Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bilal
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Bilal » 17 avg 2011, 13:12

MOZAK je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Eto hajde recimo kao sto kazes da sam selektor.
Imam tu utakmicu preko bare. Imam u glavi par stvari. Imam mladog perspektivnog golmana koji je osvojio mjesto prvog golmana u premijerligi te sezone, stoji vec na golu Stokea 5-6 mjeseci, dakle siguran na golu. Imam u glavi da me taj isti golman izradio za Slovacku(mrzim kad me neko izradi).
Eh sada on mene moli da ostane da se izbori za mjesto prvog golmana, kazes? Zasto, zar nije vec prvi golman 5-6 mjeseci, dakle dolazkom u Meksiko ga sigurno nebi izgubio. Al hajmo reci, zove me asmir i kaze, slusaj ja bi trazio postedu jer zelim da se koncentrisem na Stoke. Ja bi rekao ovako, slusaj Asmire, izradio si me za Slovacku poslednji mec, nisi se javljao na telefon i svi smo ljuti na tebe. Ja mislim da ako dodjes u Meksiko da cemo svi zaboraviti slucaj iz Slovacke. Dobices jos jednu sansu da se izboris za mjesto prvog golmana. Branicete oba po poluvrijeme. Ako se ne odazoves ovaj put, nemogu ti garantovati kada ces postati prvi golman. Jer povjerenje koje smo imali prema tebi je uzdrmano u slucaju Slovacka, strucni stab i igraci su ti zamjerili, al obecavam da ce se sve izgalditi ako dodjes u Meksiko.
Jesi je skladio, nebi ni kupusovic :shock:
Odlicno je napisao. Samo glup nebi skontao!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 13:31

Asmir je mlad i bit ce veoma dobar golman. U principu je samo pitanje vremena kad ce on postati prvi golman reprezentacije.

Ja bi na Susicevom mjesto obavio jedan "skriveni" razgovor sa njim i saslusao sta su njegove zelje. ****, svaki odlican igrac nam je potreban i treba se boriti, to je za dobro reprezenatcije. Ukoliko bi Asmir rekao da zeli da brani za BIH i da zeli da bude prvi golman, ja bi mu ponudio sledece.

1. Smeksavanje situacije sa obje strane.
Dakle, rekao bi mu da cu mu pruziti sansu da postane prvi golman za sledece kvalifikacije, branio bi prvu prijateljsku i od tada zasjeo na gol. Zauzvrat bi od njega trazio da se odazove za meceve do kraja kvalifikacija, ako nista barem zadnja 2-3 meca. Da zagrize ljutu jabuku i da sjedne na klupu kao rezerva. Tako bi javnosti pokazao da mu je stalo do BIH reprezentacije, stavio pritisak na selektora i prvog golmana Hasagica. povratilo bi se i povjerenje od igraca a vecim djelom i navijaca. Onda bi sve postalo normalno da Begovic preuzme mjesto golmana, ukoliko Hasagic bude povrijedjen cak bi se preokret desio i prije.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 17 avg 2011, 13:36

MOZAK je napisao/la:
Imam tu utakmicu preko bare. Imam u glavi par stvari. Imam mladog perspektivnog golmana koji je osvojio mjesto prvog golmana u premijerligi te sezone, stoji vec na golu Stokea 5-6 mjeseci, dakle siguran na golu. Imam u glavi da me taj isti golman izradio za Slovacku(mrzim kad me neko izradi).
Eh sada on mene moli da ostane da se izbori za mjesto prvog golmana, kazes? Zasto, zar nije vec prvi golman 5-6 mjeseci, dakle dolazkom u Meksiko ga sigurno nebi izgubio. Al hajmo reci, zove me asmir i kaze, slusaj ja bi trazio postedu jer zelim da se koncentrisem na Stoke. Ja bi rekao ovako, slusaj Asmire, izradio si me za Slovacku poslednji mec, nisi se javljao na telefon i svi smo ljuti na tebe. Ja mislim da ako dodjes u Meksiko da cemo svi zaboraviti slucaj iz Slovacke. Dobices jos jednu sansu da se izboris za mjesto prvog golmana. Branicete oba po poluvrijeme. Ako se ne odazoves ovaj put, nemogu ti garantovati kada ces postati prvi golman. Jer povjerenje koje smo imali prema tebi je uzdrmano u slucaju Slovacka, strucni stab i igraci su ti zamjerili, al obecavam da ce se sve izgalditi ako dodjes u Meksiko.
Sta je tebi ovdje nejasno? Sve sto je momak napisao je kako i treba da bude,al tvoj problem je Susic i nista vise. Da se ovako Begovic ponasao kod Osima,ovaj bi ga poslao u 3PM i zatvorio mu vrata za sva vremena. Upravo tako je Susic trebao da postupi prema Begovicu i to mu zamjeram sto nije.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 17 avg 2011, 13:48

ljudi moji daj prestanite se prepucavati jasno je SUSIC nece zvati BEGOVICA do daljnjeg i tacka na kraju krajeva SUSIC je selektor on odgovara za uspjeh ili neuspijeh da li je pogrijesio sa BEGOVICEM vrijemece pokazati i utakmice repke koje su pred nama
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 avg 2011, 13:51

Vi svi uzimate zdravo za gotovo Sušićevu verziju događaja da je Begović izvisio repku a taj tok događaja Begović negira i kaže da on to nije uradio nego da je imao dogovor sa Sušićem i da mu je ovaj dao svoj OK.

Ako mu je Sušić rekao "haj dobro nije problem i ako ne dođeš" onda je sasvim razumljivo da je Begović vjerovao treneru i mislio da nema problema. Ako Begović ne govori istinu, onda je tek Sušić u pravu i onda tek bi ta vaša priča "da bi Osim njega izbacio iz repke" možda bila tačna.

Ali mi to ne znamo. A uz to i ne znamo kako bi Osim reagovao uopšte.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 17 avg 2011, 13:51

ne kuzim zasto ovdje neki i dan danas kukaju za Ibrahimovicem, a eto Begovica treba poslati u PM! Sve dok se radi o neodazivanju na prijateljske utakmice, ne vidim da tu treba diazti neku frku, e da je kvalifikaciona bila, svakako da bih i ja bio protiv Begovica, ovako...
Volim te Bosno!!!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 17 avg 2011, 13:52

Edo_77 je napisao/la:Asmir je mlad i bit ce veoma dobar golman. U principu je samo pitanje vremena kad ce on postati prvi golman reprezentacije.

Ja bi na Susicevom mjesto obavio jedan "skriveni" razgovor sa njim i saslusao sta su njegove zelje. ****, svaki odlican igrac nam je potreban i treba se boriti, to je za dobro reprezenatcije. Ukoliko bi Asmir rekao da zeli da brani za BIH i da zeli da bude prvi golman, ja bi mu ponudio sledece.

1. Smeksavanje situacije sa obje strane.
Dakle, rekao bi mu da cu mu pruziti sansu da postane prvi golman za sledece kvalifikacije, branio bi prvu prijateljsku i od tada zasjeo na gol. Zauzvrat bi od njega trazio da se odazove za meceve do kraja kvalifikacija, ako nista barem zadnja 2-3 meca. Da zagrize ljutu jabuku i da sjedne na klupu kao rezerva. Tako bi javnosti pokazao da mu je stalo do BIH reprezentacije, stavio pritisak na selektora i prvog golmana Hasagica. povratilo bi se i povjerenje od igraca a vecim djelom i navijaca. Onda bi sve postalo normalno da Begovic preuzme mjesto golmana, ukoliko Hasagic bude povrijedjen cak bi se preokret desio i prije.
Ne da ce biti, vec on to i jeste!Asmir je nedavno izjavio da zeli braniti za BiH i da to jedva ceka, samo nezna kada ce biti pozvan!
Dakle, treba smiriti situaciju, napraviti zdravu atmosferu,a ne kao pojedinci, pljuvat na begovica!
Medjutim, to su za mene bolesnici, koji i najboljeg igraca smatraju klocem itd!To je sve iz ljubomore i cinjenice da su oni niko i nista!
Trebaju igrati najbolji, a ne najdrazi, ili oni koji prave najbolju atmosferu!
Susic je totalno nejasan kada je u pitanju begoovic, to je fakat! Nezna covjek sta da radi!Treba popricati sa njim preko telefona ili mu otic na utakmicu, kao pravi selektori, pa razrijesit situaciju!
Ja sam ponosan kada vidim da je begovic u centru paznje, a jos ga pritom nazivaju bosancem!
Vise je napravio za nasu drzavu, nego sto ce vecina nas ikad napravit!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 17 avg 2011, 13:53

MOZAK je napisao/la: Vise je napravio za nasu drzavu, nego sto ce vecina nas ikad napravit!

Obrazloži
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 avg 2011, 13:55

Mi imamo situaciju gdje 2 čovjeka nude 2 različite priče a nemamo AMA BAŠ NIKAKVOG DOKAZA da potvrdi ni Sušićevu ni Begovićevu.

A imamo Begovića koji je nekako kažnjen usprkos manjku bilo kakvog dokaza i procesa da se pokaže sa je Begović kriv za ovo a ne Sušić, i to je ono što meni miriše na to da je ovo Sušićeva greška, mada ni ja, kao ni vi, nemogu biti siguran šta je tu u stvari bilo.

bilalx

Post Postao/la bilalx » 17 avg 2011, 14:01

Pasodzigera je napisao/la:
MOZAK je napisao/la:
Sta je tebi ovdje nejasno? Sve sto je momak napisao je kako i treba da bude,al tvoj problem je Susic i nista vise. Da se ovako Begovic ponasao kod Osima,ovaj bi ga poslao u 3PM i zatvorio mu vrata za sva vremena. Upravo tako je Susic trebao da postupi prema Begovicu i to mu zamjeram sto nije.
Neko je ovo neki dan vec napisao a ja cu to upotrijebiti da vidim tvoje misljenje po tom pitanju. Sta mislis kako bi Dzeko reagovao i da li bi trckarao okolo po svijetu sa reprezentacijom na prijateljske utakmice da ga recimo Safet ostavi na klupi a pusti umjesto njega Zeca da igra?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 17 avg 2011, 14:02

Titova-Juga je napisao/la:
MOZAK je napisao/la: Vise je napravio za nasu drzavu, nego sto ce vecina nas ikad napravit!

Obrazloži
2 razloga:
1)
On je prvi igrač BH repke koji je prvo postao zvijezda i zaigrao u najjačoj ligi svijeta bez prethodne pomoći od strane repke BH, a da je pri tom uzeo dres BiH da igra pod njim. Što znači repka mu nije bila odskočna daska u životu kao ostalima, nego je on repki podigao nivo igrajući u najjačoj ligi svijeta prvo pa nakon tog uspjeha noseći BH grb i bivajući jaka reklama za BiH (bez da ga je BiH ikako zadužila prethodno).

2)
On je prvi BH igrač u Engleskoj ligi. I to je samo po sebi jedan novi nivo BH sporta.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 17 avg 2011, 14:06

MostaracVelezovac je napisao/la:2)
On je prvi BH igrač u Engleskoj ligi. I to je samo po sebi jedan novi nivo BH sporta.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 14:06

MostaracVelezovac je napisao/la:Mi imamo situaciju gdje 2 čovjeka nude 2 različite priče a nemamo AMA BAŠ NIKAKVOG DOKAZA da potvrdi ni Sušićevu ni Begovićevu.

A imamo Begovića koji je nekako kažnjen usprkos manjku bilo kakvog dokaza i procesa da se pokaže sa je Begović kriv za ovo a ne Sušić, i to je ono što meni miriše na to da je ovo Sušićeva greška, mada ni ja, kao ni vi, nemogu biti siguran šta je tu u stvari bilo.
Pa cuj za nedolazak u Slovacku imamo dokaze. Susic, igraci i Begovic.
Susic, a i igraci su potvrdili da im se nije javljao na telefon.

Begovic je rekao da se nije mogao javljati na telefon jer je mislio da ce umrijeti.Njegove rijeci. A branio za Stoke sledeci vikend.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 17 avg 2011, 14:06

Bez obzira na Begoviceve golmanske kvalitete,mozete bar reci: Keno,hvala ti! Nezahvalna g...d!!! Karakter i ljubav prema domovini su osnovne odlike jednog reprezentativca.
Zna se na koje "komentatore" mislim.
Zadnja izmjena: neroazzuro, dana/u 17 avg 2011, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 17 avg 2011, 14:08

rase.king je napisao/la:
Garant je Konjic bio u albanskoj ligi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 17 avg 2011, 14:08

@ velezovac

nije bas prvi.. ali je sigurno puno napravio, to stoji.. sama cinjenica da ga u svojim redovima zele svi veliki u engleskoj dovoljno govori..

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 avg 2011, 14:10

bilalx je napisao/la: Neko je ovo neki dan vec napisao a ja cu to upotrijebiti da vidim tvoje misljenje po tom pitanju. Sta mislis kako bi Dzeko reagovao i da li bi trckarao okolo po svijetu sa reprezentacijom na prijateljske utakmice da ga recimo Safet ostavi na klupi a pusti umjesto njega Zeca da igra?
Ako si mene pitao, onda evo odgovora. Dzeko bi se naljutio i to s pravom. Predpostavljam da ovaj primjer poredis sa Begovic/hasagic.

Moras biti svjestan da je Dzeko prvi napdac BH repke vec par godina i tesko da mu neko moze uzeti poziciju.
Hasagic je prvi golman repke 10 godina i nemoze mu neko uzeti mjesto ako brani u boljem klub i ligi, treba da se izbori za to mjesto. Svoju sansu je imao u LSovackoj i Meksiku, Susic je najavio da ce Begovic braniti, no ovaj nije dosao.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 17 avg 2011, 14:13

rase.king je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ima jos jedan highlight 17.08.2011 od PonosTorina:

Hasagic brani za BiH, jer nema pametnijeg posla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2011, 14:21

Anti NWO je napisao/la: Ima jos jedan highlight 17.08.2011 od PonosTorina:

Hasagic brani za BiH, jer nema pametnijeg posla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Što je to smiješno ... sturi se od posla vala razvukoše ga na sve strane ... Sam je rekao da u klubu ne trenira te da je pod blokadama i samo igra mečeve a da ne brani u repci nezz da li bi tako bilo ...

Hasagić je u padu i dobro je da imamo Asmira koji će postati worldclass. Ipak žalosno je što ga neće biti u ovom ciklusu iako je bolji od Hasagića i po sposobnostima i po formi ...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 17 avg 2011, 14:27

Pitanje:

Koga biste izabrali za narednih 10 godina?

1. Begovica na golu ili
2. Sušića na klupi
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 7 gostiju.