Krivo mi je vidjeti kako mladi Bosnjaci tako lahko napustaju Bosnu i idu robovati sistemima kojima je potrebna jeftina radna snaga.
Da sam premijer federacije svake godine bi omogucio da 1000 mladih do 40 godina ima pravo aplicirati za sredstva za start-up projekte u iznosu od barem 20 000 eura. Dodji sa projektom uzmi pare i izvoli, neka svaki 20-ti opstane i krene se razvijati super je.
Prije jedno 7-8 godina krenem renovirati stan i tako guglam, raspitujem se, sta, kako i preporuku dobijem za jednog momka da radi vrhunske kuhinje. Zovnem ga ja, sve dogovorimo, ovako onako, prica, radi u podrumu svoje kuce gore u Perinom Hanu, ima njih tada trojica sve rade i hajde reko eto nemoj razočarati kad vec dajem 6-7 hiljada KM sa uredjajima za kuhinju..i stvarno momci sve uradili profi tako da i dan danas izgleda kao tek ugradjena, mislim u sebi ovaj momak ce uspjeti. Kad vidim objavljuje prije neki mjesec, gradi mini proizvodnu halu u poslovnoj zoni i ima 38 zapolesnih i rade kuhinje i namjestaj za evropsko trziste, veca lova, kontam u sebi znao sam, osjetio sam ovo..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA