Evo RAja da se javim i ja sa vremenskom distancom od 3 sata, a čekao sam i da završi zadnja današnja utakmica.Pa sad dok lagano gledam Burnley-Manchester C. da i napišem koju.Odmah da kažem, da NGU upravu si loši smo na strani, ali ne pamtim da si prošlo proljeće govorio da smo impozantni na strani, razlika u prošlom i ovom je ogromna prijatelju.Prošle godine smo se batrgali jer smo kroz prvenstvo realno mogli do Europe, a realno na kraju nam je malo falilo.Ove godine nadam se da je svima jasno da je prvenstvo za nas nažalost završeno, bar što se tiče Europe s tim što mislim da do kraja moramo odigrati pošteno, ne gledati nikoga nego samo sebe i prema sebi i pred sobom biti čist.Također, mislim da svi zaboravljamo da je prošle godine tu bio i Ševko, Merza i Letić.To ti je prijatelju moj tri ključna igrača iz sve tri linije.Neću ponavljati kakva smo pojačanja dovodili te šta su nam jesenas uradili pojedini naši igrači, ali ću ti napomenuti da se klub izgleda okrenuo ulaganju u infrastrukturu, a da na ljeto vidimo za iduću godinu.E sad dragi moji, moje razmišljanje u vezi današnje utakmice je da smo izašli sa vrlo jakim sastavom iako pošteni budimo 99% nas je smatralo da neke igrače treba ostaviti da se odmore.Ja ne znam šta je u Fejinoj i šta on razmišlja, ali hoću da vjerujem da je ovim današnjim rosterom želio igračima pokazati da vi moramo biti ozbiljni pa makar nam i u srijedu možda najvažnija utakmica do sad.MVO od jesenas i ova od danas su dva apstraktno različita tima.Niko me ne može ubijediti da imamo šanse kroz prvenstvo da ih ne bismo dobili, a treba znati uzeti u obzir da ti možeš igrače pripremiti kako hoćeš, našpanovat koliko hoćeš, ali hajmo opet biti realni dok smo danas svi slušali utakmicu svima nama je u glavi bila srijeda.Šta god Feja igračima rekao uvjeren sam 100% da je i igračima u glavi srijeda.Zato je danas bilo vrlo teško odigrati, pitam usput sam sebe, a i sve nas da li smo mi danas trebali poginuti za 3 (u suštini nebitna) boda, a onda u srijedu biti ispovrijeđivani ko iscjeđene krpe?Stvarno ne znam kako vi razmišljate, ali ja sam ipak zato da je u srijedu puno bitnija utakmica.Ništa manje važno i ništa manje značajno za današnji rezultat dragi moji je i kriminalno težak teren.I opet da sve nas pitam da se stavimo u poziciju igrača koji igra osjeti tažinu tog terena i sam sebe dok igra sto puta propitkuje da li se danas trebam povrijedit pa da u srijedu ne igram?Nažalost momci moji to je tako.Završimo mi sa ovom utakmicom, ništa mi specijalno nismo mogli dobiti sa 3 boda, ali smo morali odigrati u ovom trenutku koliko smo mogli radi drugih klubova koji se bora ze opstanak da nam se ne bi kotili po forumima i govorili da smo prodali utakmicu.Još jedna sitnica s ove utakmice je ta, a to je moje mišljenje, da smo mi MVO danas izbacili iz lige.Njima je ovo bio meč sezone jer iduće dvije gostuju, a s 3 boda bi bili u kakavom takvom zanosu, zaletu i priključku.Kao što rekoh nama bod ništa ne znači, ali dva boda MVO koji su danas zijanili je put u ligu RS.
Samo da se malo dokačim i srijede, a ako bude kakve pametne disusije večeras možemo još više o srijedi.Imamo vrlo povoljan rezultat, rekao bi da su ključevi od raja u našim rukama i da Feja ili ko god hoće od naših igrača taj ključ treba okrenuti u pravu stranu i otključat tj. otvoriti vrata raja i uvesti Pastrmku, rodjenisa i moju malenkost u blaženstvo snova.Izvinite RAja, mislim da smo nas trojica, hebiga po godinama najstariji pa sam zato samo nas spomenuo, a svakako ako prođemo da će Mostar te RAja diljem svijeta naprasno otići u trans u carstvo alkohola i maligana i da će to biti diljem svijeta jako lijep dan.Za kraj ovog posta moram nešto napisat, ne znam jesam li upravu, ali će me neko nadam se ispravit ako griješim:
" OD KAD JE FEJA TRENER MISLIM DA NIJE IZGUBIO NIJEDNU UTAKMICU U KUPU".
Aferim majstore, ako je tako da bog da se niz nastavio u srijedu.Pozdrav za sve paćenike našeg starca.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
P.S da samo nadodam dvije sitnice, bog te mazo šta bismo mi rekli da smo na mjestu Sarajeva, a ovako se odigraše dvije zadnje tekme.
Bog te mazo šta bi se u nas desilo da mi ko Manchester C. gubimo od nekakvih jadnika, zadnjih na tabeli, mislim da bi izbio rat.Hvala, ko razumije, razumije ko ne žao mi ga je!!!
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!