Rizah je napisao/la:Izvinjavam se na smetnji, nadam se da nećete ovo shvatiti kao provokaciju. Vidim da ničim izazvani spominju pojedinci EPL, vjerovatno je u pitanju komleks manje vrijednosti.
Malo pogledajte tabelu EUFE, rang lista klubova po učinku u proteklih pet sezona.
http://es.uefa.com/memberassociations/u ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sva priča tu završava, ali opet
Žabac kompanija bolje zna od UEFE
P.S. Nadam se da će Real izboriti LP
Gdje je onaj što je rekao da će napustiti forum ako Malaga bude ispred Reala?

vidis li ti sta sam ja napisao i o cemu pricam.
Ovdje u prvih 20 imas 6 klubova iz Spanije a 4 iz Engleske.
Gdje su ti klubovi i ta liga gdje nema lahkih protivnika.Gdje ????
Ta je liga jos dodatno osakacena jer Arsenal je mizeran klub kao i Liverpool.
Jedne United napenali sa 8 komada,druge jedan Totenham sa 4 komada.
Jako interesantno , vjerovatno su Arsenal i Liverpool konkurenti.
Konkurenti su kao i Osasuna u Spaniji.
Nikada svatiti neces da se u Spaniji igra pravi nogmet.Da se ekipa koja je na sredini tabele moze nadigravati sa najjacima u ligi.Da jedna Valencija raznese Barcelonu i demonstrira fudbal koji ostavlja bez daha.A ta ista Barcelona igra viktorije sa Unitedom koji nema konkurenta u EPL-u
Koji za 5 kola zabije 25 golova a od tih 5 utakmica odigrao je 3 sa klubovima koji su top i pocastio ih sa 14 golova.
A rijec je o Unitedu a ne o Barceloni.Jasno je i pticama na grani da je Barcelona miljama iznad svakog tima u Engleskoj.
Da li ti vjerujes da je Chelsea trenutno jaci i bolji od Valencije ??? Strpi se jos 5-6 dana pa mi odgovori.
Da li je City jaci od Reala ??? Mislim prije svega smijesno zvuci kada poredis plastiku i instituciju.
Da li su Liverpool,Arsenal ,Newcastle , Totenham jaci od Atletica ??? Zaista sumnjam.Prije svega Atletico je igracki kvalitetniji od svih navedenih klubova.Igraju fudbal za uzitak za razliku od 95% Engleske lige.
Da li je Sevilla losija od Stokea itd ???
Tu je Malaga , fantasticno kupljena ekipa.Ne prenatrpana,nego uravnotezena.Pravljena sa planom a ne sa merakom.
Tu su Betis,Bilbao,Villareal itd
Sve same vrhunske ekipe
De mi samo reci jel ti Engleska liga vise lici na Francusku od prije 3 godine kada je Lyon dominirao godnama kao United a pokoju godinu se desi da uleti recimo Marseille ili Bordo,kao u Engleskoj Chelsea.
Da li je liga napeta i zanimljiva kako ti kazes svi su ujednaceni,a u prvih 5 kola vidimo totalno suprotno.
Ili je ujednacena Spanija gdje Barcu izdominira Valencija,gdje Real izgubi od "nekog" Levantea,gdje Betis udara sve redom i gazi a siguran sam da 99% igraca ne znas niti si ih gledao u prslih 2-3 godine.Da ne znas kako igraju Valencija ili Atletico.
Jedini nacin da poredimo lige su UEFINA takmicenja.gdje u zadnjih 3 gdine dominiraju Spanski klubovi.Povec od LP pa do Evropa Lige.Redovno kao pobjednici izlaze u medjusobnim duelima Spanski klubovi.
gleda radi pogledaj igrace koji igraju u Spaniji i igrace koji igraju u Engleskoj i stavi na spisak pa uporedi.
Stavi top 30 igraca iz jedne i top iz druge lige ,saberi-oduzmi i procjeni gdje igraju najbolji igraci danasnjice i najvece zvjezde !
Stranger in the night. SIDA in the morning!