Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Bez_komentara
- Kontakt:
Re: Vedad Ibisevic
Vedad Ibišević OUT
- Principatus
- Kontakt:
Daleko od toga da se ne razumjemo. Kredita nema ni za jednog ni za drugog. Lijepo je to sto neko zna drzati loptu, ali valja od nje nesto uraditi. Nije igra Ibisevica da mazi loptu, nego da stoji naprijed, dobije dobre lopte i zabija, lopte kojih nema, jer da ih ima, bar bi Dzeko bio uspjesniji. Zar nije jasno, da ce Susic na kraju odluciti, i da ce to uraditi po utiscima ovih utakmica, a ne neke proslosti? Susica sigurno nece interesovati nikakvi krediti.
Gledajmo crno na bjelo. Da sakupimo:
Dzeko igra 360 dugih minuta i zabija 1 gol, jer mu Lahm puca u prsa i lopta se odbija u gol.
Zec se veoma dobro postavlja i gura loptu u gol. Ibisevic se izbori, probi Ganu i zabija. Hoces li opovrgnuti da je gol bio majstorski i da je pao unatoc losoj igri koja se tek poslije toga promjenila? Muslimovic nista, Salihovic i Pjanic zabijaju vise.
Tako jednostavno. Dakle Ibisevic je pored slabe igre reprezentacije naprijed ipak nesto pokazao. Ipak je on najlosiji i treba ga otjerati. O njemu treba praviti glupe i djetinjaste ankete o tome koliko je stvarno los, malo los ili veoma los. Tvoj prijedlog. Zasto se te ankete ne postave kod drugih koji se kao sto rece "ne istaknuse"?
Vidis kako se to sve relativira.
Daleko od toga da je Ibisevic pruzio jake igre, pa to slijep covjek vidi, ali i sa tom slabom igrom je bolji.
U tome i jeste problem. Lako je reci ko ce OUT, problem je u tome ko ce IN.
Diskusija je nepotrebna i suvisna, a djecurlije i gluposti kao tvoje ankete nisu?
Dzeko igra 360 dugih minuta i zabija 1 gol, jer mu Lahm puca u prsa i lopta se odbija u gol.
Zec se veoma dobro postavlja i gura loptu u gol. Ibisevic se izbori, probi Ganu i zabija. Hoces li opovrgnuti da je gol bio majstorski i da je pao unatoc losoj igri koja se tek poslije toga promjenila? Muslimovic nista, Salihovic i Pjanic zabijaju vise.
Tako jednostavno. Dakle Ibisevic je pored slabe igre reprezentacije naprijed ipak nesto pokazao. Ipak je on najlosiji i treba ga otjerati. O njemu treba praviti glupe i djetinjaste ankete o tome koliko je stvarno los, malo los ili veoma los. Tvoj prijedlog. Zasto se te ankete ne postave kod drugih koji se kao sto rece "ne istaknuse"?
Daleko od toga da je Ibisevic pruzio jake igre, pa to slijep covjek vidi, ali i sa tom slabom igrom je bolji.
Diskusija je nepotrebna i suvisna, a djecurlije i gluposti kao tvoje ankete nisu?

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- NoName
- Kontakt:
Mrsko mi se ubjeđivat. Anketa je bila neki vid sarkazma, to si shvatio valjda. Diskusija je nepotrebna jer te cijenim kao forumaša ali diskusiju treba držati pod kontrolom a tome nisi baš vičanPrincipatus je napisao/la:Daleko od toga da se ne razumjemo. Kredita nema ni za jednog ni za drugog. Lijepo je to sto neko zna drzati loptu, ali valja od nje nesto uraditi. Nije igra Ibisevica da mazi loptu, nego da stoji naprijed, dobije dobre lopte i zabija, lopte kojih nema, jer da ih ima, bar bi Dzeko bio uspjesniji. Zar nije jasno, da ce Susic na kraju odluciti, i da ce to uraditi po utiscima ovih utakmica, a ne neke proslosti? Susica sigurno nece interesovati nikakvi krediti.

Drago mi je što je Vedad postigao dobar go protiv Gane, to sam odmah nakon utakmice i rekao, drago mi je šta god neko od naših napravi dobro, ali niti jedan od njih nije svetac da se ne može uputiti kritika na njihov račun. Muslimović po meni ima kredite, zbog ranijih golova i rezultata, zbog toga što igra dobro i za svoj klub, za razliku od 191/215 igrača iz BL. Medjutim, taj gol protiv Gane je jedino što je Vedad i uradio, ostalo je sve bilo loše.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
-
- Kontakt:
191. igrac BL a ipak 10. najkorisniji igrac te iste lige, zanimljivo zar ne?NoName je napisao/la:Muslimović po meni ima kredite, zbog ranijih golova i rezultata, zbog toga što igra dobro i za svoj klub, za razliku od 191/215 igrača iz BL.
- NoName
- Kontakt:
Meni to nije zanimljivo. Korisnost igrača se računa na osnovu pogodaka i asistencija ali to ne znači da je igrač dobar. Ocjene su nešto drugo, makar kod ovih respektabilnijih medija (Kicker je to još uvijek, koliko sam upoznat), dakle, tu stručnjaci procjenjuju ukupan dojam. Dakle, može neko iz 7542 šanse postići 40 golova i biti najnajnajkorisniji po toj statistici ali to ne znači da je bio dobar, čak štaviše.vedo & sejo je napisao/la:191. igrac BL a ipak 10. najkorisniji igrac te iste lige, zanimljivo zar ne?NoName je napisao/la:Muslimović po meni ima kredite, zbog ranijih golova i rezultata, zbog toga što igra dobro i za svoj klub, za razliku od 191/215 igrača iz BL.
Inzagia, tačnije njegov stil igre, nikada nisam volio. Ako Vedo bude imao šansu da napreduje on može biti igrač tipa Inzaghia i ništa više. Ko to voli nek izvoli.
-
- Kontakt:
Vjerovatno i sam znas da nije tokom ove sezone imao previse sansi tj. upotrebljevih lopti tako da je i vise nego solidno ovo sto je on uradio. A po pitanju njega i Muslimovica, ja ne znam sta se tu ima poredit kome dati sansu, vidjelo se u ove tri utakmice kome treba pripasti mjesto u prvih 11.NoName je napisao/la:Meni to nije zanimljivo. Korisnost igrača se računa na osnovu pogodaka i asistencija ali to ne znači da je igrač dobar. Ocjene su nešto drugo, makar kod ovih respektabilnijih medija (Kicker je to još uvijek, koliko sam upoznat), dakle, tu stručnjaci procjenjuju ukupan dojam. Dakle, može neko iz 7542 šanse postići 40 golova i biti najnajnajkorisniji po toj statistici ali to ne znači da je bio dobar, čak štaviše.vedo & sejo je napisao/la:191. igrac BL a ipak 10. najkorisniji igrac te iste lige, zanimljivo zar ne?NoName je napisao/la:Muslimović po meni ima kredite, zbog ranijih golova i rezultata, zbog toga što igra dobro i za svoj klub, za razliku od 191/215 igrača iz BL.
Inzagia, tačnije njegov stil igre, nikada nisam volio. Ako Vedo bude imao šansu da napreduje on može biti igrač tipa Inzaghia i ništa više. Ko to voli nek izvoli.
igrama u klubu igraci zasluzuju poziv u reprezentaciju, zato su one itekako bitne...i u klubu je nova utakmica za 7 dana, u najgorem slucaju, a u reprezentaciji za 7 mjeseci, zato su te reprezentativne utakmice puno bitnije, i naravno, kakva korist da vedad bude najbolji strijelac bundeslige, ako ne moze zabiti za bih!? i ne znam zasto se toliko prepirete, mislim da nas selektor nije znao iskoristiti njegov potencijal, pa mozda cak i da ga oslobodi jedne utakmice, ipak se covjek samo ozenio 

Volim te Bosno!!!
- NoName
- Kontakt:
Slažem se za boldirano. Samo mislim da ne mislimo na istog igrača.vedo & sejo je napisao/la:Vjerovatno i sam znas da nije tokom ove sezone imao previse sansi tj. upotrebljevih lopti tako da je i vise nego solidno ovo sto je on uradio. A po pitanju njega i Muslimovica, ja ne znam sta se tu ima poredit kome dati sansu, vidjelo se u ove tri utakmice kome treba pripasti mjesto u prvih 11.
Nije imao previše šansi? Pa onda je napravio sjajan rezultat jer je bez tih šansi ipak 10-ti najkorisniji igrač BL. Da nije sam sebi stvorio šanse? Nije sve u davanju golova, stvar je u igri koje Vedad nema. A ako je suditi po ove tri utakmice onda treba Zec da igra, jer je najmanje minuta proveo na terenu a dao je isto golova kao i Džeko i Vedad.
- Principatus
- Kontakt:
Ma to sto ja diskusiju malo podignem na veci nivo temperamenta isto nije ozbiljno.
Malo se supamo, sta fali. ( i ovo je sarkazam)
Problem vidim u tome, da se na Ibisevicevoj temi stalno gnjavi o tome da ga treba zamjeniti Muslimovicem. To se onda utisti kad ovaj dadne gol, pa se ceka druga situacija. Jedno pitanje ostaje. Ako je Muslimovic bolji od Vedada i tako se pokazao u ovim zadnjim utakmicama, zasto onda ne idete na njegovu temu i ne nahvalite ga i navedete sve te dobre stvari. Ako ima cega za navesti. Pogledaj upravo je njegova tema zadnja na ovoj listi. Upitaj se zasto.
Komentar vedo&sejo i tvoj odgovor na to je ustvari i odgovor na nase stavove. Pojedinim (kao tebi) je bitnije kako novine ili navijaci ocjenjuju igraca, pojedinim (kao meni) na drugu stranu je bitniji rezultat i postignuto. Mozda obadva stava su razumljiva, ali samo ovaj zadnji je relevantan za postignuti uspjeh.
To da se u Hoffenheimu zele da se rijese Ibisevica isto nije istina, jedina dio navijaca da. Oni koji svrsavaju na svaki potez i mazenje lopte sa strane Brazilica i oni koji u njihovim top-scorer-u vide uvjek najlosijeg, kao sto i takvih ima ovdje. Drugi dio navijaca ( pa i jedan dio onih prvo navedenih) se prepao kada su se prosirile price o transferu van Hoffenheima. Novi menadzer TSG-a je izjavio, da bi bili ludi kada bi ga prodali. To je istina o tom "kotarisanju" Ibisevica van Hoffenheima.

Malo se supamo, sta fali. ( i ovo je sarkazam)
Problem vidim u tome, da se na Ibisevicevoj temi stalno gnjavi o tome da ga treba zamjeniti Muslimovicem. To se onda utisti kad ovaj dadne gol, pa se ceka druga situacija. Jedno pitanje ostaje. Ako je Muslimovic bolji od Vedada i tako se pokazao u ovim zadnjim utakmicama, zasto onda ne idete na njegovu temu i ne nahvalite ga i navedete sve te dobre stvari. Ako ima cega za navesti. Pogledaj upravo je njegova tema zadnja na ovoj listi. Upitaj se zasto.
Komentar vedo&sejo i tvoj odgovor na to je ustvari i odgovor na nase stavove. Pojedinim (kao tebi) je bitnije kako novine ili navijaci ocjenjuju igraca, pojedinim (kao meni) na drugu stranu je bitniji rezultat i postignuto. Mozda obadva stava su razumljiva, ali samo ovaj zadnji je relevantan za postignuti uspjeh.
To da se u Hoffenheimu zele da se rijese Ibisevica isto nije istina, jedina dio navijaca da. Oni koji svrsavaju na svaki potez i mazenje lopte sa strane Brazilica i oni koji u njihovim top-scorer-u vide uvjek najlosijeg, kao sto i takvih ima ovdje. Drugi dio navijaca ( pa i jedan dio onih prvo navedenih) se prepao kada su se prosirile price o transferu van Hoffenheima. Novi menadzer TSG-a je izjavio, da bi bili ludi kada bi ga prodali. To je istina o tom "kotarisanju" Ibisevica van Hoffenheima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Dobro je @botica rekao-krampa sa primjesom trnokopa 

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
Braco iz Vrbanjuse poslao ponudu u Hoffenheim za Ibisevica..
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju
meni ibisevic izgleda da se ne moze gurati ni s kim, ama bas ni s kim. covjek sinoc oce da prodje pored badstubera, a ovaj ga zatvori ko zadnjeg levata. prije one povrede je bio puno snazniji i jaci u duelima, a sad
vjerovatno je izgubio kila dok je pauziro zbog povrede

Zadnja izmjena: ĆeMa, dana/u 04 jun 2010, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava
Covijek se nedavno ozenio ba, a znas kako budes razmazen poslije toga
. Ruku na srce, Vedo nikad nije bio neki borac, al nadam se da ce biti pravi u kvalifikacijama !

Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Ibiševića želi i Fiorentina
Prema pisanju web-portala Firenzeviola.it, talijanski nogometni klub Fiorentina zainteresiran je za bosanskog napadača Bundesligaša Hoffenheima Vedada Ibiševića (26).
Zanimanje za prvog strijelca momčadi Ralfa Rangnicka klub iz Firence izražavao je i ranije, dok su isto u posljednje vrijeme čelnici kluba demantirali.
Talijani pišu da će u vremenu koje dolazi Fiorentina pokušati realizirati transfer.
Veliki rival Toskancima bi u tom pogledu trebao biti rimski Lazio, s obzirom da je Ibišević također zapeo za oko bivšem treneru Hajduka Edoardu Reji.
Prema pisanju web-portala Firenzeviola.it, talijanski nogometni klub Fiorentina zainteresiran je za bosanskog napadača Bundesligaša Hoffenheima Vedada Ibiševića (26).
Zanimanje za prvog strijelca momčadi Ralfa Rangnicka klub iz Firence izražavao je i ranije, dok su isto u posljednje vrijeme čelnici kluba demantirali.
Talijani pišu da će u vremenu koje dolazi Fiorentina pokušati realizirati transfer.
Veliki rival Toskancima bi u tom pogledu trebao biti rimski Lazio, s obzirom da je Ibišević također zapeo za oko bivšem treneru Hajduka Edoardu Reji.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ma pusti to, sve te informacije nisu tacne, pisu samo da imaju veci tiraz i prodaju,..
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
Cast mu samo sto je bosanac,zato ga i postujem,ali realno ako njega trazi Fiorentina,onda cu ja barem igrati za Juventus,ali toliko toga je ispricano,naredna sezona ce potvrditi cinjenice koje govore protiv Vedada i njegovih "kvaliteta",na njegovu zalost.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
- Cincinnatus
- Kontakt:
Neznam zasto napadate covjeka toliko..
Pa nije on kriv sto je igrao u onoj poziciji
Ja ipak mislim da je dobar striker. Hajde Fiore, kupi ga!

Ja ipak mislim da je dobar striker. Hajde Fiore, kupi ga!

"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kad su ljudi poput Vahida Hashemiana(onaj Iranac koji je prešao u Bayern nakon jedne solidne sezone) mogli dobiti drugu šansu, ne vidim razlog zašto to ne bi bio slučaj i sa Ibiševićem. Nadam se da će svima(uključujući i moju malenkost) začepiti usta i pokazati da može igrati u nekom boljem klubu kao što je Fiorentina.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Takodjer,ne bi bio neki sretniji od mene da se desi da Vedad bude mnogo bolji nego je sad,ali cinjenice trenutno govore potpuno suprotno,a to je da je on sve gori i gori.Monolog je napisao/la:Kad su ljudi poput Vahida Hashemiana(onaj Iranac koji je prešao u Bayern nakon jedne solidne sezone) mogli dobiti drugu šansu, ne vidim razlog zašto to ne bi bio slučaj i sa Ibiševićem. Nadam se da će svima(uključujući i moju malenkost) začepiti usta i pokazati da može igrati u nekom boljem klubu kao što je Fiorentina.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ostaje nam da vidimo. Ne očekujem od njega da ponovi onu polusezonu(18 golova na 17 utakmica), ali imam osjećaj da se u njemu krije zvijer koja može po sezoni postizati dvadesetak golova. Možda je ovo pretjerano s moje strane, ali optimista sam po prirodi, tako da...scorpion je napisao/la:Takodjer,ne bi bio neki sretniji od mene da se desi da Vedad bude mnogo bolji nego je sad,ali cinjenice trenutno govore potpuno suprotno,a to je da je on sve gori i gori.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.