BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DamirT
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la DamirT » 06 sep 2022, 18:54

Raonffa je napisao/la:
06 sep 2022, 17:21
Objektivno nismo zaslužili da dobijemo ovaj meč, puno je tu bilo stavki u kojima smo bili loši i katastrofalni, i yebiga ne može onda jedna Francuska odigrati prosječan meč i izgubiti koliko ih ti možeš gurnuti ka pobjedi.

Dosta je razloga što smo izgubili, teško mi je reći šta je glavni jer je svaki razlog odigrao neku ulogu u ovom krajnjem rezultatu. Ono što je do nas, definitivno je najgore bilo prodavanje lopte, bacanje u bunar, neki NBA pasovi (za koje sam govorio da ne mogu u kontinuitetu prolaziti našim igračima). To mi je, iskreno, bilo ono zbog čega sam najviše čupao kosu danas.

Druga stvar, definitivno ofanzivni skokovi, hajde okej logično je da će njihova centarska linija u globalu gledajući nadskakati našu centarsku liniju, ali mi je nevjerovatno da im je jedno pet lopti iz ofanzivnog skoka došlo u ruke pod košem gdje su samo trebali položiti loptu na tablu, kao pioniri na treningu.

Kad spojiš te ofanzivne skokove i naše izgubljenje lopte, veoma je malo reprezentacija na ovom EB-u koje te neće kazniti za to, a da ne govorimo o jednoj Francuskoj koja, koliko god da je loša, u konačnici će to iskoristiti.

Što se napada tiče, treba biti pošten pa reći da su Francuzi odigrali strašnu odbranu, možda njihova najbolja partija na prvenstvu što se toga tiče, imali smo vrlo malo otvorenih šuteva (koje smo opet u većini slučajeva fulali), tjerali su nas iz reketa koliko su im sudije dopuštale, a dopuštale su više nego na drugoj strani sa tim da neću reći kako su sudije krive za bilo šta, ovo je bio meč gdje smo možda i najmanje bili pokradeni.

Juka tanak u napadu, dvije trice zamaskirale vrlo lošu partiju ofanzivno, defanzivno je bio okej i šibao se koliko je mogao sa onim njihovim gorostasima.

Musa poenterski skroman, ali mi smo sinoć i pisali da će on najvjerovatnije biti limitiran i tačno je falilo tih njegovih 8-10 poena iz prodora, ali kao što rekoh to je bilo apsolutno očekivano da ne može protiv Francuza odigrati na nivou prethodna tri meča.

Roberson i Miki najbolji ofanzivno, šteta Halilovićevih pet ličnih grešaka mislim da nam je falio u završnici puno. John je pogodio i isporučio svoje.

Pored Muse i Juke, veoma loše su odigrali svi osim Atića, mada i Atić je imao 0/5 za tri ali hajde imao je 12 poena na kraju i to je ono što očekujemo od njega.

Gega, Lazić, Kameni, falilo je njihovih poena. Sad kad sve ovo zbrojiš nerealno je da dobiješ Francuze, a opet je isto tako nerealno da oni na kraju dobiju 13 razlike jer nisu zaslužili ni 5 a kamo li 13, ali to je dovoljan pokazatelj koliko smo loši bili i kakvu smo šansu propustili.
S ovim boldiranim se bas slazem.Nasi su sami sebi krivi sto nismo pobijedili.Da su onih par brzih kontri realizovali,a ne slali loptu u aut mozda bi bio egal.Jos oni ofanzivni skokovi Francuza,cak 19.Pa da si americki dream team ne mozes s toliko ofanzivnih skokova protivnika pobijedit da ga yebes
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 06 sep 2022, 18:56

Cestitke momcima na zalaganju ali danas je biio kraj za nas sto se tice ovog Eura nazalost, jer sutra nema sta specijalno ocekivat.

Kao sto sam davno govorio sa ne mozemo izdrzat ovaj tempo s 3 igraca to se i ispostavilo.
Neshvatljivo mi je da selektor uopste i ne pokusava neke rotacije pa ikad se ne zna moze neki igrac na kojeg se i me racuna biti raspplozen u utakmici. Npr Sulejmanovic koji je bio prvi igrac kvalifikacija i koji ima dobar prosjek za 3 poena kad najvise treba jos ni minute nije dobio.

Kazem poraz selektora i naravno nasa stara boljka luzerslog mentaliteta i manjka muda a i srece uvijek kad najvise treba.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

MerciBien
Kontakt:

Post Postao/la MerciBien » 06 sep 2022, 18:57

Danas Litvanija rutinski protiv Madjarske, mada im sut za tri poena i ne ide bas najbolje. Ko zna, ako sutra bude slicna situacija sa ovim njihovim vanjskim sutem i ako imalo uspijemo skakati u odbrani pored Sabonisa i Valanciunasa, mozda se necemu mozemo nadati. Svakako one divlje napadacke akcije gdje Juka igra playmakera i one egzibicione pasove koje ni na sta ne lice treba maksimalno izbjegavati

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 06 sep 2022, 18:59

Madjarska Litvanija 64/87

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 06 sep 2022, 19:02

Pitanje:
Ako bi kojim slucajem, MI, Slovenija i Litvanija, imali omjer 2:3, kako bi se gledala kos razlika
Slovenci dobili litvance 7 razlike
Mi slovence 4 razlike,
Koliki bi poraz od Litve odgovarao?

ps. znam da Slovenija igra poslije nas protiv Francuza, ali cisto kad bi se i to poklopilo, za nedaj boze....

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 06 sep 2022, 19:03

Dončić priznao grešku i izvinio se zbog komentara u duelu protiv BiH: Bolji je pobijedio

“Mislim da su moji komentari bili nepotrebni. To se događa kad izgubiš i kada si nervozvan. Svašta! Ispričavam se na tim komentarima. Bosanci su bili bolji, naš pristup i uvod u meč bio je loš. Pobjedio je bolji tim", rekao je Dončić, prenosi slovenačka Ekipa24.
Zvijezda NBA lige istakla je da je cilj Slovenaca što prije zaboraviti duel protiv BiH.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 sep 2022, 19:03

Ma ne dat loptu Juki da bude playmaker.Jednostavno nije za toga.Mozda bi bilo napetije da nije folirao s onim nekim pasovima ko da igra NBA
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 06 sep 2022, 19:07

RollingPaper je napisao/la:
06 sep 2022, 16:50
Ljudi mi smo ispodprosječna repka šta vam je, i ovo do sad je uspjeh ogroman, opustite se malo
Ispodprosjecna repka ne drži 30-35 minuta e ga sa divovima Fr., Njem.
Ispodprosječna repa ne može ni u bajci dobiti Francusku, Sloveniju, Češku, Mađarsku. .... Hrvatske nema u kvalitativno za 2.krug k vala SP.
Ispodprosječna smo samo zato što BiH ne može finansijski ispratiti sport , pa i košarku kao recimo Estonija.
BRAVO LJILJANI :wave: :tokralju:
BRAVO :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 sep 2022, 19:09

Lajger je napisao/la:
06 sep 2022, 12:55
Amarinho je napisao/la:
06 sep 2022, 11:11
Lajger je napisao/la:
06 sep 2022, 10:50

Nije isto.
Mi smo na ovom kontinentu domaći ,a vi podstanari tj derivat nastao okupacijom.
Evropa je Hrišćanska .
Na zapadu ima troduplo vise muslimana nego pravoslavaca, ono gledaju te preko oka kad kazes da slavis novu godinu 14. Januara ono tipa "a vidi budale"
Kad tad će se rešiti islamsko pitanje u Evropi .
Islam nije kompatibilan sa Evromom
Dpći će voda do grla i zapdnjackima m e onda će te da vudute koliko ste im "mazni ".
Pasha 2022 godina je, ne smijes vise ni **** progovorit, ni onom Scientology krugu a kamoli jednoj od glavnih religija na planeti zemlji.

A posto je majka Rusija odradila posao prije ce se kutarisat pravoslavaca nego muslimana, to je cinjenica. Sad na zapadu, u Americi, u Singapuru ma bilo kakvom civilizovanol svijetu reci da si pravoslavac, Srbin, Rus itd je ko da si im opalio samar. Zao mi vas ali ako imas neko ime sto se uklapa u zapadno drustvo tipa Marko, Stefan mozda i prodjes kroz zivot solidno.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 06 sep 2022, 19:14

DamirT je napisao/la:
06 sep 2022, 19:03
Ma ne dat loptu Juki da bude playmaker.Jednostavno nije za toga.Mozda bi bilo napetije da nije folirao s onim nekim pasovima ko da igra NBA
juka narkic umislio da je vlade divac birvaktile u pratizanu :mrgreen:
Pravda za Tyson Furya

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 sep 2022, 19:20

Jup je napisao/la:
06 sep 2022, 19:14
DamirT je napisao/la:
koliko si naporan više u pm, odyebi s teme ako ćeš samo negativno pisati, ili si prekodrinski bot ili si baš napaćen i nemaš nikakvog pametnijeg posla u zivotu od pljuvanja svega i svačega što ima veze s reprezentacijom
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 06 sep 2022, 19:20

Sarmica je napisao/la:
06 sep 2022, 18:28
L-Train je napisao/la:
06 sep 2022, 18:26
Litvanci se po svemu sudeci nece ni oznojiti,jbga
Dobro je ovo, možda dobiju viška samopouzdanja pa izađu protiv nas sa stavom 'Mnogo smo jaki....'
Košarkaši Litvanije razbili Mađarsku i odmah u prvom obraćanju najavili direktan okršaj s BiH za plasman dalje
Zadnja izmjena: Kosarka123, dana/u 06 sep 2022, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 06 sep 2022, 19:21

Ako kritikujes ti si prekodrinski bot hahaha, treba se veslit ispadanju u grupnoj fazi top
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 06 sep 2022, 19:21

U plavim dresovima pobjedjujemo u zutim gubimo

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 sep 2022, 19:23

Surreal je napisao/la:
06 sep 2022, 19:21
Ako kritikujes ti si prekodrinski bot hahaha, treba se veslit ispadanju u grupnoj fazi top
druže igraš u grupi sa 4 favorita za medalju, 4/10 najboljih repki starog kontinenta, jesil ti svjestan toga?

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 06 sep 2022, 19:24

Ima li neki znalac ovdje ili samo prcate ljude po forumu??

Pitanje:
Ako bi kojim slucajem, MI, Slovenija i Litvanija, imali omjer 2:3, kako bi se gledala kos razlika
Mi slovence 4 razlike,

ps. znam da Slovenija igra poslije nas protiv Francuza, ali cisto kad bi se i to poklopilo, za nedaj boze....

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 06 sep 2022, 19:24

Treba vjerovati da nece biti kao 2013. kad smo ispali sa 3 pobjede na kraju. Ovaj put nam protiv Litve treba "samo"pobjeda.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 sep 2022, 19:25

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
06 sep 2022, 19:24
Ima li neki znalac ovdje ili samo prcate ljude po forumu??

Pitanje:
Mi slovence 4 razlike,

poraz do 5 razlike od litvanije, 6 i više oni idu dalje, uz uslov da Slovenija izgubi obje

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 06 sep 2022, 19:26

baboedindzeko09 je napisao/la:
06 sep 2022, 19:20
Jup je napisao/la:
06 sep 2022, 19:14
DamirT je napisao/la:
koliko si naporan više u pm, odyebi s teme ako ćeš samo negativno pisati, ili si prekodrinski bot ili si baš napaćen i nemaš nikakvog pametnijeg posla u zivotu od pljuvanja svega i svačega što ima veze s reprezentacijom
sto citas ako ti smeta meni ako nesto smeta samo zaobidjem ;) ,imas pravo na svoj stav misljenje,kao i ja ako se ne slazem u vezi necega necu previse ulaziti u diskusiju jer na kraju biva da svako ima sovje i ostaje pri svome bez obzira ,ako mi se nsetvo ne svidja zoabidjem
ne znam o kakvoj negativi govoris govorim objektivno ono sto oslikava realno stanje
narkic je zaista umislio da je mega zvezda i da sve moze igra da je polivalentan kosarkas ,igraj legendo on o u cemu si najbolji i to je to .
gde si nasao da sam pljuvao repku sram te bre bilo ,govorim onako kao jeste ,volio bih da je drugacije ali realnosti ne mozes umaci i treba biti objektivan ,bez obzira sta je u pitanju
Pravda za Tyson Furya

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 06 sep 2022, 19:37

Lajger je napisao/la:
06 sep 2022, 19:29
Pa de su sad zastave ?
Što sad ne harmijaše ?

Došao nam u goste Erdogan pa smo ih prenijeli u Sarajevo, ništa ne brini sutra vraćamo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Kompromis i 17 gostiju.