znam da je vodio aberden, ali nisam znao da je titulu osvojio sa njima. uostalom zasto skreces sa teme?
prvo mi odgovori za hidinka. vidio sam da je mazanje ociju izabir pepa, al kofol je trebao hidink. kako to da jednu sloveniju nije mogao poslati kuci, te superjaku rusiju u afriku odvest? nit je titule prvaka engleske sa chelseem osvojio.
zatim. ajd poreci one sudijske pogreske koje idu na stranu chelsea.
zatim kojih pet penala? koliko se ja sjecam penali su bili igranje rukom piquea, onaj faul alvesa, potezanje drogbe, te mozda u zadnjoj minuti u ruku pogodila etoa. onaj faul tourea nije penal. kad to sve fino izmiris, dobijes jednu gresku na stetu chelsea. chelsea jest zasluzio prolaz. ali, barca je zasluzeno sigurno osvojila ligu sampiona, jer su do tog momenta satrali sve moguce protivnike, ukljucujuci sramocenje liona i bajera, te kasnije mancestera. nije mi jasno kako za tu jednu mrlju stalno mozete zapinjat. o cemu god se govori, neko dodje i pita sa je sa chelseaom bilo. da nisu mozda sudije krive i za ostalih pet titula(koje arsenal nemoze osvojit u 10 godina, mozda i vise)? u cijeloj sezoni je pep imao svega 5 ili 6 poraza(od toga par iz zadnjih kola kad su vec osigurali titulu). samljeli su 95% protivnika sa kojim su igrali. samljeli bi i chelsea da ovi nisu bili pi*ke, pa fudbala igrali. kao sto je real radio pa dobio po labrnji. samo ga je jedan trener uspio nadmudrit, i to je hidink. znaci u maltene cijeloj sezoni je izgubio matchup samo sa hidinkom, kojeg je osramotio trener slovenije.
al ne, zasto bi trener godine bio iz spanije, kad moze iz engleske.