Rekonstrukcija stadiona u BiH

Coraco
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Coraco » 23 mar 2013, 18:36

Meni bi bilo smiješno kad bi Savez uložio novac u neki drugi stadion osim Bilinog, iako bi i ja rado volio vidjeti Repku u svom gradu.
Toliko je uloženo u Bilino do sad, i ovaj trening centar, da bi se Rep. prebacila u neki drugi grad. :roll:
Povećati kapacitet juga i sjevera ionako ga imaju gdje širiti, i toliko.

@zamorano
Ipak je ove godine i vrijeme lošije poslužilo Zagreb i Hrvatsku uopšte. To je sigurno dosta i uticalo na terene.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 23 mar 2013, 18:38

Sta imas od velikog stadiona kada ces ga ispuniti 4-5 puta godisnje.Ko sto bi Grospicka rekla,nema ekonomske racunice.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 mar 2013, 18:42

Stadion od 20-25 hiljada je nešto što nam treba. To bi bilo taman.
Čelik Zenica 1945

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 23 mar 2013, 18:42

Ma kakav veliki stadion, dignuti jug i sjever na BP po još jednu etažu, eventualno istok i ko mačija guza.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 mar 2013, 18:43

Coraco je napisao/la:Meni bi bilo smiješno kad bi Savez uložio novac u neki drugi stadion osim Bilinog, iako bi i ja rado volio vidjeti Repku u svom gradu.
Toliko je uloženo u Bilino do sad, i ovaj trening centar, da bi se Rep. prebacila u neki drugi grad. :roll:
Povećati kapacitet juga i sjevera ionako ga imaju gdje širiti, i toliko.
To je i jeftinija varijanta kad bi se te dvije tribne digle u visini zapada ili istoka, a sad da se komplet stadion svede na jednu visinu to vec kosta. Ne znam kako je zamisljena ta rekonstrukcija kapaciteta.

Kamo srece da je nekih velikih para da se izgradi ona Grbavica po ovom zadnjem prijedlogu, pa da repka malo igra u Sarajevu malu u Zenici.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dajsise
Kontakt:

Post Postao/la dajsise » 23 mar 2013, 18:44

Nebrojeno puta je dokazano da je Bilino Polje hram naše reprezentacije i tako treba da ostane. Još malo ga preurediti da kapacitet bude nekih 25 hiljada mjesta i to je to, nama i ne treba više. Obavezno bi se i druge institucije morale uključiti u rekonstrukciju ovog stadiona.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 23 mar 2013, 18:56

Elegant je napisao/la:To je i jeftinija varijanta kad bi se te dvije tribne digle u visini zapada ili istoka, a sad da se komplet stadion svede na jednu visinu to vec kosta. Ne znam kako je zamisljena ta rekonstrukcija kapaciteta.

Kamo srece da je nekih velikih para da se izgradi ona Grbavica po ovom zadnjem prijedlogu, pa da repka malo igra u Sarajevu malu u Zenici.
Nama i jeste dovoljno oko 20 000 stolica. Mislim da nam ne trebaju neki "fensi šminka" izgledi :mrgreen: već svrsishodni i korisni. Sa ovakvom igrom u zadnjih 4-5 godina smo se dosta izdigli, podigli rejting a time su se i navijači više podigli.
Jučer kad su prikazivali one snimke od ranijih duela sa Grčkom, pa utakmica iz 2006, ma lošee skroz što se tiče brojnosti. Još mi trebamo hljeba jesti da bi na svakoj utakmici punili Koševo.
Kad bi se naša liga podigla za koju stepenicu, barem na nivo Slovenije, mada je to možda i previše i predaleko :roll: odmah bi i naši stadioni bili druga priča.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 23 mar 2013, 20:20

AnelZ je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:Za SP dobili bismo minimalno oko 14 miliona maraka.To je savim dovoljno za konkretniju rekonstrukciju stadiona.
Zaista mislis da ce se to sve utrositi za rekonstrukciju? Izdvojili bi maksimalno ovih 4 miliona za istu no i to sumnjam. Savez ima dodatnih troskova koje moraju pokrivati i od tih para sto se dobije kvalifikacijom na takmicenjima skoro nijedna zemlja ne idu u rekonstrukciju stadiona, vec za poboljsanje takmicenja, omladinskih kategorija i sl. Stadioni uopste nisu nadleznost saveza vec lokalnih zajednica, opcina i kantona, ali taj isti savez moze pomoci pri nekim razgovorima sa UEFA-om ili FIFA-om i to je to. Eventualno moze se uraditi sto se uradilo u Srbiji, tj. otvoriti tender gdje bi se prijavljivali klubovi/zajednice pa da dobiju odredjenu sumu novca (koja je zapravo minorna) za neke zahvate na stadionu (kao sto je bilo u Novom Pazaru i Nišu), pa da se ukljuci klub, grad ili neki privrednici koji ce svojim investicijama to zavrsiti.
Svjestan sam ja toga,ali recimo da se ulože samo 3-4 miliona za stadione a ostalo za klubove,ligu,omladinski pogon itd opet bi se na nekom stadionu napravila bitna razlika.Pa govorili ste da je poboljšanje terena na BP 1-2 miliona KM.Za te pare i još milion dva dobili bismo još jedan vrhunski teren i recimo uređivanje tribina,prilaza i sl.
''Neka me mrze samo da me se boje''

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 24 mar 2013, 00:14

Chuckie je napisao/la:Ma kakav veliki stadion, dignuti jug i sjever na BP po još jednu etažu, eventualno istok i ko mačija guza.
Upravu si ne bi trebalo vise to bi bilo mozda oko 20 tak hiljada. A ovakve kad su pravo vazne utakmice ma tada da imamo stadion od 100 000 bio bi pun.

adnan25emy
Kontakt:

Post Postao/la adnan25emy » 24 mar 2013, 00:41

nime_tm87 je napisao/la:Ne ocekujte neke vece zahvate tek ako Bog da kad odemo u brazil i kad pare pocnu da kapaju, tek onda mozemo ocekivati neke zahvate na Grbavici, Kosevu, Bilinom itd... mada mislim da ce Grbavica biti prioritet i da ce od iste napraviti stadion kao sa one prezentacije...

a sto bi bio prioritet stadion grbavica koji je u privatnom vlasnistvu zeljeznicara zenicani su naj vise ulozili do sada za repku i tam bi se trebalo uloziti a niko ne spominje Tuzlu gdje je stadion vec pocet i jedan dio je vec gotov ja mislim da bi opstina tz sigurno uradila pola projekta a da pomognu drzava i savez pola i dobili bi odlican stadion

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 24 mar 2013, 11:10

Ne treba radit stadione sa atletskom stazom.Bilino Polje trebao bi da bude prioritet, pa onda mozda Grbavica i Kosevo.Jer bi se ovi stadioni vise puta ispunili kad ne igra repka nego u Tz ili slicno.
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 24 mar 2013, 11:42

1989 je napisao/la:Ne treba radit stadione sa atletskom stazom.Bilino Polje trebao bi da bude prioritet, pa onda mozda Grbavica i Kosevo.Jer bi se ovi stadioni vise puta ispunili kad ne igra repka nego u Tz ili slicno.
Ma bi sigurno :) pa na utakmice dođe 2000-3000 ljudi u vrh glave, a kad je derbi Željo-Sa bude malo više, kakvo ba punjenje stadiona ? :roll:
Druga bi priča bila da nam je jača liga, kad bi se barem jedan klub uspio ubaciti malo u Evropsku ligu, a ovako smo deset mijesta ispod nule.

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 24 mar 2013, 11:54

Coraco je napisao/la:
1989 je napisao/la:Ne treba radit stadione sa atletskom stazom.Bilino Polje trebao bi da bude prioritet, pa onda mozda Grbavica i Kosevo.Jer bi se ovi stadioni vise puta ispunili kad ne igra repka nego u Tz ili slicno.
Ma bi sigurno :) pa na utakmice dođe 2000-3000 ljudi u vrh glave, a kad je derbi Željo-Sa bude malo više, kakvo ba punjenje stadiona ? :roll:
Druga bi priča bila da nam je jača liga, kad bi se barem jedan klub uspio ubaciti malo u Evropsku ligu, a ovako smo deset mijesta ispod nule.
Nema veze, Sarajevo - Zeljo najjaci klubovi u BiH sa "najboljim" rezultatima.Imas derbi, onda imas malo jace utakmice pa onda neka odlucujuca utakmica, finale kupa, pretkola.Sve bi to bilo puno kad bi bio dobar stadion, a i igra bi bila puno ljepsa na normalnoj travi.Takodje i Bilino Polje.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 24 mar 2013, 12:04

1989 je napisao/la:Nema veze, Sarajevo - Zeljo najjaci klubovi u BiH sa "najboljim" rezultatima.Imas derbi, onda imas malo jace utakmice pa onda neka odlucujuca utakmica, finale kupa, pretkola.Sve bi to bilo puno kad bi bio dobar stadion, a i igra bi bila puno ljepsa na normalnoj travi.Takodje i Bilino Polje.
Druže to sve što si pobrojao imaš i sad. Stadioni se popune kad je derbi Željo-Sa, al' ni tad do kraja. I kad je finale kupa, kad igraju ove kvalifikacije za Evropu, i kapak. To nema nikakve veze sa stadionom, ljudi dođu gledati igru a ne stadion.
Ljudi hoće da gledaju Sarajevo koje nabija Levskog, a ne Sarajevo koje puši od male Zete, ili koje odigra bez golova protiv najslabije ekipe u Premijer ligi.
PS. izvinjavam se navijačima Sarajeva, što sam njihov klub uzeo za primjer :D

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 24 mar 2013, 12:15

Coraco je napisao/la:
1989 je napisao/la:Nema veze, Sarajevo - Zeljo najjaci klubovi u BiH sa "najboljim" rezultatima.Imas derbi, onda imas malo jace utakmice pa onda neka odlucujuca utakmica, finale kupa, pretkola.Sve bi to bilo puno kad bi bio dobar stadion, a i igra bi bila puno ljepsa na normalnoj travi.Takodje i Bilino Polje.
Druže to sve što si pobrojao imaš i sad. Stadioni se popune kad je derbi Željo-Sa, al' ni tad do kraja. I kad je finale kupa, kad igraju ove kvalifikacije za Evropu, i kapak. To nema nikakve veze sa stadionom, ljudi dođu gledati igru a ne stadion.
Ljudi hoće da gledaju Sarajevo koje nabija Levskog, a ne Sarajevo koje puši od male Zete, ili koje odigra bez golova protiv najslabije ekipe u Premijer ligi.
Ma druze ima veze, liga bi se postepeno dizala na veci novi kad bi imali dobre stadione (trava,tribine, pomocni tereni)..

adnan25emy
Kontakt:

Post Postao/la adnan25emy » 24 mar 2013, 12:30

1989 je napisao/la:
Coraco je napisao/la:
Ma druze ima veze, liga bi se postepeno dizala na veci novi kad bi imali dobre stadione (trava,tribine, pomocni tereni)..
u tuzli u 2 federalnoj dode 2500 ljudi a uskoro se vracamo gdje nam je mjesto i bice jos veca posjetaq polako se klub organizuje ua tuzla je do sad uradila pomocni teren sa umjetnom travom travom jedan veliki i dva mala terena po svim pravilima uefe i fife uradila svlacionice na istom na glavnom izgradili sjevernu tribiinu sa 3200 mijesta i gradnja se nastavlja ali mala pomoc bi ovo sve ubrzala u tuzli a nebi bilo fer prema zenici naj vise prvo bi u zenici trebali prosiriti tribine i pomoci jer je zenica do sad naj vise ulozila za repku sama

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 24 mar 2013, 12:45

adnan25emy je napisao/la: u tuzli u 2 federalnoj dode 2500 ljudi a uskoro se vracamo gdje nam je mjesto i bice jos veca posjetaq polako se klub organizuje ua tuzla je do sad uradila pomocni teren sa umjetnom travom travom jedan veliki i dva mala terena po svim pravilima uefe i fife uradila svlacionice na istom na glavnom izgradili sjevernu tribiinu sa 3200 mijesta i gradnja se nastavlja ali mala pomoc bi ovo sve ubrzala u tuzli a nebi bilo fer prema zenici naj vise prvo bi u zenici trebali prosiriti tribine i pomoci jer je zenica do sad naj vise ulozila za repku sama
Ma druze sve to stoji, ali ako pravimo stadione za reprezentaciju trebamo izbjegavat one sa atletskom stazom.Naravno da bi ja volio da u TZ igra repka.Sta mene briga i za kosevo i za grbavicu.Ali ti bi se stadioni ispunjavali vise nego ovaj u Tz, to je sigurno.I bilo bi lakse skupit pare za odrzavanje ako me razumijes.
Tuzla ako pravi stadion za repku trebala je tu atletsku uklonit i izgradit poseban stadion za atletiku (ipak je Tz veliki i sportski grad, odavno su trebali to napravit, mada su pustili da im propadne nekoliko klubova)..Sjever bi se lijepo uklopio iza gola, samo ne znam jel se ovaj Zapad (gdje pise FK SLOBODA) rusi i gradi ponovo iz temelja? Il njege nece nikako radit?

Sve u svemu Tuzla-Zenica-Sarajevo bi trebali puno vise ulagat u sport i i infrastrukturu.Jer su tu klubovi sa najvecim tradicijama a i repka bi trebala da se mijenja malo Tz, malo Sa, malo Zenica...Ali sada odgovara samo Zenica

adnan25emy
Kontakt:

Post Postao/la adnan25emy » 24 mar 2013, 12:54

1989 je napisao/la:
adnan25emy je napisao/la: u tuzli u 2 federalnoj dode 2500 ljudi a uskoro se vracamo gdje nam je mjesto i bice jos veca posjetaq polako se klub organizuje ua tuzla je do sad uradila pomocni teren sa umjetnom travom travom jedan veliki i dva mala terena po svim pravilima uefe i fife uradila svlacionice na istom na glavnom izgradili sjevernu tribiinu sa 3200 mijesta i gradnja se nastavlja ali mala pomoc bi ovo sve ubrzala u tuzli a nebi bilo fer prema zenici naj vise prvo bi u zenici trebali prosiriti tribine i pomoci jer je zenica do sad naj vise ulozila za repku sama
Ma druze sve to stoji, ali ako pravimo stadione za reprezentaciju trebamo izbjegavat one sa atletskom stazom.Naravno da bi ja volio da u TZ igra repka.Sta mene briga i za kosevo i za grbavicu.Ali ti bi se stadioni ispunjavali vise nego ovaj u Tz, to je sigurno.I bilo bi lakse skupit pare za odrzavanje ako me razumijes.
Tuzla ako pravi stadion za repku trebala je tu atletsku uklonit i izgradit poseban stadion za atletiku (ipak je Tz veliki i sportski grad, odavno su trebali to napravit, mada su pustili da im propadne nekoliko klubova)..Sjever bi se lijepo uklopio iza gola, samo ne znam jel se ovaj Zapad (gdje pise FK SLOBODA) rusi i gradi ponovo iz temelja? Il njege nece nikako radit?

sa ovim se slazem svi bi trebali imati po jedan stadion da ispunjava sve uvjete i da moze repka da mijenja gradove ko u svim normalnim drzavama sramota da mi nemamo ni jedan kako treba a sto se tice zapada on se zadnji radi i rusit ce ce skroz i praviti iz temelja

Sve u svemu Tuzla-Zenica-Sarajevo bi trebali puno vise ulagat u sport i i infrastrukturu.Jer su tu klubovi sa najvecim tradicijama a i repka bi trebala da se mijenja malo Tz, malo Sa, malo Zenica...Ali sada odgovara samo Zenica
sa ovim se slazem svi bi trebali imati po jedan stadion da ispunjava sve uvjete i da moze repka da mijenja gradove ko u svim normalnim drzavama sramota da mi nemamo ni jedan kako treba a sto se tice zapada on se zadnji radi i rusit ce ce skroz i praviti iz temelja ali tuzli treba jos 20 mil do sada je ulozeno oko 6 mil i bice kapaciteta oko 22000 natkrivenih mijesta

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 24 mar 2013, 13:21

Chuckie je napisao/la:Jel se meni čini ili travnjak nije u stanju kakav je bio.

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6403_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Čini ti se, slika je rađena u photoshopu. Potamnjena je i spucan je kontrast, tako da se daje efekat da je trava smeđa, što apsolutno nije.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 24 mar 2013, 14:47

Svi mi želimo kvalitetne stadione i za klubove i za repku,ali nije mi jasno što većina vas povraća kada vide stadion sa atletskom stazom.Pa ljudi moji to nije nikakav minus.Poljud ima stazu,ima je Maksimir,Marakana,Jna,Filip Makedonski,Koševo itd a na svim navedenim atmosfera je na vrhuncu.Plus kad imaš krov,to je grotlo.
Znate svi kako dobro navijaju npr Delije,Torcida,Horde da ne nabrajam više,a svi imaju stadion sa atletskom i atmosfera je odlična.Pa i stadion Olimpico u Rimu ima atletsku a igralo se finale LP na njemu.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.