LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la KK_Bosna » 22 mar 2012, 04:43

neno, zanima me jel jos uvijek smatras da je sessions truba :D

odom izgubljen u vremenu i prostoru
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 22 mar 2012, 04:56

ma nema Sessions i Gasol ih unistavaju a i Kobe dobar

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 mar 2012, 05:09

KK_Bosna je napisao/la:neno, zanima me jel jos uvijek smatras da je sessions truba :D

odom izgubljen u vremenu i prostoru
Odigrao je veceras odlicno, ali to ne znaci da ce uvijek ovakav da bude. Na pocetku sam rekao dajmo mu makar pet utakmica da vidimo kakav ce da bude, ali ocekivao sam da bude losiji nego sto igra. Da li ce nastaviti ovako vidjet cemo.

Utisak veceri je Pau Gasol. Veceras je podsjetio na najbolje partije koje je igrao. Dirku su trebala 24 suta da postigne 26 poena, Pau je postigao 27 sa 16. Kobe dobar, nije silovao, pogadjao kada je trebalo. Ovakav Kobe treba ovim Lakersima.

Nek' smo docekali da u jednoj utakmici protiv dobrih ekipa nasi starteri sjede na klupi :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 22 mar 2012, 05:17

bas vala, ni ja se nesjecam kad sam zadnji put vidio Morrisa i Ebanksa na parketu osim prilikom timeouta :lol: i jos nesto ja se stvarno divim ovim iz Dallasa, odakle im ovo strpljenje sa Odom-om, najbolji sesti covjek je spao na ispodprosjecnog igraca, proslog mjeseca je trazio raskid ugovora ali ovi odbili i oni ga opet ubacuju a ocigledno covjek nema ni trunke motivacije da igra za njih

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 mar 2012, 07:11

#neno kad vec spominjes da nema navijaca lakersa , morao sam se sakriti u misiju rupu zbog nick-a kojeg imam , veceras je vec bolje , pa sam ispuzao :lol:

Salu na stranu Gasol i Sessions extra , ako je Sessions stvarno ovako kvalitetan imat ce mo 2 para za vrlo kvalitetan pick and roll ;)
Bryant - Baynum i Sessions - Gasol ;)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 mar 2012, 07:37

digresija:

Slucajno kliknu na podforum Cleveland-a i na prvu stranicu i kad tamo ja nesta polemisem o rosteru Cleveland-a i hvalim roster da je jedan od najboljih (2009/10) , samo kazam najveca im je mana trener :lol: :lol: :lol:

I sad sam docekao da ta mana od trenera , vodi "moje" lakerse :roll: :o :shock: :? :roll: :?: :!: :cry:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 10:38

Sinocnju utakmicu sam bojkotovao jer su me na pocetku svojim pristupom iznervirali, ali eto sve su to ispravili u narednim cetvrtinama.
Igrac utakmice je Sessions koji nam je legao kao budali samar i steta sto nije upisao jos jednu asistenciju za double-double ucinak.
Na njemackoj stranici sam pronasao podatak da se samo racunaju minute kada je Sessions bio na parketu Lakersi bi imali prednost od 28 poena. :o :o
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 mar 2012, 10:43

amerosm je napisao/la:Na njemackoj stranici sam pronasao podatak da se samo racunaju minute kada je Sessions bio na parketu Lakersi bi imali prednost od 28 poena. :o :o
ko da je to neko mudro slovo. to ti je onaj +- ;)

http://scores.espn.go.com/nba/boxscore?gameId=320321006" onclick="window.open(this.href);return false;
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 mar 2012, 10:57

@amerosm, sinoc tokom utakmice je bilo prikazano, sa Ramonom na parketu +21. Eto na kraju cak +28. Ali i to nije bilo dovoljno za Brown - a, koji je drzao Blake - a u trecoj cetvrtini, koji je uzimao otvorene suteve i promasivao.

Gasol igra puno puno bolje, i mora da ima 15 suteva svaku noc, ako zelimo daleko. Na taj nacin ce da se rastereti i Kobe i Bynum, a igrat cemo puno bolje.

Ramon je sinoc igrao odlicno, ono sto mi se najvise svidjelo disciplinovano, bez ikakvog srljanja, bez ikakvih akrobacija. Pogadjao kada je bilo potrebno, donio nam prednost na kraju druge cetvrtine.

Kobe - u jos treba minute smanjiti, u regularnom dijelu sezone, jer sada Sessions moze da vodi ekipu na terenu. Naravno, pod uslovom da bude igrao kao sinoc.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 16:18

@ kk_bosna

hvala na pomoci. ;) ;)

@ neno#4

Sessions je nakon utakmice izjavio da polahko ali sigurno shvaca napadacke formacije Browna (ko da ih uopste i ima :lol: :lol: ) i da ce kako vrijeme odmice u napadu biti sve bolji i bolji, ali eto Clown i dalje smatra da Blake treba da startuje u sta se vecina cudi.

Kada vidim za sta je Bynum dobio tehnicku gresku ne znam ili da placem ili da se smijem.

Takodjer Fisher se u svom obracanju zahvalio navijacima i igracima i rekao da ce se nakon karijere vratiti u LA, a FO i trenera nije spomenuo. Malo bezobrazno od njegove strane no sta je tu je.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 16:31

Od ponoci po nasem vremenu ima live-chat sa Jim Bussom na oficijelnoj stranici kluba pa izvolite. Ja vec znam sta cu ga pitati. :D :D

http://www.nba.com/lakers/news/120322ji ... echat.html

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 mar 2012, 21:24

Strasno pozitivna tekma za Lakerse...vjerovatno najbolja gostujuca ove sezone.Da su imali ovakav pristup u svim mecevima sezone bilo bi tu sigurno dosta pobjeda vise...posebno protiv Wizardsa,Pistonsa i slicnih.
neno#4 je napisao/la:Gasol igra puno puno bolje, i mora da ima 15 suteva svaku noc, ako zelimo daleko. Na taj nacin ce da se rastereti i Kobe i Bynum, a igrat cemo puno bolje.

Najbolja njegova utakmica sezone...iako jedna stvar mi se ne svidja...ne znam gdje je nestala njegova igra ledjima prema kosu(koja je odlicna)...sinoc je sve poene dao sutevima sa poludistance i cini mi se 2 ulaza pod kos.
neno#4 je napisao/la:Ramon je sinoc igrao odlicno, ono sto mi se najvise svidjelo disciplinovano, bez ikakvog srljanja, bez ikakvih akrobacija. Pogadjao kada je bilo potrebno, donio nam prednost na kraju druge cetvrtine.

Dosta iznenadjuje ovakva njegova igra...mislio sam da mnogo vise "divlja" po terenu i da ce imati dosta izgubljenih lopti.Medjutim on igra dosta pametno,zna da promijeni ritam igre...sto bi rekli ima vise brzina :D
Sinoc ga je islo i iz vana sto je odlicna stvar...u svakom slucaju odavno nismo vidjeli ovakve statistike PG-a Lakersa.
Ne treba ocekivati ovakvu statistiku svaku noc ali ocigledno da ce pomoci ekipi...pripremio je dosta otvorenih suteva sinoc...posebno Barnesu.

Treba pohvaliti i njega jer je odigrao jos jednu dobru partiju.Kobe takodje profitirao iz dobre partije cijele ekipe tako da je mogao odigrati jedan opusten mec sa 30 poena iz samo 18 pokusaja.

Sutra igraju protiv Portlanda koji je u strasno losoj formi...treba to iskoristiti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2012, 22:23

@adnan24

ne bi se slozio da je ono sinoc bila najbolja utakmica Gasola u ovoj sezoni. Po meni bolju utakmicu je odigrao protiv Celticsa u TD Gardenu kada je on bio kljucni igrac nase pobjede.

Sto se tice Sessionsa on je na predstavljanju izjavio da mu ne treba previse lopti i da je prvenstveno tu da pomogne ekipi i kreira suteve za svoje siagrace i da ce uzeti sut jedino ako se nalazi u odlicnoj poziciji.
Bryantova izjava od sinoc dovljno govori kada je izjavio da se konacno moze posvetiti da igra poziciju SG-a, a ne da igra i SG-a i PG-a zajedno svaku noc.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 mar 2012, 00:38

Evo par informacija sa live-chat-a sa Buss-om. Na pitanje sta misli o Brownu rekao je da nece ulaziti u detalje ali da obavlja ono sto su od njega ocekivali.
Zatim je rekao da Lakersi nikad nece amnesitrati Bryanta i da je jedan od najvecih igraca Lakersa svih vremena i da su to obicne spekulacije medija.
Iskreno ocekivao sam vise, i vecinom ga ispituju o velicni Lakersa i nema kriticnih pitanja.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 23 mar 2012, 01:03

evo komentar sa live chata sa Bussom

Comment From Haris
Hello Mr.Buss , I only want to say you that LA have Big Fans from Bosnia, it's crazy here when LA plays the match..

Jim: Hey Haris, thanks so much for your support from Bosnia

amere jel se ovo ti krijes iza ovog harisa :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 mar 2012, 01:08

Balon je napisao/la:evo komentar sa live chata sa Bussom

Comment From Haris
Hello Mr.Buss , I only want to say you that LA have Big Fans from Bosnia, it's crazy here when LA plays the match..

Jim: Hey Haris, thanks so much for your support from Bosnia

amere jel se ovo ti krijes iza ovog harisa :lol:

Ne ja sam bio pod nickom Laker4ever i postavio mu pitanje sta misli o tome je li Fisher zasluzio da se povuce njegov broj koji je nosio u Lakersima.
Trebali smo mi Buss-u preporuciti ovu stranicu i zamoliti ga nek navarati kada Lakersi igraju utakmice. :lol: :lol: :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 mar 2012, 01:23

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MWP doesn't think hes havin a bad yearr. Believes he can average 20PPG

http://forums.lakersground.net/viewtopic.php?t=143225

Da budala igra upola kao sto prica mi bi bili prvaci.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 mar 2012, 01:26

Ja nemogu shvatiti kako tip kao Artest moze igrati vise od 10 sezona u NBA ligi,a jos uvjek sutira trice ko da baca kamen s ramena
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 mar 2012, 12:29

Kobe Bryant: Sa Fisherom sam imao odlican odnos, ali nismo osvojili pet sampionskih titula zato sto smo jedan drugom lizali su.pak, vec zato sto smo unistavali protivnike, i kada u Cetvrtak bude gostovao u LA-u ja cu ga unistiti na parketu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 mar 2012, 15:37

Ako veceras Kobe bude morao igrati 35+ minuta onda nista nismo napravili. Artest ce i veceras kao po obicaju da tankira, covjek samo protiv Jamesa, Pierce - a i ostalih moze dobro da igra.

@adnan 24, sto se tice Pau - a, ja sam citavo vrijeme govorio da ne igra ledjima nikako, jedan od razloga je svakako i to sto nema Odoma nikako da siri reket.

Ipak se Brown malo popravio u posljednje vrijeme, vratio je Josh - a u rotaciju, koristi kombinovano i Barnesa i Artesta, pokusava nesto da mijenja.

Njegov najveci problem je bio sto je ziher trener, boji se da igra drugacije, da igrace mijenja zavisno od raspolozenja, tada bi bili nepredvidljiviji.

Evo npr. protiv Dallasa kada je Pau pogodio onu tricu sa desnog krila, nakon sto je Endi laktom izvrn'o Lamara, on jos nije bio siguran da smo dobili mec. Jednostavno se boji otkaza, i zato ovoliko forsira startere do iznemoglosti.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.