Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Ajax
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2014, 09:47

Kaunas je napisao/la:samo Amar Osim, ne bi pogriješili 100%
Barbu za pomoćnika

:bih: :bih:
momirpeh je napisao/la:Navijač sam Sarajeva ali neka Osim bude selektor.U ovom slučaju ne treba da se rukovodimo klubskim animozitetima nego da izaberemo najbolje rješenje.Osim selektor,Barbarez i Jagodić pomoćnici,Piplica trener golmana
Objasnili. :bih: :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 03 dec 2014, 10:02

Ko ovdje misli da ce Barbarez biti pomocnik Osimu, Hadzibegicu ili nekom trecem (sto bi i po meni bilo super) taj se grdno vara.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 03 dec 2014, 10:10

ma ko god bude, bice zrtveno janje do kraja kvalifikacija jer nas nece plasirati na euro2016.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 03 dec 2014, 10:31

Navijac sam FKS. Pored ovih imena sto se spominju, ja bi najvise volio da izaberu Amara Osima. :bih:
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

1X2
Kontakt:

Post Postao/la 1X2 » 03 dec 2014, 10:38

hz1987 je napisao/la:ma ko god bude, bice zrtveno janje do kraja kvalifikacija jer nas nece plasirati na euro2016.
Hoće ako ne uradi nešto drastično , na prvi pogled retardirano a u stvari veoma pametno i promišljenjo.
Poput Džeko na klupu prve dvije do Belgije i onda maksimalno naloženi uđemo u treću sa Džekom i poderemo i njih.
Pa i Sarajevo je okretalo iz dva u jedan kad je Radovan Karadžić bio klupski psihijatar i na poluvremenu držao govor a svi znamo da je čovjek dokazani psihopata , da ne spominjem ostale loše osobine koje nažalost vrlo dobro poznajemo.
Mislim da Amar Osim ima potencijal za nešto slično.
Kad ga gledaš i slušaš kao hipnotisan si. :crazy:

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 03 dec 2014, 11:10

Pitar sam ali nadam se realan ne neki bolesnik. Amar osim je realno unio neku zivost unutar trenerskog posla u bih. Nisam siguran da je zeljo u vremenu kada ga je brko vodio bio po imenima bolji od ovih drugih pretendenata no je stvarno unio jednu kvalitetu.I to ne treba sporiti. Kod njega je lako prepoznati jednu lucidnost koja je vazna za trenerski posao.ja ga vidim kao selektora no ne sada. Mislim da bi bilo mnogo bolje rajevac a osim mlade.tu bi se moglo prepoznati mogucnosti osima za vece stvari. Ovako je to prevelik rizik. Opet I pored svega sto sam napisao ostaje da nije napravio veci trenerski odmak pa cak ni nakon uspjeha u japanu.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 dec 2014, 11:18

@Rusilac,
Odvadi malo, sustinski si u pravu ali ne pomazes ni BiH, niti tom konceptu o kom pricas (koji je ispravan), tako sto bezuslovno podrzavas covjeka koji ima image Doc Hollidaya, a ne trenera sa ambicijom
Niko od vas ne bi zelio Brabareza na klupi BiH vise od mene ali sto ne ide, ne ide. Po njegovom ponasanju i izboru aktivnosti ,u posljednjih par godina, ne vidim da mu je , uopste, stalo da bude trener.
Tako da su ove poruke populisticke, u trenutku kada nema objektivne reference za selektorsku poziciju, i cine ga neozbiljnim.
@Gost
Nema smisla porediti Beckenbauera, Klinsmanna i Svabe, uopste , sa nama. Niti je Barbarez kalibar i potencijal ove dvojice, u smislu ambicije, ozbiljnosti (bar do sada nije pokazao nazalost), niti smo mi Svabe.

socijalac
Kontakt:

Post Postao/la socijalac » 03 dec 2014, 11:22

Mislim da bi Milovan Rajevac napravio odlican posao sa nasom reprezentacijom jer covjek ima iskustva ima autoritet i spustio bi ove nase zvjezdice i grijace klupe na zemlju.A ni Amar Osim nije los izbor jer covjek neda da mu neko soli pamet i mjesa se u posao.Uglavnom treba dovesti nekoga ko im nece biti jaran/drug kojem ce igraci stimati sastav i prosipati svoju fudbalsku velicinu,jer koliko god Safet bio tele i kriv za sve trebamo se zapitati kako ovamo mala zemlja da promjeni toliko trenera da li je to do trenera ili mozda uprave/igraca itd
Hala Madrid
No pain, no gain

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 03 dec 2014, 12:04

Puno se grijesi kada se za kontrargument uzima necije navodno neiskustvo... Repka se sastaje svako nekoliko mjesci i budu skupa par treninga na kojim realno selektor nema sta uraditi primjetno...Za selektora je primarno da kao sto mu ime kaze selektuje najbolje igrace, zatim prati protivnika i u ono mjeseci pauze do utakmice sa strucnim stabom razradjuje postavke i taktike za istog, naravno kao mladji trener popije ponekad kaficu sa Ivicom, Cirom, Vahom itd ima tacno dovoljno praznog hoda izmedju utakmica za sve...Po meni je rijesenje mladji trener koji bolje razumije zivot i potrebe danasnjih fudbalera sa kojima ce biti i prijatelj i sef... Barbarez, Osim, Jagodic...Po meni win-dream-team...Barba selektor zbog autoriteta, Osim pomocnik zbog filozofije, Jagoda pomocnik zbog skautiranja i naci kljuca...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 dec 2014, 12:06

Ima li neko informaciju iz 51 ruke? :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 dec 2014, 12:15

Greivis je napisao/la:Ima li neko informaciju iz 51 ruke? :mrgreen:
Sad u kafani Lutvo kaze da mu gazda u petak ima razgovore sa ovima iz saveza pa cemo vidjeti, također rekao da mu je smjesno sta Barbarez prica bolje mu je da se negdje pocne trenersku karijeru nego sto prica da ima plan i neke svoje saradnike.

Kasnije je poularni Lutvo rekao da FK Sarajevo nece ni ove godine biti prvak, nesto je pricao da bi Sloboda opet mogla ispast. Zeljo nema para i tako nastavio pricu.

:mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 03 dec 2014, 12:36

Nevjerovatno kolika kolicina naivnosti na forumu.Cuj neko se ibreti kao "gdje ce Barbarez biti pomocnik Osimu".
Pa normalno da ce biti,Ammar je kao trener institucija za Sergeja.I ja se sjecam Sergeja koji je bio vodja na terenu,sjecam se njegovih veoma bitnih golova za repku,sjecam se njegovog istupa u Beogradu,sve se mi toga sjecamo ali taj lik 4 godine umjesto da se bavi bilo cim vezanim za fudbal on hoda i igra pokera..,da je makar sportski direktor nekog kluba,ili da makar vodi pjetlice pa hajd al ovako...Lik nema dana radnog staza ni kao trener pjetlica i malo mi je supacki sa njegove strane da se nesto namece ko selektor a ni trunke nije uradio na svojoj afirmaciji.Ako se ne varam negdje sam procitao da je i Zlatan Bajramovic preuzeo neke djecake da trenira il tak nesto.Cak mi je i on sa tim saznanjem prioritetniji od Sergeja jer bar je u nekoliko tekmi postavio taktiku pa makar to i dijeca bila.

Porediti jednog Ammara koji ima masu trofeja(pa bili oni i u ovoj ligi) i Barbareza koji nije dosad postavio ni taktiku protiv Velike Obarske je malo smijesno.Sta je problem sa Sergejem,jel toliko tesko bilo preuzeti bilo kakvu ekipu,zasto to nije ucinio il bilo sta po tom pitanju?Jel to stvarno smatra da je toliko prepametan i preponosan da bi vodio neke pjetlice,nekog nizeligasa il bilo kakav klub?Jel mozda nema samopouzdanja i strah ga da se ne izblamira?Pa ima cak i u premijer ligi BiH nekih trenera koji su isli po ligama petice na ucenje i usavrsavanje zanata,a on se pokera po Americi i aplicira za selektora.Idi se bolan usavrsavaj po evropskim klubovima,treniraj neke qrcusporove kao sto je trenirao i teleci pogled pa da bar ima neku referencu.I onaj je dosao na celo repke a nije napravio ni jedan rezultat sa klubovima,pa tak mozda i njega proguraju,ali ovo sto se sad radi je jadno i zalosno.

Sto se tice Ammara,vidim neko proziva Tuzlake.Ammar uopste nije omrzen na ovoj regiji,i masu je ljudi koji cijene sve ono sto je postigao Ammar ali i njegov otac Ivica.Sto se tice onih par pljuvaca,pa ti su navikli pljuvati,ne vidim sta je cudno da pljuju jednog Ammara,kad ti isti ljudi pljuju i jednog Azmira koji im je dosao spasavati klub i ulagati svoje pare a oni ga pljuju,prozivaju,uvjete mu postavljaju i slicne budalestine.Njih 1000 koji nesto kmece protiv Osima nisu ni 1% populacije na TK ako uzmemo u obzir da na regiji zivi skoro pola miliona ljudi.

Sto se mene tice:
1)Rajevac (najbolji CV,iskusan,ono sto znam o njemu i misljenje koje sam formirao o njemu ga stavlja na prvo mjesto)
2)Ammar(najuspjesniji trener BiH lige,covjek sa filozofijom za razliku od mnogih drugih kandidata)
3)Bazdarevic(CV mu je nista narocito,imao je nekih i zapazenih rezultata ali i razocarenja.Vodio je najcesce kanta ekipe pa vjerujem da bi sa boljim kadrom mogao i bolje da poslozi stvari.

Magath-ljudi svrsavaju na njega kao jak je na fizickoj spremi,a repka igra jedva par tekmi godisnje.Kao da ce je imati kad spremati.

Hadzibegic-gledao sam ekipe koje je vodio,mislim da je mozda naprednija verzija Safeta.Nije mi medju prvim izborima ali et ako dodje na kormilo ekipe,ima od mene podrsku dok me ne demantuje rezultatima.

Sliskovic-isto kao i Hadzibegic..ne moze covjek biti pametan..toliko dugo je u tim nekim trenerskim vodama a nikad nista ozbiljno nije napravio.

Okuka-Cuj Okuka :rol: Iako i on za razliku od Barbareza ima CV kakav takav..

Barbarez-nema trenerski CV,ne obavlja nikakvu funkciju vezanu za fudbal,nije vodio ni jedan uzrast fudbalera, apsulutno neambiciozan.Trener koji je neambiciozan po pitanju svoje karijere tesko da moze biti ambiciozan i po pitanju rezultata repke.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 03 dec 2014, 12:36

Barbarez za selektora, poker reprezentacije :bih:
DD

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 dec 2014, 12:57

a to Kovac ima neki CV?

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2014, 13:01

Virtu4l je napisao/la:Šta mislite da li je Dragan Marković naš, tj. da li se tako osjeća? :hmmmmm:
G. Markovic je ime u rukometu i Bosanac je. Gospodin Ivanovic kao i Aco Petrovic su jako poznata imena svijetske kosarke i kao treneri i kao igraci. Ciro je uvijek isticao da je Bosanac mada ocigledno voli Hrvatsku vise. Ako je neko stranac ne znaci da je to sigurno super rijesenje. Znaci najvaznije je dovest stranca i uspijeh je zagarantovan. Rajovac nije Bosanac i jedini veci uspijeh mu je ta Gana. Koja nije slicna reprezentacija nasoj. Kao sto nisu Vahin Alzir ili Obala. Samo sto je Vaha imao i drugih uspijeha. Dali i kakva ima osjecanja do ove reprezentacije to mi neznamo. Svakako mu je velika zelja da nas vodi jer ako nista misli da bi se na taj nacin kroz neki eventualni uspijeh vratio na trenersku mapu. A ako ne uspije nikom nista opet ce lakse naci drugi posao. Isto kao i petorica od sestorice kandidata koji su ostali. Znaci svako od njih ce pricati sve najbolje o sebi i planovima.

Rukometna selekcija je grupa velikih radnika bez pravih zvijezda. U kosarkaskoj reprezentaciji je jedina prava zvijezda Teletovic samo to zasad ne forsira zbog patriotizma. Imamo jednu zvijezdu u pokusaju Nurkica i vidimo kako je to zavrsilo. Ne prolazi kod svih fudbalera celicna disciplina. Tu najvise mislim na Dzeku i Pjanica.

Ne tvrdim da Rajovac nebi mogao da bude dobro rijesenje. Mozda bude odlicno samo ulog je velik ( a on ne izgleda kao premija ). Zlatna generacija koja ce biti na okupu jos samo 4 godine. Poslje Dzeke mi mozemo da sanjamo EP/SP osim ako ne stvorimo kult reprezentacije u tih par godina. Znaci par puta zaredom drugi krug EP/SP. Bas iz tog razloga je bilo jako bitno da je nas trenerski mag prosao taj drugi krug odnosno pobjedio tu Nigeriju. Rejting bi nam jako porastao i ako nista bar bi nas sudije pogurale protiv Kipra i slicnih ako nam nebi imali svoj dan.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 dec 2014, 13:03

Barbarez, evidentno, ne pokazuje nikakav stvarni interes za bavljenjem trenerskim poslom, tu s prica zavrsava.
Svi argumenti o relativnom znacaju iskustva, primjeri iz regiona i sire, zasluge ...padaju u vodu.
Ne vidim sta je tu nejasno?
Pritom, ne opravdavam bagru i mafiju iz saveza, niti zelim da umanjim njegov doprinos reprezentaciji i , vjerovatan, tzrenerski potencijal koji ima. Biio bih sretan da Barbarez preuzme reprezentaciju ali to nije realno.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2014, 13:10

Barbarez bi mogao da bude novi Niko Kovac a mogao bi da bude los izbor. Znaci sve je moguce. Mozda nebi bilo lose ako vec ne bude selektor da bude pomocnik Amaru/Rajovcu ili bar selektor mlade selekcije.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 dec 2014, 13:19

Ma nema smisla raspravljati o Barbarezu kada se ionako zna da, i kada bi bio najstručniji, vjerovatno ne bi imao podršku saveza, a kamoli ovako.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 03 dec 2014, 13:37

Cartman je napisao/la:Cuj "jedan Sergej". Zidane i Giggs mogu bit asistenti, ali on ne. :bow:
Pa Morzu ni oni nebi bili asistenti. Hajd da nas je Vaha preuzeo, pa Barba pomocnik, al cuj Barba pomocnik Morzu. :lol:
Cudi me da neko ranije nije Morzu za asistenta odabro Felixa :D

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 03 dec 2014, 13:40

Imate na Klixu jedan duzi intervju sa Zakom Santinijem, izgleda da je pravo namazan da nas preuzme :P

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.