Damir kad igra svoj najbolji tenis moze mnoge pobjediti samo usere na vaznm poenima .Del potro se izvuko na snagu I to sto ima kvalitet za top 5 a realno je Dzumhru bio bolji u Prva dva seta.Unofficialpage je napisao/la:To kad se govori misli se da igrač i ima kvalitete. A Damir je ima, i niko me na svijetu ne može ubjediti da Damir nema kvalitet za TOP 30 pa i TOP 20.
Damir će npr u Derlay Beachu imati veće šanse protiv Delpa nego Simona.
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH tenis
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Samo da je još 5 cm narastao mogao bi se sa najboljima potući, zna igrati tenisa. Ali servis ga malo zeza. Morao je prvi set uzeti, set loptu koju je imao je lagano prosuo laganim fh-om. Ja očekujem da negdje pročepi, da počne te važne poene osvajati. Samo je pristup bitan, kad bi nekako uspio bar 60% ozbiljnosti prenjeti na druge mečeve onog što je imao protiv Delpa.BosnaSTL je napisao/la:Damir kad igra svoj najbolji tenis moze mnoge pobjediti samo usere na vaznm poenima .Del potro se izvuko na snagu I to sto ima kvalitet za top 5 a realno je Dzumhru bio bolji u Prva dva seta.Unofficialpage je napisao/la:To kad se govori misli se da igrač i ima kvalitete. A Damir je ima, i niko me na svijetu ne može ubjediti da Damir nema kvalitet za TOP 30 pa i TOP 20.
Damir će npr u Derlay Beachu imati veće šanse protiv Delpa nego Simona.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Problem je sto on nemoze odigrati sve matcheve kako protiv Delpotra .Nema on tu konstantu ,ima osilicaja a I nervira se previse .Mislim na onu katastrofu protiv Harrisona .
...a Federer iz Norveške na putu za finale turnira serije 500 

Sta bi sa 'federerom' sinoc..opet 6-0?
Ne leti pred rudu:-)...bice mali dobar teniser bez sumnje ali kako je meni zao sto nas 'wawrinka' nije igrao ovaj turnir umjesto delraya ili sada brazil umjesto dubaia...jedno finale garantovano
A sada ozbiljno...koliko covjek treba biti hrabar ili lud da napise kako je dzumi imao srece u draw-u i da ima sansu da prodje wawrinku....dajte ljudi malo realnosti...evo, ako se to desi, ja cu postati fan @shminke (za nijansu veci nego sto je nas dobri @uno)
Ne leti pred rudu:-)...bice mali dobar teniser bez sumnje ali kako je meni zao sto nas 'wawrinka' nije igrao ovaj turnir umjesto delraya ili sada brazil umjesto dubaia...jedno finale garantovano

A sada ozbiljno...koliko covjek treba biti hrabar ili lud da napise kako je dzumi imao srece u draw-u i da ima sansu da prodje wawrinku....dajte ljudi malo realnosti...evo, ako se to desi, ja cu postati fan @shminke (za nijansu veci nego sto je nas dobri @uno)

Ne trčim ja pred Ruudu, nego ti opet ne čitaš kako treba, `na putu za finale` nije isto što i `čovjek je u finalu`.
Al dobro vidim šalio si se
Al dobro vidim šalio si se

Dva top igrača u sedam dana, nije loše.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Damir protiv najboljih igra najbolje. Nadam se barem dobrom otporu.
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Nije Stan nikakav svemirski brod za Damira i igrače poput njeg! Ali da se razumijemo to što pričate da ima puno mana nema veze sa vezom. Istina je to da zna odigrati "loše" u ovakvim okolnostima protiv ovakvog tipa igrača, ali ako mu se bude dalo on će Damira ostavit na šest gemova i to je to. Čuj Stan i loše kretanje? @Shminka ne znam otkud to da je prošle godine u Dubaiu igrao većinom bekend slajs? Čuj njegov bekend ne dolazi do izražaja na ovako tvrdoj podlozi? Pa eto dolazi na šljaci
Ne kažem da Damir nema šanse, ali ovdje će se sve pitati Stana koji se u ovom momentu dosta bolji igrač od Delpa. Rekao bih da je njegova jedina mana ritern koji je veoma spor i na tako slabe servise kakav je Damirov. Kroz par uvodnih poena forsirati bekend, a ako vidi da sve pogađa prebacit na forhend pa onda kud puklo da puklo. Servis mu nije pretjerano jako oružje, treba ga što više držati u poenu, jer Stan zna da pukne kada vidi da ne može pogoditi viner i pošalje loptu u aut

Ne kažem da Damir nema šanse, ali ovdje će se sve pitati Stana koji se u ovom momentu dosta bolji igrač od Delpa. Rekao bih da je njegova jedina mana ritern koji je veoma spor i na tako slabe servise kakav je Damirov. Kroz par uvodnih poena forsirati bekend, a ako vidi da sve pogađa prebacit na forhend pa onda kud puklo da puklo. Servis mu nije pretjerano jako oružje, treba ga što više držati u poenu, jer Stan zna da pukne kada vidi da ne može pogoditi viner i pošalje loptu u aut

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Loše kretanje, odnosno sporo namještanje na udarce. Pogotovo to dolazi do izražaja na ovim brzim podlogama. Šta misliš zašto na Wimbledonu lošije igra nego na AO i RG? 

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
Wawrinki brza podloga predstavlja problem protiv Fedexa i Djokovica , Dzumhur nema jake forhende da stvara probleme Wawrinki ..
Dva neca odigra dobro i odmah sa najjacim Damira postavljamo ....
Dva neca odigra dobro i odmah sa najjacim Damira postavljamo ....
Zato što nema razoran servis.Unofficialpage je napisao/la:Loše kretanje, odnosno sporo namještanje na udarce. Pogotovo to dolazi do izražaja na ovim brzim podlogama. Šta misliš zašto na Wimbledonu lošije igra nego na AO i RG?

Stan uopšte nema loše kretanje, ili sporo namještanje na udarce, pogotovo na Damirove udarce
Nevjerovatno je kolko smo mi nenadyebiva nacija
poredimo Damira i Stana i nadamo se necemu
ali nema veze, masta je dozvoljena 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Itekako Stan ima razoran servis samo ga ne ubacuje u velikim procentima. Zar nije razoran servis od 220 kmh?remA1 je napisao/la:Zato što nema razoran servis.Unofficialpage je napisao/la:Loše kretanje, odnosno sporo namještanje na udarce. Pogotovo to dolazi do izražaja na ovim brzim podlogama. Šta misliš zašto na Wimbledonu lošije igra nego na AO i RG?![]()
Stan uopšte nema loše kretanje, ili sporo namještanje na udarce, pogotovo na Damirove udarce
Ima sporije nego ostali top igrači, i to mu je jedna mana. Stanov tenis itekako odgovara Damiru što ćeš i vidjeti u meču, naravno, da je Stan veliki favorit i da se treba očekivati malo slabiji meč Stana da bi Damir imao šansu. Stanov tenis na sporim podlogama (AO i RG) i na brzim (Dubai, Shanghai pa i Wimbledon) nije ista, prosto iz razloga jer mu treba vremena da se namjesti na udarce da bi bili ekstra. Sporije kretanje ne znači da se kreće na nivou Mirze već da nije na top levelu, kao što je sve ostalo, na to se misli.
Nisu Damirovi udarci tako slabi kako se ovdje predstavlja i nije sve u jačini, jeste bitna ali nije najbitnija.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
Brkic igra finale singla , 1:1 igra se treci set !
Wawrinka ima problem na brzim podlogama sa teniserima koji igraju napadacki i imaju dobar servis. Dakle na "ledu" i travi Wawrinka ima lose rezultate zbog loseg namjestanja na udarce i pronalazenja pravog "tajminga" i zbog uzasnog riterna protiv dobrog servera.
Kad gledas ovaj matchup, nit Damir ima dobar servis, nit ima udarce koji ce Wawrinki predstavljat problem u razmjenama, cak stavise Damirove lopte ce biti lakse raspaljivat sa oba krila na ovoj podlozi, nego da igra protiv nekog flat igraca.
Tako da spomenuti da Damir ima sanse i da mu nekakav matchup odgovara mimo razlike u kvaliteti moze samo laik.
Nadat se je jedno. A ove gluposti pricat skroz drugo. I ja sam nadam al' kad sagledas sve elemente i ono sto se ovdje pise moras uskocit...
Kad gledas ovaj matchup, nit Damir ima dobar servis, nit ima udarce koji ce Wawrinki predstavljat problem u razmjenama, cak stavise Damirove lopte ce biti lakse raspaljivat sa oba krila na ovoj podlozi, nego da igra protiv nekog flat igraca.
Tako da spomenuti da Damir ima sanse i da mu nekakav matchup odgovara mimo razlike u kvaliteti moze samo laik.
Nadat se je jedno. A ove gluposti pricat skroz drugo. I ja sam nadam al' kad sagledas sve elemente i ono sto se ovdje pise moras uskocit...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kao i protiv Delpa što nije imao šanse i trebao ga je raštimati a na kraju zamalo pobjedi, i svi se čude što. Vidjet ćemo, ima šanse iz više razloga, @shminka je objasnio kojih.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
Kakav Smhinka , ja razumijem tebe , ti si patriota od glave do pete i nerealno gledas , al eto , Wawrinka dolazi odmoran i nece nista prepustat slucaju , podloga je brza od one gdje igrao Del vs Damir .
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@shminka živi tenis, uz @formancea jedan od velikih poznavaoca tenisa, prati Damira od samog početka, prije nego i mi sami ovdje što ga pratimo. Pa baš što igra prvi meč je šansa Damiru. Vjeruj veće šanse ima na brzoj podlozi protiv Stana naego na sporijom protiv Simona. Na šljaci protiv Wawrinke ne bi imao nikakve šanse, odnosno dosta manje nego ovdje.HeraklitMracni je napisao/la:Kakav Smhinka , ja razumijem tebe , ti si patriota od glave do pete i nerealno gledas , al eto , Wawrinka dolazi odmoran i nece nista prepustat slucaju , podloga je brza od one gdje igrao Del vs Damir .
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ja se nadam jer ljudski je nadati se:) Ali to je previše mana za trećeg igrača svijeta, a dosta od njih je netačnih:)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.