Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Novi direktor Nadzornog odbora Mercedsa Niki Lauda je odbijen sa svojim pokusajem da otkupi ugovor Newey-a kako je potrvrdio direktor RBR-a Helmut Marko. Isti je kazao da uprava RBR-a planira produzenje njegovog ugovora koji istice 2014.godine i koji mu trenutno garantuje 8 miliona € po sezoni. Takodjer je priznao da su htjeli i Vettela, ali da su oni to takodjer odbili.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Negde sam procitao da su iz Ferrarija davali Neweyu bianco cek i 100% odresene ruke u poslu, ali da ih je on odbio, jer njegovoj se zeni ne zivi van UK.
Švajcarski Zauber saopštio je danas da će Moniša Kaltenborn zameniti Petera Zaubera na čelu ekipe, čime će postati prva žena šef nekog tima u Formuli jedan.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Trenutno trećeplasirani u poretku Svjetskog prvenstva Formule 1 je Kimi Räikkönen. Odlični Finac je 37 bodova iza vodećeg Fernanda Alonsa, a u izjavi za Autosport priznao ja da ga zanimaju isključivo prva mjesta...
Nakon povratka u Formulu 1 i potpisa za Lotus, Kimi Räikkönen je ove sezone pokazao djelić svoje genijalnosti. Sjajni Finac ima vrlo dobru sezonu, trenutno je trećeplasirani u ukupnom poretku, međutim smatra kako može i bolje i priznaje da ga zanimaju isključivo pobjede.
"Nije važno jesam li drugi ili deseti, ništa nije važno ako ne pobijedite, Ako nisam prvi, radije bih da ne budem drugi ili treći pa da ne moram na dodjelu trofeja."
Räikkönen dodaje da su očekivanja uoči sezone ipak bila nešto manja i da je ovaj rezultat i njih iznenadio, no svi osjećaju da mogu još bolje. "Da nam je netko uoči početka sezone ponudio da imamo treće mjesto u poretku u ovo vrijeme, odmah bi potpisali. Međutim tijekom sezone smo bili dobri, znamo da možemo biti još bolji i normalno je da očekujemo još više. I dalje ćemo se nastaviti truditi i nadamo se da ćemo ostvariti napredak", rekao je Kimi.
Uoči Velike nagrade Južne Koreje Lotus je odradio neka poboljšanja na bolidu, a kako će se bolid ponašati na stazi bit će poznato već nakon prvog treninga.
"Moramo biti optimisti, znamo rezultate s testiranja i sve druge kalkulacije i nadamo se da će nam sve to poboljšati šanse. Sve ćemo vidjeti već na prvom treningu", dodao je Finac.
Nakon povratka u Formulu 1 i potpisa za Lotus, Kimi Räikkönen je ove sezone pokazao djelić svoje genijalnosti. Sjajni Finac ima vrlo dobru sezonu, trenutno je trećeplasirani u ukupnom poretku, međutim smatra kako može i bolje i priznaje da ga zanimaju isključivo pobjede.
"Nije važno jesam li drugi ili deseti, ništa nije važno ako ne pobijedite, Ako nisam prvi, radije bih da ne budem drugi ili treći pa da ne moram na dodjelu trofeja."
Räikkönen dodaje da su očekivanja uoči sezone ipak bila nešto manja i da je ovaj rezultat i njih iznenadio, no svi osjećaju da mogu još bolje. "Da nam je netko uoči početka sezone ponudio da imamo treće mjesto u poretku u ovo vrijeme, odmah bi potpisali. Međutim tijekom sezone smo bili dobri, znamo da možemo biti još bolji i normalno je da očekujemo još više. I dalje ćemo se nastaviti truditi i nadamo se da ćemo ostvariti napredak", rekao je Kimi.
Uoči Velike nagrade Južne Koreje Lotus je odradio neka poboljšanja na bolidu, a kako će se bolid ponašati na stazi bit će poznato već nakon prvog treninga.
"Moramo biti optimisti, znamo rezultate s testiranja i sve druge kalkulacije i nadamo se da će nam sve to poboljšati šanse. Sve ćemo vidjeti već na prvom treningu", dodao je Finac.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
- majestic24
- Kontakt:
1.Webber
2.Vettel
3.Hamilton
4.Alonso
5.Raikonen
6.Massa
Biti ce sutra svega
2.Vettel
3.Hamilton
4.Alonso
5.Raikonen
6.Massa
Biti ce sutra svega
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Weber
Vettel
Hamilton
Alonso
Zanimljiva ce biti utrka ako je suditi prema kvalifikacijama mogao je Alonso koju poziciju vie uzet al eto,ako bude kisa svega bi moglo bit sutra ah sto bio volio da Hamilton ibaci Vettela sutra...
Vettel
Hamilton
Alonso
Zanimljiva ce biti utrka ako je suditi prema kvalifikacijama mogao je Alonso koju poziciju vie uzet al eto,ako bude kisa svega bi moglo bit sutra ah sto bio volio da Hamilton ibaci Vettela sutra...
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Maestralna pobjeda (uskoro) trostrukog šampiona !
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Maestralna ? Strtao sa druge pozicije i završio prvi ? I to ti zoveš maestralnom pobjedom ?
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Da ? Šta pjeniš sto alonso nije pobjedio od nove godine, mojne meni prosipati te jeftine fazone, fantastično je odradio utrku i pretekao Webbera koji je pokusao uzvratiti istom mjerom ... dok sa druge strane Massi su iz boksa poručili da uspori, jer bi tim tempom pretekao Alonsa , tako da ja ne znam sta se ti uopste javljasneurofunk je napisao/la:Maestralna ? Strtao sa druge pozicije i završio prvi ? I to ti zoveš maestralnom pobjedom ?
Sampion se vratio iz mrtvih kada je borba za naslov u pitanju. Nakon Monze niko nije vjerovao da moze odbraniti svoj naslov, ali je u posljednje tri utrke pokazao zasto nosi titulu svijetskog sampiona F1.
Danas rutinska pobjeda, a raduje me cinjenica da su konacno u RB-u rijesili problem alternatora koji ga je ove godine kostao dosta bodova - uh samo kada se sjetim Valencije. Slijede jos cetiri utrke i nadam se da ce se Vettel na kraju pridruziti Schumacher i Fangiiju koji su kao dva jedina vozaca uspjela osvojiti tri uzastopne titule.
Danas rutinska pobjeda, a raduje me cinjenica da su konacno u RB-u rijesili problem alternatora koji ga je ove godine kostao dosta bodova - uh samo kada se sjetim Valencije. Slijede jos cetiri utrke i nadam se da ce se Vettel na kraju pridruziti Schumacher i Fangiiju koji su kao dva jedina vozaca uspjela osvojiti tri uzastopne titule.
Bravo. Fenomenalan post, nivo provokacija na maksimumu. Ja kolko znam do kraja ima još 4 trke tako da to tvoje "Alonso nije pobjedio" ne pije vode. Krenuti sa druge pozicije i pobjedit nije maestralno. Imam pravo da pišem, imam pravo da se javljam, nije ovo tvoja privatna tema pa da govoriš nekome "šta se javljaš". Bolje ohladi malo, možda se sjebeš kad se u Brazilu bude mahalo kockastom zastavom.Genghis je napisao/la:Da ? Šta pjeniš sto alonso nije pobjedio od nove godine, mojne meni prosipati te jeftine fazone, fantastično je odradio utrku i pretekao Webbera koji je pokusao uzvratiti istom mjerom ... dok sa druge strane Massi su iz boksa poručili da uspori, jer bi tim tempom pretekao Alonsa , tako da ja ne znam sta se ti uopste javljasneurofunk je napisao/la:Maestralna ? Strtao sa druge pozicije i završio prvi ? I to ti zoveš maestralnom pobjedom ?
Naravno da imaš pravo da pišeš, ali imam i ja pravo da odgovorim na tvoje prozivke ... na kraju krajeva ti si pokušao da umanjiš veliku pobjedu Velikog Vettela , a ja sam tu da odgovorim na takve provokacije.
Provokacije ? Ja nigdje to ne vidim u svojim postovima. Ja sam samo napisao kako pobjeda nije tako velika koliko je ti pokušavaš da predstaviš velikom. Sramota bi bilo da nije završio prvi ili drugi a startao sa takve pozicije.
- Amoxicillin
- Kontakt:
a kad je Alonso osvojio Pole position u Njemačkoj, i istu trku pobjedio to ti je bilo maestralno ha?neurofunk je napisao/la:Bravo. Fenomenalan post, nivo provokacija na maksimumu. Ja kolko znam do kraja ima još 4 trke tako da to tvoje "Alonso nije pobjedio" ne pije vode. Krenuti sa druge pozicije i pobjedit nije maestralno. Imam pravo da pišem, imam pravo da se javljam, nije ovo tvoja privatna tema pa da govoriš nekome "šta se javljaš". Bolje ohladi malo, možda se sjebeš kad se u Brazilu bude mahalo kockastom zastavom.Genghis je napisao/la:Da ? Šta pjeniš sto alonso nije pobjedio od nove godine, mojne meni prosipati te jeftine fazone, fantastično je odradio utrku i pretekao Webbera koji je pokusao uzvratiti istom mjerom ... dok sa druge strane Massi su iz boksa poručili da uspori, jer bi tim tempom pretekao Alonsa , tako da ja ne znam sta se ti uopste javljasneurofunk je napisao/la:Maestralna ? Strtao sa druge pozicije i završio prvi ? I to ti zoveš maestralnom pobjedom ?
PS: sje*at' ćeš se ti bola' prije Brazila, kad se bude znalo da Sebs osvaja!
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
Četiri trke su do kraja. Živi bili pa vidjeli.
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Na Vettelovoj strani je momentum, no sve je moguće. Još je 100 bodova u igri
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vettel, prema BBC-u, od '14 prelazi u propete konjiće
http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/19941541
http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/19941541
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
WOW, Vettel bez Newey-a. Konacno da ga vidimo i u toj varijanti. Mada, pametnije bi za njega bilo da ostavi epizodu sa Ferrarijem za poslednju trecinu svoje karijere.
Dok je Alonso u Ferrariju od toga nece biti nista. Kao prvo Ferrari nece dozvoliti da se i kod njih ponovi situacija iz McLarena koji je 2007. imao sve u rukama do posljednje utrke i na kraju ostao praznih ruku i kao drugo poucen tim iskustvom iz te sezone Alonso nece sebi dozvoliti da ima ravnopravnog konkurenta u borbi za naslov u svom timu.
Ja Vettela tek od 2016. vidim u Ferrariju kada istekne ugovor Alonsa i kada isti najvjerovatnije ode u penziju. Nakon sto je potpisao ugovor sa Mercedesom jedini konkurent Ferrariju je Red Bull, ali isto tako treba istaci da i Ferrari i Vettel jedni prema drugim gaje simpatije.
Dakle moje misljenje je da tek sredinom 2016.godine ce ova glasina imati osnove za razgovor.
Ja Vettela tek od 2016. vidim u Ferrariju kada istekne ugovor Alonsa i kada isti najvjerovatnije ode u penziju. Nakon sto je potpisao ugovor sa Mercedesom jedini konkurent Ferrariju je Red Bull, ali isto tako treba istaci da i Ferrari i Vettel jedni prema drugim gaje simpatije.
Dakle moje misljenje je da tek sredinom 2016.godine ce ova glasina imati osnove za razgovor.
Samo naprijed Vettel!
<3
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.