RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

BMV22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la BMV22 » 20 feb 2015, 21:58

rodjenisa je napisao/la:Pa BMV 22 po ovom tvom sazetku mi i nismo nesto vele odigrali.Mislim iznenadjujuce, protiv Sirokog i kad si top tesko ide.Vjerovatno su i oni malo taktizirali ali me definitivno raduje cinjenica da nismo izgubili bez obzira sto ni mi nismo dali sve od sebe.
Nista, vidicemo za 7 dana gdje smo i sta smo.Ja kao i uvjek zracim optimizmom i ocekujem prvu tricu 28.02 abd.Vjerovatno cu i otici ako vrijeme bude podnosljivo,pozelio sam gledat Rodjene u pm.
EDIT vidim nasu kraljicu ,pa de se pridruzim molbi za vecerasnji izvjestaj
Teško ti je to kad ne gledaš prenijeti, jest da prenosim iz prve ruke ja sam druga ruka, a hebi ga i cener kad prođe dvije ruke nije više cener.Možda sam ja preoprezno prenio, ali opšti je zaključak njihov bio da u polju izgledamo jako solidno, a da opet kaska završnica, ali ovo sve uzmi sa rezervom, a ja sam ti takav da vjerujem samo svojim očima.Samo kad moje oko vidi igrača onda 100% mogu za njega nešto reći.Sreća je pa imamo đavolicu pa dok završi sa pitom (šala naravno) valjda će nam pustit koju riječ o tekmi.Pravo stanje naše momčadi mislim da će se ipak najbolje vidjeti u narednu subotu.Moja želja, moja nadanja, moj san tri voda i ništa više.Đavlu malo.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 20 feb 2015, 22:01

BMV22 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Pa BMV 22 po ovom tvom sazetku mi i nismo nesto vele odigrali.Mislim iznenadjujuce, protiv Sirokog i kad si top tesko ide.Vjerovatno su i oni malo taktizirali ali me definitivno raduje cinjenica da nismo izgubili bez obzira sto ni mi nismo dali sve od sebe.
Nista, vidicemo za 7 dana gdje smo i sta smo.Ja kao i uvjek zracim optimizmom i ocekujem prvu tricu 28.02 abd.Vjerovatno cu i otici ako vrijeme bude podnosljivo,pozelio sam gledat Rodjene u pm.
EDIT vidim nasu kraljicu ,pa de se pridruzim molbi za vecerasnji izvjestaj
Teško ti je to kad ne gledaš prenijeti, jest da prenosim iz prve ruke ja sam druga ruka, a hebi ga i cener kad prođe dvije ruke nije više cener.Možda sam ja preoprezno prenio, ali opšti je zaključak njihov bio da u polju izgledamo jako solidno, a da opet kaska završnica, ali ovo sve uzmi sa rezervom, a ja sam ti takav da vjerujem samo svojim očima.Samo kad moje oko vidi igrača onda 100% mogu za njega nešto reći.Sreća je pa imamo đavolicu pa dok završi sa pitom (šala naravno) valjda će nam pustit koju riječ o tekmi.Pravo stanje naše momčadi mislim da će se ipak najbolje vidjeti u narednu subotu.Moja želja, moja nadanja, moj san tri voda i ništa više.Đavlu malo.
Ja sam pratio na službenoj stranici(naravno Širokog,bog me ubio ako su ovi naši i znali da igramo danas) textualni prenos i po onome što su pisali nismo bili ništa lošiji od Širokog!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 20 feb 2015, 22:12

Generalno nakon ovih priprema mozemo biti zadovoljni :thumbup: Bila je nategnuta situacija,odlasci sa malo dolazaka ali radilo se pakleno i trebamo biti optimisticni.Ja jesam jbg,ma ja sam lud ,ja bi i ispo iz lige al da me niko ne yebe,znate na sta mislim.Nema u kolektivnom sportu s.r.a.nj.a i zayebancija pojedinaca,to bola ubija.Ja kad se sjetim Petak navece pratim po internetu sta se desava oko nase ekipe,kad naletim na naseg hadziju,sprema se u svatove u Subotu.Ma mars u pm da si mi brat.Zato sam ja sretan kako se sve zavrsilo.Idemo ludo idemo jako za dres za grb,za RAju za Velez :opaopa: :opaopa:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 20 feb 2015, 22:23

Joj kad smo poceli ovog Sasu spominjati,ja se sjetih Sase Cehajica a jest mi lik bio drag to nije zdravo.Nije bio neka klasa ali za njega nije bilo izgubljene lopte.Sjecam se pred utakmicu na BB imao kartone i nije mogao igrati pa je bio sa nama na tribini mislim da je bio u dresu Fenerbahcea.Ako neko zna gdje je sta radi nek napise.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 20 feb 2015, 22:37

A
emil02in je napisao/la:Joj kad smo poceli ovog Sasu spominjati,ja se sjetih Sase Cehajica a jest mi lik bio drag to nije zdravo.Nije bio neka klasa ali za njega nije bilo izgubljene lopte.Sjecam se pred utakmicu na BB imao kartone i nije mogao igrati pa je bio sa nama na tribini mislim da je bio u dresu Fenerbahcea.Ako neko zna gdje je sta radi nek napise.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Saša je u Švedskoj. Brato nabildo se eno ga ko brdo. Bio je ljetos u Mostaru na nekoj japanskoj zuji na dva tocka :salut:
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 20 feb 2015, 22:49

Evo postavio neki skripar

[youtube][/youtube]
From father to son

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 feb 2015, 23:21

Tata sa zemlje, nije ni skočio. :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cernica
Kontakt:

Re: FK Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la Cernica » 21 feb 2015, 10:07

Jest da nije pdf za to ali posto je nas mostarski(dat cu sebi za pravo da napisem) nakon sprdancija na Antin racun nakon njegovih nepromisljenih izjava. Nakon odgledanog dijela od sinoc moram priznati da sam dirnut i ponosan sto je decko okrenuo neku novu stranicu koja je kap u moru ali daje nadu da ce sutra nas prelijepi grad disati nekim normalnim zivotom. Nije Ante sam ima ih i "tamo i vamo" i vrijeme je vise da se skidaju predrasudi kojima se pune glave ove napacene djece. Kao pravi mostarac jos jednom ponosan i poziv Anti neka seta slobodno i uzdignute glave svojim gradom jer je on svih nas. Kao sto sam davno napisao mi mostarci smo odgojeni uz zvona sa crkvi,ezane sa dzamije i nedjeljne orgulje i ne dopustimo da nas neki njonjaši zavađaju i pokušavaju napravit kasabi od naseg prelijepog grada Brato ako te vidim imas pice od mene
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 21 feb 2015, 12:13

Cernica je napisao/la:Evo postavio neki skripar

[youtube][/youtube]
Akcija kod naseg gola za 10
I ne mogu vjerovati da ono nismo blokirali,Tai zabio lijep gol
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

salmy

Post Postao/la salmy » 21 feb 2015, 12:53

rodjenisa je napisao/la:
Cernica je napisao/la:Evo postavio neki skripar

[youtube][/youtube]
Akcija kod naseg gola za 10
I ne mogu vjerovati da ono nismo blokirali,Tai zabio lijep gol

Ma brate Tai je zakuco nema dalje, mislim da ovakvu golcinu ne bi odbranili skupa ni Kasiljas i Nojer .

Gdje ga samo Siroki pronadje i dovuce, hebo mater imaju nos za napadace to je čudo jedno.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 21 feb 2015, 13:48

salmy je napisao/la:
Ma brate Tai je zakuco nema dalje, mislim da ovakvu golcinu ne bi odbranili skupa ni Kasiljas i Nojer .

Gdje ga samo Siroki pronadje i dovuce, hebo mater imaju nos za napadace to je čudo jedno.
Slažem se za golčinu, uhvatio je volej za 10, pravo brazilski, golman nema tu šta tražiti, ali bi upozorio na jednu stvar sve nas i ako čitaju i igrače i Feju.Pogledaj reakciju tri naša igrača oko brazilca, niko da izađe da blokira šut, stoje i gledaju, to je nedopustivo, ako ćemo tako igrati odbranu bit će velikih problema.Prepoznajem u prvom redu Blagoja, da li je Maletić, za trećeg nisam siguran ko je.Također, jako me nervira, a to nam se dešava već duži period da protivnički igrač uzme loptu na krilu i onda ni od koga neometan, slobodno prodre i slobodno centrira kako on hoće, to treba u korijenu spriječiti :evil: :evil: :evil: :nene: :nene: :nene: .Nije nikakva pridika, nije nikakvo pametovanje samo moja mala sugestija ako neko hoće da je uzme zaozbiljno.Puno sam odgledao utakmica i kući i na strani u kojim nam se ponavljaju ove stvari.Ako može, poraditi na tome da se to otkloni.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 21 feb 2015, 13:57

Evo i mene napokon... Nažalost, sinoć zbog tehničkih ograničenja nisam uspjela napisati par riječi o utakmici, ali ću danas to učiniti vrlo rado i prilično naširoko kako ste već od mene navikli :D

Kao što već postaje uobičajeno Velež je svoju "generalku" pred početak prvenstva odlučio odigrati sa jednim od pretendenata za naslov prvaka i trenutno vodećim klubom u PLBiH, Širokim Brijegom. Premda je trener Musa imao izvjesnih problema sa sastavljanjem ekipe, ponajprije njenog ofanzivnog dijela, to nije nimalo utjecalo na izvrsnu igru njegove ekipe i općenito na kvalitet utakmice. Široki Brijeg sa "motorom" Wagnerom i njegovim zemljakom Taijem uz lucidnog Zakarića i Ćorića i čvrstu odbranu sa Džidićem na čelu je demonstrirao jedan na momente tako lagan i jednostavan fudbal, bez imalo grubosti. U takvu lepršavu i lijepu igru smo se i mi uklopili što je rezultiralo utakmicom koja je začinjena sa 2 predivna gola i za koju je prava šteta da nije odigrana pred više gledalaca. Definitivno, ovo je za našu ekipu bila najbolja provjera...

Šta reći za nas- pa nije loše premda nisam oduševljena. Uklopili smo se u tu lijepu igru kratkih pasova kakvu je igrao Široki Brijeg sa brzim prenosom lopte s jedne na drugu polovicu tzv. keranje lopte :D ,nismo bili u podređenoj ulozi 40-ak minuta (prvih 15 minuta su nas "ubili"), sredinom drugog poluvremena smo čak preuzeli i dominaciju pa je sve to izgledalo puno bolje...ali meni opet ostade nešto nedorečeno. I premda svi znamo da je to završnica, meni fali nešto više od pukog plasiranja lopte u protivničku mrežu... Prvenstvo će dati odgovor na tu nepoznanicu :? . Za razliku od ostalih prijateljskih utakmica gdje nikad nisam načisto gdje ko igra, juče su se igrači složili u formaciji kakvu će vjerovatno igrati u Zvorniku. Vjerovatno će tu umjesto Mahinića uskočiti Škahić, Reljiću se mjesto centarfora opasno zaljuljalo, Peja je imao 2-3 greške koje bi ga mogle koštati pozicije lijevog beka, dok je sve ostalo bez iznenađenja, prilično predvidivo... Dakle, jučerašnja postavka najsličnija 4-2-3-1, s tim da smo ulaskom Jankovića igrali bez pravog špica. Sve u svemu, igra Veleža prilično solidna i gledljiva a mislim i dovoljno dobra za više od polovine premijerligaških ekipa...

Pojedinačno je to ovako izgledalo:

Dragojević- Andrija je možda bio nedefinisan za BMV-ove izvore informacija :lol: , ali sam vidjela da je cijelo vrijeme lijepo komunicirao sa saigračima, a imao je i par lijepih i sigurnih izlazaka na loptu. U jednom od takvih je satrao jednog našeg igrača- Nakatu ili Relju nisam sigurna :mrgreen: Gol mu ne ide na dušu-takav udarac ne brane ni veći kalibri od njega...
Pejić- Imao je 2-3 prilična kiksa, od kojih je jedan rezultirao vodećim golom. S obzirom da ni Bara nije puno bolji, Peja će vjerovatno ostati na svojoj poziciji. Za izvedeni slobodnjak :clap:
Maletić- Slažem se s BMV-om rajom...
Zolj- Takođe se slažem sa mišljenjem BMV-ove raje :D Već duuugo vremena jedina konstanta u ekipi.
Mahinić- Jako mu je godila posudba. Vratio se zreliji, manje paničan, a njegova visina bi mogla biti od koristi u utakmicama protiv ekipa sa centarforima košarkaške visine...
Nikolić- Juče apsolutno nije bio njegov dan i ovdje se ne mogu složiti sa već napisanim mišljenjem. "Nakata" me razočarao, ali ja znam da je to bio njegov loš dan. Imao je istina finih poteza, ali ga je većinu vremena Feja usmjeravao u prostor, na njegovu poziciju, na igrača... ali džaba...
Zvonić- Premda se mogu složiti da Zvonketa i Busquetsa zaista dijele minorni detalji :damn: moram reći da je Zvonke juče bio u svom višegodišnjem prosjeku. U principu, kratke lopte dodaje dobro, ako mora nešto smisliti to je već pola šanse za protivnika :facepalm: Shvatila sam i da Feja ne želi vezni red sastavljen od samih umjetnika s loptom- Zvonke pravi odličan balans, a vidjećete da će na gostovanjima opet bljesnuti, neopterećen dobacivanjem s tribine...
Blagojević- Nisam vidjela njegovu lošiju utakmicu u Veležovom dresu. Znam da je i njemu bio loš dan...
Hajdarović- U svom stilu čitavih 78 minuta. Digao je fizičku spremu, a sve ostalo nam je manje više poznato...
Hebibović- Aniju se juče baš igralo...U prvom poluvremenu u jeku dominacije Širokog je prodao 2 x istu foru lijevom beku domaćih Barišiću i izazvao oduševljenje svih prisutnih. U ostatku utakmice, solidan...Svi mi znamo da Ani zna, samo kad hoće...
Reljić- "Zvezda Granda" :urnebes: juče nije napravio ni jednu jedinu kretnju po kojoj bi ga neko neupućen mogao identifikovati s centarforom. Možda sam ja oćoravila, ali ja ga ne vidjeh na tom za njega predviđenom mjestu...Često pobjegne na krilnu poziciju, valjda mu to više paše...

Izmjene:

Bobić- Nedefinisan.
Barišić- Njega na teren treba slati s kompasom, kartom i audio zapisom o željenom smjeru kretanja. Ne mogu vjerovati da mu Feja SVAKI put mora reći kud da ide i šta da radi... Kad potrefi putanju, dobar...
Kodro- Ah, Mujo...
Tolić- Već sam nahvalila tog malog...
Janković- Ubica :D Jako dobar... Fascinantan je način na koji on uspijeva zadržati loptu u svom posjedu bez da je iko vidi. Jedino kad ga sruše, onda vidim da je lopta bila kod njega. Donio je prevagu svojim ulaskom...Mogao bi zauzeti mjesto kao polušpic, dobro mu to stoji. Jedino na čemu bi mogao poraditi je frizura :D Šala mala :lol:
Haurdić- Ako počne dijeliti lopte kao juče, nekome će popraviti statistiku... Bravo Anese...
Jovanović- Iskrena da vam budem tog sam momka vidjela 2 x: jednom kad je ulazio i kad je dao go. Ničeg između se ne sjećam. A ta kretnja kod gola (odnosno, nedostatak kretnje :D ) a la Bajro Spahić- Haubica, "međedasta" i tromava, ali efikasna-neprocjenjivo :D

Dakle BMV po mojoj procjeni, tvoja ekipa je imala oko 1 promila alkohola u krvi. Ništa strašno :urnebes:

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 21 feb 2015, 16:18

Cernica je napisao/la:Jest da nije pdf za to ali posto je nas mostarski(dat cu sebi za pravo da napisem) nakon sprdancija na Antin racun nakon njegovih nepromisljenih izjava. Nakon odgledanog dijela od sinoc moram priznati da sam dirnut i ponosan sto je decko okrenuo neku novu stranicu koja je kap u moru ali daje nadu da ce sutra nas prelijepi grad disati nekim normalnim zivotom. Nije Ante sam ima ih i "tamo i vamo" i vrijeme je vise da se skidaju predrasudi kojima se pune glave ove napacene djece. Kao pravi mostarac jos jednom ponosan i poziv Anti neka seta slobodno i uzdignute glave svojim gradom jer je on svih nas. Kao sto sam davno napisao mi mostarci smo odgojeni uz zvona sa crkvi,ezane sa dzamije i nedjeljne orgulje i ne dopustimo da nas neki njonjaši zavađaju i pokušavaju napravit kasabi od naseg prelijepog grada Brato ako te vidim imas pice od mene
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

:pray:

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 21 feb 2015, 16:20

ovaj vas zabi glavom bolje od Dzeke, a i ovaj od Sirokog je prelijep

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 21 feb 2015, 16:55

KenoRob je napisao/la:ovaj vas zabi glavom bolje od Dzeke, a i ovaj od Sirokog je prelijep
Jeko Dzeko?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 feb 2015, 17:45

Cernica je napisao/la:Jest da nije pdf za to ali posto je nas mostarski(dat cu sebi za pravo da napisem) nakon sprdancija na Antin racun nakon njegovih nepromisljenih izjava. Nakon odgledanog dijela od sinoc moram priznati da sam dirnut i ponosan sto je decko okrenuo neku novu stranicu koja je kap u moru ali daje nadu da ce sutra nas prelijepi grad disati nekim normalnim zivotom. Nije Ante sam ima ih i "tamo i vamo" i vrijeme je vise da se skidaju predrasudi kojima se pune glave ove napacene djece. Kao pravi mostarac jos jednom ponosan i poziv Anti neka seta slobodno i uzdignute glave svojim gradom jer je on svih nas. Kao sto sam davno napisao mi mostarci smo odgojeni uz zvona sa crkvi,ezane sa dzamije i nedjeljne orgulje i ne dopustimo da nas neki njonjaši zavađaju i pokušavaju napravit kasabi od naseg prelijepog grada Brato ako te vidim imas pice od mene
:salut: :salut: :salut: Ovom prilikom molim administratora ovog foruma da objavi ovaj komentar i da svi vide i čuju da mržnji među ljudima u ovoj državi nema mjesta.

salmy

Post Postao/la salmy » 21 feb 2015, 18:12

Sandi Ajanić, mladi fudbaler Veleža dobio je ponovo poziv za okupljanje U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Selektor Sakib Malkočević tako mu je ponovo ukazao povjerenje, nakon što je bio sastavni dio tima koji je oktobru prošle godine u grupi sa Švicarskom, Belgijom i Azerbejdžanom izborio elitni krug kvalifikacija. Podsjetimo, naši najbolji kadeti krajem marta igraju završni kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvnestvo, gdje pored BiH u grupi se nalaze Češka, Mađarska i Škotska.

Ko ono kaže da Velež ima slabu omladinsku školu i talente ?

Pa braćo draga, da raspolazemo sa malo boljim finansijama nego sto je trenutna situacija i da su nam treneri omladinskog pogona malo bolje potkovaniji znanjem u struci , gdje bi nam bio kraj. Živim za dan kada ce Velež kupiti kao Sarajevo, neki žućo milijarder, pa da onda vidimo ko ce kolo voditi u Premier ligi.

Neko od nasih forumasa je prije nekoliko dana /mozda izrevoltiran "prosječnim igrama Veleža"/ dao komentar u stilu kako mi se zaludjujemo sa pricama o talentima Veleža i zivimo u nekom proslom vremenu. E brato moj nisi u pravu i prepoznaćeš se u ovoj priči.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 21 feb 2015, 18:26

AlemC85 je napisao/la:
:salut: :salut: :salut: Ovom prilikom molim administratora ovog foruma da objavi ovaj komentar i da svi vide i čuju da mržnji među ljudima u ovoj državi nema mjesta.
Dragi Aleme odlično ovo što kažeš, ali mislim da nije 100% istina.Nažalost u našoj državi haraju lopovluk, nacionalizam, fašizam i ostale gluposti.Drug Pastrmka je ovo sročio pravo, a ja bih samo dodao:
U VELEŽU, U GRADSKOJ RAJI, U SIMPATIZERIMA I NAVIJAČIMA VELEŽA, U SVIM ZALJUBLJENICIMA STAROG MOSTA, PLAVOG NEBA, ČISTOG ZRAKA, NAJŽUTIJEG SUNCA I NAJPITOMIJEG KLUBA NIKAD NEĆE BITI FAŠIZMA, NACIONALIZMA, IDIOTIZMA I OSTALIH GLUPOSTI. NAŠ ŽIVOTNI MOTO, NAŠI SNOVI VRLO SU JEDNOSTAVNI, ŽIVJETI, VOLJETI, PUCATI LISKALUKE, ZAEBAVATI SE, PITI FUKA I BITI VJEČNO ZA SVA VREMENA ZALJUBLJEN U JEDAN GRAD, U JEDAN KLUB.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 feb 2015, 19:46

@BMV22

Nemoj mi zamjeriti ovo što ću sada napisati i neka nam je svima nauk, pa i drugim forumašima. Dragi kolega, kriminala, lopovluka je bilo prije nas, bit će ga opet i poslije nas i sve tako do dana sudnjega. Kakav bi bio svijet da samo na njemu vlada mir, nikakav je li tako? Svi smo mi skloni anomalijama, i ljudski je griješiti, ali i opraštati. Ova prepucavanja nas i kona to je normala, jer se radi o gradskim rivalima, ali zafrkancija može ići do neke normalne mjere, ali vrijeđanje na rasnoj, vjerskoj i drugoj osnovi OŠTRO OSUĐUJEM i to sa obje strane. :x Ako tražiš da u današnjem svijetu sve funkcioniše bez kriminala, korupcije, mita, ubistava, pedofilije i sličnih stvari, bolje ne troši energiju jer mi kao individue na globalnom nivou ne možemo ništa promijeniti. Trebamo krenuti od sebe, jer društvo se mijenja iznutra, a mi u BiH se moramo konačno trgnuti iz 20-to godišnje letargije. Nemojte mi zamjeriti što ću, iako se radi o sportskom portalu, ubaciti jedan ajet iz Kur'ana koji je nama svima dobro poznat i koji glasi: “Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe”.

Ovo nam je zadnja opomena dragi kolega, inače ćemo nestati kao što su nestajali mnogi narodi prije nas. Malo više čitanje knjiga može nam svima otvoriti oči.

Pozdrav drug. ;)

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 21 feb 2015, 20:06

Dragi kolega nisam ja nikakav idealista ni zanesenjak ni slijepac, rođen sam nekih 60-ih godina u centru Mostara država SFRJ.Neću reći niti tvrditi bio bi budala da tada nije bilo lopovluka i nekih drugih ružnih stvari.Ali do kraja 80-ih pa na ovamo moja raja i ja nismo znali štaje fašizam,nacionalizam, odnosno vrlo dobro smo to znali ali hvala bogu stanovalo je to daleko od nas.U naše vrijeme nije bilo dvije škole pod jednim krovom, imena ulica iz aveti prošlosti nije bilo ovoliko sirotinje, nije bilo otimanja, nije bilo sto bogatih familija a ostali da umiru nego je bila jaka srednja klasa malo ko je bio da nije vozio auto a ako se ne sjećaš ili to nisi doživio nije bilo kutka u SFRJ gdje nisi mogao zaspati na klupi a da te niko ne ometa a kamoli da ti nešto uradi.Za današnje vrijeme mislim da nikom ne moram solit pamet kakvo je i osim svih ovih gluposti i zla koji nam se dešavaju ipak mislim da je najgore djelidba po strogo nacionalnoj pripadnosti uvijek nešto dijelit na tri uvijek nešto množit sa tri i uvijek i svugdje da je najvažnije gotovo pitanje života ili smrti samo jedno-koje si vjere :puke: .Ne znam ja ni Kur'an ni Bibliju ne interesuje me ni crkva ni džamija a čini mi se da nikad nije bilo više vjernika u ovoj zemlji a nikad više zla u istoj.Ko voli nek izvoli nek ne izlazi ni iz crkve ni iz džamije ali to nek ostavi u svojoj kući i nek ne nameća drugima.Meni ni jedan iskren vjernik ne smeta čak šta više ali brate malo se okrenimo oko sebe pretjerali su s tom vjerom. Rado bih prodao ovaj današnji život za jedan dan života prije rata, pozdrav iz mračnog Mostara i ako ti ovo sve nije dovoljno pogledaj jedan od simbola grada partizansko groblje, a sada se vratimo temi transferi i igrački kadar.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.