Zvjezdan Misimović

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la VanBasten » 08 sep 2011, 16:25

NoName je napisao/la:Kakva god rasprava bila ovdje, koga god simpatisali, ne treba zaboraviti šta je ovaj čovjek, kao i Hasagić, dao našoj reprezentaciji do sada. Dakle, treba se i prema jednom i prema drugom odnositi sa dužnim poštovanjem.
Ma druže, simpatija kao vodilja u ovakvim situacijama ne dolazi u obzir.
Meni je Miske ba Tito, to je još od svog debija kad je onu dvojicu okrenuo kod aut linije ko amatere, nakon čega sam se okrenuo prema svom drugu i rekao: konačno, dobili smo novog Papeta.
Ali ovo što je uradio, ja mu ne mogu opravdati ničim... stavio je sebe ispred kolektiva, i to jednostavno kod mene bar nema opravdanja. Naravno, nije mi automatski postao omražen itsl. i dalje se nadam da će se ovo izgladiti, ali on mora priznati grešku, ne mora javno, može i selektoru na uho.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 16:27

VanBasten je napisao/la:
NoName je napisao/la:Kakva god rasprava bila ovdje, koga god simpatisali, ne treba zaboraviti šta je ovaj čovjek, kao i Hasagić, dao našoj reprezentaciji do sada. Dakle, treba se i prema jednom i prema drugom odnositi sa dužnim poštovanjem.
Ma druže, simpatija kao vodilja u ovakvim situacijama ne dolaze u obzir.
Meni je Miske ba Tito, to je još od svog debija kad je onu dvojicu okrenuo kod aut linije ko amatere, nakon čega sam se okrenuo prema svom drugu i rekao: konačno, dobili smo novog Papeta.
Ali ovo što je uradio, ja mu ne mogu opravdati ničim... stavio je sebe ispred kolektiva, i to jednostavno kod mene bar nema opravdanja. Naravno, nije mi automatski postao omražen itsl. i dalje se nadam da će se ovo izgladiti, ali on mora priznati grešku, ne javno, može i selektoru na uho.
Pa u svim ekipama u svim sportovima na ovoj planeti ima igraca koji su ispred kolektiva i to je normalno, pa Messi je ispred ekipe Barcelone, Robben je ispred ekipe Bajerna, al oni su ispred kolektiva zato sto u mometu kada je to potrebno oni donose prevagu kao sto je to ucinio MIske protiv Bjelorusa sa svojim golom.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 08 sep 2011, 16:29

harishp je napisao/la:Da je Pape slusao svaki Osimov savjet sad bi Miske bio negdje oko Madzarske na putu za Moskvu pjeske.
100% :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 08 sep 2011, 16:34

- Nije valjao Magath sto ga je kao malo dijete javno morao upozoravati na trcanje i trening (u principu istu stvar radi PApe)
- Nije valjao Kodro sto mu je uzeo kapitensku jer kako ce se jedan MALI Kodro to usuditi ..
- Nije valjao Ciro koji ga je cijele kvalifikacije onako indisponiranog tetosio na ustrb Pjanica
- Nije valjalo vodstvo Galate
- Ne valja mu sada trener u Dinama
- Ne valja Susic

Pametnom dovoljno o kakvom se karakteru radi !!! Sada bi Miske da se proda preko reprezentacije. Ok i to nekada treba ,pripomoci igracima koji su dokazani a trenutno su u krizi i koji imaju zasluga. Al to se ne moze raditi u historisjkim utakmicama kada se repka bori za prvi plasman na neko finale. U principu Susic radi Misketu najvecu uslugu od vremena Magatha .... efekat je postignut ako mu ovo nije dovoljan fitilj da ubaciu malo visu brzinu na treninzima onda ne znam sta bi to moglo biti. Jeste da je nepopularno kod javnosti koja obozava Misimovica al je bitan krajnji efekat ;)
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 sep 2011, 16:41

kimbo je napisao/la:- Nije valjao Magath sto ga je kao malo dijete javno morao upozoravati na trcanje i trening (u principu istu stvar radi PApe)
- Nije valjao Kodro sto mu je uzeo kapitensku jer kako ce se jedan MALI Kodro to usuditi ..
- Nije valjao Ciro koji ga je cijele kvalifikacije onako indisponiranog tetosio na ustrb Pjanica
- Ne valja Susic

Pametnom dovoljno o kakvom se karakteru radi !!! Sada bi Miske da se proda preko reprezentacije. Ok i to nekada treba ,pripomoci igracima koji su dokazani a trenutno su u krizi i koji imaju zasluga. Al to se ne moze raditi u historisjkim utakmicama kada se repka bori za prvi plasman na neko finale. U principu Susic radi Misketu najvecu uslugu od vremena Magatha .... efekat je postignut ako mu ovo nije dovoljan fitilj da ubaciu malo visu brzinu na treninzima onda ne znam sta bi to moglo biti. Jeste da je nepopularno kod javnosti koja obozava Misimovica al je bitan krajnji efekat ;)
Ma ja, zato ga magat nije želio dovest u šalke, koji će mu krac, najbolji asistent lige.. neke bundes
Vala, što se tiče Kodre, nije se imao kad ni posvađat sa njim, neznam jesu se stigli upoznat!
Inače, ćiro je rekao da je bolje da miske ode, jer je on (ćiro) važniji za reprezentaciju..sine!
Galata, hadži -žvaka- rumun - otkaz. Inače safet i hadži ko da vuku iste gene, nekad veliki igrači, danas nikakvi treneri!Et, nije maradona sam!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 sep 2011, 16:48

vendeta87 je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Ma druže, simpatija kao vodilja u ovakvim situacijama ne dolaze u obzir.
Ali ovo što je uradio, ja mu ne mogu opravdati ničim... stavio je sebe ispred kolektiva, i to jednostavno kod mene bar nema opravdanja. Naravno, nije mi automatski postao omražen itsl. i dalje se nadam da će se ovo izgladiti, ali on mora priznati grešku, ne javno, može i selektoru na uho.
Pa u svim ekipama u svim sportovima na ovoj planeti ima igraca koji su ispred kolektiva i to je normalno, pa Messi je ispred ekipe Barcelone, Robben je ispred ekipe Bajerna, al oni su ispred kolektiva zato sto u mometu kada je to potrebno oni donose prevagu kao sto je to ucinio MIske protiv Bjelorusa sa svojim golom.
Nisi skonto pojint.
Ne radi se o tome da pojedini igrači imaju odriješene ruke u igri. Ima ih i Misimović kad je god igrao. Pa i pod Sušićem, pogotovo. PA insan ga je zvao kad ni na tribinama nije bio, i trpio zbog toga kritike, upravo zbog poštovanja spram njemu i njegovih kvaliteta da mu pomogne, ako ništa da nađe novi klub. Misliš li da bi recimo Pandža dobio poziv i starno mjeto u njegovoj situaciji, ili Mravac? sigurno da ne bi.

Ali, ovo što je on uradio, iznio stvari iz svlačionice zarad svoje sujete, ne razmišljajući na posljedice na ostatak ekipe. Pa jesil' ti slijep, umjesto da se priča o pobjedi u Parizu, direktnom plasmanu its. Priča se o dešavanjima unutar reprezentacije i to pred 2 najvažnija meča u godini. Ovo se završava u 4 oka, ili ako s ene može riješiti postupi se onako ko Hasan: opraštam se, imaju mlađi, aj više ne mogu. Misliš li ti da isto kako među nama postoje razlike, da te iste razlike o ovom slučaju sad en postoje između reprezentativaca i kako se to može negativno odraziti na atmosferu?

Pogriješio je i tačka, bar što se mene tiče.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 16:54

VanBasten je napisao/la: Nisi skonto pojint.
Ne radi se o tome da pojedini igrači imaju odriješene ruke u igri. Ima ih i Misimović kad je god igrao. Pa i pod Sušićem, pogotovo. PA insan ga je zvao kad ni na tribinama nije bio, i trpio zbog toga kritike, upravo zbog poštovanja spram njemu i njegovih kvaliteta da mu pomogne, ako ništa da nađe novi klub. Misliš li da bi recimo Pandža dobio poziv i starno mjeto u njegovoj situaciji, ili Mravac? sigurno da ne bi.

Ali, ovo što je on uradio, iznio stvari iz svlačionice zarad svoje sujete, ne razmišljajući na posljedice na ostatak ekipe. Pa jesil' ti slijep, umjesto da se priča o pobjedi u Parizu, direktnom plasmanu its. Priča se o dešavanjima unutar reprezentacije i to pred 2 najvažnija meča u godini. Ovo se završava u 4 oka, ili ako s ene može riješiti postupi se onako ko Hasan: opraštam se, imaju mlađi, aj više ne mogu. Misliš li ti da isto kako među nama postoje razlike, da te iste razlike o ovom slučaju sad en postoje između reprezentativaca i kako se to može negativno odraziti na atmosferu?

Pogriješio je i tačka, bar što se mene tiče.
Jedina greska mu je ona izjava poslje utakmice, al ono psovanje uopste nije bilo upuceno nasoj klupi i Susicu nego bljelorusima to sa 100% siguran. Al i Susic je pogrijesio sto odmah ne trazi razgovor sa njim u 4 oka umjesto da daje neke izjave za novinare.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 sep 2011, 16:58

Ma ni ja ne mislim da je ratatata bilo upućeno našoj klupi, nego Bjelorusima. Misketu ovo nije prvi put da onako proslavlja pogodak. Porazgovarat će oni, sigurno. Pape je i u Oslobođenju rekao, da ne želim puno da polemišem o igračiam preko novina. Ponovio je manje-više ono s press konferencije, samo malo detaljnije objasnio zašto se odlučio za Ibru. Isključivo radi bolje fizičke spreme, a niej htio mjenjati Medunjanina ( ko bi ga i zamjenio protiv Minska) . I to je to.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 17:04

kimbo je napisao/la:- Nije valjao Magath sto ga je kao malo dijete javno morao upozoravati na trcanje i trening (u principu istu stvar radi PApe)
- Ne valja Susic

I samo da dodam, jedan od rijetkih igraca koji nema prijatelja u reprezentaciji.....

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 17:09

Edo_77 je napisao/la:
- Ne valja Susic

I samo da dodam, jedan od rijetkih igraca koji nema prijatelja u reprezentaciji.....
Pa ne igra on u preprezenaciji da bi skupljao priateljstva nego da ostvari neki uspjeh, **** ti covjeka kojem je svako jaran a on nema opojma o fubalu, al nama su takvi drazi da im mozemo vikati kako su legende. U svakoj ekipi neko mora biti koje supak to jeste teskog karatera al takvi su na terenu za protivnika najopasniji.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 08 sep 2011, 17:10

Vala baš, kako je to relevantno uopće, uostalom koliko ja znam Miske i Džeko su dobri haveri.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 17:12

VanBasten je napisao/la:Vala baš, kako je to relevantno uopće, uostalom koliko ja znam Miske i Džeko su dobri haveri.
Nisu.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 17:14

VanBasten je napisao/la:Vala baš, kako je to relevantno uopće, uostalom koliko ja znam Miske i Džeko su dobri haveri.
Pa Stefan Effenberg je bio najveci gad u Bayernu al je bio igracina, tako isto Roy Keane u Man. U., moras imati takve ljude koji ce cak provocirati i u sopstvenom taboru. Meni je zapravo drago da se ovo desilo u nasoj repci jel gdje ima svadje i sukoba tu ima i odredjenog naboja i sad je to samo potrebno iskorsiti na terenu, kao Miske protiv Bjelorusa.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 08 sep 2011, 17:15

Miske misli da je vazniji od reprezentacije, hvala mu za sve al meni vise nikad nebi ni na klupi sjedio , unosi nemir medzu ostale igrace , rusi Safetov autoritet nije mu ovo trebalo ;)
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 17:16

vendeta87 je napisao/la: Pa ne igra on u preprezenaciji da bi skupljao priateljstva nego da ostvari neki uspjeh, **** ti covjeka kojem je svako jaran a on nema opojma o fubalu, al nama su takvi drazi da im mozemo vikati kako su legende. U svakoj ekipi neko mora biti koje supak to jeste teskog karatera al takvi su na terenu za protivnika najopasniji.
Slazem se. Upravu si, samo kazem da nema prijatelja. Nije supak al nije ni karakter da zeli sa nekim da se druzi a i slabo ko snjim hoce. Uglavnom je sam i tajanstven. U biti dosta profesionalan, sto je pokazala i njegova reakcija kad su ga stavili na klupu. Njemu je samo da igra.
A da mu se **** za suigrace, dokazuje izjava "kako drugi mogu igrati a ne igraju u svojim klubovima" tu je odma prozvao par suigraca, a zna se koji su.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 17:17

SemPer_fi je napisao/la:Miske misli da je vazniji od reprezentacije, hvala mu za sve al meni vise nikad nebi ni na klupi sjedio , unosi nemir medzu ostale igrace , rusi Safetov autoritet nije mu ovo trebalo ;)
Pa u modernom nogometu sve je uopitno pa i autoritet trenera, a pape sam sebi narusava autoritet i integritet pojedinim izjavama, nekad je bolje pametno sutiti nego glupo govoriti.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2011, 17:20

vendeta87 je napisao/la:
Pa Stefan Effenberg je bio najveci gad u Bayernu al je bio igracina, tako isto Roy Keane u Man. U., moras imati takve ljude koji ce cak provocirati i u sopstvenom taboru. Meni je zapravo drago da se ovo desilo u nasoj repci jel gdje ima svadje i sukoba tu ima i odredjenog naboja i sad je to samo potrebno iskorsiti na terenu, kao Miske protiv Bjelorusa.
Igraci (Supci) su vrlo bitni i mocni kad znaju svoju negativnu energiju upotrijebiti na terenu. To nekada zna dati ekstra motivaciju. Problem je samo kad se ta negativna energija prosipa van terena, onda mora de se popravlja situacija...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 17:21

Edo_77 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la: Pa ne igra on u preprezenaciji da bi skupljao priateljstva nego da ostvari neki uspjeh, **** ti covjeka kojem je svako jaran a on nema opojma o fubalu, al nama su takvi drazi da im mozemo vikati kako su legende. U svakoj ekipi neko mora biti koje supak to jeste teskog karatera al takvi su na terenu za protivnika najopasniji.
Slazem se. Upravu si, samo kazem da nema prijatelja. Nije supak al nije ni karakter da zeli sa nekim da se druzi a i slabo ko snjim hoce. Uglavnom je sam i tajanstven. U biti dosta profesionalan, sto je pokazala i njegova reakcija kad su ga stavili na klupu. Njemu je samo da igra.
A da mu se **** za suigrace, dokazuje izjava "kako drugi mogu igrati a ne igraju u svojim klubovima" tu je odma prozvao par suigraca, a zna se koji su.
E sad ovi koji se osjecaju prozvani njegovom izjavom u sljedecim utakmicama protiv Lux i Francuske trebaju zabijati golove i davati asistencije i tako mu zacepiti usta, jer istina je uvijek na terenu i onaj ko nesto postigne kao Misimovic sa svojim golom ima pravo da se zali pa cak i da druge proziva.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 17:23

Edo_77 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Igraci (Supci) su vrlo bitni i mocni kad znaju svoju negativnu energiju upotrijebiti na terenu. To nekada zna dati ekstra motivaciju. Problem je samo kad se ta negativna energija prosipa van terena, onda mora de se popravlja situacija...
Pa Miske je svoju prosu na terenu.Nesto mislim mozda je Pape to namjerno uradio da ga isprovocira ako je tako svaka mu cast.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 sep 2011, 17:26

harry_90 je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:sad se sjetih jednog momka koji je redovno, prije navracao na ovu temu i tvrdio da je iz rodnog misketovog mjesta. Bio je nacionalista i provocirao je i pored toga je govorio da su svi cetnici iz tog mjesta bez izuzetaka...Tada mi je sve to zvucalo kao provokacija, ali sada sam se zapitao je li Miske Bosanac, kao sto je "pokazivao" ili pokazivao godinama :roll:
Nigdje veze ovaj post,samo se djaba obrukas sa ovim. Miske je uradio vise za reprezentaciju nego neki ;)
Covjek rodjen u MInhenu koliko znam tamo jos nije osnovan centicki pokret al mozda se i varam. a u ostalo i da je nacionalista sta to nas birga. Moze covjek biti nacionalista to znaci da voli svoj narod, problem je kada je nacista sto znaci da mrzi druge narode.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.