Unofficialpage je napisao/la: ↑06 jun 2021, 13:55
darker10 je napisao/la: ↑06 jun 2021, 08:59
Unofficialpage je napisao/la: ↑06 jun 2021, 08:49
Apsolutno nije uredu da odustane od turnira samo zato što je umoran, tim potezom će uništiti sve ono što gradi cijelu karijeru. Nije fer prema drugim igračima. Šta je očekivao? Da će sve mečeve dobiti u sat vremena? Ako nije spreman nije trebao ni igrati RG.
Pa sta je trebao, bez odigranog meca uc u Wimbledon?
Sta nije u redu? U vremenu kad ona zenska odustade zbog mentalnih problema i svi je ohrabruju zbog toga, Federer ne moze odustat zbog umora u 40. godini i nakon dvije operacije koljena. Ne kakite molim vas. Uostalom covjek nije rekao da ce odustat nego da ce vidjet kako ce se osjecat nakon ovog meca.
Nije priča šta je trebao i ne govorim o Wimbledonu i pripremi za taj turnir. Govorim o tome da nije uredu da se pojaviš na turniru i onda samo odustaneš jer si eto umoran. Ima on pravo da odustane ali za mene to nije uredu jer to nije fer prema turniru, navijačima i ostalim igračima. Svi govorite za Rogera tako da je to uredu da urade to isto Nole ili Rafa potpuno bi druga priča bila. Nek izađe na teren, odigra sa 20% snage i izgubi a i mogao je sinoć izgubiti.
Ma neće odustat, kakvo odustajanje. Pa sinoć zapeo ko sivonja, kopao ko da mu je zadnji meč u karijeri. Baš se vidjelo da hoće da dobije i da ostane na turniru, a mogao je pustiti 3. i 4. set i otići kući. Onu završnicu trećeg seta je odigrao sa 150%, imam osjećaj da je svaki reli maksimalno išao, defanzivno sve stizao, potrošio se bruku i natrčao, i sad da sve to baci niz vodu, nije lud.
Po meni je bio i više nego ok zadnjih sat, sat i po meča. Znatno je podigao nivo u odnosu na početak, počeo bolje servirati i čišće udarati, svježiji mi je djelovao poslije tri sata meča. Vidjet ćemo jel ostalo snage za Beretinija, ako jes, može zakuhat i to, žabar mu je dobar mečap.
Dao je ulogu favorita Beretiniju s ovom izjavom, i oborio kvotu koja je prvobitno bila 1.65, a sada je "samo" 1.33 na Talijana.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase