Eto vidis brate ne mos tako, pa ce neko pomisliti da mu je zabranjeno imati psa. Koliko znam mozes imati psa ako ti ima svrhu, nesto da ti cuva, ili tebe i porodicu, ili ovcar, lov i sta vec, i da ga drzis napolju. Eo svaki Amerikanac ima po 2-3 u kuci, i brate dlake su svugdje, i smrdi realno, ima svoj smek jednostavno. Nemam nista protiv drzi slona u kuci ako zelis, ono tvoja kuca radi sta hoces ali iz te perspektive ima smisla
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Upravo tako, pas je dozvoljen ako ima svrhu. Ovaj fenomen zapadnog društva u kojem je pas član porodice naravno da je aspurd i to nema veze sa vjerom, vežu se ljudi za cuku ko da mu je djete rođeno, padne u behut godinu dana kad mu umre pas, za didom žalio heftu, za prvim komšijom ni toliko.alemsa je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:09Eto vidis brate ne mos tako, pa ce neko pomisliti da mu je zabranjeno imati psa. Koliko znam mozes imati psa ako ti ima svrhu, nesto da ti cuva, ili tebe i porodicu, ili ovcar, lov i sta vec, i da ga drzis napolju. Eo svaki Amerikanac ima po 2-3 u kuci, i brate dlake su svugdje, i smrdi realno, ima svoj smek jednostavno. Nemam nista protiv drzi slona u kuci ako zelis, ono tvoja kuca radi sta hoces ali iz te perspektive ima smisla
Jesu to ispuhali rekordi? 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- VensanKasel
- Kontakt:
Nikad nisam imao cuku niti nekog kućnog ljubimca , niti ću . Ima ljudi ne mogu imati djecu prirodno , pa ne mogu ni usvojiti a sve bi dali da mogu . Šta je loše da imaju nekog kućnog ljubimca , da se brinu o njemu , šta je tu problem ako to ljude čini sretnim ?chily-rz je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:16Upravo tako, pas je dozvoljen ako ima svrhu. Ovaj fenomen zapadnog društva u kojem je pas član porodice naravno da je aspurd i to nema veze sa vjerom, vežu se ljudi za cuku ko da mu je djete rođeno, padne u behut godinu dana kad mu umre pas, za didom žalio heftu, za prvim komšijom ni toliko.alemsa je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:09Eto vidis brate ne mos tako, pa ce neko pomisliti da mu je zabranjeno imati psa. Koliko znam mozes imati psa ako ti ima svrhu, nesto da ti cuva, ili tebe i porodicu, ili ovcar, lov i sta vec, i da ga drzis napolju. Eo svaki Amerikanac ima po 2-3 u kuci, i brate dlake su svugdje, i smrdi realno, ima svoj smek jednostavno. Nemam nista protiv drzi slona u kuci ako zelis, ono tvoja kuca radi sta hoces ali iz te perspektive ima smisla
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Pa nek kupe sebi macku
Eto puno bolje. Dozvoljen ako ima svrhu.alemsa je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:09Eto vidis brate ne mos tako, pa ce neko pomisliti da mu je zabranjeno imati psa. Koliko znam mozes imati psa ako ti ima svrhu, nesto da ti cuva, ili tebe i porodicu, ili ovcar, lov i sta vec, i da ga drzis napolju. Eo svaki Amerikanac ima po 2-3 u kuci, i brate dlake su svugdje, i smrdi realno, ima svoj smek jednostavno. Nemam nista protiv drzi slona u kuci ako zelis, ono tvoja kuca radi sta hoces ali iz te perspektive ima smisla
Jebote zivot. Imam haskija koji i nema neku svrhu koja je trazena vjerskim propisima. Ovaca nemam, a i nije pretjerano pametan da cuva ovce. Pas cuvar pogotovo nije. Ne gine mi dzehenem.
Zasto se jednostavno taj dio nije mogao zanemariti. Nego ni manje ni vise - ZABRANJENO i ko bude bespotrebno drzao psa svaki dan ce mu se umanjivati dobra djela, ili sta sam vec upravo izguglao.
Hajd jednostavno da ne trazimo smisao u bukvalno svim stvarima koje su pisane prije ceteres hiljada godina.
Pa drzi brate 50 Pasa ko ti brani, onaj kome je bitno nece ih drzati. Tebi tvoja vjera meni moja
I neces sigurno gorjeti u dzehenemu jer imaš psa.
Ima punooooo važnijih stvari od toga da li držiš psa ili ne.
Namaz je stub vjere i smijesno je pričati da ces završiti u dzehenemu zbog psa a ovamo ne klanjas.
Ima punooooo važnijih stvari od toga da li držiš psa ili ne.
Namaz je stub vjere i smijesno je pričati da ces završiti u dzehenemu zbog psa a ovamo ne klanjas.
- BosniaBoston
- Kontakt:
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- feniksptica
- Kontakt:
Prico mi je efendija zadesio se u Mekki kad su krenuli zlocini Izraela na nevino stanovništvo i na Dzummi prvoj od početka sukoba ni rijeci o tome tamo.
A da se ovdje nesto ocekuje.
A da se ovdje nesto ocekuje.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Pezic je influenser.
Cista logika i zdrav razum nalazu da je pas dozvoljen onda kada ako lavez tog psa ne smeta primjer komsiji, znaci da si negdje na osami ili prilicno izdvojen. Onda, ako je pas vakcinisan i ne predstavlja rizik od neke zaraze tada nema apsolutno nikakvog smisla da takvo nesto bude izricito zabranjeno. Pogotov jer to covjeka cini sretnim, a moralno ne ispada iz nekog okvira, gdje bi sada trebali redefinisati "taj pojam" srece.
Idzma je vazna u islamu, tj. konsenzus validnih ucenjaka. Sada postoje pitanja gdje je taj konsenzus neupitan ali i onih situacija gdje se ne slazu svi te ima i drugih dobrih argumenata...
Idzma je vazna u islamu, tj. konsenzus validnih ucenjaka. Sada postoje pitanja gdje je taj konsenzus neupitan ali i onih situacija gdje se ne slazu svi te ima i drugih dobrih argumenata...
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 04 dec 2023, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Đes brate maturidijoAsteriks je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:47Cista logika i zdrav razum nalazu da je pas dozvoljen onda kada ako lavez tog psa ne smeta primjer komsiji, znaci da si negdje na osami ili prilicno izdvojen. Onda, ako je pas vakcinisan i ne predstavlja rizik od neke zaraze tada nema apsolutno nikakvog smisla da takvo nesto bude izricito zabranjeno. Pogotov jer to covjeka cini sretnim, a moralno ne ispada iz nekog okvira, gdje bi sada trebali redefinisali "taj pojam" srece.

- feniksptica
- Kontakt:
Da pitamo otkud onako auto od 2ok ..
Koliko uopste kosta sto on odrzi predavanja bez da se ulazi u to o cemu prica. Ko financira to ? Je l se placa ulaznica il sta
Koliko uopste kosta sto on odrzi predavanja bez da se ulazi u to o cemu prica. Ko financira to ? Je l se placa ulaznica il sta
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ovo znam iz povjerljivih izvora, organizatori koji ga zovu, placaju put I prenociste s hranom I tjt. On ne uzima nikakav honorar.feniksptica je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:50Da pitamo otkud onako auto od 2ok ..
Mačke je zabranjeno kupovati, koliko ja znam.

Nikad poraz, samo lekcija.
pa normalno kad je pas veci insan od nekih ljudi, odrastao sam sa psom u stanu i aBd ponovno cu ga nabaviti kad za to dodje vakat, jer ko nije imao psa ne zna koja je to povezanostchily-rz je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:16Upravo tako, pas je dozvoljen ako ima svrhu. Ovaj fenomen zapadnog društva u kojem je pas član porodice naravno da je aspurd i to nema veze sa vjerom, vežu se ljudi za cuku ko da mu je djete rođeno, padne u behut godinu dana kad mu umre pas, za didom žalio heftu, za prvim komšijom ni toliko.alemsa je napisao/la: ↑04 dec 2023, 18:09Eto vidis brate ne mos tako, pa ce neko pomisliti da mu je zabranjeno imati psa. Koliko znam mozes imati psa ako ti ima svrhu, nesto da ti cuva, ili tebe i porodicu, ili ovcar, lov i sta vec, i da ga drzis napolju. Eo svaki Amerikanac ima po 2-3 u kuci, i brate dlake su svugdje, i smrdi realno, ima svoj smek jednostavno. Nemam nista protiv drzi slona u kuci ako zelis, ono tvoja kuca radi sta hoces ali iz te perspektive ima smisla