Svako ko je misljenja da je Sarajevo “nase” a Borac “njihov” nije nista bolji od onih koji zive u BiH a ne priznaju je i ne smatraju je svojom drzavom. U borbi za titulu izmedju 2 BH kluba mi je draze da je osvoji klub s kojim imamo manje rivalstvo, klub koji nas nije pokusao ugasiti (govorim o klubu a ne o balijama, ustasama, cetnicima, partizanima i ne znam kojim glupostima kojima se prosjecan bosnjo hrani 25 godina nakon rata) u vise navrata, klub ciji se predstavnici ne smiju nakon urusavanja krova na stadionu, ne likuju na bilo sta lose sto se desi, ne placaju medijske tekstove kontra nas, ne salju inspekcije 3 puta sedmicno u nas klub...
Evo malo da nahranim i vas koji se lozite na nacionalizam. Koja je razlika izmedju “cetnika” i “komsija” koji unistavaju nas stadion, cesto spominju kako je ruglo, treba ga srusiti i zapaliti, a nerijetko se moze procitati i zal sto nije potpuno izgorio u ratu. Dobro se sjecam jednog komentara da bi u slucaju da se zarati prvo ispalili granatu na Grbavicu pa tek onda prema Trebevicu.
Nazalost, uhljupi u klubu su me doveli do toga da prvi put navijam protiv svog kluba a mislio sam da je to prosto nemoguce. E to vam necu oprostiti! Necu vam oprostiti da mi je jedina satisfakcija koja je preostala nadanje da pitari nece uzeti titulu i navijanje protiv Zelje. To je tuzno i jadno ali je realnost.
Aj Borac!