RŠD Velež Mostar

JimmyPage
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la JimmyPage » 22 jul 2022, 14:59

Mostarac45 je napisao/la:
22 jul 2022, 14:54
JimmyPage je napisao/la:
22 jul 2022, 14:46
Ja ne znam kakvi su ovo komentari vezano za navijače, niđe veze.
Istina je da je bila teatralna atmosfera, a za ove likove i likuše koji dolaze da pucaju selfije za instagram/tiktok zaista je glup komentar da im nije mjesto tu. Svako ima pravo da dođe i pogleda utakmicu.
Niko nikoga ne može mjenjati, živimo u takvom vremenu gdje su ovi debilizmi NAŽALOST stvarnost, način života i svakodnevnica.
Bolje pun stadion sa svakakvon publikom nego troduplo manje sa nekim tifozama.
Ali nemoj mi one pozorisne atmosfere, kad svo stoje i pjevaju bar ustani i tapsi ne moras sjedit i sutit
Znam šta hoćeš da kažeš al ne možemo uticati na to ni ja ni ti. Da je utakmica krenula u drugom pravcu možda bi i navijanje bilo drugačije. Nije bilo nekih šansi, nije frcalo, nije se pretjerano agresivno igralo... gledali smo uspavanku a tako je i raja na tribinama izgledala.
Malo je tifoza da forcaju bez obzira na igru, sve je komercijala danas jbg.
Bez obzira, broj navijača je važan. Mene bi srce zabolilo da se sinoć nije crvenilo. Velež je opet pokazao da je voljen, vidićemo posjetu kad TC bude igrao, to boli brate.

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 22 jul 2022, 15:02

JimmyPage je napisao/la:
22 jul 2022, 14:59
Mostarac45 je napisao/la:
22 jul 2022, 14:54
JimmyPage je napisao/la:
Istina je da je bila teatralna atmosfera, a za ove likove i likuše koji dolaze da pucaju selfije za instagram/tiktok zaista je glup komentar da im nije mjesto tu. Svako ima pravo da dođe i pogleda utakmicu.
Niko nikoga ne može mjenjati, živimo u takvom vremenu gdje su ovi debilizmi NAŽALOST stvarnost, način života i svakodnevnica.
Ali nemoj mi one pozorisne atmosfere, kad svo stoje i pjevaju bar ustani i tapsi ne moras sjedit i sutit
Znam šta hoćeš da kažeš al ne možemo uticati na to ni ja ni ti. Da je utakmica krenula u drugom pravcu možda bi i navijanje bilo drugačije. Nije bilo nekih šansi, nije frcalo, nije se pretjerano agresivno igralo... gledali smo uspavanku a tako je i raja na tribinama izgledala.
Malo je tifoza da forcaju bez obzira na igru, sve je komercijala danas jbg.
Bez obzira, broj navijača je važan. Mene bi srce zabolilo da se sinoć nije crvenilo. Velež je opet pokazao da je voljen, vidićemo posjetu kad TC bude igrao, to boli brate.
Bit ce popravni za sve nas za dvije sedmice na grbavicuci nadam se :bih:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jul 2022, 15:05

ABD.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 22 jul 2022, 15:05

Na ovakvim utakmicama gdje dodje bruku ljudi koji inace slabije idu na utakmice igra, sanse i golovi odredjuju hoce li sve grmiti 90 min ili ce biti losa atmosfera.

A kod lose igre kao sinoc i raja koja inace zivotom forca se utopi u masu ovih drugih. Ljudi koji na nasoj centralnoj ne sjede nikad, sinoc na istoku sjede :D
Ali neka jbg, dok ti dolaze i ovi drugi znas da smo na nekom vecem nivou. Plate kartu pune kasu kluba.

Idemo dobit Maltezane gore :bih:
Zadnja izmjena: Rodjeni81, dana/u 22 jul 2022, 15:06, ukupno mijenjano 1 put.

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 22 jul 2022, 15:05

Nije stvar samo posjete i ponasanja velikog broja pojedinaca na stadionu, vec globalno. Svak sebi daje za pravo da sa dvije utakmice i to uglavnom evropske zuga i pljuje i stvara negativnu sliku i okolinu. Ne kaze niko da nekom treba zabranit da dolazi, svak za svoje pare ima pravo radit sta hoce. Poenta je da velika vecina ovih “novih” pljuje na prvi kiks. Kralju kupi clansku, kupi nesto u klubu, dodji kad igramo sa Novim Travnikom, dodji poslije 5 izgubljenih, nasekiraj se malo i daj se i ti malo tom Velezu kojeg volis, pa onda jedi **** koliko god hoces. Mentalitet velike mase ljudi koji su nanovo poceli pratiti je cisto sabanizam i seljakluk i susta suprotnost kulta naseg grada i naseg kluba.
19V22

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 22 jul 2022, 15:10

Ma ljudi treba biti realan što se navijanja tiče,to je tako kod svih ne samo kod nas.
Manijaci i Horde imaju još solidan broj ljudi u kop- u pogotovo Manijaci.
Pa na svakom stadionu su ljudi svih generacija, došli da pogledaju utakmicu,da se uslikaju, objave stori,budu u trendu.
Ima tu ljubavi prema klubu naravno ali nema te navijačke kulture,te koja će pjevati 90+ minuta.
Stara garda su već porodični ljudi koji sa djecom idu na tekme,ne mogu više biti u grupi.Dosta ljudi je i vani otišlo, jednostavno nema ih fizički tu.
A došle su nove generacije,djeca su feminizirana,odrastaju u pamuku, roditelji im daju sve živo,njihovo je da tipkaju po mobitelima,prave frizurice itd.
Mi smo na gostovanja išli sa 2 km i prebaciš se u Sarajevo,Kakanj, Bihać,jedeš,piješ,snalaziš se jbg.
Nove generacije nisu naviknute na to,sad da sve mostarske srednjoškolce sabereš ne bi mogao naći nijednog koji bi mogao otići na jučerašnju utakmicu a da mu nije sve obezbijeđeno,da oni moraju štopati,hranu,piće obezbijediti.
Te generacije zaboraviti,koji su frižidere sa pumpa i prodavnica ubacivali u autobusu.
I treba to prihvatiti,donose pare klubu,dolaze na utakmice,kupuju dresove,majice.
Ko je navikao navijat će i to je tako
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

YU1892
Kontakt:

Post Postao/la YU1892 » 22 jul 2022, 15:13

Nije do brojnosti nego do srca ali i do prosjeka godina...

𝕎𝕒𝕪 𝟚 𝕣𝕖𝕒𝕝 𝟜 𝕥𝕙𝕚𝕤 𝕗𝕒𝕜𝕖 𝕒$$ 𝕨𝕠𝕣𝕝𝕕

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 22 jul 2022, 15:14

JimmyPage je napisao/la:
U nas ima neko nepisano pravilo gdje se uvijek mora dokazati da si najveći navijač, imaš svoju raju koja se uvijek žali kako su ostali navijači manje odani Veležu, a ti ostali isto misle za tebe, volio bi da nije tako ali jbg
Zato imamo one famozne kafanske argumente "Ti se zoveš navijačem, pa nemaš člansku", "Kakva bola članska, ja sam bio na gostovanju protiv Viteza 2016", "Čuj Vitez, ja sam bio protiv Krivaje 2004", "Kakva Krivaja druže, ja sam 1995 radio na stadionu", "Nek si mi ti radio, zato sam ja bio protiv Borussije 1987" itd. itd.
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 jul 2022, 15:17

YU1892 je napisao/la:
22 jul 2022, 15:13

Nema boljeg gostovanja od ovoga
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

YU1892
Kontakt:

Post Postao/la YU1892 » 22 jul 2022, 15:19

OnlyLeft22 je napisao/la:
22 jul 2022, 15:17
YU1892 je napisao/la:

To je to u biti a zatim su dosle drustvene mreze i pozeri

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 jul 2022, 15:21

YU1892 je napisao/la:

Iz glave mogu nabrojati jedno 50 boljih gostovanja od tog.
Cernica22 je napisao/la:
22 jul 2022, 15:05
Nije stvar samo posjete i ponasanja velikog broja pojedinaca na stadionu, vec globalno. Svak sebi daje za pravo da sa dvije utakmice i to uglavnom evropske zuga i pljuje i stvara negativnu sliku i okolinu. Ne kaze niko da nekom treba zabranit da dolazi, svak za svoje pare ima pravo radit sta hoce. Poenta je da velika vecina ovih “novih” pljuje na prvi kiks. Kralju kupi clansku, kupi nesto u klubu, dodji kad igramo sa Novim Travnikom, dodji poslije 5 izgubljenih, nasekiraj se malo i daj se i ti malo tom Velezu kojeg volis, pa onda jedi **** koliko god hoces. Mentalitet velike mase ljudi koji su nanovo poceli pratiti je cisto sabanizam i seljakluk i susta suprotnost kulta naseg grada i naseg kluba.
Bravo, potpisujem od riječi do riječi. Generalno govoreći masa nekih glupana je uzela puno toga sebi za pravo, što po pitanju komentarisanja online, što po pitanju pljuvanja na stadionu i to u pravilu sve likovi "bez pokrića".
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

YU1892
Kontakt:

Post Postao/la YU1892 » 22 jul 2022, 15:23

Kiseljak je recimo bilo jebozovno gostovanje, bas ono nalozeno do vrha

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 jul 2022, 15:27

Balorda je napisao/la:
22 jul 2022, 15:21
YU1892 je napisao/la:

Iz glave mogu nabrojati jedno 50 boljih gostovanja od tog.
Cernica22 je napisao/la:
22 jul 2022, 15:05
Bravo, potpisujem od riječi do riječi. Generalno govoreći masa nekih glupana je uzela puno toga sebi za pravo, što po pitanju komentarisanja online, što po pitanju pljuvanja na stadionu i to u pravilu sve likovi "bez pokrića".
Razumiješ poentu

Naravno da ima 100 bolji

Nego mi je ova prva izašla pa sam je postavio
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Laki1922
Kontakt:

Post Postao/la Laki1922 » 22 jul 2022, 16:57

Samo bi da kažem ako već niste saznali, nije vezano za ovo sve i našu igru od sinoć.
Gol su postigli iz Ofsajda.

slika

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 jul 2022, 17:07

Nemoj te pravit negativu od pozitive.. procitao sam da vas je bilo 6000 na utakmici, sto znaci da je moglo jos 4-5 k ljudi doc, i da dijaspora nije pokupovala ulaznice pa ovi vatreni navijaci (podrskodavci) nisu mogli doc.

6000 vs 1000

6000 po 10 maraka = 60000 marki naprema 10000km

Da svako 6ta osoba daje podrsku to je koda svaki taj vatreni navija svaku minutu. Ima tu dosta stvari, kao sto je marketing, neko ce kupit dres skuplju ulaznicu godisnju kartu sve je bolje sa 6000 nego sa 1000 tih vatreni koji u vecini koriste dresove od prije 5 sezona gledaju dzaba da udzu cak u dosta slucajeva i kaznu klubu nabiju.

Ja stvarno mislim da ce Osim kroz prvenstvo osvoit vise bodova nego sto je fedja pre prosle godine kad ste bili 4

Osimov stil igre jeste manje agresivan i manje atraktivan nego Fedji , sto Fedji daje taj push od navijaca jer se nadigrava trci se puno i to navijacima godi i lahko ih ukljucuje u utakmicu i u navijanje dok osim je vise na taktiku i rezultat trener..

Neznam koce proc i kako ce se maltezani pripremit za revans al sam 100% siguran da ce Velez bit mnogo bolji nego juce i da ce dat jedan go..

Meni niko odvratni u pl bh nema od Amawa al da je los trener i da njegova filozofija je ispuhala nebi se slozio. Dosta je jaci od husrefa, jovica karacica nivo sigurno vinka marinovica..

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 22 jul 2022, 17:11

Laki1922 je napisao/la:
22 jul 2022, 16:57
Samo bi da kažem ako već niste saznali, nije vezano za ovo sve i našu igru od sinoć.

slika
Mislim da nije ofside, jer je Bogdanović nakon ovoga odbranio loptu koja se od stativu odbija ovom igraču.
Mislim da se odbijanje lopte od stativu smatra začetkom nove akcije.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 22 jul 2022, 17:56

mozak je napisao/la:
22 jul 2022, 17:11
Laki1922 je napisao/la:
22 jul 2022, 16:57

slika
Mislim da nije ofside, jer je Bogdanović nakon ovoga odbranio loptu koja se od stativu odbija ovom igraču.
Mislim da se odbijanje lopte od stativu smatra začetkom nove akcije.
Ni jedno ni drugo, Zeljković napravio faul, pa glavom sam sebi u gol,zbog toga nije off.

slika
Max Allegri

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 22 jul 2022, 18:17

Moglo je i moralo bolje sinoc. Vidi se da Velež ima dobru ekipu, dok se jos malo to uigra bice odlicno.
Halilovic je dobar igrac, konstantno se nudio u napadu ali nije dobio nijednu upotrebljivu loptu. Bio je dobar i na lijevoj strani poslije. Treba dovesti jos jednog veznog koji zna gurnuti loptu, Radovac nije bio na nivou sinoc (ali ce biti bolji u revansu). Falio je i Ovcina.

Iskreno vjerujem da Velež moze pobijediti u gostima, pa da protiv Levskog bude puna Grbavica.

Sretno Rodjeni!
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 22 jul 2022, 18:19

Pitar6785 je napisao/la:
22 jul 2022, 17:07
Nemoj te pravit negativu od pozitive.. procitao sam da vas je bilo 6000 na utakmici, sto znaci da je moglo jos 4-5 k ljudi doc, i da dijaspora nije pokupovala ulaznice pa ovi vatreni navijaci (podrskodavci) nisu mogli doc.

6000 vs 1000

6000 po 10 maraka = 60000 marki naprema 10000km

Da svako 6ta osoba daje podrsku to je koda svaki taj vatreni navija svaku minutu. Ima tu dosta stvari, kao sto je marketing, neko ce kupit dres skuplju ulaznicu godisnju kartu sve je bolje sa 6000 nego sa 1000 tih vatreni koji u vecini koriste dresove od prije 5 sezona gledaju dzaba da udzu cak u dosta slucajeva i kaznu klubu nabiju.

Ja stvarno mislim da ce Osim kroz prvenstvo osvoit vise bodova nego sto je fedja pre prosle godine kad ste bili 4

Osimov stil igre jeste manje agresivan i manje atraktivan nego Fedji , sto Fedji daje taj push od navijaca jer se nadigrava trci se puno i to navijacima godi i lahko ih ukljucuje u utakmicu i u navijanje dok osim je vise na taktiku i rezultat trener..

Neznam koce proc i kako ce se maltezani pripremit za revans al sam 100% siguran da ce Velez bit mnogo bolji nego juce i da ce dat jedan go..

Meni niko odvratni u pl bh nema od Amawa al da je los trener i da njegova filozofija je ispuhala nebi se slozio. Dosta je jaci od husrefa, jovica karacica nivo sigurno vinka marinovica..
Što se ulaznica tiče svak ko je htio je mogao doći do karte čak i pred samim stadionom.
Istok je bilo dobro popunjen, sjever je mogao još puno ljudi primiti,a jug nije bio u slobodnoj prodaji nikako kao ni zapad koji je kao neki vip.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 22 jul 2022, 20:30

YU1892 je napisao/la:
22 jul 2022, 15:23
Kiseljak je recimo bilo jebozovno gostovanje, bas ono nalozeno do vrha
Prvi ili drugi put?Prvi put kad je neko bacio pepeljaru na bus pa onda sjebali kafanu,a drugi put kad su ona djeca na tribini pjevala nož,žica,Srebrenica?Pa nas na kraju poslase nazad preko Sarajeva kao na ekskurziju boga ti,nisu nam ye dali vratiti na Mostarsko raskršće.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.