Slama

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Super i opet ga takvog pregazi Nole u finalu AO.BosniaBoston je napisao/la: ↑22 feb 2021, 11:32Medvedev ima 3 mastersa i WTF, 2 GS finala, br.3 na svijetu i sve to u prvoj polovici karijereShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 10:57Pa Federeru je prigovarano kako dobija nekakve Bagdatise, Filipousise i koga već ne.japa je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:57Jesam, siguran sam. Kada su ti Federerovi konkurenti tadasnji vezali 21 pobjedu zaredom od toga 12 nad igracima iz top10, svim igracima iz top10? Pricas gluposti, Novak je igrao danas na takvom nivou da bi tvoj Federer iz prajma bio pometen 3-0 takodjer. To sto je tebi Djokovic osvojio titulu jer je Medvedev los a Djokovic nista posebno je plod nekih tvojih fantazija kako bi Medvedeva pokazao klocem kojeg ovaj rijesi sa 50% a Bagdatis ti je prepotpostavljam bio velika igracina i tezak protivnik.
Ja sam taj mec gledao, tebi bi preporucio da ga pogledas ponovo vjerujem da ti budu lijepe uspomene a danas je tezak trenutak za tebe i tvog svicarca za kojeg navijas.
Naravno da Federera spominjem kada njegovi fancici proljevaju zuc na uspjehe Djokovica i Nadala, pa im se mora malo spustiti, ipak treba da se zna ko je br.3
Ko je Medvedev, hajde realno?
Ovo mu je najbolji rezultat na GS.
Igrao je sa Novakom koji ima 8 titula na AO.
Koji ima 17 GS titula.
Nisi ti čini se gledao Federera u prajmu.
Nebitno, ne bih se upustao u raspravu, Nole, Rafa i Roger su top 3 tenisa ikad, likovi koji su privatizovali sport.
Bagdatis ima jedno GS finale, nema osvojen veliki turnir, nikad godinu nije završio u top 10
Ne bi uzeo Federeru set 2017. da ne pričam šta drugo.marconato je napisao/la: ↑22 feb 2021, 11:59Ja glupe price...
Pa Nole je prije 2 godine rasuo i jednog Nadala na istom ovom AO i sta sad treba reci Nadal qrton, konkurencija slaba bla bla..
Novak je na AO isto ili priblizno ono sto je Rafa na RG. Nikakvo cudo sto dobije bilo koga 3-0 u finalu, a ne momka kome je ovo prvo finale, sto ne znaci da taj isti Medo ne bi dobio u finalu Rogera od prije 5-10 god ili u najmanju ruku odveo mec u 5 setova...![]()
P.S. Ne znam na osnovu cega sudite da je Novak na 50-60 %, mozda je bio u prvih par kola, ali kako je turnir odmicao, itekako je dizao nivo.
Niko ne kaze da je na nivou iz svog primea, ali recimo servis mu je za klasu bolji nego ikada!
Pa to ti je dokaz da je Nolo bolji teniser od Feda. Uz 10000 drugihShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:48
Super i opet ga takvog pregazi Nole u finalu AO.
Bagdatis je uzeo bar set u finalu.
Bolji, gori...meni su Nole, Fed i Rafa krema tenisa, bolji...svaki od njih ima nešto bolje od ovog drugog...naravno, svako za ''svog'' navija i smatra ga boljim, ja to dugo nisam htio priznati, međutim među ovom trojicom divova u tenisu je teško reći ovaj ili onaj je bolji. Ljudi imaju 60 GS zajedno!BosniaBoston je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:58Pa to ti je dokaz da je Nolo bolji teniser od Feda. Uz 10000 drugihShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:48
To jeste djelimično tako, da Nole i Rafa uzmu 30 GS ja bi ipak grupisao Feda zajedno s njima jer je u pitanju najveći revolucionar tenisa. Ipak treba biti realan. Ova dvojica su jasno bolji teniseri, Nolo je najbolji ikad na 2 dobivena seta dok je Rafa to na 3 dobijena. Fed je od 2010. nesto uspjesniji od Murraya, ni blizu ove dvojice. Realnost je da bi imao nekih 10-12 slamova i 15-16 mastersa da je 1986. godiste uz 2-3 godine kao prvi na svijetu. Veliki maestro je u pitanju, ali ova dvojica su ga nivoom igre prestigli.Shategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 13:12Bolji, gori...meni su Nole, Fed i Rafa krema tenisa, bolji...svaki od njih ima nešto bolje od ovog drugog...naravno, svako za ''svog'' navija i smatra ga boljim, ja to dugo nisam htio priznati, međutim među ovom trojicom divova u tenisu je teško reći ovaj ili onaj je bolji. Ljudi imaju 60 GS zajedno!BosniaBoston je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:58Pa to ti je dokaz da je Nolo bolji teniser od Feda. Uz 10000 drugihShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:48
Jasno...Rogerovcima je tesko priznati da covjek jednostavno nije nivo ove dvojice. Sve i da pije vode njihova slamka faktora godina, kada uzmes u obzir da je Novak izdominirao 2011. kao niko nikada u najjacoj konkurenciji ikada (Fed 30 god., Nadal 25), onda je jasno da to nema veze s vezom.BosniaBoston je napisao/la: ↑22 feb 2021, 13:17To jeste djelimično tako, da Nole i Rafa uzmu 30 GS ja bi ipak grupisao Feda zajedno s njima jer je u pitanju najveći revolucionar tenisa. Ipak treba biti realan. Ova dvojica su jasno bolji teniseri, Nolo je najbolji ikad na 2 dobivena seta dok je Rafa to na 3 dobijena. Fed je od 2010. nesto uspjesniji od Murraya, ni blizu ove dvojice. Realnost je da bi imao nekih 10-12 slamova i 15-16 mastersa da je 1986. godiste uz 2-3 godine kao prvi na svijetu. Veliki maestro je u pitanju, ali ova dvojica su ga nivoom igre prestigli.Shategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 13:12Bolji, gori...meni su Nole, Fed i Rafa krema tenisa, bolji...svaki od njih ima nešto bolje od ovog drugog...naravno, svako za ''svog'' navija i smatra ga boljim, ja to dugo nisam htio priznati, međutim među ovom trojicom divova u tenisu je teško reći ovaj ili onaj je bolji. Ljudi imaju 60 GS zajedno!BosniaBoston je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:58
Pa to ti je dokaz da je Nolo bolji teniser od Feda. Uz 10000 drugih
Tacno, niko ne spori, ali su i njih dvojica dobrano njemu digli nivo igre!Shategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 14:08... taj isti Fed je ovoj dvojici digao ljestvicu da bi bili ovo što jesu.
To i sam Nole kaže, druga je stvar što se gleda omalovažavati jedna takva veličina kao što je Roger.
Poenta je da ovo nije njemu prvo GS finale,tako da izgleda slabo pratis tenisShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:52Ne bi uzeo Federeru set 2017. da ne pričam šta drugo.marconato je napisao/la: ↑22 feb 2021, 11:59Ja glupe price...
Pa Nole je prije 2 godine rasuo i jednog Nadala na istom ovom AO i sta sad treba reci Nadal qrton, konkurencija slaba bla bla..
Novak je na AO isto ili priblizno ono sto je Rafa na RG. Nikakvo cudo sto dobije bilo koga 3-0 u finalu, a ne momka kome je ovo prvo finale, sto ne znaci da taj isti Medo ne bi dobio u finalu Rogera od prije 5-10 god ili u najmanju ruku odveo mec u 5 setova...![]()
P.S. Ne znam na osnovu cega sudite da je Novak na 50-60 %, mozda je bio u prvih par kola, ali kako je turnir odmicao, itekako je dizao nivo.
Niko ne kaze da je na nivou iz svog primea, ali recimo servis mu je za klasu bolji nego ikada!
Poenta je upravo na tome da je ovo Medvedevu prvo finale GS, dakle nedorastao protivnik igraču koji je apsolutni šampion turnira.
Za Rogera se pričalo kako titule nabija upravo preko takvih. Ja ne držim tu priču i svaka čast Novaku, samo kažem treba držati isti aršin.
Tenis nije kao nekada kada se penzionerom smatrao igrac u kasnim dvadesetim. Znatno se produzio igracki vijek zahvaljujuci napretku medicine, citavom timu ljudi koji brine o igracima.Felixians4 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 19:10sve je teže braniti mlade i "mlade". Ali jbg, što jest,jest,s druge strane,imaju najbolji mogući alibi. Sudarili su se s prekvalitetnim ljudstvom i u poznijim godinama. I nije da ih ne muče,dobijaju,remete, no izgleda da i dalje puno više šanse imaju u ranijim rundama do polufinala, a onda je već zona i dalje nedovoljno istražena za njih.
Pa Medvedev vec sada kada nije dosao ni do svog vrhunca igrackog je vise napravio nego ti sto si ih nabrojao. Ovo mu je drugo finale, ima vec nekoliko Mastersa i finalni Masters osvojen ako se ne varam. Vec sada impresivna karijera kojoj fali jedan GS da sve to okruni. Kakva je konkurencija bila dovoljno govori cinjenica da je Nadal kao tinejdzer i klasicni sljaker dolazio do finala Wimbledona i bio najveca prijetnja Federeru.Shategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 10:57Pa Federeru je prigovarano kako dobija nekakve Bagdatise, Filipousise i koga već ne.japa je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:57Jesam, siguran sam. Kada su ti Federerovi konkurenti tadasnji vezali 21 pobjedu zaredom od toga 12 nad igracima iz top10, svim igracima iz top10? Pricas gluposti, Novak je igrao danas na takvom nivou da bi tvoj Federer iz prajma bio pometen 3-0 takodjer. To sto je tebi Djokovic osvojio titulu jer je Medvedev los a Djokovic nista posebno je plod nekih tvojih fantazija kako bi Medvedeva pokazao klocem kojeg ovaj rijesi sa 50% a Bagdatis ti je prepotpostavljam bio velika igracina i tezak protivnik.
Ja sam taj mec gledao, tebi bi preporucio da ga pogledas ponovo vjerujem da ti budu lijepe uspomene a danas je tezak trenutak za tebe i tvog svicarca za kojeg navijas.
Naravno da Federera spominjem kada njegovi fancici proljevaju zuc na uspjehe Djokovica i Nadala, pa im se mora malo spustiti, ipak treba da se zna ko je br.3
Koji ima 17 GS titula.
Nebitno, ne bih se upustao u raspravu, Nole, Rafa i Roger su top 3 tenisa ikad, likovi koji su privatizovali sport.
I onda kaze meni da nisam gledao tenis tada kada je Federer dominirao. Lik hladno nekoga proziva a nema pojma, pa Medvedev je vec sada svjetlosnim godinama karijerom ispred Bagdatisa, Filipusisa, i kaze on slaba konkurencijaBosniaBoston je napisao/la: ↑22 feb 2021, 11:32Medvedev ima 3 mastersa i WTF, 2 GS finala, br.3 na svijetu i sve to u prvoj polovici karijereShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 10:57Pa Federeru je prigovarano kako dobija nekakve Bagdatise, Filipousise i koga već ne.japa je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:57Jesam, siguran sam. Kada su ti Federerovi konkurenti tadasnji vezali 21 pobjedu zaredom od toga 12 nad igracima iz top10, svim igracima iz top10? Pricas gluposti, Novak je igrao danas na takvom nivou da bi tvoj Federer iz prajma bio pometen 3-0 takodjer. To sto je tebi Djokovic osvojio titulu jer je Medvedev los a Djokovic nista posebno je plod nekih tvojih fantazija kako bi Medvedeva pokazao klocem kojeg ovaj rijesi sa 50% a Bagdatis ti je prepotpostavljam bio velika igracina i tezak protivnik.
Koji ima 17 GS titula.
Bagdatis ima jedno GS finale, nema osvojen veliki turnir, nikad godinu nije završio u top 10
Nije prvo, u prvom je dobrano namucio Rafu i natjerao ga na 5 teskih setova u New Yorku.Shategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:52Ne bi uzeo Federeru set 2017. da ne pričam šta drugo.marconato je napisao/la: ↑22 feb 2021, 11:59Ja glupe price...
Poenta je upravo na tome da je ovo Medvedevu prvo finale GS, dakle nedorastao protivnik igraču koji je apsolutni šampion turnira.
Za Rogera se pričalo kako titule nabija upravo preko takvih. Ja ne držim tu priču i svaka čast Novaku, samo kažem treba držati isti aršin.
Pored očigledno drugačije podloge, razlike u odskoku, klime, atmosfere i ostalih stvari koje si nabrojao po meni je najveći faktor svježina, odnosno umor s kojim teniseri dolaze na USO. Sad, neki su više neki manje potrošeni, neki su se čuvali baš za posljednji slem i tankovali turneje prije što Big3 većinom nije imao luksuz za činiti i tako dobiješ veliki disbalans među teniserima. Postoje one koji su mrtvi umorni, crpe zadnje atome snage a imaš i one koji su prilično spremni, koji su sav fokus bacili na USO. Zbog toga se obično baš na njemu dešavaju najveća iznenađenja(znaju to kladioničariFelixians4 je napisao/la: ↑22 feb 2021, 00:06pa ono,malo je to sve oprečno. Čiliću onda bi trebao više odgovarati australian open(a ono,ima i polufinale i finale,al ima i polufinale us opena kad ga je novak pomeo), thiem us koji je podjednake uspjehe isto imao vamo i tamo. da,jasno da su različitiu uvjeti i loptice i sve,al mislim da je to "Malo" prenaglašeno. Ono,Đoker je zadnja 2 Us Opena ozljeda/diskvalifikacija kad je bio favorit, a doduše i na AO ove 2 godine što je fed uzeo 2017. 2018. je on bio van sebe u lošem smislu,al je i uzeo više titula u Australiji "na silu" jedva.
pod prave stručnjake mislih primarno na bodija iako vjerujem da će se on složiti s vama- uostalom, i ja sam to već čitao i ima logike,no dobro.
Dobro, moj lapsus ima i finale USO...ne mijenja poentu priče.ronaldo99 je napisao/la: ↑22 feb 2021, 14:39Poenta je da ovo nije njemu prvo GS finale,tako da izgleda slabo pratis tenisShategabri je napisao/la: ↑22 feb 2021, 12:52Ne bi uzeo Federeru set 2017. da ne pričam šta drugo.marconato je napisao/la: ↑22 feb 2021, 11:59Ja glupe price...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.