FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
41
16%

Ukupno glasova: 256

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 11 sep 2021, 16:25

Corcaigh je napisao/la:
11 sep 2021, 16:16
Zaista kvalitetni ljudi u NO i dosta finih imena medju delegatima. Takodjer, Amer predstavnik u savezu umjesto Dzinde. Malo sam razocaran sa UO ali eto...

Napokon bez ogromnih najava, velikih imena, cudnih imena i likova sumnjivih pozadina. Sretno skupstinari, NO I UO.

Sretno Zeljo sutra!
Kako to? Tacno lupate. Ne delegiraju klubovi predstavnike kako im je cejf. Ima Izborna Skupstina i na njoj se biraju. To sto Dzindo nije u strukturama kluba vise nema veze sa UO kantonalnog saveza ili nekim drugim organima.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 11 sep 2021, 16:36

jointunija je napisao/la:
11 sep 2021, 16:15
Iskreno,malo sam razočaran.Pola navijača sa Juga u skupštini,oni trebaju da vode klub?
Već su počeli i Tomu prozivati.
Ovi novi članovi UO,čim se bave,jesu li privrednici?
Ako neko zna nek napiše.
Pola? Prebroj ih opet bgti

veljaca16

Post Postao/la veljaca16 » 11 sep 2021, 16:39

5Korpus je napisao/la:
11 sep 2021, 15:59
Mnogo ljudi iz mandata najboljeg predsjednika Želje ikad Senada Misimovića!

Samo jako,volim te Željo!
:opaopa: :njanjanja:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 sep 2021, 16:49

Nadzorni odbor prema informacijama sa neta:

Džermin Pašić - tuzitelj Tuziteljstva BiH
Edis Kovačević - zamjenik glavnog internog revizora Centralne banke BiH
Elvir Kosovac - predsjedavajuci Opcinskog vijeca Novi Grad, pravnik inace po struci

UO:

Kerim Balić - vijecnik u Opcinskom vijecu Novo Sarajevo, a i suosnivac jedne IT kompanije
Oro Ibrišimović - sin naseg pisca rahmetli Nedzada Ibrisimovica, radi kao team leader manager u nekoj firmi
Borislav Goić - predsjednik nekog Udruzenja
Bakir Sadović - sekretar Ministarstva vanjskih poslova BiH
Saudin Novalić - nisam mogao naci od clanaka o Fadilu Novalicu, morao bih bolje precesljati po netu
Ostale znate. Ostavljam mogucnost da sam nekog fulio jer bih morao znati kako izgledaju pa da budem siguran da je rijec o tim osobama. Prosli UO je imao 7 clanova dok ovaj ima 11. Selen Balic i dr. Jurisic su izasli iz UO.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 11 sep 2021, 17:32

Onda kada se mjesto u skupstini bude placalo, tada cemo i mi krenuti naprijed. Ovako samo se mijenjaju imena, a sve ostaje isto.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 sep 2021, 18:29

Nadzorni odbor i imena u skupštini obećavaju, 70% njih lično poznajem i vjerujem da mogu donijeti određeni doprinos. Zaista sam ponosan na neka imena koja su se pojavila tu PONOVO !

Malo sam skeptičan zbog UO ali ako nastave raditi ovako kako su radili zadnja dva mjeseca mislim da nećemo imati problema (iako nisam za njihov nastavak ali eto nadajmo se najboljem).

Izdvojit ću samo par delegata iz skupštine i napisati njihove funkcije :

Adis Kepeš - direktor autokompanije STARline.
Nihad Harbaš - CEO nLogic Advisory platforme i vodeći Consultant u BiH. (Inače on je trebao ući sa onom ekipom Zuban, NO1 i ostali)
Amer Duvnjak - generalni sekretar za vrijeme Misimovića, u Zvijezdi 09 bio šef pravne službe
Marko Dmitrović - nekadašnji predsjednik NO.
Adnan Mataradžija - partner u jednom društvu za reviziju poslovanja.
Amil Hota - savjetnik uprave Volkswagena.
Ismar Pandžo - vlasnik desetogodišnje ulaznice za istok, direktor jedne državne firme.
Mak Džonlagić - CEO kompanije Walter Code.
Džermin Pašić - tužilac tužilaštva

Izdvojio sam par njih i odmah se vidi da se biralo selektivno prema zanimanjima i prema dostignućima. Nama su potrebni svi i sa parama i bez, i tužioci, pravnici, doktori, savjetnici apsolutno svi svi. Nadam se da je ovo jedan novi početak za Želju, u sljedećoj (nadolazećoj) sedmici bi trebalo biti više novosti o investitrima !

Nek nam je sretno ! Nek svetinja koja stoji na prsima bude važnija od imena na leđima ! Bit će Željo opet šampion !
Rodjeni su pitarske picke!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 11 sep 2021, 18:36

Memic dobio pare i odmah se počastio odlaskom u Trebinje :urnebes:
moSa ljoŽe

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 sep 2021, 20:40

Bodovi su bitni manite se skupstina.Kako stojimo u ove iduce 3 tekme 2 boda ko kuca.Zivi bili pa vidjeli a vi i dalje raspravljajte o skupstini.Hocemo bobe fudbal igrace pare.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 11 sep 2021, 21:08

plavousrcu je napisao/la:
11 sep 2021, 16:25
Corcaigh je napisao/la:
11 sep 2021, 16:16
Zaista kvalitetni ljudi u NO i dosta finih imena medju delegatima. Takodjer, Amer predstavnik u savezu umjesto Dzinde. Malo sam razocaran sa UO ali eto...

Napokon bez ogromnih najava, velikih imena, cudnih imena i likova sumnjivih pozadina. Sretno skupstinari, NO I UO.

Sretno Zeljo sutra!
Kako to? Tacno lupate. Ne delegiraju klubovi predstavnike kako im je cejf. Ima Izborna Skupstina i na njoj se biraju. To sto Dzindo nije u strukturama kluba vise nema veze sa UO kantonalnog saveza ili nekim drugim organima.
Raspitaj se malo prije nego citiras na taj nacin. Upravo tako krecu svi tracevi i mahalske oko kluba. Bilo bi korektno da kad saznas tacnu informaciju ovdje javno napises da si pogrijesio i da ti bude pouka za ubuduce.
1921boy je napisao/la:
11 sep 2021, 18:29
Nadzorni odbor i imena u skupštini obećavaju, 70% njih lično poznajem i vjerujem da mogu donijeti određeni doprinos. Zaista sam ponosan na neka imena koja su se pojavila tu PONOVO !

Malo sam skeptičan zbog UO ali ako nastave raditi ovako kako su radili zadnja dva mjeseca mislim da nećemo imati problema (iako nisam za njihov nastavak ali eto nadajmo se najboljem).
Apsolutno se slazem sa ovim. Jedina mrlja je sto se nije ni raspravljalo o trenutnom UO ali eto im jos 3 mjeseca pa cemo vidjeti. Usput, malo me nervira potenciranje “posljednja 3 mjeseca”. Svi oni su tu od puno ranije i svi oni su saucesnici u kolapsu Zelje. Prije 3 mjeseca su dosli na pozicije predsjednistva i tad su poceli raditi i to okej na finansijskom planu ali i veoma lose u svim drugim aspektima.

Kazem jos jednom, NO bi mogao biti itekako svijetla tacka, pa eto, neka oni donesu sud zajedno sa skupstinom.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 sep 2021, 21:17

Corcaigh je napisao/la:
11 sep 2021, 21:08
Apsolutno se slazem sa ovim. Jedina mrlja je sto se nije ni raspravljalo o trenutnom UO ali eto im jos 3 mjeseca pa cemo vidjeti.
Uslijedio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za protekli period koji je prezentovao Nazif Hasanbegović, predsjednik UO. Delegati su opširnim izvještajem informisani o svim detaljima funkcionisanja Kluba i finansijama za protekli period. Delegati su aktivno učestvovali, postavljali brojna pitanja na koja je predsjednik Hasanbegović odgovarao.
Nadati se da su pitanja delegata bila direktna. Drago mi je sto su donijeli zakljucak da novi NO odmah izvrsi kontrolu rada UO od jula do septembra jer ukoliko to urade kvalitetno mozes odmah vidjeti koliki je kapacitet tih ljudi i da li mozes ih racunati na duze ili ih krizati na narednoj Skupstini.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 11 sep 2021, 21:35

Sretno mojoj ljubavi u budućnosti. Nije malo 100 ljeta.

P.S. Bravo Dženise, nisi trebao ići al kakve su kloceve dovodili i ko je imao sve šansu ispred našeg djeteta i neka si. Sve najbolje.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 sep 2021, 21:40

1921boy je napisao/la:
11 sep 2021, 18:29

Apsolutno se slazem sa ovim. Jedina mrlja je sto se nije ni raspravljalo o trenutnom UO ali eto im jos 3 mjeseca pa cemo vidjeti. Usput, malo me nervira potenciranje “posljednja 3 mjeseca”. Svi oni su tu od puno ranije i svi oni su saucesnici u kolapsu Zelje. Prije 3 mjeseca su dosli na pozicije predsjednistva i tad su poceli raditi i to okej na finansijskom planu ali i veoma lose u svim drugim aspektima.

Kazem jos jednom, NO bi mogao biti itekako svijetla tacka, pa eto, neka oni donesu sud zajedno sa skupstinom.
[/quote]

Moje mišljenje je da smo mi sud prema njima i njihovom radu donosili na osnovu Cerića. Ko ima informacije iz kluba, mogu potvrditi da se radilo "nešto" izuzev Balića - on sam kaže da nema veze sa prvim timom već da je njegova funkcija povezana sa OP, čekaj malo kako onda učestvuješ u pregovorima sa trenerima i kako glasaš za izbor trenera ako je tvoja funkcija vezana za OP.

Daleko bilo da ih branim ili nešto, ništa ne može oprati bruku od prošle sezone,ali se mora priznati da rade korektan posao zadnja dva - tri mjeseca (servisiraju dug prema poreznoj, isplatili su dugovanja pojedinim igračima, isplatili par zaostalih plata iz prošle sezone, potpisan ugovor sa Mozzartom, dogovorena odgoda isplate dugovanja)

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 11 sep 2021, 21:42

Ima li sta za investitora?
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 sep 2021, 21:51

WOLF20 je napisao/la:
11 sep 2021, 21:42
U toku sedmice ćemo imati više informacija, pojavio se još jedan investitor u zadnjih par dana :kafa:

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 11 sep 2021, 22:27

1921boy je napisao/la:
11 sep 2021, 21:51
WOLF20 je napisao/la:
11 sep 2021, 21:42
U toku sedmice ćemo imati više informacija, pojavio se još jedan investitor u zadnjih par dana :kafa:
Hvala drug :pray:
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 12 sep 2021, 10:51

Septembar 2018.
Gostovali na Pecari ✔
Škripari slavili rođendan ✔
NK Široki Brijeg 0 - 3 FK Željezničar ✔

Septembar 2021.
Gostujemo na Pecari ✔
Škripari slave rođendan ✔
NK Široki Brijeg - FK Željezničar :cool:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 12 sep 2021, 10:59

Moj Bersaga druga su to vremena bila.

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 12 sep 2021, 11:15

MojaMalenkost je napisao/la:
11 sep 2021, 16:21
Malo sam vise ocekivao.. Neku prezentaciju nekog konkretnog plana.. Ovo "nadam se" mi nikako ne ulijeva povjerenje, al haj da vidimo..
Napravljena je ekipa koja ce u roku od mjesec dana napraviti plan i program za iduce 4 godine tkzv strategiju poslovanja.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 12 sep 2021, 11:18

Zna li iko provjereno kad i u koliko sati je utakmica sa Veležom?

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 12 sep 2021, 11:53

DANAS IGRA ŽELJEZNIČAR!!!

@avalpacidorop
Subota, 18.09 - 17h (za sad)
Željezničar za život cijeli!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 53 gosta.