Nevjerovatno kolika kolicina naivnosti na forumu.Cuj neko se ibreti kao "gdje ce Barbarez biti pomocnik Osimu".
Pa normalno da ce biti,Ammar je kao trener institucija za Sergeja.I ja se sjecam Sergeja koji je bio vodja na terenu,sjecam se njegovih veoma bitnih golova za repku,sjecam se njegovog istupa u Beogradu,sve se mi toga sjecamo ali taj lik 4 godine umjesto da se bavi bilo cim vezanim za fudbal on hoda i igra pokera..,da je makar sportski direktor nekog kluba,ili da makar vodi pjetlice pa hajd al ovako...Lik nema dana radnog staza ni kao trener pjetlica i malo mi je supacki sa njegove strane da se nesto namece ko selektor a ni trunke nije uradio na svojoj afirmaciji.Ako se ne varam negdje sam procitao da je i Zlatan Bajramovic preuzeo neke djecake da trenira il tak nesto.Cak mi je i on sa tim saznanjem prioritetniji od Sergeja jer bar je u nekoliko tekmi postavio taktiku pa makar to i dijeca bila.
Porediti jednog Ammara koji ima masu trofeja(pa bili oni i u ovoj ligi) i Barbareza koji nije dosad postavio ni taktiku protiv Velike Obarske je malo smijesno.Sta je problem sa Sergejem,jel toliko tesko bilo preuzeti bilo kakvu ekipu,zasto to nije ucinio il bilo sta po tom pitanju?Jel to stvarno smatra da je toliko prepametan i preponosan da bi vodio neke pjetlice,nekog nizeligasa il bilo kakav klub?Jel mozda nema samopouzdanja i strah ga da se ne izblamira?Pa ima cak i u premijer ligi BiH nekih trenera koji su isli po ligama petice na ucenje i usavrsavanje zanata,a on se pokera po Americi i aplicira za selektora.Idi se bolan usavrsavaj po evropskim klubovima,treniraj neke qrcusporove kao sto je trenirao i teleci pogled pa da bar ima neku referencu.I onaj je dosao na celo repke a nije napravio ni jedan rezultat sa klubovima,pa tak mozda i njega proguraju,ali ovo sto se sad radi je jadno i zalosno.
Sto se tice Ammara,vidim neko proziva Tuzlake.Ammar uopste nije omrzen na ovoj regiji,i masu je ljudi koji cijene sve ono sto je postigao Ammar ali i njegov otac Ivica.Sto se tice onih par pljuvaca,pa ti su navikli pljuvati,ne vidim sta je cudno da pljuju jednog Ammara,kad ti isti ljudi pljuju i jednog Azmira koji im je dosao spasavati klub i ulagati svoje pare a oni ga pljuju,prozivaju,uvjete mu postavljaju i slicne budalestine.Njih 1000 koji nesto kmece protiv Osima nisu ni 1% populacije na TK ako uzmemo u obzir da na regiji zivi skoro pola miliona ljudi.
Sto se mene tice:
1)Rajevac (najbolji CV,iskusan,ono sto znam o njemu i misljenje koje sam formirao o njemu ga stavlja na prvo mjesto)
2)Ammar(najuspjesniji trener BiH lige,covjek sa filozofijom za razliku od mnogih drugih kandidata)
3)Bazdarevic(CV mu je nista narocito,imao je nekih i zapazenih rezultata ali i razocarenja.Vodio je najcesce kanta ekipe pa vjerujem da bi sa boljim kadrom mogao i bolje da poslozi stvari.
Magath-ljudi svrsavaju na njega kao jak je na fizickoj spremi,a repka igra jedva par tekmi godisnje.Kao da ce je imati kad spremati.
Hadzibegic-gledao sam ekipe koje je vodio,mislim da je mozda naprednija verzija Safeta.Nije mi medju prvim izborima ali et ako dodje na kormilo ekipe,ima od mene podrsku dok me ne demantuje rezultatima.
Sliskovic-isto kao i Hadzibegic..ne moze covjek biti pametan..toliko dugo je u tim nekim trenerskim vodama a nikad nista ozbiljno nije napravio.
Okuka-Cuj Okuka

Iako i on za razliku od Barbareza ima CV kakav takav..
Barbarez-nema trenerski CV,ne obavlja nikakvu funkciju vezanu za fudbal,nije vodio ni jedan uzrast fudbalera, apsulutno neambiciozan.Trener koji je neambiciozan po pitanju svoje karijere tesko da moze biti ambiciozan i po pitanju rezultata repke.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..