BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH tenis
Svaka mu cast, nisam ocekivao ovoliki otpor, moglo se cak i vise izvuci al ista je tu je 

Zadovoljan sam generalno ali moglo se ovo dobiti.
Ne bih ja toliko hvalio delpa i igru u trecem setu(osim tih par strasnih forhenda koji su prosli) kada mu ga je ponovo damir poklonio. Imati 0-40, spasiti to i onda dupla pa ona budalestina na mrezi i tu je bio kraj meca.
Ok je ovo, napreduje polahko, solidno se i ponasao ali to i nije problem na centralnim terenima i protiv ovih velikih igraca.mora i manje igrace uzimati sa respektom i dobijati te meceve kao na ova 2 turnira.
Kako god ja sam jos uvijek misljenja da bespotrebno forsira beton u odnosu na sljaku jer ima sve predispozicije da postane top sljakas i vjerujem da bi vec bio puno bolje plasiran da je nastavio u tom smjeru. Napreduje on i ovako, i ovo veceras to pokazuje, samo me strah da ce na sljaci otupiti a mogao je bas tu ganjati vrhunske rezultate.
Tesko je na ovaj nacin doci do neke titule, gledam ovo sada delpo pa eventualno querry, pa onda raonic..hajd ti pobjedi 3-4 ovakva gorostasa na betonu, koliko god spor bio, da dodjes do finala.
Ne bih ja toliko hvalio delpa i igru u trecem setu(osim tih par strasnih forhenda koji su prosli) kada mu ga je ponovo damir poklonio. Imati 0-40, spasiti to i onda dupla pa ona budalestina na mrezi i tu je bio kraj meca.
Ok je ovo, napreduje polahko, solidno se i ponasao ali to i nije problem na centralnim terenima i protiv ovih velikih igraca.mora i manje igrace uzimati sa respektom i dobijati te meceve kao na ova 2 turnira.
Kako god ja sam jos uvijek misljenja da bespotrebno forsira beton u odnosu na sljaku jer ima sve predispozicije da postane top sljakas i vjerujem da bi vec bio puno bolje plasiran da je nastavio u tom smjeru. Napreduje on i ovako, i ovo veceras to pokazuje, samo me strah da ce na sljaci otupiti a mogao je bas tu ganjati vrhunske rezultate.
Tesko je na ovaj nacin doci do neke titule, gledam ovo sada delpo pa eventualno querry, pa onda raonic..hajd ti pobjedi 3-4 ovakva gorostasa na betonu, koliko god spor bio, da dodjes do finala.
Dok ovaj su-pak bude kakio ovdje, treba zaobilaziti ovaj pdf
Ignore lista, ne citirajte ga, a onda može nekoj stvari pisat nebuloze..u po frke će mu i dojaditi pisati ako niko ne reaguje
Svaka cast Damiru, dobar otpor i fin mec. Damir hvata zalet za RG i ceka nas vjerovatno dosta lijepih meceva. Fino je vidjeti da se sa Delpom nosi bez problema, da ima oruzje za borbu sa najboljim i da je skoro ravnopravan na ATP nivou. Uhvatio sam par onih lobova,S&V koji, defanziva vrhunska ....
@Uno i ostali moderatori ovdje, mozete li se obratiti nekom iznad vas i obrazloziti zasto se i dalje dopusta ovom mentalnom paucku da i dalje komentarise ovdje. Dakle lik je frustriran ustaje u pola noci da bi mogao pljuvati najboljeg naseg tenisera u istoriji.
Fakat ne kontam razloge kojima se dopusta da jedan propuh od covjeka moze doci i razvaljivati, trolati, poganiti mozda i najbolju i najcistiju temu na forumu.
Iako je doticni rekao da ako Dzumi raskanta spanskog konobara i cesoguza da nikad vise nece pisati na ovoj temi, nema dovoljno karaktera i morala da to ispostuje sam pa ga treba lupati cim se registruje jer svoj nacin pisanja ne moze promijeniti.
Nas par je 2011 pratilo futurese po Kiseljaku i napredak Damira Dzumhura, njegov rast iz godine u godinu i ne samo Damira nego i Mirze, Tome, Aldina pa nas pustite da se i dalje nerviramo ali da pratimo bez trolanja.
@Uno i ostali moderatori ovdje, mozete li se obratiti nekom iznad vas i obrazloziti zasto se i dalje dopusta ovom mentalnom paucku da i dalje komentarise ovdje. Dakle lik je frustriran ustaje u pola noci da bi mogao pljuvati najboljeg naseg tenisera u istoriji.
Fakat ne kontam razloge kojima se dopusta da jedan propuh od covjeka moze doci i razvaljivati, trolati, poganiti mozda i najbolju i najcistiju temu na forumu.
Iako je doticni rekao da ako Dzumi raskanta spanskog konobara i cesoguza da nikad vise nece pisati na ovoj temi, nema dovoljno karaktera i morala da to ispostuje sam pa ga treba lupati cim se registruje jer svoj nacin pisanja ne moze promijeniti.
Nas par je 2011 pratilo futurese po Kiseljaku i napredak Damira Dzumhura, njegov rast iz godine u godinu i ne samo Damira nego i Mirze, Tome, Aldina pa nas pustite da se i dalje nerviramo ali da pratimo bez trolanja.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Vrhunska partija Damira. Šteta što nije krunisana pobjedom, nema mu puno toga zamjeriti, bilo je šansi to jest ali ipak igrao je protiv Delpa a ne nekog tamo nepoznatog tenisera. Za 3. set se nema šta reći, Delpo vrhunski servirao u tom setu. I na 30-30 dobr servis Delpa, Damir odlično vrati i onda brutalan fh, što kaže @shminka protiv toga se ne može. Pa i na meč loptu gotovo pa osvojen poen, i slaba procjena.
Šansa je 1. set bio i tu je meč izgubljen. Ali ako bi ovako nastavio igrati nema brige za njega. Samo popraviti udarce kad istrčava na mrežu.
Šansa je 1. set bio i tu je meč izgubljen. Ali ako bi ovako nastavio igrati nema brige za njega. Samo popraviti udarce kad istrčava na mrežu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ovaj mec je jedno novo iskustvo za Damira, protiv jos jednog koji spada u top10, sigurno ce mu znaciti u narednim mecevima, a takvih ce sigurno biti!
Kao sto rekoste, tesko da mu se sta moze zamjeriti, gledao sam drugu polovinu meca, osim par ds i izlazaka na mrezu, nije bilo puno neprisiljenih gresaka...
Sada ce vjerovatno pauzirati do IW, drugi je ispod crte u Dubaiu, a koliko znam, tamo nema otkaza...
Kao sto rekoste, tesko da mu se sta moze zamjeriti, gledao sam drugu polovinu meca, osim par ds i izlazaka na mrezu, nije bilo puno neprisiljenih gresaka...
Sada ce vjerovatno pauzirati do IW, drugi je ispod crte u Dubaiu, a koliko znam, tamo nema otkaza...
Nažalost, ništa neće značiti ovakvi mečevi sve dok se ne počnu dobijati i dok se ne nadje istinska vjera u vlastitu igru i dobar balans ofanzive, defanzive i varijacija. Navike je najteže promijeniti, a on je navikao da gubi tie breakove i navikao je da gubi ovakve mečeve...
Ne moze dobit ovakve meceve kad nije dovoljno dobar i jak mentalno, kad pocne da vjeruje u sebe onda ce i dobijati ovo, on je bio drasticno bolji igrac u prva 2 seta i morali su otici na njegovu stranu oba i samim tim bi zavrsio posao, medjutim TB opet smijesno odigrao i to je presudilo, imao je svojih sansi i u 3. setu, nije Delpo bio nista specijalno, slusao ga servis, pogadjao ga fino i to je to, neiskoristene 3 brejk lopte je poklonio Damiru i ovaj umjesto da zavrsi gem rutinski nakon tih poklona pravi duplu i gubi servis i mec, ne moze to tako nikako, nije da nije mogao oteti 3. set ali Damir nikako da nauci igrati te bitne poene, katastrofalne odluke je donosio, i taj winner Delpa na 30-30 nije trebao biti winer za mec loptu nego da spasava brejk lopte, jer je Damir u 1. poenu u tom gemu vratio onih par nemogucih stvari, i umjesto da zavrsi poen salje forehand paralelu 3 metra iza osnovne, Delpo je bio daleko iza osnovne, mogao je birati drop shot ili sta god njegov bi poen bio, ali jok iz greske u gresku cim je malo bitniji trenutakshminka je napisao/la:Nažalost, ništa neće značiti ovakvi mečevi sve dok se ne počnu dobijati i dok se ne nadje istinska vjera u vlastitu igru i dobar balans ofanzive, defanzive i varijacija. Navike je najteže promijeniti, a on je navikao da gubi tie breakove i navikao je da gubi ovakve mečeve...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Dobra igra Damira sinoć, zaista mu sa tog aspekta nemam šta zamjeriti.
Delpo je očigledno dodatno digao igru u trećem setu pogotovo na svoj servis gdje Damiru nije pružao šansu da dođe do brejk prilike, a paralelno sa tim je bio izuzetno dobar i agresivan na Damirov servis koji nijedan svoj gem u trećem setu nije dobio lagano i rutinski.
Džumhur će ostvariti taj svoj željeni cilj onda kada počne dobijati ovakve mečeve kao sinoć. Izgubio ga je, ali ništa manje nezasluženo ne bi bilo i da ga je dobio al' jednostavno već je ostvario neki kontinuitet gubljenja mečeva u kojima je ravnopravan ili bolji od objektivno jačeg tenisera. Kad to promjeni onda će i TOP 50 biti realnost.
Koji mu je sljedeći turnir?
Delpo je očigledno dodatno digao igru u trećem setu pogotovo na svoj servis gdje Damiru nije pružao šansu da dođe do brejk prilike, a paralelno sa tim je bio izuzetno dobar i agresivan na Damirov servis koji nijedan svoj gem u trećem setu nije dobio lagano i rutinski.
Džumhur će ostvariti taj svoj željeni cilj onda kada počne dobijati ovakve mečeve kao sinoć. Izgubio ga je, ali ništa manje nezasluženo ne bi bilo i da ga je dobio al' jednostavno već je ostvario neki kontinuitet gubljenja mečeva u kojima je ravnopravan ili bolji od objektivno jačeg tenisera. Kad to promjeni onda će i TOP 50 biti realnost.
Koji mu je sljedeći turnir?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Možda se tako činilo odokativno, ali nije ni blizu tačno, Delpo je bio bolji u prvom setu, iako je Damir imao priliku da ga ukrade, a drugi je bio izjednačen. Jeste Damir imao set loptu, ali imao je i Delpo BP na 4-4 i još 15-30 na 5-5. U TBu su do 5-5 poklanjali i jedan i drugi i komplet Damirova priča se svede na ta dva naredna poena, baš kao i u duelu protiv Andersona pri rezultatu 6-6 u TBu. Protivnik odservira viner, Damir nema šanse da osvoji naredni poen. U trećem Delpo mnogo bolji, ni blizu ravnopravnosti, 14 poena na reternu, Damir samo 5.bodi123 je napisao/la:Ne moze dobit ovakve meceve kad nije dovoljno dobar i jak mentalno, kad pocne da vjeruje u sebe onda ce i dobijati ovo, on je bio drasticno bolji igrac u prva 2 seta
Kad sve sabereš i oduzmeš dosta bolji Delpo, 12 poena više, 14 poena više na reternu, zaslužena pobjeda.
IW je sljedeći turnir, teško da može upasti u Dubai.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
U Dubaiu je drugi ispod crte, ali GGL ce vjerovatno upasti kad se obriše SE tako da Damiru tu fali jedan otkaz.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
ako ne upadne neće ga ni igrati ili?
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Neće, odmor
Dzumhur na svom instagram storyu objavio screenshot komentara sa clanka o sinocnjem mecu uglavnom uslikao to da ga dvojica podrzavaju i hvale mec kao to je rijetkost. Ne bi me onda cudili da prati i nasu temu na forumu, jer ne znam da li ima neka druga o nasem tenisu na drugim sajtovima ili forumima. 

Pa cito ili ne, vecina nas je ovdje realno. Sinoc je izgubio ali je odigrao mozda najbolji mec sezone. Na stranu sto je del potru 2 mec ove sezone, sto su mu malo teske noge nakon priprema, Damir je odigrao vrhunaki mec. Ono sto primjecujem, kada igra protiv vrhunski igraca da je i njegov stav prema tenisu, protivniku, sudijama puno drugacji. Treba da nastavi, tenis, stav od sinoc su za top 40-50.taremuha je napisao/la:Dzumhur na svom instagram storyu objavio screenshot komentara sa clanka o sinocnjem mecu uglavnom uslikao to da ga dvojica podrzavaju i hvale mec kao to je rijetkost. Ne bi me onda cudili da prati i nasu temu na forumu, jer ne znam da li ima neka druga o nasem tenisu na drugim sajtovima ili forumima.
Max Allegri
To je istina, nema nerviranja, nema mahanja rukama, nema svađa sa sudijom, nema rasprave sa trenerom tipa "Ne mogu da vjerujem šta pogađa" i sl.Mig_Mig je napisao/la:Pa cito ili ne, vecina nas je ovdje realno. Sinoc je izgubio ali je odigrao mozda najbolji mec sezone. Na stranu sto je del potru 2 mec ove sezone, sto su mu malo teske noge nakon priprema, Damir je odigrao vrhunaki mec. Ono sto primjecujem, kada igra protiv vrhunski igraca da je i njegov stav prema tenisu, protivniku, sudijama puno drugacji. Treba da nastavi, tenis, stav od sinoc su za top 40-50.taremuha je napisao/la:Dzumhur na svom instagram storyu objavio screenshot komentara sa clanka o sinocnjem mecu uglavnom uslikao to da ga dvojica podrzavaju i hvale mec kao to je rijetkost. Ne bi me onda cudili da prati i nasu temu na forumu, jer ne znam da li ima neka druga o nasem tenisu na drugim sajtovima ili forumima.
Moguće da je svjestan da jednostavno igra protiv najboljih pa nema neke logike da se nervira već samo igra svoju igru. A kada igra protiv tenisera svog ranga ili slabijih onda je vjerovatno problem u tome kada se oni razigraju, pa se nervira šta sve pogađaju kao da su najbolji. Iako u principu to ne bi smio raditi, najbitniji mu je fokus na meč.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Damir upao u MD Dubaija.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Meni je potpuno normalno da su ljudi frustrirani kad ih ne ide. Pa ja sam zna slomit bilijarski štap jer promašim laku kuglu
Ali nikad neću razumjeti kad se ljuti jer drugi gađaju crte i sl
Pa bgt ako čovjek gađa onda mu svaka čast, znači da pošteno osvaja poene, strpi se i čekaj svoju šansu.

Ali nikad neću razumjeti kad se ljuti jer drugi gađaju crte i sl

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.