NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Pasha
Moderator
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Pasha » 29 maj 2022, 19:23

Jbg. nekakva moralna satisfakcija ovo danas...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2022, 19:27

Glupo je napisati nakon 0:3 u gostima nezaslužena pobjeda ali nije ovo bila dobra partija, odbrana i zadnji vezni katastrofa, mogli su nam dati 10 komada sta su fulali sve.

Opet odlicno izdanje Robijaša svih 90 minuta, culo se tokom prenosa tu iz Bosne od domačina sto je prenosio pored nase kamere u par navrata govori zaista su navijaci Čelika 12 igrač...
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 29 maj 2022, 19:31

avenija je napisao/la:
29 maj 2022, 19:27
Glupo je napisati nakon 0:3 u gostima nezaslužena pobjeda ali nije ovo bila dobra partija, odbrana i zadnji vezni katastrofa, mogli su nam dati 10 komada sta su fulali sve.

Opet odlicno izdanje Robijaša svih 90 minuta, culo se tokom prenosa tu iz Bosne od domačina sto je prenosio pored nase kamere u par navrata govori zaista su navijaci Čelika 12 igrač...
Nemas sta prigovarat 0:3 pobjeda o cemu pricas, itvoren mec mogli smo i mi zabit jos 5, mi igramo otvoreno visoko nam stoji odbrana i normalno je i da ce oritivnik dolazit u sanse
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 29 maj 2022, 19:38

Drugo poluvrijeme katastrofa odigrano nismo mogli iznijeti loptu i ako pokusamo iznijeti odmah gubimo.Trebalo je malo Duvnjak da kaze da malo stanu i polako nema potrebe ici odmah srljati u napad jer se nismo onda mogli povezati kada izgubimo loptu.Treba poraditi na tome da ne idemo svi na jednog igraća jer ostavimo onda komplet jednu stranu, dalje sve u svemu dobro dobar rezultat i Sehicu lagano traziti zamjenu slab je igrac a vec je i u godine usao.

denisov

Post Postao/la denisov » 29 maj 2022, 20:07

Celicni je napisao/la:
29 maj 2022, 19:38
Drugo poluvrijeme katastrofa odigrano nismo mogli iznijeti loptu i ako pokusamo iznijeti odmah gubimo.Trebalo je malo Duvnjak da kaze da malo stanu i polako nema potrebe ici odmah srljati u napad jer se nismo onda mogli povezati kada izgubimo loptu.Treba poraditi na tome da ne idemo svi na jednog igraća jer ostavimo onda komplet jednu stranu, dalje sve u svemu dobro dobar rezultat i Sehicu lagano traziti zamjenu slab je igrac a vec je i u godine usao.
Znas li slucajno da je uslo 5 juniora u igru. Znas li koliko igraca je opcenito falilo danas.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 29 maj 2022, 20:07

Drago mi je da smo zveknuli tu nafuranu Bosnu.
Celik, ponosam sam na vas!

Steelman
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Steelman » 29 maj 2022, 20:10

Struka treba kriticki gledati i analizirati sve greske da popravi za ubuduce sta je vec potrebno. Drago mi je da momci ovdje pisu o tom, jer u konstruktivnoj kritici lezi napredak, ali isto tako treba naglasiti da je ovo dobra pobjeda. Pokazatelj da klub sljedece godine moze u visi rang cak i sa ovim igrackim kadrom i eventualno kojim pojacanjem ako finansijski pokazatelji budu nesto bolji. Sa parama od Grada koje duguju, mislim da se klub ne bi ustrucavao napasti i uci u visi rang ako osvoje 1. mjesto, te opet vratiti odredjen dio duga, ali ovako ipak oni imaju najbolji uvid da znaju sta im je ciniti za narednu sezonu.

Valjda i mi kao navijaci i simpatizeri znamo sta je nama ciniti!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 29 maj 2022, 20:13

Danas su falili Zuna,Kovac,Smajic,Saric,Salkic,Mahmutovic, Karslic je ostao na klupi zbog povrede. Kad na ovu ekipu dodas ove gore i eventualno jos 2 igraca mi smo sljedece sezone prvi

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 29 maj 2022, 20:27

Danas su falili Žuna, Karalić, Smajić i Salkić, a Arnautović se povrijedio u 20-30 min. Od ove ostale trojice koje si nabrojao nažalost fudbalera više nema. Šehić očajan ne može se pit noć pred utakmicu i očekivat da možeš igrati. Ne znam jel ijedan duel s onom 7 iz Bosne dobio.

Imali su i oni prilika al vala mogli smo i mi još 2-3 dati samo da smo mirniji u završnici bili. Sve u svemu 13. pobjeda zaredom pokazuje se da imamo kvalitet i uz jedno max 2 ciljana pojačanja uzimamo ovu ligu hladno.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 29 maj 2022, 20:50

ak ne bude bar 2500 u sljedecem kolu onda ga bije
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 29 maj 2022, 20:55

ČESTITKE MOMCIMA NA POBJEDI!!! TRENERU I STRUČNOM ŠTABU SVAKA ČAST!!! Aha dolazimo polako na to da Šehič nevalja,začudo :D Kad sam ja pisao da je Šehič DEBEL I NEMOŽE IGRAT U ČELIKU..Al et i vi uvidjate lagano to,jest poslije godinu al uvidjate :mrgreen: 13 pobjeda u nizu pokazuje i dokazuje da je ipak Pavle bio DEBIL i velika neznalica!!! Nadam se samo da če klub nastaviti ovim ispravnim putem do konačnog oporavka! Igračima Mahmutu,Nurkoviču dat funkcije u klubu ako hoče da nastave s radom,Salčinoviča,Šehiča,i još par letvi otjerat iz kluba djabe gaze travu na Bilinom!!
::::SAMO ČELIK::::

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 29 maj 2022, 20:58

Steelman je napisao/la:
29 maj 2022, 20:10
Struka treba kriticki gledati i analizirati sve greske da popravi za ubuduce sta je vec potrebno. Drago mi je da momci ovdje pisu o tom, jer u konstruktivnoj kritici lezi napredak, ali isto tako treba naglasiti da je ovo dobra pobjeda. Pokazatelj da klub sljedece godine moze u visi rang cak i sa ovim igrackim kadrom i eventualno kojim pojacanjem ako finansijski pokazatelji budu nesto bolji. Sa parama od Grada koje duguju, mislim da se klub ne bi ustrucavao napasti i uci u visi rang ako osvoje 1. mjesto, te opet vratiti odredjen dio duga, ali ovako ipak oni imaju najbolji uvid da znaju sta im je ciniti za narednu sezonu.

I ti si popustio oko višeg ranga. :)

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 29 maj 2022, 23:31

Sljedeca utakmica nedjelja protiv Jahorine i to na Kamberovica polju zbog zauzetosti Bilinog polja jer igra reprezentacija. Nadam se makar 1000 čjudi da ce biti momci su to zasluzili

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 30 maj 2022, 07:27

@dinodino2019, cjelo vrijeme si govorio da cemo Bosnu Visoko pobjediti bez problema. Svaka čast, na samouvjerenosti ;)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 30 maj 2022, 11:03

limvolikce1945 je napisao/la:
29 maj 2022, 20:58
Steelman je napisao/la:

Sve zavisi od finansijskih pokazatelja. Ako klub moze igrati visi rang sa otprilike ovom ekipom bez vecih ulaganja u istu i vracati dugove slicno kao u ovom rangu onda u redu. Ako visi rang ide naustrb dugova onda sam tvrdo protiv. Ono protiv cega sam ovdje je da klub ulazi pod svaku cijenu u visi rang sto su ovdje neki gurali. Igrali mi protiv Azota ili Simm Bau isti qrac u smislu atrakcije za publiku. I dalje je sve to ispod renomea kluba da bi bilo atraktivno. Mi nize lige moramo iskoristiti prije svega za ciscenje od dugova, jer u Premijer ligi je vec kasno. Ako klub ne naplati od Grada lovu u narednom periodu onda ne vidim smisao ulaska u visi rang. Samo realno govorim.

Ja bih licno volio da i sljedece godine, pa i da klub dobije pare od Grada, odradimo slicnu sezonu poput ove, pa onda sezonu iza naredne gurati ulazak u visi rang. Mislim da je klubu potrebna jos jedna sezona bez ambicije ulaska u visi rang, da fokus bude iskljucivo na dugove. Mislim moze biti ambicija i uzeti ligu pa odustati od viseg ranga ili na kraju ako to ima smisla uci u visi rang. Sve zavisi od onog sto sami zelimo, ali odluka mora biti u interesu kluba na osnovu finansijskih pokazatelja. Nema prostora za gresku.

Inace, nakon jos dodatne 2 sezone u ovoj ligi, klub bi imao dovoljno prostora da se dodatno ocisti od dugova, vjerovatno i naplati pare od Grada, ojaca svoju organizaciju i da onda bude konkurentan da pokusa u prvoj sezoni Prve federalne lige izboriti ulazak u Premijer ligu. Naravno, ni to nije lako, ali je bitno da klub ima odmah tu ambiciju i da vise ne razmislja da se vraca u ovo blato, jer taj luksuz nema. Kad se jednom zavrsi s nizim ligama onda vise ne smije biti razmisljanja o njima nego samo glediste kako da klub dovedemo u vrh bh. fudbala, da klub stremi osvajanju trofeja i evropskim tekmama, a ne da bude prosjecan ligas koji ce se zadovoljiti mrvicama. Mi smo taj reset odradili da bi mogli poceti razmisljati o velikim stvarima u buducnosti. Svakako i Premijer liga zahtijeva napredak u svakom segmentu rada i veci budzet. I zbog tog mislim da priprema za takav poduhvat mora biti duza i da je bolje provesti duzi period u ovoj Drugoj ligi Centar nego da se razvlacimo u Prvoj federalci vise godina. Mislim mozemo se vuci i po toj ligi, ali bolje je uz manje troskove u ovoj nizoj ligi.

Medjutim, ovo je samo moje misljenje. Drago mi je da je prosla bar jedna sezona da nismo usli u visi rang, jer klub dobija na vremenu za stabilizaciju. Ako se ljudi u klubu odluce na osnovu finansijskih pokazatelja da napadaju visi rang, mogu razumjeti i to mogu podrzati, ali mislim da su trenutno presudna ta sredstva od Grada. Ipak su na izvoru informacija, imaju najbolji uvid sta je realno. Medjutim, ako budu srljali u visi rang preko mogucnosti za stabilizaciju onda to dugorocno nece biti dobro. Sad je sansa da se otkinu repovi, a koja se vise nece ponoviti. Ako ne otkinemo repove proslosti do Premijer lige postoji rizik da ce nam opet biti uteg i da necemo imati ambicije kakve ovaj klub zasluzuje da ima. Iz tog razloga potenciram da budemo na zemlji i da ne letimo nigdje prije vremena nego da se postepeno dizemo. I to je prica od koje nisam odustao. Samo se pokriti koliko je jorgan dugacak, a na nama je da taj jorgan napravimo vecim.

I tu lezi problem, u nama kao navijacima i simpatizerima. Nama prioritet mora biti dobrobit kluba. Ako klub radi zdravo, moramo ga djelima podrzati bez obzira u kojoj ligi bio i ko mu bili protivnici. Taj mentalitet moramo graditi, da je interes kluba na prvom mjestu. Nismo dovoljno podrzali sve dobre stvari koje je klub radio i tu nema opravdanja. Sasvim je jednostavno da ce sa nasom vecom podrskom klub brze napredovati. I od nas kao navijaca i simpatizera mnogo zavisi dinamika procesa. Članstvo, kupovina karata i sve ostalo sto je u nasoj moci je nasa duznost. Koliko love, toliko muzike.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 30 maj 2022, 18:08

Međuseljac 10 golova, 6 asist
Vardo 7 golova, 8 asist
Kolić 11 golova, 3 asist
Durmiš 11 golova

Evo malo statistike pred kraj sezone. Ova protiv Jahorine utakmica i u Kupu koliko odigramo jos biti ce bas zanimljivo vidjeti na kraju ko je najucinkovitiji.

Kako je lijepo vidjeti kad imamo preko 15 igraca sa nekim ucinkom i to sve momci prosjeka 21-22 godine.

Za Međuseljca smo vidjeli i u juniorima da je talenat i masina za golove, ali ovaj Durmis se za razliku od Kantonalne lige totalno promijenio. Evo ja prvi sam ga kritikovao prosle sezone i govorio kako je promasaj, ali mali je ekstra igrac. Koliko se jos juniora uklopilo u prvim tim, Arnautovic, Durmo, Pasalic..

Jos sad gledam juniore i kadete, imamo djecu sa velikim talentima, ako se samo na nasu skolu budemo oslanjali nema nam zime u buducnosti, i uz to im prikljucis par iskusnijih kao sad Isakovic i Mahmut ma ljepota. Vidi se da je Duvnjak radio odlicno sa juniorima, usadio im taj pobjednicki mentalitet i ljubav prema Čeliku. Sljedeca sezona kakav god plan da bude sto se tice finansija za sportski segment uopste ne trebamo brinuti, samo probati zadrzati momke da ne lutaju u Mladost, Rudar u nadi da ce brzo sazriti.

dokosti
Kontakt:

Post Postao/la dokosti » 30 maj 2022, 19:21

Durmis je bas underrated kod nas a kida
HZČ!

dokosti
Kontakt:

Post Postao/la dokosti » 30 maj 2022, 19:27

Steelman je napisao/la:
30 maj 2022, 11:03
29 maj 2022, 20:58
Steelman je napisao/la:

Sve zavisi od finansijskih pokazatelja. Ako klub moze igrati visi rang sa otprilike ovom ekipom bez vecih ulaganja u istu i vracati dugove slicno kao u ovom rangu onda u redu. Ako visi rang ide naustrb dugova onda sam tvrdo protiv. Ono protiv cega sam ovdje je da klub ulazi pod svaku cijenu u visi rang sto su ovdje neki gurali. Igrali mi protiv Azota ili Simm Bau isti qrac u smislu atrakcije za publiku. I dalje je sve to ispod renomea kluba da bi bilo atraktivno. Mi nize lige moramo iskoristiti prije svega za ciscenje od dugova, jer u Premijer ligi je vec kasno. Ako klub ne naplati od Grada lovu u narednom periodu onda ne vidim smisao ulaska u visi rang. Samo realno govorim.

Ja bih licno volio da i sljedece godine, pa i da klub dobije pare od Grada, odradimo slicnu sezonu poput ove, pa onda sezonu iza naredne gurati ulazak u visi rang. Mislim da je klubu potrebna jos jedna sezona bez ambicije ulaska u visi rang, da fokus bude iskljucivo na dugove. Mislim moze biti ambicija i uzeti ligu pa odustati od viseg ranga ili na kraju ako to ima smisla uci u visi rang. Sve zavisi od onog sto sami zelimo, ali odluka mora biti u interesu kluba na osnovu finansijskih pokazatelja. Nema prostora za gresku.

Inace, nakon jos dodatne 2 sezone u ovoj ligi, klub bi imao dovoljno prostora da se dodatno ocisti od dugova, vjerovatno i naplati pare od Grada, ojaca svoju organizaciju i da onda bude konkurentan da pokusa u prvoj sezoni Prve federalne lige izboriti ulazak u Premijer ligu. Naravno, ni to nije lako, ali je bitno da klub ima odmah tu ambiciju i da vise ne razmislja da se vraca u ovo blato, jer taj luksuz nema. Kad se jednom zavrsi s nizim ligama onda vise ne smije biti razmisljanja o njima nego samo glediste kako da klub dovedemo u vrh bh. fudbala, da klub stremi osvajanju trofeja i evropskim tekmama, a ne da bude prosjecan ligas koji ce se zadovoljiti mrvicama. Mi smo taj reset odradili da bi mogli poceti razmisljati o velikim stvarima u buducnosti. Svakako i Premijer liga zahtijeva napredak u svakom segmentu rada i veci budzet. I zbog tog mislim da priprema za takav poduhvat mora biti duza i da je bolje provesti duzi period u ovoj Drugoj ligi Centar nego da se razvlacimo u Prvoj federalci vise godina. Mislim mozemo se vuci i po toj ligi, ali bolje je uz manje troskove u ovoj nizoj ligi.

Medjutim, ovo je samo moje misljenje. Drago mi je da je prosla bar jedna sezona da nismo usli u visi rang, jer klub dobija na vremenu za stabilizaciju. Ako se ljudi u klubu odluce na osnovu finansijskih pokazatelja da napadaju visi rang, mogu razumjeti i to mogu podrzati, ali mislim da su trenutno presudna ta sredstva od Grada. Ipak su na izvoru informacija, imaju najbolji uvid sta je realno. Medjutim, ako budu srljali u visi rang preko mogucnosti za stabilizaciju onda to dugorocno nece biti dobro. Sad je sansa da se otkinu repovi, a koja se vise nece ponoviti. Ako ne otkinemo repove proslosti do Premijer lige postoji rizik da ce nam opet biti uteg i da necemo imati ambicije kakve ovaj klub zasluzuje da ima. Iz tog razloga potenciram da budemo na zemlji i da ne letimo nigdje prije vremena nego da se postepeno dizemo. I to je prica od koje nisam odustao. Samo se pokriti koliko je jorgan dugacak, a na nama je da taj jorgan napravimo vecim.

I tu lezi problem, u nama kao navijacima i simpatizerima. Nama prioritet mora biti dobrobit kluba. Ako klub radi zdravo, moramo ga djelima podrzati bez obzira u kojoj ligi bio i ko mu bili protivnici. Taj mentalitet moramo graditi, da je interes kluba na prvom mjestu. Nismo dovoljno podrzali sve dobre stvari koje je klub radio i tu nema opravdanja. Sasvim je jednostavno da ce sa nasom vecom podrskom klub brze napredovati. I od nas kao navijaca i simpatizera mnogo zavisi dinamika procesa. Članstvo, kupovina karata i sve ostalo sto je u nasoj moci je nasa duznost. Koliko love, toliko muzike.
Dobijamo pare od grada 100%
HZČ!

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 30 maj 2022, 21:50

Durmiš je primjer da nekada trebamo i malo istrpiti nekog igrača dok ne proigra. Posebno je to vidljivo kod mladih, npr. na treningu se vidi talenat, a kada se promijeni kontekst i krene prava tekma, zbog neiskustva znaju blokirati. Rijetki su ovakvi poput Alija da nemaju taj problem.
Ovdje bih dodao u vidljiv napredak golmana.

@dokosti
To svi znamo, ono što bismo voljeli ovdje znati je odg. na pitanje KAD?

dokosti
Kontakt:

Post Postao/la dokosti » 30 maj 2022, 21:56

30 maj 2022, 21:50
Durmiš je primjer da nekada trebamo i malo istrpiti nekog igrača dok ne proigra. Posebno je to vidljivo kod mladih, npr. na treningu se vidi talenat, a kada se promijeni kontekst i krene prava tekma, zbog neiskustva znaju blokirati. Rijetki su ovakvi poput Alija da nemaju taj problem.
Ovdje bih dodao u vidljiv napredak golmana.

@dokosti
To svi znamo, ono što bismo voljeli ovdje znati je odg. na pitanje KAD?
Eh ko zna kad,kad se stalno odgađa to ročište
HZČ!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BLN030, InatSilniBosanski, nebeskasila i 17 gostiju.