Apsolutno se slažem da je volja daleko najvažniji faktor.
Kad kažem talenat i pamet, mislim prvenstveno na to da se mora biti svjestan svojih mogućnosti.
Ne može svako biti sve što poželi. Haman raja puno gleda filmove ili živi u nekom imaginarnom svijetu pa misli da se snovi ostvaruju tek tako. Ono, napuni se karme i paf.. milioner. Ja, al u qrcu.
Na putu do uspjeha se napatimo i mi i Švabe i Ameri i svi ostali. Nije život emisija želim želiš, niti nam je disfunkcionalna država ama baš za sve kriva.
Tako je brate. Naši ljudi se prvo moraju naučiti da žive život radi sebe, a ne radi drugih.alemsa je napisao/la: ↑29 nov 2023, 19:19
Tako je, samo bjezat od niih, k'o djavo od krsta, uzdaj se u sebe i cao.
Za ostalo sve zavisi kako sta kome pase, neko napravi zivot da mu odgovara i sa 9-5, i zivi rega, neko i sa vecim parama nije zadovoljan. Obogatit se nes bez nekog kapitala i rizika, to je sigurno. Vrtis se u krug k'o mis na ono kad ga stave. Poznajem jednog Rusa, lik je sad milioner, 20 godina radio gradjevinu za sebe, zaradjivo dobro ali kae to nije zivot, digne kredit, obrne nekoliko nekretnina bum bum, sad ima apartmane milionske vrijednosti. Eh valja imati damu pa uloziti, mogo je propast i ostat u vecem belaju, no njemu je proslo.
Sve neki wannabe biznismeni i privatnici.. al kad im država da neki podsticaj. Polako ba haveru, de ti rizikuj, uloži nešto svoje, kreiraj neku novu vrijednost, izbori se malo na tržištu, pa onda vidi sa državom da te malo pogura i kritikuj ako neće.
Al jok. Najbolje bi bilo da ti država sve da, a da tvoje bude samo da se qrčiš na instagramu i dijeliš motivacione citate o svom putu do zvijezda.