Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Miljan
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Miljan » 06 avg 2012, 03:46

S dvije pobjede i jednim porazom,opustili smo se i vise no sto bi trebali,pa tako i Bavcica prozivamo,k'o da smo mi kosarkaska velesila pa nam netrebaju usluge nasih igraca...Dobijemo Hrvate 2x i dignemo glavu u nebo..Nadam se da ce igraci ostati na zemlji i igrati dosljedno do posljednje minute...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

puding
Kontakt:

Post Postao/la puding » 06 avg 2012, 04:04

reptil je napisao/la:napokon da sam snimio exluzivcno od mene sutra

snimak cijele utakmice

BIH - HRVATSKA :ugeek: :ugeek:
Cekamo ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2012, 04:11

Licno sam zadovoljan prikazanim na ovom turniru. Vidi se da je Petrovic unio odredjenu strukturu u nasu igru i da se polahko prepoznaje njegov rukopis. Nadam se da ce u savezu mu pruziti svu potrebnu podrsku i dati mu vrijeme da napravi jednu reprezentaciju koja ce na EP-u biti u stanju proci u naredni krug takmicenja.

PS: Zanimljivo da niko od vodecih portala u Hrvatskoj nije prenio vijest o porazu njihove reprezentacije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 06 avg 2012, 05:21

Trener svih trenera, rodjeni Travničin onomad zakuka šta da radi ako BiH u baražu izvuče Hrvatsku. Kao morao bi pobjeć u Kinu.

A Aco Trica bez riječi odradi posao. I isto bi ovako odreagovao da smo igrali finale EPa. Vazda na pobjedu. Vidi se čiji je buraz.

Mitrović gađa tricu, neko od Hrvaćana mu je okreše, promijeni putanju i pošalie je u aut. Sudije sviraju loptu za Hrvatsku. Aco se dere na sudije "diro je loptu, diro je loptu", a iz publike Biserka isto :lol:

Šalu na stranu, turnir kakav god da je bio je pokaza da u ovom trenutku BH repka ako nije bolja onda sigurno nije ni lošija od HR repke. To treba iskoristiti da se vrbuju igrači koji se još uvijek vagaju. Šta je sa Goranom Sutonom? Je li on definitivno izgubljen za nas?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 avg 2012, 07:42

neno#4 je napisao/la:Nisam ni ocekivao drugaciji odgovor od tebe. Sad bi ja tebi pricao da mu je upravo u Splitu unistena karijera, ali ne vrijedi.
apsolutno tacno. ali je i on tu kriv jer ima propuh u glavi.

neno#4 je napisao/la:Jasko je napravio totalno pogresnu selekciju, ne znam kako misli s ovom ekipom igrati rudarsku kosarku i forsirati agresivnost. Mo's mislit agresivnost sa Stipcevicem, Ukicem, Markotom, Pilepicem ili Simonom.
ovdje je jedini pilepic uljez, on jedini i moze agresivu pucat.

neno#4 je napisao/la:Crni - Poceo je lose...

Sinanovic - Bice to ok za 11- 12 minuta po utakmici. Koristan ce biti za kvalifikacije.
rasisto :D

sinanovic moze biti koristan jedino ako se kos pokvari pa da pricuva tablu da ne padne. vranes je za njega olajuwon.

levat je napisao/la:Trener svih trenera, rodjeni Travničin onomad zakuka šta da radi ako BiH u baražu izvuče Hrvatsku. Kao morao bi pobjeć u Kinu.

A Aco Trica bez riječi odradi posao. I isto bi ovako odreagovao da smo igrali finale EPa. Vazda na pobjedu. Vidi se čiji je buraz.
legenda reala je napisao/la:Aco im je htio pustiti

aci ova pobjeda nad repesom, inace pijunom danka radica, znaci mnogo vise nego pobjeda nad gruzijom u kvalifikacijama ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 06 avg 2012, 08:31

STA MISLITE HOCE LI OVI NASI GROBARI SA BHT1 PRENOSITI OVE DVIJE TEKME U SARAJEVU 8 i 10 PROTIV PORTUGALA I AUSTRIJE?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 avg 2012, 08:36

Opet bravo momci i bravo Aco.
Kapa do poda za ovo sto rade proteklih mjesec dana.
Na ovom turniru smo definitivno dobili Masica i Persica, 2 odlicna igraca u odbrani a u napadu mogu pogoditi otvoren sut.
Mirza konstantno dobar, Nihad prejak, Zek-zek klasa i Kikan nevjerovatan.

Sinanovic je dezurni krivac a covjek igra koliko moze, ne izgleda mi nimalo lose i siguran sam da ce imati svojih 5 minuta u kvalifikacijama.

Jozo sinoc dobro za njega, par finih reakcija, oba slobodna pogodjena.

Josip, nista spektakulrano ali sinoc pun motiva da se pokaze. Uglavnom njega i Persica ne bih mijenjao za Ramljaka i Planinica jer igraju srcem.

Bavcic ce puno doprinjeti ovoj repki, jedva cekam da ga vidim na djelu, Edo je 210 cm visok, brz za tu visinu, moze pogoditi izvana, moze fino zamijeniti Mirzu.

Ove kvale treba odraditi i onda aBd dogodine cekati rezultat, vjerujem Harunu i ekipi da ce biti jos pojacanja.

Samo naprijed momci.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 avg 2012, 08:38

dragi gazda, ko ce prenosit kad su svi otisli na kolektivni godisnji u london :lol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 avg 2012, 08:44

bhsport je napisao/la:Opet bravo momci i bravo Aco.
Na ovom turniru smo definitivno dobili Masica i Persica, 2 odlicna igraca u odbrani a u napadu mogu pogoditi otvoren sut.

Sinanovic je dezurni krivac a covjek igra koliko moze, ne izgleda mi nimalo lose i siguran sam da ce imati svojih 5 minuta u kvalifikacijama.

Josip, nista spektakulrano ali sinoc pun motiva da se pokaze. Uglavnom njega i Persica ne bih mijenjao za Ramljaka i Planinica jer igraju srcem.

Bavcic ce puno doprinjeti ovoj repki, jedva cekam da ga vidim na djelu, Edo je 210 cm visok, brz za tu visinu, moze pogoditi izvana, moze fino zamijeniti Mirzu.

Ove kvale treba odraditi i onda aBd dogodine cekati rezultat, vjerujem Harunu i ekipi da ce biti jos pojacanja.

Samo naprijed momci.
vjeruj mi da Planinić igra srcem barem jednako ko i ova dvojica..a i Ramljak je tu negdje.. ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 avg 2012, 08:56

Kevin je napisao/la:

Samo naprijed momci.
vjeruj mi da Planinić igra srcem barem jednako ko i ova dvojica..a i Ramljak je tu negdje.. ;)

Super,onda je se dobro odlucio gdje da igra...Nadam se da ce uskoro uvesti da vade i rodni list u Zagrebu!!
Nekada je Barisa bio uzor,ali odgoj roditelja je ipak ucino djela kod pojedinaca...Hrvatske medije kazu,uzeli ste Bosancima igrace,a oni vas opet gaze :mrgreen:Jedini kojeg ne podnosim je Markota,razlog jasan,stidio se prezimena, pa ga mjenjao.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 06 avg 2012, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 avg 2012, 09:02

Ima li neko informacije o Gruziji i Latviji? Kako im idu prepreme, rezultati na pripremama, rosteri, imaju li povreda, ko se odazvao a ko nije?

Hvala mlogo.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 06 avg 2012, 09:32

Batko je napisao/la:Ima li neko informacije o Gruziji i Latviji? Kako im idu prepreme, rezultati na pripremama, rosteri, imaju li povreda, ko se odazvao a ko nije?

Hvala mlogo.
Gruzija izgubila od austrije.. nije igro najbolji igrac (iz nba), ne znak kako se zove. za latviju ne znam

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 06 avg 2012, 09:36

lumani je napisao/la:
Kevin je napisao/la:

Samo naprijed momci.

Super,onda je se dobro odlucio gdje da igra...Nadam se da ce uskoro uvesti da vade i rodni list u Zagrebu!!
Nekada je Barisa bio uzor,ali odgoj roditelja je ipak ucino djela kod pojedinaca...Hrvatske medije kazu,uzeli ste Bosancima igrace,a oni vas opet gaze :mrgreen:
takodje mislim da hrvatska niti u najjacem sastavu nije bolja od nas. imamo jos deficita na odbrambenom skoku, al ako to uspijemo popravit, onda smo sasvim solidna repka i ne trebamo se bojati, da demo se obrukati

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 avg 2012, 10:00

Sapce je napisao/la:
Batko je napisao/la:Ima li neko informacije o Gruziji i Latviji? Kako im idu prepreme, rezultati na pripremama, rosteri, imaju li povreda, ko se odazvao a ko nije?

Hvala mlogo.
Gruzija izgubila od austrije.. nije igro najbolji igrac (iz nba), ne znak kako se zove. za latviju ne znam
Zaza pachulia. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 avg 2012, 10:17

Najpoznatiji košarkaši naših protivnika:

Latvija
Andris Biedrins
slika
Centar visok 2.13,u NBA sezoni 2007-2008 imao 10.5 poena 9.8 skokova po utakmici,sledeće sezone bio čak i bolji sa 11.9 poena 11.2 skoka,no nakon toga brojke mu iz sezone u sezonu opadaju.Sjajan skakač koji je na evropskome prvenstvu 2009-te imao nevjerovatnih 20 skokova u utakmici protiv Rusije,velikih problema ima sa izvođenjem slobodnih bacanja.
S obzirom da se radi o jednome od onih NBA igrača koji su uglavnom "umorni "ili "povrijeđeni" kada treba nastupati za reprezentaciju,njega najvjerovatnije nećemo gledati u ovim kvalifikacijama.

Janis Blums
slika
Playmaker koji je odličan šuter za tri poena,na prošlogodišnjem evropskome prvenstvu postizao 16 poena po utakmici,proteklih nekoliko godina igrao za Bilbao gdje je prošle sezone i u domaćem prvenstvu i u euroligi imao nekih 8 poena po utakmici,za narednu sezonu potpisao za Lietuvos Rytas.

Davis Bertans
slika
Mladi krilni igrač koji je pažnju na sebe skrenuo prije nekoliko godina na U18 prvenstvu evrope,kada je predvodio Latviju do trećega mjesta,postigao 24 poena u utakmici za bronzu i bio u idealnoj petorci prvenstva,sada je član
beogradskog Partizana.Njegov stariji brat Dairis je takođe član reprezentacije.

Holandija
Henk Norel
slika
Visok 2.12,solidna prošla sezona u Joventutu,6.9 poena 4.5 skoka po utakmici Španske lige.
Imao impozantnu statistiku u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo divizija B,26.7 poena 11 skokova 3.3 asistencije po utakmici.

Francisko Elson
slika
NBA veteran,sa 36 godina ima iza sebe veliki broj NBA sezona premda nikad nigdje nije bio pretjerano bitna karika,na prošlogodišnjem europskom prvenstvu B divizije imao 10.8 poena 5.8 skokova po utakmici.

Daniel Gadžurić
slika
Još jedan NBA vetaran sa sličnom karijerom kao i Elson,na prošlogodišnjem prvenstvu B divizije imao 12.7 poena 6.3 skoka po utakmici.Zanimljivo je da ima srpskoga porjekla.

Gruzija
Zaza Pachulia
slika
Centar koji je prošle NBA sezone uglavnom bio starter u Hawksima,na prošlom evropskom prvenstvu 13.6 poena 4.4 skoka po utakmici.

Viktor Sanikidize
slika
Igrač Montepaschi Siene,poznat po atraktivnim zakucavanjima,prošlo evropsko prvenstvo 12 poena 8 skokova po utakmici.

Tornike Shengelia
slika
Mladi krilni centar,potpisao za Netse za narednu sezonu,boriti će se za minutažu upravo sa Mirzom Teletovićem.

Rumunija
Titus Nicoara
slika
igrač domaće ekipe Gaz Metana,na prošlogodišnjem prvenstvu B divizije imao 15.3 poena 11.8 skokova po utakmici.

Vlad Moldoveanu
slika
Krilni centar italijanskog Bennetona,na prošlogodišnjem prvenstvu B divizije imao 16.8 poena 5 skokova 2.5 asistencija po utakmici.

Dakle ono što je primjetno da Gruzija i Latvija imajo očekivano uz nas najače ekipe,da je većina ekipa jača pod košem nego na bekovskim pozicijama,da većina ekipa ima nekih NBA igrača za koje nemam pojma da li će se odazvati te da je Rumunija najslabija u grupi :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 06 avg 2012, 10:22

Svaka čast majstore.

I ja sam čuo da Biedrins i Paculia neće igrati?

Ako ta dva ne igraju onda Gruzija i latvija su daleko od nas, trebali bi uzeti ovu skupinu.

Zaza stoji da je u sasatavu.
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... _8721.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A Biedrins ne.
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... _8721.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 06 avg 2012, 10:23

Za Latviju sam ja pisao...vratite se par stranica i vidjet cete da su u zadnjih 10-tak utakmica upisali 8-9 poraza, cak su 3 puta igrali protiv Crne gore u zadnjih 15 dana, i sva tri puta ih je Crna gora pobjedjivala.

Sto se tice Gruzije, nisam ih pratio mnogo...a za prenos utakmica 8 i 10 augusta, u Sarajevu, sumnjam da ce BHT prenositi, oni su postali OFIRNA televizija. Da se ja pitam,al se ne pitam, odmah bi je ugasio.
Kindže, kindže...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 avg 2012, 10:28

Kevin je napisao/la:
Mislio sam za BiH igraju srcem, a Ramljak i Planinic igraju za Hrvatsku. To mi srce nije interesantno. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 06 avg 2012, 10:34

Ovo su otprilike startne petorke nasih protivnika:

Gruzija :

Manuchar Markoishvili Bennet Cantu (Italija)
Georgi Tsintsadze Tartu Ulikool (Estonija)
Viktor Sanikidze CS Bologna (Italija)
Vladimir Boisa Union Olimpija (Slovenija)
Zaza Pachulia Atlanta Hawks (SAD)

Holandija :

Arvin Slagter ZZ Leiden (Holandija)
Robin Smeulders EWE Baskets (Njemacka)
Ties Theeuwkens GasTerra (Holandija)
Stefan Wessels Eiffel Towers (Holandija)
Rogier Jansen Eiffel Towers (Holandija)

Latvija :

Andrejs Selakovs VEF Riga (Latvija)
Janis Blums Lyetuvos Rytas (Litvanija)
Rihards Kuksiks Arizona State (SAD)
Arturs Berzins Ventspils (Latvija)
Janis Strelnieks Ventspils (Latvija)

Rumunija :

Paul Chetreanu U.Mobitel.CN (Rumunija)
Tudor Dumitrescu Gaz Metan (Rumunija)
Andrei Capusan Ploiesti (Rumunija)
Mihai Silvasan U.Mobitel.CN (Rumunija)
Ionut Dragusin Gaz Metan (Rumunija)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 avg 2012, 10:51

bhsport je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Mislio sam za BiH igraju srcem, a Ramljak i Planinic igraju za Hrvatsku. To mi srce nije interesantno. ;)
ja sam mislio da igraju srcem za koga god igraju..momci daju 100% svaku utakmicu..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.