Moj neki rezime prvog kola :
Pozitivna iznenađenja :
- Berankis (dobio poprilicno lako favorizovanog domaceg igraca Humberta) ,
- Seppi (ne da se deda

- izasao na kraj sa buducom uzdanicom svjetskog tenisa, FAA, gledao sam mec, odusevio sam se kako se ovi stariji i dalje bore protiv djecurlije) ,
- Harris (bez ikakvih problema rijesio mec protiv Sonega - polufinaliste iz Rima i covjeka koji je Djokovica odveo u treci set, a prije toga dobio Rubleva i Thiema) ,
- Van de Zandschulp (nakon gubitka prva dva seta u TB, kvalifikant uspio okrenuti 19.nosioca Hurkacza i ostvariti veliku veliku pobjedu, mali korak za covjecanstvo ali veliki za Nizozemca).
Negativna iznenađenja :
- Anderson (poraz od Kwona u 4 seta. Nije se ocekivao veliki poduhvat na ovom turniru ali jeste da ce proci bar dva kola. Jos mu na ruku islo jer je Seppi dobio FAA, bio bi to obracun veterana, sjevalo bi na sve strane. Nadam se da ce se vratiti u pravu formu, ide WB gdje je bio finalista nekad pa cemo vidjeti) ,
- Ramos Vinolas (ocekivao sam neki maraton od njega u mecu sa Gaelom. Samo jer je ovo sljaka koja njemu najvise godi i gdje je cak bio i favorizovan protiv domace slobodno mogu reci i legende),
- Zverev (jeste dobio mec, al mi nepojmljivo djeluje da te kvalifikant za kojeg sam ja licno cuo par puta, ujedno i 152.na listi vodi u peti set i da se treses za pobjedu u prvom kolu. Decko jednostavno smrdi na slemovima, najozbiljnije mislim da ce ga psiha kostat dosta GS titula).
Velika razocarenja :
- Rublev (ne treba mnogo objasnjavati, Struff jest kvalitetan igrac na sljaci, ali se ovo moralo proci crni Andrey. Kada je dobio Rafu u MC mislio sam stvarno da ce moci nesto napraviti na RG, barem eto cetvrtfinale, a ovako smo dobili veliko razocarenje od njega. Mora jos pure jesti).
- Thiem (najvece razocarenje turnira vec sad i tako ce i ostati do kraja. Osim ako Djokovica ne pukne Cuevas ili Nadala Gasquet, sto je vjerovatno isto kao sto ce Dzumhur prestat da se qurva u Beogradu. Ne pamtim kad je neki ovako visoko rangiran i vazan igrac na sljaci odigrao ovako losu sezonu na toj podlozi. Finalista AO x1, RGx2 i osvajac USO definitivno mora bolje).
Sto se iduceg kola tice najvise su mi za oko zapali ovi mecevi :
Federer - Cilic i Khachanov - Nishikori. Nesto sto se ne smije propustit.
Uzivajmo dok traje najljepsi slem i samo da kise ne bude.