FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Kawhi
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Kawhi » 16 dec 2013, 16:29

gerdmuller je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Moje misljenje:Katastrofalan zdrijeb.Dobili smo najtezeg moguceg protivnika koji je trenutno najjaci u zadnjih 10-tak godina.Imaju strasnu veznu liniju i fantasticnog trenera i imam veliki respekt prema njima.Ali,imaju i svoje mane za koje se nadam da cemo ih iskoristiti.Jaci smo i vjerujem da cemo to dokazati.,Giroud je prosjecan napadac.Bekovi su im isto samo solidni dok su nasi Lahm i Alaba svjetske klase.Nasa velika prednost je sto mozemo u prvenstvu igrat s pola rezervi jer gotovo da smo vec sad osigurali prvenstvo.
Alaba svjetska klasa? :? :?
Za mene je,a kada bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji tek bi onda pokazao sav svoj talent. Ne zelim se praviti pametan ali ja godisnje propustim 2 il 3 tekme Bayerna a nisam siguran koliko ti istoga pratis.U Bayernu igraci svjetske klase su:Neuer,Dante,Lahm,Alaba,Schweinsteiger,Gotze,Ribery I Robben a samo je pitanje vremena kada ce to postati Kroos,Thiago i Hojbjerg.Znam da ce se moji bavarci naljutiti na mene jer sam izostavio Martineza ali ja ga ne smatram igracem koji cini razliku na terenu mada je nevjerojatno koristan za ekipu i meni jako drag igrac kojeg zelim jos dugo dugo u Bayernu.
Martinez pravi razliku na terenu.Čini vas pobjedničkom ekipom,bez njega bi i prošlo finale ispušili.Pogledati i ovaj superkup protiv Chelsea pa ćeš vidjeti šta je Javi.
Bayern će zgazit Arsenala.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 dec 2013, 16:32

Dobro, ne treba pretjerivati sa Danteom. :D
Dobar igrač, kasno sazrio i kasno zaigrao u velikom klubu. Dobar igrač, ali nikako svjetska klasa. Ako ćemo tako gledati, onda su i Mertesacker i Koscielny svjetske klase, zatim Cahill, Pique ( :mrgreen: ), Subotić, Miranda...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 16:35

rambo16 je napisao/la: Leighton Baines....ako ćemo po formi ili po čemu god hoćeš....ustvari,možda vi pratite samo bayern pa i niste svjesni da u Evropi ima milion boljih bekova od Alabe...čuj Alaba WC igrač....Bože Svemogući dali ti ovo vidiš? :) prestanite dizat svoje igrače u nebesa....ima nas koji pratimo i bayern i malo dalje od bayerna tako da možete sebe lagat o tim WC igračima....šta bi mi onda trebali reć za Ramseya....da je najbolji veznjak na svijetu,iako svi znamo da nije...previše se dižete...prizemljenje bi moglo biti bolno ;) a to za rambo16 ..očigledno dokaz da ne znate ništa o fudbalu izvan bayerna...moje godine ću zadržat za sebe....Sellam ;)
Evo ja pratim EPL i odmah da ti kažem da nisi upravu.
Ako ćemo po formi, Baines je povrijeđen tako da od toga nema ništa.

Alaba je pravi moderni lijevi bek, koji je dobar nazad i dobar naprijed. Moderni lijevi bek koji je ima konstituciju beka, trkački jak, brz, ima fudbalsku inteligenciju, čita igru, tehnički potkovan. A uz to ima 21 godinu.

Baines je sporiji, nije trkački jak kao Alaba. Nema neku fudbalsku inteligenciju koliko stečenu rutinu.
Ima sjajan centaršut i u tome je bolji od Alabe, dobro izvodi sve prekide. Bek koji bi bio najbolji na svijetu da se i danas igra fudbal kao prije 10-ak godina.
Ali njegove dobre igre su došle do izražaja prošle sezone gdje je bio fenomenalan, tako da je teško reći da je to posljedica nekog neotkrivenog talenta koliko iskustva koje je stekao tokom godina igranja u EPL-u.

Igrač koji iza sebe ima jednu sjajnu sezonu i desetke prosječnih ili ispodprosječnih ne može biti među najboljima jer kao što se vidi, nedostaje mu konstanta a teško je očekivati da će je imati u tridesetim godinama.
Alaba ima dvije sjajne sezone iza sebe, a ovu sezonu je mogao igrati i za U21 reprezentaciju Austrije.
Uz je i velika većina engleskih portala Alabu stavljali ispred Bainesa u svojim izborima.
Pa ti zbroji 2 i 2.

Ako treba tražiti konkurente Alabi, to su Marcelo (mada je dosta slab nazad), Ashley Cole (u padu forme, nekad najbolji bek na svijetu), Alba i Felipe Luis. Možda i De Sciglio.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 dec 2013, 16:35

Monolog je napisao/la:Dobro, ne treba pretjerivati sa Danteom. :D
Dobar igrač, kasno sazrio i kasno zaigrao u velikom klubu. Dobar igrač, ali nikako svjetska klasa. Ako ćemo tako gledati, onda su i Mertesacker i Koscielny svjetske klase, zatim Cahill, Pique ( :mrgreen: ), Subotić, Miranda...
Sjeti se kakvu je Bayern imao sezonu prije dolaska Dante-a i sezonu u kojoj je on dosao :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 dec 2013, 16:38

Pa sve to stoji. Dante je (po)najbolje pojačanje Bayerna ako ćemo u obzir uzeti cijenu + učinak na terenu. Al', stvarno je pretjerivanje stavljati ga u svjetsku klasu. Ispade da onda svaka ekipa ima 5+ igrača svjetske klase, a svi znamo da to nije slučaj.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 16 dec 2013, 16:41

Nije Dante bas svjestka klasa al je dobar igrac to stoji,cini se svjetskim igracem jer je zamjenuo u odbrani Buytena,Demikelisa,povremeno Tyimoscuka,Holgera ne racunam zbog ozljede,i kada Dante uporedis ss ovom trojicom imas osjecaj da je svjetska klasa :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 dec 2013, 16:43

Monolog je napisao/la:Pa sve to stoji. Dante je (po)najbolje pojačanje Bayerna ako ćemo u obzir uzeti cijenu + učinak na terenu. Al', stvarno je pretjerivanje stavljati ga u svjetsku klasu. Ispade da onda svaka ekipa ima 5+ igrača svjetske klase, a svi znamo da to nije slučaj.
Za mene igrac svjetske klase je onaj koji cini razliku na terenu.Znam da je za vecinu Martinez ta karika koja je nedostajala Bayernu da pohara sva natjecanja ali za mene je Dante.Od odlaska Lucia nismo imali stopera svjetske klase i to nam je godinama bio problem.Dolaskom Dante-a obrana se nevjerojatno stabilizirala i uzeli smo sve moguce trofeje.Stoji to da se Dante ponekad zahebava na terenu i ove sezone ima dosta gresaka ali ponavaljam on je za mene svjetska klasa i u top 5 stopera na svijetu.Broj 1 za mene je Thiago Silva.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 16 dec 2013, 16:44

Neuer , Lahm , Alaba , Basti , Franck I Arjen su svjetske klase u Bayi o Kroosu I Gotzeu bi se moglo raspravljati

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 dec 2013, 16:46

Jedno je sigurno.Opet cemo imati domacinsku atmosferu u Londonu.
" onclick="window.open(this.href);return false;

Ali ovoga puta i u uzvratu jer nema vise bojkotiranja 8-)
- Karl-Heinz Rummenigge

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 16 dec 2013, 16:49

Otislo se predaleko u prebrojavanju krvnih zrnaca.
Previse gluposti od doticnih se napisalo za jedan dan,Bayern je osvojivsi sve prosle sezone pokazao da je najbolja ekipa svijeta,i tu se svaka prica zavrsava.

A sad sto tamo neki se izvaljuje da ima milion boljih bekova od Alabe,to je njegova stvar,ali ja licno dugo nisam procitao vecu nebulozu i glupost od te recenice.

Uostalom do Februara ima poprilicno vremena,tako da polahko najzanimljivije tek dolazi :)

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 16 dec 2013, 16:55

Nego, znal' se skim igramo u cetvrtfinalu, il je opet zrijeb? :)
gero, pa bio je i vakat da udjemo u cvajtu :lol:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 16 dec 2013, 17:03

anelbavarac je napisao/la:Otislo se predaleko u prebrojavanju krvnih zrnaca.
Previse gluposti od doticnih se napisalo za jedan dan,Bayern je osvojivsi sve prosle sezone pokazao da je najbolja ekipa svijeta,i tu se svaka prica zavrsava.

A sad sto tamo neki se izvaljuje da ima milion boljih bekova od Alabe,to je njegova stvar,ali ja licno dugo nisam procitao vecu nebulozu i glupost od te recenice.

Uostalom do Februara ima poprilicno vremena,tako da polahko najzanimljivije tek dolazi :)
pa pitaj navijače drugih klubova dali je nebuloza reći da je Alaba svjetska klasa? :) čekam da Rafinhu prozovote kao WC....ili Dantea...ili Mandžukića možda za kojeg isto govorite da je svjetska klasa....do prije par godina ste tjerali robbena i pričali da je najveći kloc koji ima jednu te istu foru koju koristi od kad zna za sebe...a sad vam on WC igrač....zanimljivo
A.F.C. Bournemouth!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 16 dec 2013, 17:26

rambo16 je napisao/la:pa pitaj navijače drugih klubova dali je nebuloza reći da je Alaba svjetska klasa? :) čekam da Rafinhu prozovote kao WC....ili Dantea...ili Mandžukića možda za kojeg isto govorite da je svjetska klasa....do prije par godina ste tjerali robbena i pričali da je najveći kloc koji ima jednu te istu foru koju koristi od kad zna za sebe...a sad vam on WC igrač....zanimljivo
Dosadan si ko proliv ljudino :)
Od 173 posta koliko imas jedno 20 si danas ispucao na temi Bayerna ;)
Idi malo na vazduh popusi koju,pa nam navrati u februaru kad dobijete po pi,čki.

:arrow:

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 16 dec 2013, 17:30

rambo16 je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Otislo se predaleko u prebrojavanju krvnih zrnaca.

pa pitaj navijače drugih klubova dali je nebuloza reći da je Alaba svjetska klasa? :) čekam da Rafinhu prozovote kao WC....ili Dantea...ili Mandžukića možda za kojeg isto govorite da je svjetska klasa....do prije par godina ste tjerali robbena i pričali da je najveći kloc koji ima jednu te istu foru koju koristi od kad zna za sebe...a sad vam on WC igrač....zanimljivo
Evo da pojasnimo ovako ukratko tebi samo,nas svaki igrac je za Arsenalove igrace svjetska klasa ,to je najrealnije ssto moze,svi ostali su igraci bolji d nasih ali su arsenalovi losiji,jedino je Ozil bolji od Krossa i to je to ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 dec 2013, 17:33

ribery je napisao/la:Nego, znal' se skim igramo u cetvrtfinalu, il je opet zrijeb? :)
gero, pa bio je i vakat da udjemo u cvajtu :lol:
Opet žrijeb.

Mogla bi se ponoviti prošla sezona po težini protivnika ukoliko dođemo do finala.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 16 dec 2013, 17:41

anelbavarac je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:pa pitaj navijače drugih klubova dali je nebuloza reći da je Alaba svjetska klasa? :) čekam da Rafinhu prozovote kao WC....ili Dantea...ili Mandžukića možda za kojeg isto govorite da je svjetska klasa....do prije par godina ste tjerali robbena i pričali da je najveći kloc koji ima jednu te istu foru koju koristi od kad zna za sebe...a sad vam on WC igrač....zanimljivo
Dosadan si ko proliv ljudino :)
Od 173 posta koliko imas jedno 20 si danas ispucao na temi Bayerna ;)
Idi malo na vazduh popusi koju,pa nam navrati u februaru kad dobijete po pi,čki.

:arrow:
taj riječnik prosipaj kad kući dođeš..... ;)
A.F.C. Bournemouth!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 dec 2013, 17:53

Ne smijemo zaboraviti da nam u Munchen stize jedna od najopasnijih navijackih grupa ne u Europi vec na svijetu.Ko god bude isao na tekmu mora se oprezno paziti i preporucuje se da ne izlazi u centar grada gdje ce sve vrvjeti od engleskih huligana.http://www.arsenal.com/assets/_files/sc ... known.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Karl-Heinz Rummenigge

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 18:01

gerdmuller je napisao/la:Ne smijemo zaboraviti da nam u Munchen stize jedna od najopasnijih navijackih grupa ne u Europi vec na svijetu.Ko god bude isao na tekmu mora se oprezno paziti i preporucuje se da ne izlazi u centar grada gdje ce sve vrvjeti od engleskih huligana.http://www.arsenal.com/assets/_files/sc ... known.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;
Torbicom ga udari :lol: :lol:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 dec 2013, 18:12

Gerd :mrgreen:

Da, mnogo su falili prošle sezone na domaćem terenu. Upravo kada smo nespretno primili prvi gol publika nije dala toliko podršku na koju smo godinama naviknuti.

Mi igramo dvije domaće utakmice 8-)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 16 dec 2013, 18:17

Neutral je napisao/la:Gerd :mrgreen:

Da, mnogo su falili prošle sezone na domaćem terenu. Upravo kada smo nespretno primili prvi gol publika nije dala toliko podršku na koju smo godinama naviknuti.

Mi igramo dvije domaće utakmice 8-)
Objasnio 8-)
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.