto ga cuva...a njegov, Migijev, Efendicev SVAKI centarsut pogadja igraca u obrvu ( a radi se o momcima od kojih najstariji ima 22-23 godine)..u PL je rijetkost da da bek ili krilo zna centrirati 8 od 10 lopti dobro , a kamo li u ovoj sabaniji...
imao si igrace s kojima si morao raditi elemntarne stvari, jbt dio njih nisu znali zonglirati vanjska-unutarnja prvi trening, na glavu upadali, zatim centarsutevi, tehnika suta..prije svaka druga na pomocni ode, sad i kad promase go, promase normalno u 99% slucajeva...i pored toga uspjeli smo doci do neke igre, koja jeste predvidljiva..i dijete malo zna da igramo po stranama, ali bar imamo neku igru i jos plus veliki broj igraca koji su napredovali u svakom smislu kao igraci...tu se vidi znacaj pravog trenera
ta pojacanja se mozda nisu pokazala, ali je Ciro i od ovog postojeceg kadra izvukao 100% vise i napravio da bar sad lice na igrace
a i ja bas razmisljam jucer kako su najskuplja pojacanja zakucana na klupu i skoro nikako ne igraju ( Husic, Kapic) ili ih cak nema ni na klupi (Jusufbasic)...al jbg sta je tu je, nema kod Cire lako cemo.. volio bi i on ko i mi da je Jusufbasic imao pravi pristup, a ne mislio da ce hladit jaja i primat pare u Slobodi, zatim da Kapic igra kao u Olimpicu jer steka nam realizacija itd itd...ali sa takvim pristupom klupa ti je garancija, ili tribine..igraju momci koji su zasluzili, kojima sve mozes prigovoriti osim toga da se ne bore i tako i treba biti...a igracki su takodjer izuzetno napredovali, bar vecina njih..
Oma je recimo neprepoznatljiv, kao i Mehidic..znamo recimo dje su Damirovi centarsutevi zavrsavali u prvom dijelu sezone, a u 50% slucajeva kod prodora se zakucavao u protivnika, fulao zicere itd itd, a sad kad krene u slalom 3 sedmice se vrti beku protivnika nakon sto ga cuva...a njegov, Migijev, Efendicev SVAKI centarsut pogadja igraca u obrvu ( a radi se o momcima od kojih najstariji ima 22-23 godine)..u PL je rijetkost da da bek ili krilo zna centrirati 8 od 10 lopti dobro , a kamo li u ovoj sabaniji...
imao si igrace s kojima si morao raditi elemntarne stvari, jbt dio njih nisu znali zonglirati vanjska-unutarnja prvi trening, na glavu upadali, zatim centarsutevi, tehnika suta..prije svaka druga na pomocni ode, sad i kad promase go, promase normalno u 99% slucajeva...i pored toga uspjeli smo doci do neke igre, koja jeste predvidljiva..i dijete malo zna da igramo po stranama, ali bar imamo neku igru i jos plus veliki broj igraca koji su napredovali u svakom smislu kao igraci...tu se vidi znacaj pravog trenera
ta pojacanja se mozda nisu pokazala, ali je Ciro i od ovog postojeceg kadra izvukao 100% vise i napravio da bar sad lice na igrace
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Još 2 koraka do Premijer lige, Gradina i onda spektakl na Tušnju. Stadion !MORA! biti pun. Evo jedna fotografija u spoileru, svi podijelite na facebooku i ostalim društvenim mrežama, idemo napuniti Tušanj do vrha i aBd proslaviti plasman u Premijer ligu!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
25.MAJ..PAMTITI I NIKAD NE ZABORAVITI TUZLANSKU MLADOST KOJU JE PREKINULA CETNICKA GRANATA 

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
izgleda da smo dogovorili tri igrača (uzmite sa rezervom)
ja ću biti sretan ako bude tako
iz više razloga 

Na Kapiji je teško ranjen jedan od osnivača Fukara

Tuzla danas oplakuje djevojke i momke koji su 25. maja 1995. godine ubijeni u granatiranju grada sa položaja Vojske RS na planini Ozren.
U masakru na Kapiji ubijena je 71 osoba, dok je teže ili lakše ranjeno blizu 200. Devetnaest godina poslije najtužijeg događaja u istoriji grada tuga i bol za prekinutom mladosti ne blijedi. I nikad neće izblijediti, jer je dotadašnji Dan mladosti nakon 25. maja 1995. godine u Tuzli Dan žalosti. Na Kapiji su poginuli sportisti Enko Alagić, Amir Đuzel, Samir Čirak, Nedim Rekić...
Na Kapiji je poginuo jedan od osnivača tuzlanske navijačke grupe Fukare Azur Jogunčić, dok je teško ranjen, također jedan od osnivača, Asim Hadžiselimović. Skoro dvije decenije poslije masakra na Kapiji, Asim Hadžiselimović kaže kako se ne voli prisjećati događaja koji mu je u potpunosti promijenio život.
„Geleri granate pogodili su me u desnu nogu. Uspio sam nekako dopuzati do haustora, a onda sam prevezen na Gradinu. Ljekari su uspjeli spasiti moju nogu, ali sam prvi put iz kreveta i bez štaka ustao 1997. godine u jednoj danskoj bolnici“, kaže Asim Hadžiselimović.
Asim Hadžiselimović je slovio za najvatrenijeg navijača „crveno-crnih“. Kao srednjoškolc, kako kaže, sa šipke je vodio navijanje. Išao na gostovanja, pratio događanja na tifo sceni ex-yu.
„U tim prijeratnim godinama sjećam se navijanja na utakmici s Bosnom. Na toj utakmici naš Asim Alić – Lija opalio je šamar Sirku iz Hordi zla. Također, sjećam se da su jednom momci iz BBB-a pogriješili put i stigli nama ravno na noge. Tada je bilo svega. Mi smo najviše nastradali u Banjaluci, nekako pred rat, kada nas je tukla tadašnja milicija, a spašavao nas naš fudbaler Dragoslav Kostić - Kole“, prisjeća se Asim Hadžiselimović.
Tuzlanske Fukare u najboljim odnosima, prema riječima Asima Hadžiselimovića, bile su sa zeničkim Robijašima. Sa Hordama zla tuzlanski navijači nikada nisu bili bliski, kao ni sa mostarskim Red Armyjem.
„Izuzetno sam cijenio, a i bio sam prijatelj sa Dževadom Begićem – Đildom. Kakva je to ljudina bila, a užasno me je pogodila vijest o njegovoj smrti. Sjećam se da je on 1990. godine prvi donio zastavu SDA na jug. Niko mu nije mogao ništa, a on se nije plašio ama baš nikog“, govori on.
Asim Hadžiselimović je u dva navrata napuštao rodni grad. Prvi put nakon ranjavanja u Danskoj ostaje do 2000. godine, a potom je s porodicom u tu zemlju otišao 2003. godine.
„Poslije tri godine ponovo se vraćam u Tuzlu sa suprugom Selmom i sinom Evelom. Nisam mogao izdržati više bez rodnog grada, bez Slobode, bez moje raje. Kada ujutro otvaram radnju pozdravim se s 200 mojih sugrađana, a dnevno sa njih 20-ak pijem kafu. Masakr na Kapiji me je promijenio, okrenuo sam se vjeri... Godine prolaze, nabrojali smo ih već 19, a moja poruka glasila bi da pamtimo i opominjemo“, kaže Asim Hadžiselimović, jedan od osnivača navijačke skupine Fukare, koji je teško ranjen u granatiranju Kapije.
http://sportsport.ba/tifo/na-kapiji-je- ... ara/131917

Tuzla danas oplakuje djevojke i momke koji su 25. maja 1995. godine ubijeni u granatiranju grada sa položaja Vojske RS na planini Ozren.
U masakru na Kapiji ubijena je 71 osoba, dok je teže ili lakše ranjeno blizu 200. Devetnaest godina poslije najtužijeg događaja u istoriji grada tuga i bol za prekinutom mladosti ne blijedi. I nikad neće izblijediti, jer je dotadašnji Dan mladosti nakon 25. maja 1995. godine u Tuzli Dan žalosti. Na Kapiji su poginuli sportisti Enko Alagić, Amir Đuzel, Samir Čirak, Nedim Rekić...
Na Kapiji je poginuo jedan od osnivača tuzlanske navijačke grupe Fukare Azur Jogunčić, dok je teško ranjen, također jedan od osnivača, Asim Hadžiselimović. Skoro dvije decenije poslije masakra na Kapiji, Asim Hadžiselimović kaže kako se ne voli prisjećati događaja koji mu je u potpunosti promijenio život.
„Geleri granate pogodili su me u desnu nogu. Uspio sam nekako dopuzati do haustora, a onda sam prevezen na Gradinu. Ljekari su uspjeli spasiti moju nogu, ali sam prvi put iz kreveta i bez štaka ustao 1997. godine u jednoj danskoj bolnici“, kaže Asim Hadžiselimović.
Asim Hadžiselimović je slovio za najvatrenijeg navijača „crveno-crnih“. Kao srednjoškolc, kako kaže, sa šipke je vodio navijanje. Išao na gostovanja, pratio događanja na tifo sceni ex-yu.
„U tim prijeratnim godinama sjećam se navijanja na utakmici s Bosnom. Na toj utakmici naš Asim Alić – Lija opalio je šamar Sirku iz Hordi zla. Također, sjećam se da su jednom momci iz BBB-a pogriješili put i stigli nama ravno na noge. Tada je bilo svega. Mi smo najviše nastradali u Banjaluci, nekako pred rat, kada nas je tukla tadašnja milicija, a spašavao nas naš fudbaler Dragoslav Kostić - Kole“, prisjeća se Asim Hadžiselimović.
Tuzlanske Fukare u najboljim odnosima, prema riječima Asima Hadžiselimovića, bile su sa zeničkim Robijašima. Sa Hordama zla tuzlanski navijači nikada nisu bili bliski, kao ni sa mostarskim Red Armyjem.
„Izuzetno sam cijenio, a i bio sam prijatelj sa Dževadom Begićem – Đildom. Kakva je to ljudina bila, a užasno me je pogodila vijest o njegovoj smrti. Sjećam se da je on 1990. godine prvi donio zastavu SDA na jug. Niko mu nije mogao ništa, a on se nije plašio ama baš nikog“, govori on.
Asim Hadžiselimović je u dva navrata napuštao rodni grad. Prvi put nakon ranjavanja u Danskoj ostaje do 2000. godine, a potom je s porodicom u tu zemlju otišao 2003. godine.
„Poslije tri godine ponovo se vraćam u Tuzlu sa suprugom Selmom i sinom Evelom. Nisam mogao izdržati više bez rodnog grada, bez Slobode, bez moje raje. Kada ujutro otvaram radnju pozdravim se s 200 mojih sugrađana, a dnevno sa njih 20-ak pijem kafu. Masakr na Kapiji me je promijenio, okrenuo sam se vjeri... Godine prolaze, nabrojali smo ih već 19, a moja poruka glasila bi da pamtimo i opominjemo“, kaže Asim Hadžiselimović, jedan od osnivača navijačke skupine Fukare, koji je teško ranjen u granatiranju Kapije.
http://sportsport.ba/tifo/na-kapiji-je- ... ara/131917
Pobjeda je bolja od orgazma!
baci na PP o kome se radiChinaglia je napisao/la:izgleda da smo dogovorili tri igrača (uzmite sa rezervom)ja ću biti sretan ako bude tako
iz više razloga
Baš jutros razmišljam šta će biti sa sastavom, koji bi to igrači mogli pojačati Slobodu u narednoj sezoni. Za sada možemo samo nagađati, jer se još ništa ne zna. Međutim vodeći se izjavom Ćire Blaževića "kako se svi napale prije utakmice protiv Slobode, i poginu na terenu" uzmem da sastavljam spisak igrača koji bi trebali nositi dres Slobode. Međutim nisam siguran koliko je ovakav spisak i realan, ali sam siguran da bi trebalo nekoliko igrača kvaliteta ovih navedenih kao pojačanja koja bih ja doveo ukoliko mislimo ganjati Evropsku ligu.Chinaglia je napisao/la:izgleda da smo dogovorili tri igrača (uzmite sa rezervom)ja ću biti sretan ako bude tako
iz više razloga

tanko ti je ovo care moj za neke vece domete,necu shvatit zasto ekipa izuzimas Moranjkica a ostavljas raspalog Husica koji ne moze igrat vise ni u Kantonalnoj ligi,najplaceniji igrac slobode,dobio na ruke cistih 15.000 km,s platom od 1.500 km,da bi se on sprdao i govorio u rijec ovako ¨dobro mi je placena ova rekreacija¨NKMramor je napisao/la:Baš jutros razmišljam šta će biti sa sastavom, koji bi to igrači mogli pojačati Slobodu u narednoj sezoni. Za sada možemo samo nagađati, jer se još ništa ne zna. Međutim vodeći se izjavom Ćire Blaževića "kako se svi napale prije utakmice protiv Slobode, i poginu na terenu" uzmem da sastavljam spisak igrača koji bi trebali nositi dres Slobode. Međutim nisam siguran koliko je ovakav spisak i realan, ali sam siguran da bi trebalo nekoliko igrača kvaliteta ovih navedenih kao pojačanja koja bih ja doveo ukoliko mislimo ganjati Evropsku ligu.Chinaglia je napisao/la:izgleda da smo dogovorili tri igrača (uzmite sa rezervom)ja ću biti sretan ako bude tako
iz više razloga
![]()
Sve ovisi o finansijskim mogućnostima, svi smo toga svjesni. Ne znam kako mi je promakao Husić, a Moranjkić po mom mišljenju ne bi trebao ostati ukoliko bude dosta jakih pojačanja.
ma nama treba suhi kvalitet,4-5 ODLICNIH igraca,ne treba nam nagomilavanje ko ovu polusezonu,ja sam od Kapica,Husica i Jusufbasica najvise ocekivao,a ispade da nam je najvece pojacanje uz Hadziju,Jaha za kojeg sam mislio da nece minute poigrat,uz Jahu naravno Redzepi,Krpa i Jasko,evo i Brzi ulazi u formu,ostalo 0 bodovaNKMramor je napisao/la:Sve ovisi o finansijskim mogućnostima, svi smo toga svjesni. Ne znam kako mi je promakao Husić, a Moranjkić po mom mišljenju ne bi trebao ostati ukoliko bude dosta jakih pojačanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.