Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Da si slagao da je manje homogeno preduzece gdje su titule rasporedjene medju dvije tri osobe koje i upravljaju istim, mozda bih ti i povjerovao
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
zapravo nema ni direktora u velikoj firmi kao sto kaze ima vlasnik pa je drugi po redu supervizor pa freelancer leorey
ja budale boze dragi ovo je najveci kloc koji se ikad pojavio na forumu
svaka velika firma ima najmanje 5 direktora izvrsni generalni operativni finanisjski tehnicki... ovaj onaj pa sefovi odsjeka pa menadzeri ti jarane ko freelancer nisi ni na 10 mjestu po hijehrahriji ne lupaj
nije to burehdzinica dje imas vlasnika pekara i onog sto prodaje bureke na kasi

svaka velika firma ima najmanje 5 direktora izvrsni generalni operativni finanisjski tehnicki... ovaj onaj pa sefovi odsjeka pa menadzeri ti jarane ko freelancer nisi ni na 10 mjestu po hijehrahriji ne lupaj

nije to burehdzinica dje imas vlasnika pekara i onog sto prodaje bureke na kasi

STEVIE GERRARD
Ovaj seroy ako ovako nastavi lagati i srati, do kraja godine ce pretendirati na mjesto direktora Googlea.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
Eto koliko si glup covjek da ne mozes shvatit sta sam htio da kazemmemija38 je napisao/la: ↑10 mar 2020, 15:37zapravo nema ni direktora u velikoj firmi kao sto kaze ima vlasnik pa je drugi po redu supervizor pa freelancer leorey![]()
![]()
![]()
svaka velika firma ima najmanje 5 direktora izvrsni generalni operativni finanisjski tehnicki... ovaj onaj pa sefovi odsjeka pa menadzeri ti jarane ko freelancer nisi ni na 10 mjestu po hijehrahriji ne lupaj![]()
nije to burehdzinica dje imas vlasnika pekara i onog sto prodaje bureke na kasi![]()

Naravno da imamo vise pozicija, ali ja nemam pojma recimo ko je finansijski.
Ti ne moras vjerovat, yebe se meni, meni su pare stvarne kad odem na bankomat

27.10.2020
Leoreya umjesto Bakira.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- AshburtonG
- Kontakt:
A brate Leorey oprao si vise sa tom pricom o zaradi. Ili postavi ovdje screenshot platne liste odnosno honorara, pa usutkaj ove likove, koji ti konstantno repliciraju ili ne spominji to vise. Koga boli qrac koliko ti zaradjujes i gdje ides na tekme i slicno. Za takve stvari imaju odgovarajuce teme, a i drugi forumi.
Nemoj samo napisat da nemas kome sta dokazivat. Da je tako, ne bi smarao svakodnevno i odgovarao ovima koji te prozivaju.
Nemoj samo napisat da nemas kome sta dokazivat. Da je tako, ne bi smarao svakodnevno i odgovarao ovima koji te prozivaju.
Pa znam da na forumu uopste nije mjesto tome, ali pitaju ljudi fino. I fino odgovorim. A to sto neko ne vjeruje, nema veze, ne dotice me to uopste.AshburtonG je napisao/la: ↑10 mar 2020, 17:19A brate Leorey oprao si vise sa tom pricom o zaradi. Ili postavi ovdje screenshot platne liste odnosno honorara, pa usutkaj ove likove, koji ti konstantno repliciraju ili ne spominji to vise. Koga boli qrac koliko ti zaradjujes i gdje ides na tekme i slicno. Za takve stvari imaju odgovarajuce teme, a i drugi forumi.
Mogao sam davno postavit invoice, ali cemu to uopste? Ko ne vjeruje, nece ni tada.
Meni je samo komicno kako ljudi ne vjeruju da neko recimo ima 3k ili 5k ovdje a to su smijesne cifre za nekog boljeg freelancera. Znam lika koji je prosao zadnji mjesec 44 000 KM. A prethodni prosao 12 000 KM. Zavisi sve.
Zato kazem da mi je komicno, a ljudi izgleda nemaju pojma na koliko nacina moze da se zaradi preko interneta ako si malo sposobniji i znas engleski. Ali dobro, kakva nam je drzava, ne treba se cuditi.
27.10.2020
Nikako ovo ljudi da ukapiraju. Bukvalno ima milion načina, samo se treba posvetiti 24/7, učiti, istraživati, praviti greške, učiti na njima itd.
Kukanje je kod nas prenosiva bolest.
Pocetak je najtezi, pogotovo kad projekte radis, prvi projekat bas tesko dobijes, pogotovo jer ima onih Indijaca koji nenormalno ispod cijene odradjuju to, ali sve se moze nakon nekog vremena. Dobro, moras imati i srece, ali bez truda nema ni srece.
Zato kazem, mozda ovdje 5000 KM zvuci puno, medjutim to je za Freelance ispod prosjeka. Pogotovo kad imas recimo 5 godina iskustva.
Meni je plata recimo tek na trecem mjestu, msm nije mi tolika razlika izmedju 3500 KM i 5k. Glavno mi je da je fleksibilno vrijeme i normalan sef, da ne stoji niko nad glavom.
Kako napredujes, sve bude lakse, a onda i plata ide gore. Glupost mi je kukat, ne radit nista i ocekivat nesto bolje.
Zato kazem, mozda ovdje 5000 KM zvuci puno, medjutim to je za Freelance ispod prosjeka. Pogotovo kad imas recimo 5 godina iskustva.
Meni je plata recimo tek na trecem mjestu, msm nije mi tolika razlika izmedju 3500 KM i 5k. Glavno mi je da je fleksibilno vrijeme i normalan sef, da ne stoji niko nad glavom.
Kako napredujes, sve bude lakse, a onda i plata ide gore. Glupost mi je kukat, ne radit nista i ocekivat nesto bolje.
27.10.2020
Ulijecem kao padobranac posto sam na telefonu, ali sta konkretno radis? Kakvi projekti? Kakva firma?leorey je napisao/la: ↑10 mar 2020, 17:50Pocetak je najtezi, pogotovo kad projekte radis, prvi projekat bas tesko dobijes, pogotovo jer ima onih Indijaca koji nenormalno ispod cijene odradjuju to, ali sve se moze nakon nekog vremena. Dobro, moras imati i srece, ali bez truda nema ni srece.
Ne pitam iz zajebancije, stvarno me zanima.
Radio sam dosta projekata neovisno na freelancer.com, pogotovo kad sam pocinjaoo, a sad zadnje 2 godine , mozda ima i vise, ne znam, radim za firmu iz Kanade, database najvise. Rekao sam to prije vec. U biti za pocetak trebas jak portofolio da bi impresionirao nekog jel pa da ti da posao. Jer prije bi ti dao nekom da ti odradi projekat ko ima 5g iskustva i koji ima dobar review, zar ne?
Ne mogu da vjerujem da ljudi na forumu nisu upuceni na stranice kao sto su freelancer.com...vjerovatno ih vecina nikad nije ni posjetila tu stranicu, a ima ih masa takvih.
Ne mogu da vjerujem da ljudi na forumu nisu upuceni na stranice kao sto su freelancer.com...vjerovatno ih vecina nikad nije ni posjetila tu stranicu, a ima ih masa takvih.
27.10.2020
Izvadio danas, gotovo bilo za 2 minute.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Mozda jer svi koriste upwork
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Da, zato i manje posla dobijes, jer je vecina tamo, tamo imas bas dosta strucnih osoba, tako da ako kreces, mozda i nije najbolji izbor.
Nisam trenutno ni na jednoj, i to od davno, pa ne znam sad kako tamo funkcionisu stvari.
Nisam trenutno ni na jednoj, i to od davno, pa ne znam sad kako tamo funkcionisu stvari.
27.10.2020
S kojim bazama radiš?
Excel access, sql?
Excel access, sql?
- JarnoTrulli
Onaj napisao knjigu i influenser, ovaj bi da nam platu prikazuje kao invoice (eng. faktura)... 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pa zar ne mislis valjda da sam toliko lud da objavim javno platni spisak na ovaj srot od foruma da bi nesto samo dokazao lol?JarnoTrulli je napisao/la: ↑10 mar 2020, 19:18Onaj napisao knjigu i influenser, ovaj bi da nam platu prikazuje kao invoice (eng. faktura)...![]()

27.10.2020
- JarnoTrulli
Slazem se. Poglup si i dosadan, ali toliko lud nisi. Valjda nisi. 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
A najjace je sto ovaj seroy kad mu se trazi konkretan dokaz za njegovu pricu govori ne dokazujem nikom to nesto, al zato se satra pisajuci dokazujuci to nesto.
Sto bi rekli drugi yebu, a ti se Muzafere kupaj.
Sto bi rekli drugi yebu, a ti se Muzafere kupaj.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
Meni je samo komicno kako ljudi ne vjeruju da neko recimo ima 3k ili 5k ovdje a to su smijesne cifre za nekog boljeg freelancera. Znam lika koji je prosao zadnji mjesec 44 000 KM. A prethodni prosao 12 000 KM. Zavisi sve.
??
Sta ovaj radi za 44.000 ? Prodaje atomske Bombe Iranu?
??
Sta ovaj radi za 44.000 ? Prodaje atomske Bombe Iranu?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.