Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

frankqqqqq
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la frankqqqqq » 14 mar 2013, 11:40

http://www1.skysports.com/football/news ... ould-leave" onclick="window.open(this.href);return false;

Spominjemo se kao potencijalni kupci. Kakav je on ove sezone ako neko zna?

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 14 mar 2013, 12:32

Euforican sam pred Swansea :)

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 14 mar 2013, 12:51

Gorki je napisao/la:Ako je Nani dobio crveni karton,zašto je ovo sankcionisano samo žutim? Hmmmmmm

slika
Ova situacija je najbolji dokaz da je Mančester oštečen u toj utakmici.

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 14 mar 2013, 13:53

De ba ljudi jasno je da su startovi bili dosta razliciti ne znam sta furate,mislim da i Nani nije trebao dobit crveni ali eto sta je tu je.Ali Martinezov start dosta blazi ruku na srce pogledaj video drugo je slika koja je izvucena iz naftalina da pokazuje najgori moguci ugao.
"You'll Never Walk Alone"

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 mar 2013, 14:02

RtoX je napisao/la:De ba ljudi jasno je da su startovi bili dosta razliciti ne znam sta furate,mislim da i Nani nije trebao dobit crveni ali eto sta je tu je.Ali Martinezov start dosta blazi ruku na srce pogledaj video drugo je slika koja je izvucena iz naftalina da pokazuje najgori moguci ugao.
Necu da se mijesam ali isto tako ste nasli najgori, ne bukvalno ti, moguci ugao za Nanijev "start" i pojedinci su po inerciji objavili slogu na tezu "zasluzen crveni karton". Start Martineza je bio gori od Nanijevog, vidio je Rosickog ispred sebe, Naniju je Arbeloa dolazio s ledja. Jesu li objavili ocjene za sudjenje? Kladim se da je glavni dobio visoku ocjenu. :lol:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 mar 2013, 14:06

Eh već sinoć rekoh da ću danas malo pisat o tekmi i o nekim generalnim zapažanjima pa da krenemo. :)

Prije svega želim da pohvalim Wengera. Sinoć je prvi put ove godine, ove sezone odustao od svoje zastarjele filozofije i taktički jako dobro postavio ekipu. Pokazao je cijelom nogometnom svijetu da i u Bayernu igraju samo ljudi i oni se ove godine nisu sastali sa ovako dobro pripremljenom ekipom. Mogu Bavarci laprdat da je to bila samo njihova loša noć ali nije, sinoć u 90 minuta oni nisu stvorili priliku koja je bila proizvod njihove igre (izuzev kontra Robbena nakon čini mi se katastrofalne greške Ramseya ili Cazorle) i bili su ograničeni samo na šuteve iz daljine. Mogu oni pričat o nekoj šuterskoj nadmoći ali većina tih šuteva i udaraca je bila Bogu plakat izuzev jednom pokusaju Kroosa i Gustava. Ostalo nidje veze.

Ali opet Wenger je sinoć malo i zayebao, kasno je izvršio izmjene. Da je oko 60 minute ubacio Oxladea i Gervinha umjesto nevidljivog Walcotta i lošeg Ramseya sigurno je, sigurno da bismo stvorili mnogo veći pritisak na njih i ranije zabili drugi gol, a kasnije ko zna.

Dakle potpuno zaslužena naša pobjeda i taktička nadmoć Arsenala nad Bayernom, Wengera nad Heynckesom.

Što se tiče individualne igre nekih naših igrača imam 3 igrača koje bih izdvojio i malo više njih koje bih kudio. :)
Fabianski - fantastična utakmica sinoć, zaista fantastična, tokom 90 minuta nijednom nisam osjećao se ugroženo kakav osjećaj imam kad brani Szczesny. Siguran, pouzdan, galami na odbranu, komanduje nad njom, postavlja igrača, ispoljava autoritet. Za mene nema sumnje ko do kraja sezone treba biti prvi izbor na golu.

Jenkinson - nakon Tottenhama još jedna utakmica odigrana na top top nivou. Bilo ga je svugdje na terenu, Robbena i Alaba zaustavio bez muke skoro, u napadu igrao prilično sigurno što je i razumljivo jer je on full back starog engleskog kova, prije svega igrač odbrane a u napadu ako doprinese dobro je. Nemam sumnje da će Wenger izbrusiti napadačku igru kod njega. Što se mene tiče, Carl može da igra beka tandardno i ove sezone je na većem nivou od Sagne, htio to neki prihvatit ili ne.

Koscielny - realno Kos je jako dobar i kvalitetan stoper ali on će tokom sezone napravit 2-3 greške koje će biti da se usereš i za pamćenje i to je ono što ga sputava. Sinoć je uz Jenkinsona izgledao kao jedini igrač koji zna šta radi na terenu. I ako zelimo do kraja sezone uhvatit top 4 Kos će činiti štoperski tandem zajedno sa Mertesackerom. Vermaelen je ove godine jednostavno izgubljen slučaj i ne vrijedi mu više davat priliku nažalost. Sinoć se sve vidjelo kako Koscielny mirno iznosi loptu iz svog šesnaesterca, ne ispada, pouzdan u odbrani, dobro markira. Ništa od tog ove godine nismo vidjeli u Vermaelenovoj igri. Jest da nam je kapiten ali jbg... klupa majka.

Oni koji su me razočarali su mahom bili vezni igrači. Arteta užasan, Ramsey još više, Cazorla izgubljen, Walcott nikakav. Utakmicu su trebali počet i Kokolan i Oxlade ali otom potom.

Prošle godine nakom Milana upisali smo seriju od 5 pobjeda zaredom u Premiershipu, iskreno se nadam da smo sposobni za takvo nesto i ove godine. Ali ako želimo to Koscielny mora igrat, Fabianski branit, Kokolan igrat zadnjeg veznog sa Tomasom Rosickyem, Cazorla igrat attacking midfieldera jer je na krilu očajan, a Oxlade igrat desno krilo umjesto smiješnog Lolcotta. Na lijevom krilu da se izmjenjuju Gervinho i Podolski ili čak Kieran Gibbs. ;)

Sa ovom dosadašnjom formacijom i sa ovim dosada izborom prvih XI zaista nas ne vidim iduće godine u LP.

COYG!
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 14 mar 2013, 14:07

Ma dobro slazem se da je i u predhodnom slucaju izvucen najgori moguci ugao,da se ne ponavljam puno posto sam rekao da po meni i Nani nije trebao dobit crveni.Meni licno nije Martinezov start gori no ajde necu puno o tome.Samo znam da niko ne moze reci je li Naniju islo na ruku to sto nije vidio igraca,jer da ga je vidio po nekima bi to znacilo gore a nekima bolje sta znam.Oba starta su trebala proci sa zutim po meni.LP
"You'll Never Walk Alone"

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 14 mar 2013, 14:36

Ako se ne varam treće izmjene nije ni bilo ?
Tu je trebo unutra gurnut Coqa umjesto gibbsa i igrat sa 3 stopera jer ionako smo imali skoro pa 4 attac mid na terenu
rosicky,cazorla,arteta i ox tu bi falio samo jedan koji bi pripomogo odbrani i napadu da poveže a u napadu bi bili gerv i giroud ..msm to bih ja uradio nakon gola,na sve ili ništa

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 14 mar 2013, 14:46

@RtoX drugaru, ja samo želim dosljednost. Koliko je start Javia bio grub jasno se vidjelo na izrazu lica malog Mozarta. Boljelo ga je čak i kada je ust'o. I tada se savio od bola. Koincidencija je i ta da se Javi Martinez valjao po podu, što je po riječima čini mi se Beusana, bio jasan znak da je Nani svjestan šta je učinio.

Ako je Collina jasno stavio do znanja da je Nanijev start opravdan crveni karton, a Javi Martinez je imao par sekundi više za reakciju, jer je startao licem okrenut na igrača, onda je ovo morao sankcionisati kao crveni karton.

Collina je valjda neki fah u toj krovnoj sudačkoj organizaciji. I onda ako je već zauzeo neki stav, treba uzeti kao instancu. Taj nedosudjeni crveni karton je nemoguće osporiti osim da Collina izađe javno i kaže kako nam je slagao da je Nanijev start bio za isključenje.

@franqqqq Diawarra je prestar. A Nkoulu je dobar igrač. Naravno ništa zvanično, al' čit'o sam špekulacije koje ga povezuju sa Barcelonom.
Barcelona have joined Arsenal and Chelsea in the hunt for Marseille centre back Nicolas N’Koulou.
Cijeli članak.

Naravno ovo nije jedini izvor, gdje sam vidio ove špekulacije.

@Rosicky, al' treba imati u vidu i da je Gibbs ofanzivniji od Coquelina. Francis bi po meni trebao naredne sezone biti zamjena na desnom beku. I tako uštediti pare za ovu poziciju. On mene na bekovskim pozicijama nije ni jedan put razočar'o.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 mar 2013, 15:01

Momci, cestitke na pobjedi. :!:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2013, 15:35

Omerbavarac je napisao/la: Momci, cestitke na pobjedi. :!:
Pirova je to pobjeda moj bavarac i nema se tu sta cestitati,na kraju opet smo "mi" ti koji mozemo zaliti a o samoj utakmici se nece dugo govoriti,.Bilo je trke,borbenosti,ostrih startova ali ne i pretjerano kvalitetnog fudbala,.Arsenal odavno losije nije stajao na sredini terena i toliko grijesio u pas igri sto daje jos vecu vrijednost samoj pobjedi,.

VI haman lose brante prekide,Arsenal dao dva gola nakon ubacaja iz kornera,i can not believe that :lol:

Cast pojedincima na stvarno dobroj utakmici a nekima je se stvarno potrebno zahvaliti i traziti nesto bolje,.Jenkinson je pokazao u zadnje dvije utakmice zasto je u Arsenalu(znam,nije mi simpatican al istina i samo istina) za razliku od ramseya koji se gubi protiv svake jace ekipe,on pod pritiskom ekipa koje igraju presing jednostavno ne moze igrati..

Arteta je pokazao borbenost ali ne i kvalitet za zadnjeg veznog,nema mase i u svaki duel ide na faul,par puta je izletio u prazno,njegov doprinos u zavrsnici akcija je minimalan,pa jucer u Baji tuku Gustavu,tuce Javi a on ni da prismrdi golu Baje..Nema ni visinu pa je ogranicen u tim skok duelima,nama treba jedan prvenstveno jak i visok zadnji vezni(Wanyama,Capue) koji ce neutralisati te duge lopte i razbijati protivncike napade..

O Ramseyu se fakat ne treba vise ni trudit,prosjecan igrac za prosjecnog kluba i to je faKt..Ne moze taj vezati igru kad masu lopti posalje u aut,kad nema snagu da izdrzi duel,tehniku ima ali mu ista ne vrijedi kad je spor,duga lopta je za njeg misaona imenica i tako dalje i tako dalje..

Walcota ili gurnuti u napad ili sa nekom novom formacijom ne tu "desetku" ali na krilu je opasan samo kada ima prostora,.Lijen je,malo trci,malo pomaze nazad,nekad je totalno nezainteresovan i ne radi cesto ono sto zna da radi,ubacivanje iz drugog plana,to se najbolje moglo vidjeti kod onog pasa Mocarta kada je Walcot iz drugog plana izbacen pred gol protivnika,steta sto neki vidjese oFsajd,.Ali isto tako je cinjenica da nam njegova brzina moze mnogo toga donjeti..

Jucer smo trcali,igrali ozbiljno i organizovano u odbrani i to treba da bude recept za nastavak prvenstva,.

Trka,rad,disciplina i rezultati nece izostati,jucer nismo bili na visokom nivou ali upravo zbog ovog navedenog smo na kraju bili blizu potpunog povratka..

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 14 mar 2013, 16:23

Čudi me da se niko nije sjetio reći kako je klupa Arsenala jača od prve postave Bayerna. :lol:

---------------------Szczesny------------------
Sagna-----_______-----Vermaelen----_____
-------------------________--------------------
------------Diaby------------Wilshere----------
______---------------------------------Podolski
--------------------_______---------------------

Sve prvotimci, koji nisu igrali. :mrgreen:

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 14 mar 2013, 16:29

Č E S T I T K E ;)

Hvala na šamaru,koji nas je otrjeznio i probudio iz sna pred najbiutnije mečeve u Ligi prvaka :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 14 mar 2013, 16:29

pusti se sad tih prica....ispali ste zasluženo od bavaraca, jer su vas ljudi isklofali ko ćilim na vašem pašnjaku.
u revanšu se zezali i rutinski privodili utakmicu kraju od prve minute, primili golove iz nekakvih prekida, ho ruk igra i tome slicno.
Arsenalu je vec godinama krajnji limit drugo mjesto u grupnoj fazi LP i osmina finala ...što se ispostavilo i ove godine.
A od naredne godine je to EL i osmina finala tog takmicenja.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 14 mar 2013, 16:44

Bonus je napisao/la:pusti se sad tih prica....ispali ste zasluženo od bavaraca, jer su vas ljudi isklofali ko ćilim na vašem pašnjaku.
u revanšu se zezali i rutinski privodili utakmicu kraju od prve minute, primili golove iz nekakvih prekida, ho ruk igra i tome slicno.
Arsenalu je vec godinama krajnji limit drugo mjesto u grupnoj fazi LP i osmina finala ...što se ispostavilo i ove godine.
A od naredne godine je to EL i osmina finala tog takmicenja.
heh, ako ih kupe novi vlasnici o kojima se vec govori, finale lige prvaka nece biti fantazija ;)

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 14 mar 2013, 16:55

TEAM NEWS: Podolski & Sagna still not fit for Arsenal game at Swansea. Gibbs could be 'rested' but Monreal returns to squad.
Pld W D L
38 26 12 0

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 mar 2013, 17:01

Ja a posebno su se zezali kad su se hrvali za loptu poslije drugog gola, a i izveli su neki mjesani sastav ko Real protiv Barcelone :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2013, 17:16

Čestitke na pobjedi.Spuštanje na zemlju Bayerna je došao u pravi trenutak i Arsenal je bio prava ekipa za to, bolje sad nego da se nešto slično desi protiv Reala,Barce i drugih.

Arsenal je oštećen kod nepostojećeg offsajda a i Martinez je mogao ranije pod tuš.Uzimajući u obzir da je i Arsenal u Londonu zabio gol iz nepostojećeg kornera govori da su sudije bile najslabije karike ovog dvomeča.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 14 mar 2013, 17:33

nego inace sta je sa pricom oko prodaje Arsenala,

posto trenutna cijena dionice kluba, koji polagano, ali sigurno tone svojom kvalitetom u rang prosječnih momčadi europskog nogometa, iznosi 19,5 tisuća eura, no Arapi su spremni dati i 23 tisuća po istoj.

nevjerujem da bi se ovo odbilo, to je najveca inekcija finansijska u historiji fudbala... baš bi volio da najbolji klub na otoku dobije barem toliku inekciju, da može zadržati igrače velikog kalibra koji su ga dosada napustili...

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 14 mar 2013, 17:50

hehehe

surova realnost ;)

slika

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.