Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la sljivo » 14 mar 2022, 17:17

dscile je napisao/la:
14 mar 2022, 17:12
sljivo je napisao/la:
14 mar 2022, 17:10
Udar sankcija ili javnog linca na poznate licnosti ili dogadjaje je najbolji nacin da sto prije i sto efikasnije preneses poruku do obicnog covjeka.
Jeste jeste.

Isto kao sto bi tebe vise pogodilo da Dzeko ne moze igrati u Seriji A nego inflacija u Bosni.
Nece mene direktno pogoditi ali cu cuti da nesto nije ok, zanimat cu se ja i svi drugi, a pogodit direktno ce sve one koji su uz Dzeku.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 mar 2022, 17:19

Ako jos malo nastavite nemimovno je da ce priznati da podrzava Rusiju a blizu je
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 14 mar 2022, 17:22

Da su isti arsini za sve, Ameri ne bi trebali imati reprezentaciju ni u jednom sportu jer bi stalno bili pod sankcijama, vec nekoliko decenija.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 mar 2022, 17:22

Kad ce ovaj krpelj prestati da se kaci za mene?

Bukvalno mu ne odgovaram na upise, izbjegavam u sirokom luku, ali dzabe.. Parazit ko parazit, voli da sisa nesto. Mozda mu se treba i dozvoliti, pa kad se nasisa, sam ce spasti.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 mar 2022, 17:27

Obzirom da su sanse da ne postoji veza izmedju zvanicnika raznih ruskih sportskih saveza odnosno vlasnika ruskih klubova s jedne i samog Putinovog rezima s druge strane skoro pa ravne nuli, sasvim je korektna odluka da se ruske reprezentacije i klubove izbaci sa takmicenja. Svako ko ima vezu sa tim zlocinackim rezimom treba biti suspendovan. Ovo za macke, je.bavanje ovog svecenika jer suti je vec prese.ravanje.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 14 mar 2022, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 mar 2022, 17:28

Evo ovom sad smetaju i demokratski upisi na forumu. Sumnjam da ikog cudi jer pokazuje prave boje
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 mar 2022, 17:36

Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2022, 17:27
Obzirom da su sanse da ne postoji veza izmedju zvanicnika raznih ruskih sportskih saveza odnosno vlasnika ruskih klubova s jedne i samog Putinovog rezima s druge strane skoro pa ravne, sasvim je korektna odluka da se ruske reprezentacije i klubove izbaci sa takmicenja. Svako ko ima vezu sa tim zlocinackim rezimom treba biti suspendovan. Ovo za macke, je.bavanje ovog svecenika jer suti je vec prese.ravanje.
Ovo je sustina onoga sto sam ja pisao. Da se svijet takmici ko ce uvesti neku zabranu, imala ona smisla ili ne. Samo sto sam ja Srbin, pa ce mi se na svaki upis na ovoj temi nakaciti istih pet mentola, dok ce ovo tvoje proci neprimjetno.

Slicno kao i za "ukrajinsko groblje" na Marakani, kad sam iznapadan, pa su posle neki koji su me napadali pisali kako sam u pravu. A iznenadilo bi me da to (vecina) nije shvatila, jer ne trebas biti puno inteligentan da shvatis kako izgledaju nebo i mjesec nocu i da ne mozes napraviti koreografiju za 2 dana. I jos sam i tada pisao da ce Delije ako budu htjele kao grupa dati direktniju podrsku, sto se i desilo na mecu protiv Vozdovca. Najbolje da bi slali neke suptilne poruke kroz koreografiju Maratonaca, kad su i 2014. pruzili nedvosmislenu poruku Rusima, a da to sad ne urade.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 mar 2022, 17:42

Svaka zabrana ima smisla.

Posto si korektan i objektivan, shvatas da objektivno neko kome se pomagalo sankcijama i neko ko je sankcionisan zbog zlocina to ne mogu dozivjeti na isti nacin.

Vjeruj, sankcije pomazu zrtvi. Svake. Pa u klikerima, bolje i to nego nista.

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 14 mar 2022, 17:44

Danas je po drugi put u istoriji na tlu Evrope upotrebljeno naoruzanje sa kasetnim klaster punjenjem i to od VSU. Zabranjeno po svim konvencijama (prvi put upotrebljenje od amerikanaca na Kosovu i Metohiji).
Ukrajinske kasetne bombe "Tocka-U" su lansirane na trg u Donjecku, poginulih preko 20.
slika
Ovo je vec za ozbiljnu brigu. Snimci udara su zastrasujuci, fragmenti bukvalno kose sav prostor u okruzenju.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 mar 2022, 17:46

Ne vidim zasto je problem nekoga sankcionisati ako se jasno ne ogradi od necega.

Pogotovo ljude koji su na nekim pozicijama.

Glumljenje kao fol neke neutralnosti, sjedenje na dvije stolice i sl. treba kaznjavati po hitnom postupku.

Nema mjesta bilo kojoj vrsti konformizma.

Neosudjivanje necega = podrzavanje toga
"Neutralnost" = podrzavanje na "ljepsi" nacin, umotavanje u celofan i sl.

Kristalno jasno.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 mar 2022, 17:48

Bukvalno su vec koristene bile od strane vojske RF u ovom ratu. Cemu potreba za laganjem oko takvih stvari? Doduse i ne cudi me, dolazi od istog onog lika koji nas je neki dan ovdje je.bavo u mozak i pisao da Ukrajinci sami sebe gadjaju i svjesno zrtvuju civile, a jadni Rusi samo isprovocirani.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 mar 2022, 17:50

Sta kaze, samo Ameri i Ukrajinci koristili :urnebes:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 mar 2022, 17:52

Brokula je napisao/la:
14 mar 2022, 17:50
Namjerno je napisao amerikanaca malim slovom. :rol:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 mar 2022, 17:52

Brokula je napisao/la:
14 mar 2022, 17:50
Ako koji slucajem padne na njihov narod onda su to opet oni.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 mar 2022, 17:55

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
14 mar 2022, 17:44
Danas je po drugi put u istoriji na tlu Evrope upotrebljeno naoruzanje sa kasetnim klaster punjenjem i to od VSU. Zabranjeno po svim konvencijama (prvi put upotrebljenje od amerikanaca na Kosovu i Metohiji).
Ukrajinske kasetne bombe "Tocka-U" su lansirane na trg u Donjecku, poginulih preko 20.
slika
Ovo je vec za ozbiljnu brigu. Snimci udara su zastrasujuci, fragmenti bukvalno kose sav prostor u okruzenju.
Netacno, upotrebljeno je u ratu u Hrvatskoj i BiH. Tacnije BL755 bomba sa kasetnim klaster punjenjem.

Zatim R-262 rakete su ispaljivane na Vukovar, kasnije i po BiH.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 mar 2022, 17:59

Na Srbiju je pala i atomska, gadjo Nato, samo nije eksplodirala, negdje je u zemlji.

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 14 mar 2022, 17:59

Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2022, 17:48
Bukvalno su vec koristene bile od strane vojske RF u ovom ratu. Cemu potreba za laganjem oko takvih stvari? Doduse i ne cudi me, dolazi od istog onog lika koji nas je neki dan ovdje je.bavo u mozak i pisao da Ukrajinci sami sebe gadjaju i svjesno zrtvuju civile, a jadni Rusi samo isprovocirani.
Kako bi ti nazvao opstrukciju evakuisanja civila iz Mariupolja i Harkova od strane Azovaca i ostalih VSU? Koriste civile kao zivi stit, a postavio sam ti i snimke oklopnjaka uz stambene zgrade.
Imas i snimke gdje narod iz Harkova tjera ukrajinskog oklopnjaka jer su djeca smjestena u obliznjoj zgradi. Ovo je rat i nema nevinih, ali majku mu jel vise vjerujes svojim ocima ili Bbc, klix index s*anjima.
Ja nisam vidio nijedan potvrdjen slucaj ruskog granatiranja kasetnim bombama. Ako ti imas snimak postavi. Danas su Ukrajinci isporucili klaster bombe na trg, alo. Ima li sta na BBC ili klixu o tome?
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 14 mar 2022, 18:02

Ne treba opravdavati ni ova bombardovanja civila u Donjecku.

A za sankcije je admin najtačnije napisao, teško ćemo vidjet sankcije na isti način kao RS. Možda jednog dana kad neko bude tri godine orgijao nad Banja Lukom i Beogradom, možda tad dođe u glavu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 14 mar 2022, 18:06

14 mar 2022, 17:59
Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2022, 17:48
Kako bi ti nazvao opstrukciju evakuisanja civila iz Mariupolja i Harkova od strane Azovaca i ostalih VSU? Koriste civile kao zivi stit, a postavio sam ti i snimke oklopnjaka uz stambene zgrade.
Imas i snimke gdje narod iz Harkova tjera ukrajinskog oklopnjaka jer su djeca smjestena u obliznjoj zgradi. Ovo je rat i nema nevinih, ali majku mu jel vise vjerujes svojim ocima ili Bbc, klix index s*anjima.
Ja nisam vidio nijedan potvrdjen slucaj ruskog granatiranja kasetnim bombama. Ako ti imas snimak postavi. Danas su Ukrajinci isporucili klaster bombe na trg, alo. Ima li sta na BBC ili klixu o tome?
Bices banovan ako nastavis sa propagandom i silovanjem razuma ‘sami sebe granatiraju’

Inace, ta slika ‘dokaza’ koji si ti postavio je bila ista u mojoj mahali 5 puta izmedju dva haustora. Vjerujem vise svojim ocima nego slici kvadratnog metra nekog asfalta koju si ti postavio.

Prestani zaista, stvarno je degutantno.
Pisi o sportu, temu napusti jer se ne uklapas. Slobodno to shvati kao da si jedini spoznao istinu, ako ti je lakse.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 mar 2022, 18:06

14 mar 2022, 17:59
Zašto su Ukrajinci uopšte u situaciji da je potrebno evakuisati civile iz Kharkiva? Zato što se oko njeg nalazi agresorska i fašistička vojska susjedne zemlje koja nema pravo biti u Ukrajini. Zato civilizovani svijet treba da brine o tome kako naoružavanjem pomoći Ukrajini da tih ruskih vojnika bude što manje, a ne o slabostima Ukrajine prilikom evakuacije građana iz njihovih domova.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.